Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ми медицинска информация

Featured Replies

• Автор

Не знаем къде може да се направи това, трябва ни сериозна и адекватна информация. Но и не знам как да убедя мама, че трябва, тя е на настроения.............. Винаги мама е била човекът, който се е интересувал най - много за здравето ми и е търсила медицинска информация за мен. Баща ми не е наясно много - много с здравето ми. Сестра ми - също. А сама не мога да се оправям, нито добре да преценявам. Не знам къде и как да търсим информация. Дясната ми челюст се подува и спада (от хапчетата), главата отзад ме боли заради зъбите, не понасям топло и студено, трудно ям. Вече на два пъти съм била под пълна упойка заради операции на червата.

мъчно ми е, че няма кой адекватно да се погрижи за мен. Ако си имах приятел, може би щеше да е друго. Сега съм оставена сама да се оправям.:crying10:

• Отговори 189
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Тя не е болна, просто и трябва една лопата и няколко декара! Ще и минат всичките простотии от ранно детство даже!

• Емил Костов
    Емил Костов

Да да, тая плоча вече сме я чували. Не виждаш, не чуваш, имаш 15 синдрома. Просто ако дойда с една лопата ще ти излекувам целия мързел и дивотия, която ти е набита в главата. 

• Точно така се взима анални проби.

Публикувани изображения

на 29.11.2022 г. в 6:23, Anneliese написа:

трябва ни сериозна и адекватна информация.

Потърси информация за такива специалисти, които са най-близо до вас.

Със сигурност ще убедиш майка си, като и кажеш, че това е най-бързото и най-безболезненото решение за твоето здраве.

• Автор

Мама се бои да не умра, ако съм под пълна упойка. Всички говорят колко са вредни, опасни и рискови пълните упойки. Ще трябва да търсим специалист в София, но не знам къде.

преди 47 минути, Anneliese написа:

Мама се бои да не умра, ако съм под пълна упойка. Всички говорят колко са вредни, опасни и рискови пълните упойки. Ще трябва да търсим специалист в София, но не знам къде.

Стига се травмира, нищо ти няма. ✌️

преди 7 часа, Anneliese написа:

Пробвайте в "Пирогов" мисля че там имаше клиника по черепно лицева реконструкция а иначе и аз се боя да не си загубим комичката не са шега работа тия упойки особенно пълната

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте! Можете ли да ми кажете от кое ухото боли повече - от зъби или от самото ухо? Наясно съм, че трябва да ги махам, чакам мама да се реши, че аз сама нищо не мога да направя. Но имам ужасна болка от два дни в областта на челюстта, ухото и главата, особено ухото и главата ме болят, болката е като пробиване с бормашина. За капак се оказа, че вкъщи нямаме капки за уши. А не трябва и да се тровя много с хапчета, че не са ми добре бъбреците.

Зверска болка в ухото и главата не съм имала от 2005, когато ми откриха, че не е от зъбите, а от ушна инфекция и падна много ходене до Монтана.

Има ли разлики между зъбите и ушната инфекция? Че ухото напоследък ме болеше, но слабо, и не му обръщах внимание.

Никаква идея Анче.Нито ухо ме боляло нито зъб. От поста не се и разбира кое трябва да махнеш. Тобрадекс са универсални-очи,уши,нос. Трябва да те види и лекар.

преди 1 минута, - - - > написа:

Никаква идея Анче.Нито ухо ме боляло нито зъб. От поста не се и разбира кое трябва да махнеш. Тобрадекс са универсални-очи,уши,нос. Трябва да те види и лекар.

Не вярвам ушите да си маха, сигурно зъб ще и махат.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Не вярвам ушите да си маха, сигурно зъб ще и махат.

След като на работа един господин ми поиска “нещо”,че го боляла пъпната връв,вярвам че всичко е възможно.

• 1 месец по-късно...
на 22.02.2023 г. в 17:24, Anneliese написа:

Здравейте! Можете ли да ми кажете от кое ухото боли повече - от зъби или от самото ухо? Наясно съм, че трябва да ги махам, чакам мама да се реши, че аз сама нищо не мога да направя. Но имам ужасна болка от два дни в областта на челюстта, ухото и главата, особено ухото и главата ме болят, болката е като пробиване с бормашина. За капак се оказа, че вкъщи нямаме капки за уши. А не трябва и да се тровя много с хапчета, че не са ми добре бъбреците.

Зверска болка в ухото и главата не съм имала от 2005, когато ми откриха, че не е от зъбите, а от ушна инфекция и падна много ходене до Монтана.

Има ли разлики между зъбите и ушната инфекция? Че ухото напоследък ме болеше, но слабо, и не му обръщах внимание.

Инфекцията на горни дихателни пътища лесно може да се разпространи. Да започне от зъб, да се развие фарингит - инфекция на гърлото, която лесно може да се разпространи до вътрешното ухо. Среден отит - възпаление на вътрешното ухо, често води до силна болка в засегнатото ухо, както и симптоми като втрисане, заради повишена телесна температура, заглъхнало ухо, редуцирани звукови възприятия през засегнатото ухо.

Хубаво е да се направи преглед от лекар преди да се назначава лечение, но по клиничната картина - най-вероятно се касае за инфекция на вътрешното ухо.

С удоволствие бих ви консултирал на лично съобщение, но ще ми трябват някои данни, като възраст, минали заболявания и прочее, както и терапия с медикаменти вкъщи. 

Попринцип лечението включва прием на широкоспектърни антибиотици при липса на алергии, както и капки за уши и обезболяващи средства. Най-ефективни за болка от този тип са всички представители на НСПВС - нестероидни противовъзпалителни средства, като ибупрофен, напроксен, диклофенак и тн. Хубаво е тези лекарствени средства да се приемат с протектор на стомаха - инхибитор на протонната помпа, като омепразол, езомепразол, лансопразол и тн. 

преди 27 минути, drtsankostefanov написа:

Инфекцията на горни дихателни пътища лесно може да се разпространи. Да започне от зъб, да се развие фарингит - инфекция на гърлото, която лесно може да се разпространи до вътрешното ухо. Среден отит - възпаление на вътрешното ухо, често води до силна болка в засегнатото ухо, както и симптоми като втрисане, заради повишена телесна температура, заглъхнало ухо, редуцирани звукови възприятия през засегнатото ухо.

Хубаво е да се направи преглед от лекар преди да се назначава лечение, но по клиничната картина - най-вероятно се касае за инфекция на вътрешното ухо.

С удоволствие бих ви консултирал на лично съобщение, но ще ми трябват някои данни, като възраст, минали заболявания и прочее, както и терапия с медикаменти вкъщи. 

Попринцип лечението включва прием на широкоспектърни антибиотици при липса на алергии, както и капки за уши и обезболяващи средства. Най-ефективни за болка от този тип са всички представители на НСПВС - нестероидни противовъзпалителни средства, като ибупрофен, напроксен, диклофенак и тн. Хубаво е тези лекарствени средства да се приемат с протектор на стомаха - инхибитор на протонната помпа, като омепразол, езомепразол, лансопразол и тн. 

От сега те съжалявам докторе… успех все пак в начинанието.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте.

Може ли газовете и киселините да водят до рак на стомаха или червата? Питам, за да знам дали са много опасни.

Всяко едно хронично и нелекувано състояние може да доведе до развитие на туморни формации. Хубаво е да приемате инхибитор на протонната помпа - омепразол, ланзопразол, пантопразол (един от всичките, не всичките), за да се облекчат симптомите на гастроезофагеален рефлукс и киселини. За газове може да приемате препарати на базата на симетикон (Дегазин и други), които да облекчат моториката на червата.

Въпрос към модераторите, ако някой чете изобщо:

Би ли се приело за реклама, ако споделя линк на материал, който е написан от мен, именно по тази тема - ракови образувания на стомашно-чревния тракт?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.