Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ми медицинска информация

Featured Replies

• Автор

Здравейте, имам нови въпроси.

1. Нормално ли е при анемия да ми се спи толкова много?

2. Като ям пържени яйца, често си слагам още сол. Нормално ли е да ми се яде повечко сол?

3. Също така напоследък ми се яде повече сладки неща, например сладолед. Нормално ли е?

Иначе мама ми намери подходящо желязо. Но пак продължавам да се чувствам уморена и като  пребито псе.

• Отговори 189
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Тя не е болна, просто и трябва една лопата и няколко декара! Ще и минат всичките простотии от ранно детство даже!

• Емил Костов
    Емил Костов

Да да, тая плоча вече сме я чували. Не виждаш, не чуваш, имаш 15 синдрома. Просто ако дойда с една лопата ще ти излекувам целия мързел и дивотия, която ти е набита в главата. 

• Точно така се взима анални проби.

Публикувани изображения

преди 2 минути, Anneliese написа:

Здравейте, имам нови въпроси.

1. Нормално ли е при анемия да ми се спи толкова много?

2. Като ям пържени яйца, често си слагам още сол. Нормално ли е да ми се яде повечко сол?

3. Също така напоследък ми се яде повече сладки неща, например сладолед. Нормално ли е?

Иначе мама ми намери подходящо желязо. Но пак продължавам да се чувствам уморена и като  пребито псе.

1. Виж си хемоглобина, кръвната захар както и кръвното налягане , че да не заспиш навеки.

2. Не знам какво искаш да кажеш с повечко сол. Организмът има нужда от всичко.

3. Яде ти се сладко, защото времето вече става студено и организмът се пренастройва за такъв сезон и започва да търси повече енергия.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Ами мама каза, че чак  този месец някъде ще проверяваме хемоглобина, а иначе кръвното ми го мерят всеки ден и според нашите е супер. А сол не ям принципно,избягвам я, нали казват, че е опасна. Но на мен ми се яде сол.

преди 20 минути, Anneliese написа:

Ами мама каза, че чак  този месец някъде ще проверяваме хемоглобина, а иначе кръвното ми го мерят всеки ден и според нашите е супер. А сол не ям принципно,избягвам я, нали казват, че е опасна. Но на мен ми се яде сол.

Не знам кой тъпоумник е написал, че солта е вредна и не трябва да се яде. Провери си кръвната захар и хемоглобина. 

на 1.10.2022 г. в 22:36, Anneliese написа:

А сол не ям принципно,избягвам я, нали казват, че е опасна.

Да опасна е ако смяташ да ядеш ей така

Salt-licking-01.jpg

преди 58 минути, petie1 написа:

Да опасна е ако смяташ да ядеш ей така

Salt-licking-01.jpg

Животните я ближат и никое от тях не е умряло досега. Гледали сме какво ли не. Само, че без тази сол става проблем.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Животните я ближат и никое от тях не е умряло досега. Гледали сме какво ли не. Само, че без тази сол става проблем.

Е баш така да я ближе стенд ъп комичката ни малко ме съмнява че ще се размине без проблем :)

сол се яде когато  има изпотяване

защото тогава тялото я изхвърля

лятото трябва да се яде сол

а зимата да се ограничи .

преди 22 минути, Banesc написа:

сол се яде когато  има изпотяване

защото тогава тялото я изхвърля

лятото трябва да се яде сол

а зимата да се ограничи .

Яж ти сол лятото, когато си се изпотил да видиш как ще ти откажат бъбреците.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Яж ти сол лятото, когато си се изпотил да видиш как ще ти откажат бъбреците.

от 37 години ям сол лятото не са ми отказали бъбреците 

Рибите като ядат постоянно сол да не са умряли?:D

току-що, ДзВяРа! написа:

и като ги пръжна у тиганя, па добавям сол

преди 1 минута, овню написа:

и като ги пръжна у тиганя, па добавям сол

Внимавай със солта че ще ги пресолиш и после отидоха на кучето хубавите рибки. Ама като се замисля и кучето не е умряло!:ohmy:

преди 37 минути, ДзВяРа! написа:

Ами кат им пикаме в морето ко да ядат? :lol6:

И аз така знам за солта и лятото, свързано е с кръвното и трябва се пие солена вода от време навреме

преди 20 минути, petie1 написа:

Ами кат им пикаме в морето ко да ядат? :lol6:

и женски сълзи

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте.

Преди малко майка ми ми сложи капки за очи (изкуствени сълзи) в едно око,, на нея и треперят ръцете и както и се карах, капна толкова наведнъж, че няколко влязоха в устата ми.  Бързо ги изплюх,  изтрих си устата и отидох да си изплакна устата.

Опасно ли е да попадат тези капки в устата по невнимание?

Въпросът ми е изключително сериозен!

преди 28 минути, Anneliese написа:

Здравейте.

Преди малко майка ми ми сложи капки за очи (изкуствени сълзи) в едно око,, на нея и треперят ръцете и както и се карах, капна толкова наведнъж, че няколко влязоха в устата ми.  Бързо ги изплюх,  изтрих си устата и отидох да си изплакна устата.

Не!

преди 45 минути, Anneliese написа:

Здравейте.

само капките  на сергеев са опасни да ти попаднат 

ПАЗИ СЕ!

преди 1 час, Anneliese написа:

Здравейте.

Сама що не си слагаш? 

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Сама що не си слагаш? 

Е как?! Нали е принцеса, а принцесите не се занимават с такива работи.

• Автор
преди 9 часа, АСПЕКТ написа:

Сама що не си слагаш? 

Защото не мога сама да си държа очите отворени и да си уцеля очите. Несръчна съм , а и сега хич изобщо не съм добре - болят ме зверски венците.

• Автор

Да попитам - опасно ли е възпалението на венците, когато те болят венци, цялата лява част на лицето, ухото и главата? Умира ли се от възпаление на венците?

• Автор

Не е мигрена. Имам болка във венците, близо до носа, от лявата страна. Днес имах зверска болка във венците, лявата част на носа, лявата буза, лявото око и лявата част на главата, всичко ми пареше и и имах чувството, че умирам.

Явно ще трябва да си сваля и малкото останали зъби, под пълна упойка, но не знам дали ще го преживея. Имам анемия, а и едни болки в лявата част на гърдите, към сърцето, особено да легна или стана и много ме боли, усещам натиск някакъв, откакто я имам тази болка и кашлям нещо, но не съм болна. Трябва да си видя белите дробове, не е нормално така да ме боли при лягане и ставане и да кашлям.

А и не знам може ли човек да живее само на супи и сосове, но без хляб.

А и съм чувствителна към рязка промяна от топло към студено и обратно. Не трябваше да ям сладолед, ама като нашите отказваха да ми купуват "Данет"...........

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.