Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще се случи, случва , ако България излезе от Европейски Съюз ?

Featured Replies

преди 10 часа, FatMan9 написа:

На мен ли говориш? Не е ясно към кого се отнася написаното от теб. Трябва да използваш опцията за цитати, че да е ясно на кого говориш.

Абе, кухар! Когато пост следва друг пост и няма цитат, отговорът се отнася до този пост!!!! И не е необходимо да се цитира!

• Отговори 188
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

• skalata_73
    skalata_73

Олеле, отидоха иляда страници. Сега пишещите в темите за короната, правителството  и за войната ще станат разногледи.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Калта дойде с демокрацията - преди това имаше чисто нов асвалт по който карахме ролкови кънки. Сега остана част от чакъла и тук там асвалт. Бензиностанции винаги си е имало достатъчно, а газовите дойд

Публикувани изображения

Прочетох малко от постовете за да разбера ,че тази тема е напълно НЕ състоятелна ! Емигранти от цял свят напират да живеят в ЕС ,НАЙ-ДОБРОТО място за живеене, а ние... . Това че ние сме мързеливи и крадливи ,ЕС НЕ ни е виновна! Други на нашето място отдавна да са си подредили държавата по правилния начин и да живеят като в ЕС. А ние в Русия добре, в ЕС зле ,защото ако напуснем ЕС, Русия ще ни превземе с тяхната корупция и шантаж. То корумпирани сме до голяма степен от руската зависимост!

преди 1 минута, bigiadri написа:

Емигранти от цял свят напират да живеят в ЕС

не само емигрантите и аз искам да живея на готово в ЕС, защото държавите от ЕС плащат на готованци като мен

само ми е чудно защо британците се дръпнаха и сега берат последствията, ама не искат връщане

преди 3 минути, дръндю написа:

ама не искат връщане

Щот ги е срам да си признаят. А те са залети от индийци и пакистанци, повечето от които са на гърба на Британската социална система.

преди 6 часа, N1K17Y написа:

Айде стига сте бълнували как ще си произвеждате най-яките компютри, със сърп и чук в ръка.

Компютри не се произвеждат със сърп и чук. И не е казано, че ако живеем в комунистическа държава, някой ще използва чук и сърп за производство на компютри. При комунизъм, компютрите ще се произвеждат по същия начин, по който се произвеждат в момента, при капитализма. Разликата ще е, че цените на компютрите ще са колкото реално струват, а не надути в пъти с цел печалба на частната корпорация, която ги е произвела.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Щот ги е срам да си признаят. А те са залети от индийци и пакистанци, повечето от които са на гърба на Британската социална система.

таксите които плащаха за участието в ЕС са достатъчно, въпросът е в това, че трябва да връщат пари на ЕС 
нали не мислиш че парите отпускани от ЕС са безвъзмездни
10 заблуди за европейските пари, които изкривяват картината в България

Цитат

А как ЕС ще връща парите?

Въпросът с цената на безвъзмездните средства остана нерешен. Заемът, който Европейската комисия ще вземе и раздаде като грантове и заеми за икономическо възстановяване, трябва да се връща на международните кредитори.

Идеята беше обслужването на заема да стане чрез постъпленията от нови европейски данъци, които да се използват като собствени приходи на бюджета. В последна сметка беше решено от 1 януари 2021 г. да бъдат облагани само нерециклираните пластмасови отпадъци, като Европейската комисия на по-късен етап да предложи как да събира налог от големите дигитални компании, опериращи в Европа и как да се реформира системата за търговия с въглеродни квоти, така че повече пари от нея да отиват в общия, а не в националните бюджети. След края на срещата германският канцлер Ангела Меркел каза, че въпросът със собствените приходи не е решен и по него остава много работа.

Цитат

Какво ще се случи, случва , ако България излезе от Европейски Съюз ?

какво ще се случи ли
ще спрем да плащаме данъци и такси на ЕС, но ще трябва да върнем парите получени от ЕС със лихви, което е непосилно за нас
веднъж влезли в блатото, няма измъкване

преди 15 минути, дръндю написа:

нали не мислиш че парите отпускани от ЕС са безвъзмездни

безвъзмездно и пари в едно изречение винаги ме поставят нащрек - търся капана!
А ти защо ме цитираш, при положение, че не говориш за социалните разходи? Моля? Не вменявай задължение!!!!!!!!!!!!!!!!
Ас съм само един цър-вул протрит!

току-що, цър-вул написа:

безвъзмездно и пари в едно изречение винаги ме поставят нащрек - търся капана!

това е първото нещо, което трябва всеки да знае...безплатен обяд няма

преди 2 минути, цър-вул написа:

А ти защо ме цитираш, при положение, че не говориш за социалните разходи?

таксите които плащаха на ЕС са достатъчни, да не кажа повече от достатъчни за социални разходи
и ако не трябваше да връщат пари на ЕС заради алчността на някои техни политици, сега щяха да са дръпнали много напред
не зная как стоят нещата в действителност, но това е първото нещо което ми хрумва

преди 9 минути, дръндю написа:

таксите

Говорех за НАТОВАРВАНЕТО НА СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА В UK!!!!!!!!!! Спри се с тия такси и да ме цитиораш след мой пост!!!!
Не се дръж ка' долен ци.. политик

току-що, цър-вул написа:

Говорех за НАТОВАРВАНЕТО НА СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА В UK

що, аз за нещо друго ли писах

преди 56 минути, цър-вул написа:

току-що, дръндю написа:

що, аз за нещо друго ли писах

Не ставай нагъл!!!!!!!!

преди 14 минути, дръндю написа:
преди 21 минути, цър-вул написа:

А ти защо ме цитираш, при положение, че не говориш за социалните разходи?

таксите които плащаха на ЕС са достатъчни, да не кажа повече от достатъчни за социални разходи

за социални разходи в UK и в EU са две различни неща!

преди 1 минута, цър-вул написа:

Не ставай нагъл!!!!!!!!

направи си справка за думата "нагъл"
признавам, че като айти специалист си много добър и съм ти благодарен за помощта която си ми дал, но много дразниш с тия твои подскоци

Не отдавна, Бойко Борисов беше извикан при някакви "висши" членове на ЕС, които му платиха на него и на държавата (20-22 млрд. лева - не помня с точност) да затвори един АЕЦ.

Не помня с точност детайли, но знам че се плати за затварянето на един АЕЦ.

Това нормално ли е, според вас? Това е директно и категорично: "Давам ти пари, плащам ти да съсипеш енергийния сектор за да може да има липси на енергия - тогава ще искам да си купуваш енергия от мен, за да може да печеля пари на гърба на българите!".

Ако България не беше в ЕС, това нямаше да се случи.

преди 1 час, цър-вул написа:

Говорех за НАТОВАРВАНЕТО НА СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА В UK!!!!!!!!!! Спри се с тия такси и да ме цитиораш след мой пост!!!!
Не се дръж ка' долен ци.. политик

Имали натоварване там? Аз доколкото съм чувал от Западни дезинформационни източници като CNN и BBC, в UK е много хубаво, има безплатно здравеопазване и образование, социалната сфера е на високо ниво, хубаво е, всичко е с високо ниво на развитие и има висок стандарт на живот и хората са щастливи.

Това не е ли вярно? Ако не е вярно, какво би се случило, според теб, ако натоварването продължи да расте?

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Не отдавна, Бойко Борисов беше извикан при някакви "висши" членове на ЕС, които му платиха на него и на държавата (20-22 млрд. лева - не помня с точност) да затвори един АЕЦ.

Мззния нескопосан трол беше ли там има ли снимки от предаването на парите 

преди 5 часа, dioib написа:

В имоти са, а чрез материалите за строителство отново са излезли извън България в посока Юг. 

Така е: Действа старото правило от римската империя: Разделяй и владей!!! 

На който не му изнася да оди на оня свят, де бил по-убав. :) 

Така е: всичко се усвоява и краде.

И защо на оня свят? Ами, ако и там е така? Ако горе е така както и долу, тогава какво? Пак ще сме затънали в помия и корупция.

преди 3 минути, Coco1 написа:

Мззния нескопосан трол беше ли там има ли снимки от предаването на парите 

Нали ти казах, че ако нямаш нещо смислено за казване, е по-добре да не казваш нищо.

преди 9 часа, N1K17Y написа:

Другари, комунизма умрЕ отдавна :giggle1:

Айде стига сте бълнували как ще си произвеждате най-яките компютри, със сърп и чук в ръка.

Моля? Ти за внос и търговия не си ли чувал? Или викаш България минава в санкции, понеже е нападнала Белгия с ракети земя-земя... :giggle1:

преди 28 минути, FatMan9 написа:

Нали ти казах, че ако нямаш нещо смислено за казване, е по-добре да не казваш нищо

Няма и да ти каже, вика ти Мазен но той е по мазен.

преди 38 минути, FatMan9 написа:

Аз доколкото съм чувал от Западни дезинформационни източници като CNN и BBC, в UK е много хубаво, има безплатно здравеопазване и образование, социалната сфера е на високо ниво, хубаво е, всичко е с високо ниво на развитие и има висок стандарт на живот и хората са щастливи.

Даа, за пореден път до казваш, че няма никой под фонтанелата. И от къде идват тия блага? Влачат ги по Темза или океанът ги изхвърля на брега. И какво ще стане, ако маймуните на клона се усвоят? Не пиши, че си изключително тъпо смешен! 

преди 10 часа, Клонинга написа:

1. Никой не ходи на почивка отвън!

2. Колко работиш в тази Европа. През колко месеца си идваш, защото си на Виза, която изтича, а не емигрант!? И какъв е смисъла да ходиш навън, след като икономиката на България се възроди, защото 2 милиона човека ще се върнат да работят за нас!?

3. Инвеститорите у нас бяха робовладелци, които ползват населението ни за евтина работна ръка или както му казвам аз - втора ръка! Докато има такива балами и ти се присламчваш при тях, ще те въртят вечно и ще си останеш беден до края на дните си!

4. Таксите за транспорт са си едни и същи, фантастико! Фантазьорски фентъзи недок лат.н! А стоки пак ще идват без мито, както идват от Китай. Просто за дребни суми нямат сили да обработват на дребно! Трудът за обработката като разход не покрива печалбата. В края на краищата няма какво да търсиш бабината си от чужбина за у нас! По-важно е животът ти да се подобри.

5. Бизнесът на туризъм слабо го интересува който и да е! Говорим за народа, а не за нашите олигарси, лихвари и чорбаджиите на домове за гости.

6. Само ти ли си останал глух и неразбрал, че всички проекти се разпределят за печалба между политиците и милионерите на фирми, като изпират парите в нищо и половина свършено.

7. Внос и износ нищо не може да ги спре!!! На всичко отгоре ще имаме сериозно рамо.

Като колония ще бъдеш винаги най-отзад!

преди 10 часа, FatMan9 написа:

1. Не ни е нужно. В България имаме доста хубави курорти, както и планински.

2. Не е нужно да работим навън, ако имаме добри работни места в България. Причината, поради която хората бягат навън, е че България е банкрутирала и тук вече няма перспективи.

3. Изолационизма (протекционизъм) ще ни даде независимост, при която няма да е нужно да плащаме такси, лихви и надути цени на някакви външни вносители, които ни внасят неща с най-ниско качество. Защо да купуваме на високи цени, като можем да си го произведем сами на ниски цени, като производството и цената ще са социалистически, а не капиталистически? Това означава, че цената на продукта ще е такава каквато трябва да бъде, а не изкуствено надута с цел печалба за някаква частна корпорация.

4. Не е нужно да се купува каквото и да е, ако имаш капацитета да си го произведеш.

5. Туризъм в България отдавна няма, така или иначе.

6. Ние и сега не получаваме помощи. Получаваме някакви парички, които се усвояват и не се инвестират там където трябва. Примерно, парите за магистрали. Дават се 5 милиарда за определени материали - купуват се не тези материали, а евтини алтернативи, сторят се нискокачествени пътища, а останалите пари се усвояват. Затова после пак плащаме и плащаме за ремонт на ремонта, и после за ремонт на ремонт на ремонта...

7. Тя вече върви надолу. Не отдавна, примерно, на Бойко му беше платено от ЕС да затвори една електроцентрала. Целта на това е да се дестабилизира българския енергиен сектор, за да може да плащаме на САЩ и техните капиталистически хищници, като ExxonMobile, например.

"Като държава, която няма никакъв устойчив продукт за вътрешна консумация, а всичко е за износ или за интереса на иностранен чорбаджия, ще има да го д*хаме под вода, докато изсъхне."

Защо това се случи сега, а не преди? Защото преди не бяхме деиндустриализирани, а сега сме. Това доказва моите твърдения. Нямаме нужда от никой, ако сами можем да си го направим. Деиндустриализацияте е единствената причина, поради която в момента сме бедни и сме на дъното и се нуждаем от "външна помощ", която не е помощ, а финансов комар, който изсмуква и последното от България.

Добре дошли в 21-век, хомо хабилис. Можете да излезете от пещерата вече. Ние сме хомо сапиенс и не хапем. Да, живеем и работим по света, където и каквото ни харесва, тъй като сме достатъчно интелигентни и кадърни, за да си го позволим. :) Ако на вас ви харесва обратно в пещерата, сводобни сте да си се изолирате.

преди 13 часа, FatMan9 написа:

Разбираш ли какво се опитвам да обясня? Вероятно не го обясних много точно.

преди 1 час, FatMan9 написа:

Нали ти казах, че ако нямаш нещо смислено за казване, е по-добре да не казваш нищо.

Мазния е най нескопосания трол от интерната в Мосейково :giggle1: 

преди 5 часа, FatMan9 написа:

Компютри не се произвеждат със сърп и чук. И не е казано, че ако живеем в комунистическа държава, някой ще използва чук и сърп за производство на компютри. При комунизъм, компютрите ще се произвеждат по същия начин, по който се произвеждат в момента, при капитализма. Разликата ще е, че цените на компютрите ще са колкото реално струват, а не надути в пъти с цел печалба на частната корпорация, която ги е произвела.

Я покажи едни кубински компютри :giggle1:

Поне интернета им легализирали преди 4-5 години гледам, та поне ще можеш да продължиш да пишеш тъпотии, като отидеш да строиш светлото бъдеще там. 

преди 6 часа, bigiadri написа:

Прочетох малко от постовете за да разбера ,че тази тема е напълно НЕ състоятелна ! Емигранти от цял свят напират да живеят в ЕС ,НАЙ-ДОБРОТО място за живеене, а ние... . Това че ние сме мързеливи и крадливи ,ЕС НЕ ни е виновна! Други на нашето място отдавна да са си подредили държавата по правилния начин и да живеят като в ЕС. А ние в Русия добре, в ЕС зле ,защото ако напуснем ЕС, Русия ще ни превземе с тяхната корупция и шантаж. То корумпирани сме до голяма степен от руската зависимост!

Сори, ама си кух кат' лейка. Ако имаше дори патрава виетнамска донга нещо вярно в написаното от теб, нямаше сащ и есср да провокират и водят войни по целият свят, за да гонят бежанци към себе си. есср нямаше да има нужда и от това постоянно да се разширява и да принуждава нововключващите се страни по периферията, да си разсипват индустрията и икономиката, пак така с цел част от населението на последните да се налага да ходи ратай в гадните стари страни в есср и, всичките изброени по-горе изгонени в посока дъртите гнили есср членки да служат и кат' материал за разплождане, вместо свръхсексуалния, но ялов местен трансджендер, нарко изрУдитет!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.