Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новото служебно правителство на България

Featured Replies

преди 20 часа, Sliderum2 написа:

Ае това са стотинки, няма ли някаква друга уважителна причина?

от другата страна е да неможе повечето неща - ти кое предпочиташ ако си на негово място

• Отговори 867
  • Прегледи 44,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кабинетът "Главчев" е ясен - как реагираха президентът и партиите?   Да не се пуска нова тема,че станаха милион и нещо май ... затова я вдигам с поста си. Името на темата е акту

• Имената са като на  ПФК Враца.Дано напраят добро мачле и зрителите по телевизиите останат доволни от шоуто

• Райски газ.

Публикувани изображения

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

от другата страна е да неможе повечето неща - ти кое предпочиташ ако си на негово място

Да летя на изтребител. Но тъй като сега се налага много по-сложна навигация, предпочитам да не съм на неговото място.

• 3 седмици по-късно...

https://www.mediapool.bg/targat-za-traben-gaz-e-prekraten-a-desetgodishniyat-za-lng-promenen-news342379.html

Цитат

За последния месец на настоящата година, гръцките ДЕПА и "Митилинеос" отново ще са тези, които ще внасят съществената част от природния газ в България, заяви изпълнителният директор на държавния газов доставчик Деница Златева пред Mediapool.

Ти да видиш, ама нали точно гръцките посредници бяха много лоши ? :popcorn2:

И върхът на иронията :lol6:

Цитат

По думите ѝ не е проблем прекратяването на търга за 14-месечните доставки на газ до виртуална търговска точка в страната, тъй като има голям интерес към LNG търга за цялата следваща година и предложенията ще покрият необходимите количества.

преди 56 минути, N1K17Y написа:

Ти да видиш, ама нали точно гръцките посредници бяха много лоши ?

Ако знаеш кой реално стои зад "гръцките" доставки може пък изведнъж да ти се сторят много лоши. Ама ходеха да се снимат с танкера с норвежки газ... Норвежки газ другия път. Ключовото нещо в случая е една фамилия Копелузос. Който знае кой е и какъв е главата на фамилията ще му стане ясно. Силно се съмнявам някой тук да знае за какво става дума.

П.С. Няма нищо лошо в това да се ползват посредници. Ето и германците ще получават около 5 млрд. куб.м. газ от Катар през американски посредник. Чиста работа пък да му мисли простолюдието как да се оправя със сметките...

преди 14 минути, maxthon написа:

Ако знаеш кой реално стои зад "гръцките" доставки може пък изведнъж да ти се сторят много лоши. Ама ходеха да се снимат с танкера с норвежки газ... Норвежки газ другия път. Ключовото нещо в случая е една фамилия Копелузос. Който знае кой е и какъв е главата на фамилията ще му стане ясно. Силно се съмнявам някой тук да знае за какво става дума.

П.С. Няма нищо лошо в това да се ползват посредници. Ето и германците ще получават около 5 млрд. куб.м. газ от Катар през американски посредник. Чиста работа пък да му мисли простолюдието как да се оправя със сметките...

Мен ме остави, аз не съм политик който приказва едно, а прави дргуо и темата не е за мен. 

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Мен ме остави, аз не съм политик който приказва едно, а прави дргуо и темата не е за мен.

Добро утро, че сега разбра какво правят политиците без значение кои, къде и от коя партия са....

преди 1 минута, maxthon написа:

Добро утро, че сега разбра какво правят политиците без значение кои, къде и от коя партия са....

А, добро утро, сега чакаме да плюеш и служебните на Радев, както плюеш Кирчо, но... аз съм по-интересен явно :giggle1:

преди 5 минути, maxthon написа:

И всички са в кюпа, един дол дренки, а? Сигурно и да гласуваш не ходиш, а?

преди 5 минути, N1K17Y написа:

А, добро утро, сега чакаме да плюеш и служебните на Радев, както плюеш Кирчо, но... аз съм по-интересен явно 

Добро утро, направих го с поста, който цитираш.... А нали помниш сега за предстоящия арбитраж за газа ти бях предложил да поемеш моята вноска по задължението, което ще ни натоварят? Заделяй от сега, че извънредните разходи никой не ги харесва.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Сигурно и да гласуваш не ходиш, а?

И тук ли дойде да ръсиш предположения? Използвай тези си умения за лична печалба. Пробвай се с някоя хазартна игра примерно.

преди 1 час, maxthon написа:

И тук ли дойде да ръсиш предположения?

Тя направо ти се кара, все едно има права над теб.

• 4 седмици по-късно...

Ауу, @maxthon лошия министър-капитан и той вече не разбира нещата като теб 

Цитат

АЕЦ "Козлодуй" подписа договор с "Уестингхаус" за доставка на ядрено гориво

АЕЦ Козлодуй, подписа договор с уестърхус за 10 години. Договорът е само за цената на горивото, без включени цена за доставка, а вероятно и без цена за депониране, или връщане на употребеното гориво на производителя, за да не формира допълнително замърсяване у нас. Доколкото помня, употребеното руско ядрено гориво, се връща в Русия, а у нас се депонират сменяеми части и аксесоари за реакторите, след техният срок за употреба, или подмяна при дефекти. Цената на договора не е представена публично, поне в новините в медиите. Може и да я има скътана нейде в сайта на някое министерство. Което е малко странно, предвид че АЕЦ Козлодуй е държавна собственост и би трябвало, изключая, ако има някои секретни стратегически данни, останалото да е публично.

преди 3 часа, N1K17Y написа:

Ауу, @maxthon лошия министър-капитан и той вече не разбира нещата като теб 

Ще се изненадаш ли ако ти кажа, че трябва да удвоиш вноската "спестено от закуски"? Нямам какво повече да кажа. Разрешено ти е сега да се смееш (на този пост). След това няма да ти е до такива неща.

преди 3 часа, maxthon написа:

Ще се изненадаш ли ако ти кажа, че трябва да удвоиш вноската "спестено от закуски"? Нямам какво повече да кажа. Разрешено ти е сега да се смееш (на този пост). След това няма да ти е до такива неща.

Ще се изненадаш ли, ако ти кажа, че изобщо не съм изненадан, че думичка против служебното правителство няма да кажеш ? 

преди 34 минути, N1K17Y написа:

Ще се изненадаш ли, ако ти кажа,

Аз обяснявам, че днешното решение ще ни излезе солено в бъдеще, ти се чудиш какви глупости да напишеш.... От това по-голямо плюене иди му кажи....

2 дни  ·

Правосъдният министър удушил котка с голи ръце.
Предишният правосъден министър беше лична секретарка на един от по-предишните правосъдни министри.
Последните двама, заедно с другите правосъдни министри от 2021-22 разрушиха специализираното правосъдие, върнаха на олигарсите запорираните милиарди и не направиха нито една крачка към каквато и да било реформа.
Единственият реализиран успешен проект остана онзи от задната седалка на джипа на брат Бобоков.
Междувременно вече 30 години съдии и деловодители из съда си разиграват коня. Без никаква намеса от страна на ПРБ, съдиите в България бавят дела, потулват дела, съсипват дела, променят дела, въобще правят каквото си искат, но не и в името на закона.
Никой не търси отговорност на правосъдните министри, нито на политиците, нито на съдиите.
Виновен е единствено и само Иван Гешев.
Реформа в КПКОНПИ няма. И да има, тя няма да засегне практиката адвокати на мутри и "наши хора" срещу намигване да местят папките на деловодителите от най-горе - най-долу в купчинката.
Така се прави, така се случва. Вие вярвайте и блейте, за да вярват и те.
преди 1 час, miro20 написа:

Предишният правосъден министър беше лична секретарка на един от по-предишните правосъдни министри.

Че това от кога е станало нещо лошо? В кабинета на герберастите секретарката на коалиционният партньор Валери Симеонов - Марияна Николова, стана вицепремиер и министър на туризма. Тогава не помня да си имал нещо против назначаването на секретарки на високи постове, нали г-н Двуличник?

преди 1 час, M.Николов написа:

И какво прави тази новина в тази тема?

Или се очаква служебно правителство да направи реформа в правосъдната система?

:angry:

може, но ако иска - очевидно няма желание - както казват в ЕП - няма политическа воля за промени

Само за година ~50% поскъпване на основните храни.

Брей, в някаква форма опровержение на фалшивият стъкмистически процент на официалната инфлация, който уж, така и не бил надхвърлил 19%( или 15.7% хармонизирани*)

Сега, ясно е че процента инфлацията в НСИ не включва само основни храни, а освен това има и нехранителни стоки. Но моето впечатление е, че процента поскъпване и при тях е много голям, във всеки случай доста над 15-19%, като може да има и стоки изключения, които не са жизнено необходими покупки.

*каквото и да е значението на тая дума в случая.

преди 6 часа, Sliderum2 написа:

Само за година ~50% поскъпване на основните храни.

Брей, в някаква форма опровержение на фалшивият стъкмистически процент на официалната инфлация, който уж, така и не бил надхвърлил 19%( или 15.7% хармонизирани*)

Сега, ясно е че процента инфлацията в НСИ не включва само основни храни, а освен това има и нехранителни стоки. Но моето впечатление е, че процента поскъпване и при тях е много голям, във всеки случай доста над 15-19%, като може да има и стоки изключения, които не са жизнено необходими покупки.

*каквото и да е значението на тая дума в случая.

то преди ме упрекваха че казвам че имаме най висока инфлация в ЕС на храните според евростат, а те ме убеждаваха че 2% - постовете са още в форума

май и ти дойде до моя извод - макар и с година закъснение

преди 34 минути, Без умствен капацитет написа:

то преди ме упрекваха че казвам че имаме най висока инфлация в ЕС на храните според евростат, а те ме убеждаваха че 2% - постовете са още в форума

май и ти дойде до моя извод - макар и с година закъснение

Не се сещам някога да съм писал в полза на цирей?

Намерих данни от европейската комисия в "Капитал", за изкупната цена на суровото мляко в България. Наистина прилично се е повишила цената:

zx860_4427672.jpg

Но, все още към ноември средната цена е около лев за килограм. Малко не ми се връзват цените на млякото и млечните продукти в магазините. Вярно е, че има повишение и на други разходи, но чак пък такива цени каквито са, говорят за сериозен процент надценка и печалби и за спекула. Най-вероятно и за картел на млекопреработвателите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.