Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо някои емигранти се пребират в България

Featured Replies

преди 12 часа, dioib написа:

За да успееш там (извън България) условието е да се лишиш от социален живот.

мда - лишаваш се от социален живот и готово: вече си успял, баси лесното.  Не знаеш език, професия нямаш, едвам си изкласил основно, на две магарета сламата не можеш да разделиш, но само като се лишиш от социалния живот и парата потича ....... това по- скоро ми прилича на мечтата на комуниста, само трябва да си верен на партията т.е. Партията и си уреждаш животеца.

преди 3 минути, insec написа:

вече си успял, баси лесното. 

За да успееш не е лесно, а трудно, защото трябва да се трудиш. ;) Някои от вас знае ли какво е труд?!  :) 

Или физическия труд е нисш?! 

п.п. В това нещо ги признавам японците, т.е. синковецът го пращат първо като общ работник ... 

преди 2 минути, dioib написа:

За да успееш не е лесно, а трудно, защото трябва да се трудиш. ;) Някои от вас знае ли какво е труд?!  :) 

какво стана с условието за социалния живот? Сега ново двайсе - във чужденеция на бачкат физически труд? Или с физически труд таме, не можеш да си успял?

преди 11 минути, dioib написа:

Да, нисш е. И само хора, които нямат средно образование работят такова нещо. Ако искаш да работиш НОРМАЛНА работа, която не изисква да си по строежите и т.н., минимума е средно образование и един или два и повече чужди езика.

преди 19 минути, Nishto__1 написа:

Да, нисш е. И само хора, които нямат средно образование работят такова нещо. Ако искаш да работиш НОРМАЛНА работа, която не изисква да си по строежите и т.н., минимума е средно образование и един или два и повече чужди езика.

И така не става. Има професии, които се предават само от човек на човек. Не си дават мястото. Пък ти, ако искаш и говори като немец.

Има родени тук в Берлин, пък баш на теб, чужденеца ще ти дадат.

преди 20 минути, Nishto__1 написа:

Да, нисш е. И само хора, които нямат средно образование работят такова нещо.

Дообре!

преди 22 минути, Nishto__1 написа:

Ако искаш да работиш НОРМАЛНА работа

Дефинирай ми "НОРМАЛНА РАБОТА" моля.

преди 49 минути, insec написа:

какво стана с условието за социалния живот?

Социалния живот е сред свои невежо. ;) Ти нямаш ли?! О, коя е твоята общност?! Тук, във Фаце или ??? :) 

п.п. Всеки социален живот е сред даден социум!!! 

преди 40 минути, Nishto__1 написа:

Да, нисш е.

Няма нисш труд, а такъв от който изпитваш удовлетворение!!! = Анализирай това!!!

Когато се трудиш = правиш блага, Не те интересува за кой, по-важно е чувството, че ти си го направил и/или участвал в това. ;) = Анализирай И това ,,, :) 

Стремежа на младите да повторят успеха на родителите им, им пречи. Да живееш с мечтите на родителите е противопоказно за децата, защото те не могат да са като родителите си, а могат да са по-добри от тях, но да осъзнаят в какво е то!!! 

преди 13 минути, Bubbles написа:

Дообре!

Дефинирай ми "НОРМАЛНА РАБОТА" моля.

Еми няма пък! Всяка работа е нормална, стига да не е свързана с незаконна дейност. 

П.П. като ви харесва толкова да сте по строежите и да ви пече слънцето цял ден, в жегата и да ви карат да мъкнете тежки работи, добре. Аз не бих работил това.

преди 5 минути, Nishto__1 написа:

Еми няма пък!

И що?! От какво се страхуваш да дефинираш твоята норма?! 

п.п. Тук сме да споделяме, а не да се конфронтираме или ти си с измамна цел тук?! Толкова ли е интимно?! 

п.п.2 А може да си прости ту т или ка ... :) 

преди 21 минути, Nishto__1 написа:

Еми няма пък! Всяка работа е нормална, стига да не е свързана с незаконна дейност. 

П.П. като ви харесва толкова да сте по строежите и да ви пече слънцето цял ден, в жегата и да ви карат да мъкнете тежки работи, добре. Аз не бих работил това.

Много е важно,да разбереш,за какво ставаш.Затова има толкова професии.Иначе,всички,щяхме да сме банкери.

преди 32 минути, Nishto__1 написа:

Тогава си противоречиш.

Вече см го казвал и тук : Мен не ме грее дали ще съм шах или пешка, от работа не ме е страх, страх ме е от хартийкаджии.

преди 22 часа, Бял Вълк написа:

Поне баба @valkiria1 искаше история за успели. Мой авер от северозапада замина на студентска бригада в САЩ и се върна чак след 7 години вече беше станал поданик на САЩ. Останал нелегален след като му изтекла визата, доста неща скри как се е легализирал, каза че почнал като самонает ВИК услуги по домовете, към тоя момента вероятно се е легализирал. Казами, че бачкал 7 дена в седмицата за да може да подържа висок стандарт. Вкара си чисто нова джипка на 0км в бегето купи си къща в САЩ. Сега има фирма за ВИК с няколко човека, които работят за него. За което Евала! 

Едно "Амин" ,да беше сложил накрая и да наръсиш с китка.

"Казах" ,да ми покажеш успял човек, а не да продължаваш с фейковете.Или  на теб ти слагат яка динена кора, или това е поредният път в който фантазираш. Тънкостта е ,че не разбираш какво е ITIN и какво  SSN.Единият номер  е за чужденци, а другият за родени в САЩ и американски граждани.Точно разликата между двата показва,че отново не си наясно и затова хълцаш след всеки,който те метне за всичко. Подробности няма да обяснявам,защото е излишно и ми е досадно.

Ако просперитета на твоя приятел е джип и къща ,то това е долен сегмент на успех в САЩ и е на светлинни години от цунамито на успялост и богатство.Успех  или успешен започва с наличие на солиден  пенсионен фонд, може и два , акции,инвестиции,банкови авоари, нещичко в трезорите 😛 и пр...покупката на  джип изобщо не е инвестиция...в нашия квартал ,който и гараж да отвориш има поне по 3  коли и две от тях са джипове...това тук изобщо не е критерий за богатство, а на необходимост . Разстоянията са големи и без кола просто не може.Затова е весело,когато някой "успял" българин плесне снимка на джип до панелен апартамент или друг такъв, като символ на просперитет или богатство, а някои ахкат сякаш са видели космическа совалка паркирана пред нещо като жилище с квадратура на средностатистически американски хол.

--------------------

Ако е верно,това което написа за себе си,единствения успял българин тук сред вас които пишат в този форум това е Профрут. Може да имам дрязги с него и много пъти да го порицавам , но изобщо не ми е проблем да отчета реално и реалистично фактите...  става ясно ,че това е човек който далновидно инвестира времето и средствата си правилно  и целенасочено/както признава научил е нещица от евреите 😛/

Има една  дума "фукари" и към нея отнасям доста народ тук- една евтина  имитация на успех,която лъсва от всякъде и няма смисъл да обяснявам неща които личат от километър. Колкото и да се напъват, по-далеч от разсмиване на аудиторията и иронични усмивки друго не предизвикват.

Като ги гледам нашите българи , които работят и живеят в градове като Лондон , Париж , Берлин са все от малки села и градове и съм 100 %сигурен , че не са стъпвали в София .

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Едно "Амин" ,да беше сложил накрая и да наръсиш с китка.

"Казах" ,да ми покажеш успял човек, а не да продължаваш с фейковете.Или  на теб ти слагат яка динена кора, или това е поредният път в който фантазираш. Тънкостта е ,че не разбираш какво е ITIN и какво  SSN.Единият номер  е за чужденци, а другият за родени в САЩ и американски граждани.Точно разликата между двата показва,че отново не си наясно и затова хълцаш след всеки,който те метне за всичко. Подробности няма да обяснявам,защото е излишно и ми е досадно.

Ако просперитета на твоя приятел е джип и къща ,то това е долен сегмент на успех в САЩ и е на светлинни години от цунамито на успялост и богатство.Успех  или успешен започва с наличие на солиден  пенсионен фонд, може и два , акции,инвестиции,банкови авоари, нещичко в трезорите 😛 и пр...покупката на  джип изобщо не е инвестиция...в нашия квартал ,който и гараж да отвориш има поне по 3  коли и две от тях са джипове...това тук изобщо не е критерий за богатство, а на необходимост . Разстоянията са големи и без кола просто не може.Затова е весело,когато някой "успял" българин плесне снимка на джип до панелен апартамент или друг такъв, като символ на просперитет или богатство, а някои ахкат сякаш са видели космическа совалка паркирана пред нещо като жилище с квадратура на средностатистически американски хол.

--------------------

Ако е верно,това което написа за себе си,единствения успял българин тук сред вас които пишат в този форум това е Профрут. Може да имам дрязги с него и много пъти да го порицавам , но изобщо не ми е проблем да отчета реално и реалистично фактите...  става ясно ,че това е човек който далновидно инвестира времето и средствата си правилно  и целенасочено/както признава научил е нещица от евреите 😛/

Има една  дума "фукари" и към нея отнасям доста народ тук- една евтина  имитация на успех,която лъсва от всякъде и няма смисъл да обяснявам неща които личат от километър. Колкото и да се напъват, по-далеч от разсмиване на аудиторията и иронични усмивки друго не предизвикват.

Ами да ти кажа в мойте очи аз съм си успял. На лице: Поданик на кралство Нидерландия, лично кметът на града ми връчи паспорта.  Апартамент, кола, мотор. Отделно от това имам бизнес, отделно от това съм назначен на работа в международна компания, и  си взимам заплата на всяко 30-то число. Повечето гастърбайтери не могат да се похвалят и с една трета от мойто. Пък да не говоря за мойте набори в бегето, които ако не са техните щяха да ровят по кофите. Амин!

преди 7 часа, dioib написа:

Социалния живот е сред свои невежо. 

сиреч условието да успееш в чужбина е да идеш в чужбина - а бе ти си гений :lol6:

Днес ставам на 101 години...101.......кой би помислил ?!...ще празнувам семейно в една страхотна остерия в  едно малко градче в Пулия......гледката от прозорците и кокетната градина на остерията е към една катедрала ,която за разлика от всички  други такива из католическия свят е направо с постна фасада.

Обачееее най-горния розетен прозорец е все едно направен не от каменоделец , а от сладкар..това ще да е гледката . .... и видео с обстановката ,когато му дойде времето.....

баба Айрис Апфел..........."Правете всичко с въображение и инстинкт"...

и това е една прекрасна тренировка за следващите 100 години- Валкирия

ff3003-1519239757-74-1.jpg

преди 15 минути, valkiria1 написа:

Днес ставам на 101 години...101.......кой би помислил ?!...ще празнувам семейно в една страхотна остерия в  едно малко градче в Пулия......гледката от прозорците и кокетната градина на остерията е към една катедрала ,която за разлика от всички  други такива из католическия свят е направо с постна фасада.

Обачееее най-горния розетен прозорец е все едно направен не от каменоделец , а от сладкар..това ще да е гледката . .... и видео с обстановката ,когато му дойде времето.....

баба Айрис Апфел..........."Правете всичко с въображение и инстинкт"...

и това е една прекрасна тренировка за следващите 100 години- Валкирия

ff3003-1519239757-74-1.jpg

Яко си играеш ролята и се правиш на такава, каквато не си. Не си жената на снимката. И не е днес, а на 29.08.  Не си знаеш рождения ден.

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Iris_Apfel

преди 20 часа, Бял Вълк написа:

Ами да ти кажа в моите очи аз съм си успял. 

Щом нямаш жена не си успял.
Я сега да го блокирам и този нов холандски ник, да ми се повиши бройката на втората страница.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Я сега да го блокирам и този нов холандски ник, да ми се повиши бройката на втората страница.

Независимо, че си ме блокирал да ти кажа :  Добре дошъл отново и да предадеш поздрави на съпругата от мен!

Независимо, че си ме блокирал да ти кажа :  Добре дошъл отново и да предадеш поздрави на съпругата от мен!

Аз не знам, защо всички говорите за прибиране, след като темата е за пребиване.  Не за прибиране или пробиване.

https://rechnik.chitanka.info/w/пребивам

https://rechnik.chitanka.info/w/пребия

Защо някои емигранти се пребират( пребият) в България?

• 1 година по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.