Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с БМВ

Featured Replies

4.8 на газ - имах си аз това да не е тотал щета. Намирай някакъв начин да се отървеш от нея и повече не се хвърляй на такива кубатури на газ.

• Отговори 94
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така като гледам как описваш проблемите на колата и манипулациите, които са ѝ правени, не си от най-неразбиращите.

• Ооопс - Американка от 2007-ма...затова те пускат по лайсната в официалния сервиз. 4..8 V осмак... и проблем с MAP....ама те мисля, че са отделни при този DOHC....

• Какво е "фалшива ламбда сонда"? Докато не се оправи на бензин, забрави за газта!

преди 8 минути, insec написа:

4.8 на газ - имах си аз това да не е тотал щета. Намирай някакъв начин да се отървеш от нея и повече не се хвърляй на такива кубатури на газ.

И какъв е проблема в кубиците? Технологиите толкова са напреднали, че отдавна такива кубици или двигатели с директно впръскване без проблеми се газифицорват. Това, че тая х5 е пребита е отделен въпрос. Народопсихологията на българина е, че иска да е гъзар, а  реално джоба му е празен. За това купува висок клас автомобил на занижени цени, но на газ или дизел! Пари за Тунджа няма! И резулта е налице.

преди 2 минути, insec написа:

Бе...то става....друга тема е това. в случая имаме едно шаси (надявам се легално), което може да ее ожени за едни трета ръка мотор. Както и да е -пернишкия специаЛИСТ ще даде повече инфо.

А, колегата дето вика, че мотора за USAи за ЕС///нямал разлика...... 

преди 3 минути, Бял Вълк написа:

И какъв е проблема в кубиците?

Кубиците са в пернишката чалгоъека...

преди 4 минути, Бял Вълк написа:

Технологиите толкова са напреднали, че отдавна такива кубици или двигатели с директно впръскване без проблеми се газифицорват.

Абе, винкел - за какво газифицирне говориш? Като си имаш брада си носиш гребенче, бе ! 

преди 6 минути, Бял Вълк написа:

Народопсихологията на българина е, че иска да е гъзар, а  реално джоба му е празен. За това купува висок клас автомобил на занижени цени, но на газ или дизел! Пари за Тунджа няма! И резулта е налице.

Далеч си от истината.  

преди 2 минути, Бял Вълк написа:

И какъв е проблема в кубиците? Технологиите толкова са напреднали, че отдавна такива кубици или двигатели с директно впръскване без проблеми се газифицорват. Това, че тая х5 е пребита е отделен въпрос. Народопсихологията на българина е, че иска да е гъзар, а  реално джоба му е празен. За това купува висок клас автомобил на занижени цени, но на газ или дизел! Пари за Тунджа няма! И резулта е налице.

Не става дума за парите 20000 хил за този модел не са малко просто исках тази кола имам един друг джип х3 който е имал 2 сериозни ремонта и от тогава е бетон но просто ми трябваше голям джип за да бъде ковфортно на мен и на семейството ми.

На х3ката половината и неща не работеха по таблото даже запалката та да нямам къде да си заредя телефона.. 

Музика да не говорим пък..  минавам по 1000 км на седмица .

Просто си търсех комфорта на патуването в х5 тицата го имаше но за жалост за кратко...

Незнам как да я закрепя да я продам а и не ми се иска да набутам някой друг сърце не ми дава просто искам да я оправя...

преди 2 минути, Бял Вълк написа:

Технологиите толкова са напреднали, че отдавна такива кубици или двигатели с директно впръскване без проблеми се газифицорват.

Наслушал съм се на такива легенди, но на практика не съм ги виждал. Който има пари за тунджа, не се занимава с газ. И който се занимава с газ, значи няма кинти и да я поддържа тази кола, а когато тя е такъв висок клас - те на, проблеми чието решение струва, колкото колата.

преди 15 минути, insec написа:

Наслушал съм се на такива легенди, но на практика не съм ги виждал. Който има пари за тунджа, не се занимава с газ. И който се занимава с газ, значи няма кинти и да я поддържа тази кола, а когато тя е такъв висок клас - те на, проблеми чието решение струва, колкото колата.

Жестоко се бъркаш , аз също карам на газ , но това не означа ,че нямам пари да си потдържам колата. Защо да плащам от скъпото като може и от евтиното! 

преди 28 минути, NewRedDragon написа:

А, колегата дето вика, че мотора за USAи за ЕС///нямал разлика...... 

Чакам да кажеш каква е разликата .

Както казах предполагам ,че единствената разлика е в колекторите .

Гледаха я много относно двигателя всеки казва че двигателя е здрав имал компресия.

Този мотор трудно се чупил

Просто ми е чудно как успяха да я закрепят 400 километра да върви на убиване 

С 200+ я карах..

Така се изкефих колко е мощна и стабилна на пътя изобщо не си усещаха километрите..

В бмв проверявах километрите казаха че е на реални 150000 хил..

Имам чувството че е нещо не особенно значително но никой не знае какво..

преди 32 минути, Nothing666 написа:

Не става дума за парите 20000 хил за този модел не са малко просто исках тази кола имам един друг джип х3 който е имал 2 сериозни ремонта и от тогава е бетон но просто ми трябваше голям джип за да бъде ковфортно на мен и на семейството ми.

На х3ката половината и неща не работеха по таблото даже запалката та да нямам къде да си заредя телефона.. 

Музика да не говорим пък..  минавам по 1000 км на седмица .

Просто си търсех комфорта на патуването в х5 тицата го имаше но за жалост за кратко...

Незнам как да я закрепя да я продам а и не ми се иска да набутам някой друг сърце не ми дава просто искам да я оправя...

Разбирамте…….  Но защо не ги тествате тези коли когато ги купувате. Казваш и по х3 сумата му неща не работели и си купила и си започнала те първа ремонти. Миличка кола не се купува да и се правят ремонти, а да се карат повярвай ми. Щом в толкова сервизи са вдигнали ръце махай я тази кола, преди да ти е съкратила живота. И като отидеш другия път да си купува за кола, вземи човек, който разбира да я прегледа, в крайна сметка можеш да искаш и преглед в сервиз по твой избор. Единствената оправия за тоя джип е нов двигател, вероятно и ново газово, което не си заслужава.

преди 5 минути, Станислав Кьоров написа:

Жестоко се бъркаш , аз също карам на газ....

разбира се, даже съм сигурен, че и нямаш никакви грижи с колата - знам ги всичките легенди наизуст, от поне 20 години ги слушам, ала си остават все легенди. Караш, караш на газ и най- накрая намираш някой, който да се набута с един тотално грохнал таралясник - ама тузарски, Х5 примерно.

преди 8 минути, insec написа:

разбира се, даже съм сигурен, че и нямаш никакви грижи с колата - знам ги всичките легенди наизуст, от поне 20 години ги слушам, ала си остават все легенди. Караш, караш на газ и най- накрая намираш някой, който да се набута с един тотално грохнал таралясник - ама тузарски, Х5 примерно.

Карам Toyota Avensis T25 2007г  закупих колата с повреден мотор , налях около 2000 лв и вече 90хил.км карам на газ без проблем  това ,че на теб ти е трудно да го проумееш си е твой проблем!

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Кога X5 2007-ma сатана тузарски?

Та какви бяха разликите в двигателя на американката ?

преди 13 минути, Бял Вълк написа:

Разбирамте…….  Но защо не ги тествате тези коли когато ги купувате. Казваш и по х3 сумата му неща не работели и си купила и си започнала те първа ремонти. Миличка кола не се купува да и се правят ремонти, а да се карат повярвай ми. Щом в толкова сервизи са вдигнали ръце махай я тази кола, преди да ти е съкратила живота. И като отидеш другия път да си купува за кола, вземи човек, който разбира да я прегледа, в крайна сметка можеш да искаш и преглед в сервиз по твой избор. Единствената оправия за тоя джип е нов двигател, вероятно и ново газово, което не си заслужава.

Ходех на преглед в сервиза ми казаха че е много добър двигателя... 

И странно е че беше произволен..

Само да кажа че проблема е също и в сервизите в който ходя не са гледали дюзи все още

преди 34 минути, Бял Вълк написа:

Но защо не ги тествате тези коли когато ги купувате

Жената я е карала 400 километра зверски без да мръдне. Повече от това тестване здраве му кажи.

Мисля че просто не попадам на майстори.. незнам хич да не предположат че може би има проблем с дюзите..

последния уж щеше да ги гледа и така и не погледна нищо..

току-що, Nothing666 написа:

Мисля че просто не попадам на майстори.. незнам хич да не предположат че може би има проблем с дюзите..

последния уж щеше да ги гледа и така и не погледна нищо..

Просто не попадаш на майстор ,колата ще се оправи не го мисли толкова!

преди 1 минута, Станислав Кьоров написа:

Просто не попадаш на майстор ,колата ще се оправи не го мисли толкова!

Утре ще я карам при един стар майстор дано я оправи..

Понеже всички вече дават слепи насоки, та и аз да не остана по-назад. Защо не закараш колата в Дунев Мотор Спорт. До колкото знам там са все професионалисти и колите, които им се карат са все по 100 хилки и горница. Като мина от там все скъпарски коли за ремонт. 

току-що, plmen88 написа:

Понеже всички вече дават слепи насоки, та и аз да не остана по-назад. Защо не закараш колата в Дунев Мотор Спорт. До колкото знам там са все професионалисти и колите, които им се карат са все по 100 хилки и горница. Като мина от там все скъпарски коли за ремонт. 

Ами ще пробвам и там ще видя този утре какво ще каже сервиза е в поморие с много съвременна техника и най старшия собственника е бил корабен инжинер.

Щом кораби оправя сигурно тази барака няма да го затрудни предполагам 

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Кога X5 2007-ma сатана тузарски?

Винаги е бил тузарски.

преди 1 час, Станислав Кьоров написа:

.... си е твой проблем!

откакто се отказах да карам коли на газ, проблеми нямам. 😉

преди 1 минута, insec написа:

Винаги е бил тузарски.

За тебе...може би :) Аз си казах какво мисля по ремата. Този SUV му трябват едни 5-6 к лева и ако всичко е ОК с документите ....ще живее

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.