Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще се случи, случва , ако България излезе от Европейски Съюз ?

JohnTRIVOLTA

Препоръчан отговор

преди 26 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Мисълта ми , че винаги е имало стремеж за независимост, но е няква утопия ! Преди цитираната година нали бяхме в един икономо-политически съюз "СИВ" та бяхме зависими от него, купуваха ни продукцията и ние нейна или взаимно зависими? После този блок се разпадна, никой не ни купуваше продукцията и т.н. и я втасахме!

Тръгнал си, да се опитваш да водиш разговор с човек, който твърди, че преди 89-та сме имали суверенитет и сме били независими...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Голата истина е че Европа предпочита да пресъедини, подпомогне изпаднала държава от колкото същата тя да нахлуе с гладното и фалирало население на тяхна територия, защото всички "искат" на изток!

... Това е принципа да помогнеш на комшията да загаси пожара , че ще прехвърли в нас ! ... Е ние имаме друго мислене " К'во ми пука, то гори в комшията!"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Мисълта ми , че винаги е имало стремеж за независимост, но е няква утопия ! Преди цитираната година нали бяхме в един икономо-политически съюз "СИВ" та бяхме зависими от него, купуваха ни продукцията и ние нейна или взаимно зависими? После този блок се разпадна, никой не ни купуваше продукцията и т.н. и я втасахме!

Въпроса не е дали си в съюз или не. Въпроса е каква е целта на съюза. Няма лошо да си в съюз, ако този съюз и изграден от държави, управлявани от политици с морален код, които в действията си се ръководят от интересите на народа, ако не напълно, то поне донякъде...

Проблемите идват когато сме в изкуствено създаден съюз, чиято цел е денационализация на капитала и валутите, премахване на националния суверен, намеса във вътрешните работи от страна на външни институции като ЕК и там техния "съд", налагане на една единна валута с цел по-добър финансов контрол, принуждаване на държавите да приемат политики, с които не са съгласни, налагане на плутократични правителства, управлявани от частните НПО-та и фондации на клановете от Wall Street, и така нататък...

ЕС е място, в което нещата трябва да се случват така, че Еврото да не изпреварва Долара. ЕС се управлява от САЩ чрез организации, фондации, централни банки. Това не е мое мнение, а факт. Следвай парите. Примерно, Българското правителство се получава пари от Отворено Общество и Америка за България - а който плаща, той поръчва музиката.

Същия този г-н Сорос дойде в България да помогне на Иван Костов:

image.jpeg.a836faf3ed49e56c3f403a8b6c176ac0.jpeg

Нали точно този Иван Костов разпродаде индустрията на България на приватизатори за жълти стотинки, които бяха инструктирани умишлено да купят индустриите, и да ги фалират.

Всяко правителство и партия след Иван Костов, също се финансират от същите НПО-та и фондации. Медиите също се финансират от тях.

Сега разбра ли защо не е добра идея да сме в съюз, който е изкуствено създаден конструкт под контрола на САЩ?

Във всички ЕС държави, политиките се случват по начин, който не позволява на държавата да получи икономически растеж.

Специално за България, плана за деиндустриализация се казва "Ран-Ът".

Накратко: ЕС е съюз, в който културната и финансова политика се диктува от САЩ, откъдето идва и финансирането на институциите в ЕС. САЩ си гледат интереса, който е поддържане на петролно-доларовата хегемония, което означава, че всяка чужда валута е враг - това е причината, поради която задължително се предотвратява просперитета на всяка държава. За по-добър контрол, държавите трябва да се вкарат в съюз, който е единна структура - така управляваш една структура, а не много различни държави.

Разбираш ли какво се опитвам да обясня? Вероятно не го обясних много точно.

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Тръгнал си, да се опитваш да водиш разговор с човек, който твърди, че преди 89-та сме имали суверенитет и сме били независими...

Тогава бяхме по-добре отколкото сме сега - това е факт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Като трол кога ли си могъл !:hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Голата истина е че Европа предпочита да пресъедини, подпомогне изпаднала държава от колкото същата тя да нахлуе с гладното и фалирало население на тяхна територия, защото всички "искат" на изток!

Не е така. В ЕС има няколко държави, които се подкрепят с цел запазване на силата на Еврото. Това са държавите, в които се печата еврото. Всички други държави се рушат умишлено, като и една от целта е пренасяне на хора от тях в другите държави, където все още има запазена индустрия - нали им трябва работна ръка.

току-що, Coco1 написа:

Като трол кога ли си могъл !:hush:

Като не-трол, кога ли каза нещо умно, с което да ме обориш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Като не-трол, кога ли каза нещо умно, с което да ме обориш.

преди 8 минути, FatMan9 написа:

:lol6::lol6::lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Не е така. В ЕС има няколко държави, които се подкрепят с цел запазване на силата на Еврото. Това са държавите, в които се печата еврото. Всички други държави се рушат умишлено, като и една от целта е пренасяне на хора от тях в другите държави, където все още има запазена индустрия - нали им трябва работна ръка.

Това твои изводи ли са или си го прочел от някакви източници?

Аз имам няколко въпроса?

1.Вие автомобил имате ли ? Какъв ?

2.Вие пералня имате ли? Каква?

3.Вие телевизор имате ли? Какъв?

4.Вие телефон имате ли ? Какъв?

Само марката ме интересува, не точен модел!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Coco1 написа:

Емотиконите не са валиден аргумент. Какви са ти аргументите срещу това, което написах? Можеш ли да ме обориш и да докажеш, че това което написах, не е вярно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Емотиконите не са валиден аргумент. Какви са ти аргументите срещу това, което написах? Можеш ли да ме обориш и да докажеш, че това което написах, не е вярно?

преди 13 минути, FatMan9 написа:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Аз имам няколко въпроса?

Не е мое мнение. Не е мнение изобщо. Това е това, което се случва на живо пред очите ти, и ти трябва да си способен да го видиш. Не го ли виждаш? Не виждаш ли как се изнасят хора от България към специфичните държави, за които говоря, и как междувременно, всеки опит за реставрация на България, се блокира?

Не виждаш ли как Българското правителство, което се финансира отвън, се занимава с подривна дейност срещу България?

Да, имам пералня, телевизор и телефон. Защо питаш?

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

image.thumb.jpeg.7c2255c65f423835bca3eb6aadc741f2.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, FatMan9 написа:

Да, имам пералня, телевизор и телефон. Защо питаш?

За марките питам, че си водя тука едни записки/статистика/!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, FatMan9 написа:

Не е мое мнение. Не е мнение изобщо. Това е това, което се случва на живо пред очите ти, и ти трябва да си способен да го видиш. Не го ли виждаш?

преди 15 минути, FatMan9 написа:

:giggle1::lol6::yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:giggle1::lol6::yanim:

Отново не си разбра какво се опитах да обясня. Мислиш, че ако едно нещо не съм го обяснил "много точно", то означава, че не е фактически коректно.

Аз обсъждам политика в чуждестранни форуми и не мога да обяснявам политиката добре на Български - но това не означава, че не казвам истината. Означава, че подбора на думи може да не е много точен и последователен, но това не означава, че обясненото от мен не е фактически коректно. Коректно е, просто не е много ясно обяснено и ако не разбираш от политика, може и да не ме разбереш много добре. Иначе, хората, които разбират от политика, е малко вероятно да имат затруднения да ме разберат.

Ако не говориш даден език в продължение на години, съвсем нормално е да започнеш да изпитваш затруднения като се изразяваш използвайки дадения език.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, FatMan9 написа:

Отново не си разбра какво се опитах да обясня. Мислиш, че ако едно нещо не съм го обяснил "много точно", то означава, че не е фактически коректно.

Аз обсъждам политика в чуждестранни форуми и не мога да обяснявам политиката добре на Български - но това не означава, че не казвам истината. Означава, че подбора на думи може да не е много точен и последователен, но това не означава, че обясненото от мен не е фактически коректно. Коректно е, просто не е много ясно обяснено и ако не разбираш от политика, може и да не ме разбереш много добре. Иначе, хората, които разбират от политика, е малко вероятно да имат затруднения да ме разберат.

Ако не говориш даден език в продължение на години, съвсем нормално е да започнеш да изпитваш затруднения като се изразяваш използвайки дадения език.

преди 22 минути, FatMan9 написа:

:yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никой няма намерение да ни изкарва от есср. Има едни, които искат да предоговорят споразуменията, за да са по-изгодни за нас от настоящите. Това не изисква напускане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:yanim:

Оставям те да си почиваш, че днеска ти загрях процесора. Няколко мои публикации са достатъчни да те накарат да мислиш толкова, че да блокираш и да засечеш и да започнеш да повтаряш едни и същи безсмислици.

Смени си процесора с нов, който може да издържи на повече работа, без да блокира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, FatMan9 написа:

Оставям те да си почиваш, че днеска ти загрях процесора. Няколко мои публикации са достатъчни да те накарат да мислиш толкова, че да блокираш и да засечеш и да започнеш да повтаряш едни и същи безсмислици.

Смени си процесора с нов, който може да издържи на повече работа, без да блокира.

преди 26 минути, FatMan9 написа:

:lol6::giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Никой няма намерение да ни изкарва от есср. Има едни, които искат да предоговорят споразуменията, за да са по-изгодни за нас от настоящите. Това не изисква напускане.

Благодаря за участието! Ако може да споделиш каква марка автомобил, пералня, телевизор, телефон ползваш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аз имам няколко въпроса?

Нищо от изброените, което да е произведено в есср, не съм си купувал. Само настоящият телефон, подарен ми от сестра ми е с дизайн и  сглобка уж на полска фирма. Ама чарковете са от Китай, Тайван и някои други страни от околността. Имах преди време японски телевизор. Така че, от есср нищо не печеля. Напротив, губя! Заради многото преки и косвени данъци, такси, акцизи, въглеродни емисии и какво ли не и разни митнически дебели налози върху стоки от извън есср, си купувам стоки на цени по-скъпи от белия свят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Нищо от изброените, което да е произведено в есср, не съм си купувал. Само настоящият телефон, подарен ми от сестра ми е с дизайн и  сглобка уж на полска фирма. Ама чарковете са от Китай, Тайван и някои други страни от околността. Имах преди време японски телевизор. Така че, от есср нищо не печеля. Напротив, губя! Заради многото преки и косвени данъци, такси, акцизи и какво ли не и разни митнически дебели налози върху стоки от извън есср, си купувам стоки на цени по-скъпи от белия свят.

Бе излъжете ме нещо, трябва марки да си запиша!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Те се опитват да ти обяснят но явно не могат много точно :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, FatMan9 написа:

Толкова думи и не каза нищо.

Не искам да си представям,ако някой случаен те попита-Колко е часът?

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Устройство-Лаптоп.

Марка-ACER.

Състояние-измъчено.От два месеца,му се качват най различни ОС,по няколко пъти на ден.

Процесор-тъп,от скоро със стрес-тест.Много повече затъпя.

Потребител-дебел.Най-вероятно и той,е със стрес.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, не трябва. :) Вече съм на изживяване и всичко съм или разкарал, или не ползувам, освен телефона. Може пък да си купя и някакво съвременно малко компютърче с вградено видео, или лаптоп, който ще ползвам с външен монитор, за у дома. Няма да са европейски марки, щото такива или няма, или аз не ги знам. Кола вече никога няма да шофирам, като станат автономни, може да си взема една да ме вози. Китайска, ще е, или руска. Нещо евтино, не ща да плащам излишен лукс. Все нещо ще изкарат в следващите години, даже и руснаците. Реклама, или рекламация на марки в политическа тема, е излишно да правя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Здравейте, искам с тази тема да се разбере хората знаят ли какво би се случило с България при евентуално напускане на Европейският Съюз?!

Ами ще ни лапне някой друг, и ще почнем да се кланяме на него. Не, че българинът ще се промени. Но да внимаваме кой ще ни лапне. Дано да е кротък, че ако извади камшика...особено на тия от демокрацията, ще им се стъжни.  А и ще почнем да говорим друг език, не английски... 60 те се говореше италиански, после много модерен беше френския, после се насочихме към английския... а сега...я китайски, я турски...или някой арабски.... как дойде де. Ако изобщо някой ни пожелае. Руски няма да е обаче! Ама и това ще го преживеем де...колко са ни е.....да! Имаме тренировка. 

п.п. А, бананите... тая исконна храна за българина?....Ами зависи...има два варианта, или ще ни дават, или няма да ни дават...ама свиква се бе!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проф. Иван Ангелов за членството ни в ЕС

Цитат

Ако трябва да направим обобщена равносметка за ползите и загубите (разходите), подлежащи на количествена оценка, изравняването между тях ще стане някъде към 2040-2050 година. Засега сме на голям минус от участието си в ЕС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...