Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно подновяване на шофьорска книжка.

Featured Replies

преди 11 минути, цър-вул написа:

„за управление на МПС с книжка, чийто срок на валидност е изтекъл, се налага 20 лв. глоба по чл. 185 от ЗДвП. Изтеклото свидетелство се изземва със съставения акт за нарушението“.

Цитат

Чл. 185. (Изм. - ДВ, бр. 97 от 2017 г.) За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба 20 лв.

Ако за нещо няма предвидено наказания - 20лв за кафе...

преди 52 минути, MST написа:

Не. Ако имате късмет, може и глоба да не платите, или да е минималната. 

Няма глоба при подновяването на изтекла книжка бре човек. Глобата е САМО ако шофираш с такава.

Имам приятелката която има книжка но не кара. Мъжа ѝ повече от пет години я кандардисва да си я поднови, та ако го снимат него някъде, евентуално да каже че тя е карала и да отнемат от нейните точки. Миналата година (пет години след изтичането на нейната книжка) си я поднови без никаква глоба. Всичко ѝ излезе 25лв, като това е някаква такса за самата книжка, а не глоба.

Даже ми се похвали, щото и аз взех страната на мъжа ѝ и заедно я врънкахме:

1983684009_.thumb.jpg.90617a937c3f536df3c4ff16ed621042.jpg 

До автора на темата: Няма листовки, изпити и тн. Искат само медицинско удостоверение

Има глоба за неподновена лична карта. Има глоба и за изтекъл невърнат задграничен паспорт. Имането на СУМПС не е задължително освен за управление на МПС. За подновяването му трябва само медицинско, издава се от личния лекар.. В масовия случай срок 10 години. За професионалните категории и други неща. В общия случай понеже са минали 10 години в съответното районно ти актуализират и снимката.

Подобен случай и в наше село. Със съпругата ми пътуваме за Хунгароринг, кръг от състезанието на F1. Нова кола, екстри, глезотийки, хубави пътища. И госпожата, която има СУМПС от доста години, както и навъртяни километри решава, че иска да шофира тя. Някъде след влизане от Сърбия в Унгария сяда зад волана и подкарва Кашкая бясно. И понеже си нямам работа взех да ровя из жабката, документи, ваучери застраховки и попадам на нейната шофьорска книжка. Защо взех да я разглеждан и сега не знам. Но видях, че въпросният документ е с валидност, изтекла преди ДВЕ години. Пълен шаш. Но запазих спокойствие и помолих жена ми да намали и спре колата, за да глътнем малко унгарски въздух. Като слязохме извадих книжката и я показах. Беше пълен шок. Останалата част от Евротрипа го изпълни само аз. След прибиране в България с медицинско в ръка и малко повечко кинти в джоба, жена ми отиде в най-близката паспортна служба до нас и си подаде молба за подновяване на СУМПС кат.В. След месец си го получи и приключи проблемът. Та изглежда, че наистина решението е твърде индивидуално и зависи май най-много от фактора зад гишето. А може би и от това, че молбата беше подадена в паспортната служба към РПУ, а не в КАТ в Дървеница. Но е факт, че се размина без глоба и кавито и да са главоболия.        

Айде и аз да попитам нещо в тая тема (без това въпросът ми е сходен) - книжката ми изтича април месец догодина. Има ли някакъв проблем ако я подновя сега?

преди 13 часа, Емил Костов написа:

Напротив ИМА такава глоба и аз я отнесох! Гарантирам!

За Вас, Костов, не се съмнявам, Вие сте частен случай отново...

Пресен пример - снаха ми преди десетина дни си поглежда книжката, трябваше да пътуват семейно за Гърция със сина ми и децата, обаче книжката изтекла 2019!!! Отива в КАТ, плаща за експресна услуга и на втория ден готово!

За пореден път ще кажа - правете разлика, между

• изтекъл срок на валидност на документ, удостоверяващ правоспособност (не срока на самата правоспособност) и
  • шофиране с нередовен документ - СУМПС, с изтекъл срок на валидност.

Никой не е длъжен да има СУМПС и паспорт. За разлика от личната карта!

Пп. Издаване на нов паспорт - не подмяна - без глоба, става поне 1 година и 3 месеца след изтичане срока на стария.

преди 8 часа, nickolaycho написа:

За Вас, Костов, не се съмнявам, Вие сте частен случай отново...

Пресен пример - снаха ми преди десетина дни си поглежда книжката, трябваше да пътуват семейно за Гърция със сина ми и децата, обаче книжката изтекла 2019!!! Отива в КАТ, плаща за експресна услуга и на втория ден готово!

Аз знам, че вие ме обичате сър! В това спор няма ;)

преди 8 часа, nickolaycho написа:

Отива в КАТ, плаща за експресна услуга и на втория ден готово!

На кой на някой регистратор ли ? в Бургас днеска ни метнаха един по един скоро ще има и в другите градове

преди 2 часа, adersa написа:

На кой на някой регистратор ли ? в Бургас днеска ни метнаха един по един скоро ще има и в другите градове

Я дай „превод в ефир“, че нищо ти не се разбира!

преди 1 минута, jhoro написа:

Я дай „превод в ефир“, че нищо ти не се разбира!

На японски искаш ли ? https://bnr.bg/burgas/post/101691372/specializirana-policeiska-akcia-v-burgas

преди 1 минута, adersa написа:

Добре, но не виждам връзка между новината

Цитат

Специализирана полицейска акция в Бургас

Специализирана полицейска акция се провежда в Бургас, научи БНР- Бургас от свои източници. Акцията е срещу група за измами с луксозни автомобили.

Предполага се, че те са регистрирали на по-високи цени автомобили, които или са били откраднати, или са били предмет на застрахователна измама.

Проверки се осъществяват на контролно – пропускателните пунктове край Бургас.

От полицията посочват, че заради акцията, днес е възможно затруднение и забавяне при регистрирането на МПС.

и предишният ти пост

преди 2 часа, adersa написа:

преди 1 минута, jhoro написа:

Добре, но не виждам връзка между новината

и предишният ти пост

Ее те нали така им викат бе тапунгер човек , който нелегално до кат оправя документите .

преди 3 минути, adersa написа:

Ее те нали така им викат бе тапунгер човек , който нелегално до кат оправя документите .

Тъпунгер си ти! Не знам кой на кого, как вика - такъв официален термин няма!

преди 6 минути, adersa написа:

Леле, к'ъф неграмотник взел да се изпъва!!!!!!!!!! Я се върни във втори клас да се ограмориш и тогава си позволявай да се изразяваш в мрежата! Шут, смешник, клоун - избери си един. А, те това си ти!

преди 3 минути, jhoro написа:

Тъпунгер си ти! Не знам кой на кого, как вика - такъв официален термин няма!

Много си назад с матриала... Само в грамотното писане и в забележките ти е силата , а някой закон и как в бараките до КАТ източват държавата с милиони хал хабер си нямаш.Аре остави ме да си чета форума и не ме занимавай с граматика , че от писане на полици ме болят пръстите .

преди 2 минути, цър-вул написа:

Леле, к'ъф неграмотник взел да се изпъва!!!!!!!!!! Я се върни във втори клас да се ограмориш и тогава си позволявай да се изразяваш в мрежата! Шут, смешник, клоун - избери си един. А, те това си ти!

Русенският цървул и той да изръси някой комплекс в форума иначе няяя да можке да спи довечеря .

Нищоказващият както винаги се изцопа. За теб е валидна приказката: "Ти го плюеш, той казва, че вали дъжд..."
Абее, толко ли си малоумен, че всеки твой пост е винаги извън темата, в която е?
Това ум и разум нито се наливат, нито се набиват!

преди 23 минути, adersa написа:

няяя да можке да спи довечеря

Блей на бостаня на дедо си. Обикновено се спи след вечеря, а не до нея!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.