Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с форматирането на ссд

Featured Replies

преди 13 минути, Neext написа:

От командния ред му пишем под дос на тъпото нещо да се изтрие и не става ти ме занимаваш с някакви софтуери ... Тия софтуери да не са с два акъла??? Го

уиндолс няма  направена среда за да се извърши команда за затриване

това е направено с цел цял живот да се ползва уиндолс

програмите се ползват за да се изгради среда и да се предразположи към изтриване .

• Отговори 101
  • Прегледи 20,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятел! Давай го малко по спокойно. Никой и за нищо не те е обиждал или подценявал. В техническите раздели наблюдението е, че хората освен да отговарят, и четат написаното. Мнението ти по този в

• Щот плащат на точка  Всички които коментирахме тук в тази тема сме го направили само с идеята за помощ и решение на проблема. 

• А то откъде дойде? От купено употребявано РС, купено от мрежата или приятел? Откраднато?

преди 6 минути, Banesc написа:

уиндолс няма  направена среда за да се извърши команда за затриване

това е направено с цел цял живот да се ползва уиндолс

програмите се ползват за да се изгради среда и да се предразположи към изтриване .

Супер! Много хубаво! Нямало среда ей ся ако заредя уиндоуса който е на проблемното ссд дали няма да успея да си изтрия другото ссд на което също има уиндоус 10 мега про ... Нямало среда! Нямате мозък в главата само въздух между ушите!

преди 4 часа, Neext написа:

Здравейте на всички , имам проблем със форматирането на едно ссд ... Опитах какво ли не без резултат! Пробвах да го форматирам под уиндоус , през бутваща флашка , пред командния ред чрез diskpart не става и не става! На ссд-то има инсталиран уиндоус 10 , но въпреки това ползвам друго ссд , а проблемното такова се явява второ ... Според има нещо като софтуерна защита във уиндоуса на проблемното ссд , която не позволява да се изтрие нищо от него ... Опитах просто да изтрия всички файлове , но след това те сами се възстановяват ... Със форматиранито по същия начин , изписва че се форматира успешно не изписва никакви грешки , но след форматирането всички дялове и файлове пак са си там ... Ссд-то е 256гб като има само един основен дял и 2 дяла по около 500мб като единия е дял за възстановяване какъвто стандартно си създава уиндоуса при преинсталация другия дял е оем ... От няколко дни си троша нервите така , че помагайте 🙂

Къде се разбира,колко ОС имаш?Кажи.

преди 24 минути, The Rage написа:

преди 24 минути, The Rage написа:

Това ли са всички мои коментари? Я намери къде казвам , че съм преместил проблемното ссд на друга машина с 4то поколение интел за да бутна флашка с уиндоус 7 понеже на чипсет В250 и на чипсет Н310 така и не успях да бутна уиндоус 7 сигурно щото са с най новите и ефективни биоси за борба с уиндоус 7 

преди 19 минути, Neext написа:

Абе ти и ти ли си малоумен ли си

Само че малоумен ще викаш на тоз дето те е правил когато хич не му се е е*ало - анадъмно?

Хайде марш в игнора!

преди 3 минути, Neext написа:

Това ли са всички мои коментари? Я намери къде казвам , че съм преместил проблемното ссд на друга машина с 4то поколение интел за да бутна флашка с уиндоус 7 понеже на чипсет В250 и на чипсет Н310 така и не успях да бутна уиндоус 7

Добре де,прост въпрос ти зададох-Имаш ли друга ОС?

Ако искаш ми отговаряй.Но,нали да оправим проблема.

преди 1 минута, The Rage написа:

Добре де,прост въпрос ти зададох-Имаш ли друга ОС?

Ако искаш ми отговаряй.Но,нали да оправим проблема.

В момента душата ми е напуснало тялото брат не съм добър събеседник! Изчети цялата тема като искаш пак ще говорим ...

преди 2 минути, grizly написа:

Духай го ти под вода да не вдигаш прах бе кретен...

Голям лаф братчед ела да ти връча нобелова награда за красноречие! Като бях малък лафа беше да го духаш под вода докато исъхне ...

преди 5 минути, Neext написа:

Голям лаф братчед ела да ти връча нобелова награда за красноречие! Като бях малък лафа беше да го духаш под вода докано исъхне ...

Вземи си купи един b0402.jpg

пък след това връчвай награди;)

преди 1 минута, grizly написа:

Вземи си купи един b0402.jpg

пък след това връчвай награди;)

Хаха много си духовит айде напусни ми темата , ако обичаш и ходи да се правиш на разбирач пред децата ...

Приятел!

Давай го малко по спокойно. Никой и за нищо не те е обиждал или подценявал. В техническите раздели наблюдението е, че хората освен да отговарят, и четат написаното. Мнението ти по този въпрос не отговаря на реалното. Това, какво ти предприемаш в случая никой не може да знае, за да продължи от там където си стигнал в момента. Но като чета постовете и твоите коментари имаше бол време през тези 2-3 часа да си дръпнеш една линукс дестрибуция да направиш една флашка и да тестваш, както сам си написал, но...само написал - без каквото и да било действие. Загуби една камара свое време и времето на всички, които са ти дали някакъв съвет само в разправии със всеки един от отговарящите на твоите въпроси. Предложенията съвсем не са лоши, нито малоумни. Ти просто си останал с впечатлението че всичко знаеш и всичко можеш, затова се получиха тези аномалии в темата. Казваш, добре си запознат с инсталации на операционни системи, ъпдейти на биоси и какво ли не още, а не можеш да се справиш с един биос от някакво дъно H311. Че ти ,тези елементарните работи щом ти се опират, просто трбва да имаш едно голямо на ум, че не трябва да се занимаваш с чужда техника. Някой ден или ще я плащаш или ще ти хвърлят една гора бой за назидание. Не гледай кой е по малъкн от теб или по голям, а вземи и попрочитай по редовно страниците на техническите раздели за да добиеш много по ясна представа дали на тези хора може да им се гласува нужното доверие за знанията си. Диплома както си написал може и да имаш от Кембидж, това не е важно. Важно е в реалния живот какво умееш и можеш да го направиш със собствените си ръце и умът в главата си! Никой не те е изкарвал виновен, най малкото в тази тема, задето администратора те е наказвал няколко пъти. Вижда се, че ще продължи да те наказва, но по твое желание. Пази си здравето и нервите и не ги показвай толкова явно пред хората, защото никого не ще уплашиш. Отново ти пожелавам приятни почивни дни, и ако ще продължиш със същия тон както до сега, следващият път, когато питаш, със сигурност ще бъдеш отсвирен от същите тези хора, които споделиха опита си пред теб. Успех в начинанието, с което си се нагърбил!

"Да го духаш ве сперматозоид нещастен!"

Как може да пишеш подобни глупости, не ми е ясно! Виждаш ли, че Карабойчев не напразно те е наказвал?

"Като бях малък лафа беше да го духаш под вода докато исъхне ..."

А сега да не си мислиш, че много си пораснал?

преди 2 часа, Neext написа:

Супер! Много хубаво! Нямало среда ей ся ако заредя уиндоуса който е на проблемното ссд дали няма да успея да си изтрия другото ссд на което също има уиндоус 10 мега про ... Нямало среда! Нямате мозък в главата само въздух между ушите!

ще го изтриеш до някъде

уиндолс не е направен да се изтрива а само да се записва

единиствените начини  са през друга операционна примерно  линукс  или с програма която е записана на друг дял

От толкова много остроумие и разбиране което показваш поне да беше казал да ли това SSD се вижда в биос. Със кой инструмент и как си направил буутваща флашката да беше споделил и модел на SSD ама не та не и на края всички тук са ти виновни та даже и до обиди си я докарал.

Аз как бих постъпил:

Откачам другите дискове и оставам само проблемния. После стартирвам инсталационен диск на windows все едно, че ще го инсталирам, но отивам в режим на конзола и от там с diskpart трия и форматирам. 

Все пак да попитам дали системата не е в някакъв RAID режим настроен през BIOS? 

Успех1

п.п. Бих пробвал и през "Save Mode", но без достъп до мрежата и в конзолен режим. И естествено с административни права ... 

Може да се пробва форматиране, но като се закачи с това:

Usb Sata 3 кабел Sata To Usb 3.0 адаптер до 6 Gb / с подкрепа за 2,5-инчов  външен Ssd Hdd твърд диск 22 Pin Sata Iii A25 2.0 Разпродажба! ~ Компютърни  и офис | Siqura.shop

Прочетох цялата тема-два пъти.

Отговор първи-не си е задал правилно,буут-а.

Отговор две-на другият компютър,не си е задал правилно буут-а.

Имам в предвид-BIOS.Да не говоря,че май не знае какво е Hot keys BootMenu.

И ако беше някой нормален(а не ученик на мазния)-още снощи да сме решили проблема.

За последно се включвам в тази тема.
Да беше споделил модел на ssd . Да не говорим, че няма НИКАКВА информация в цялата ти тема
Подсказка - ползвай диагностичен инструмент на производителя...
Още една подсказка - не ползвай Windows 7 за решаване на проблема! Win10/11 - инструментите им за работа със ssd  са доста по-добри!
Ама, пък, какво ли знам аз за компютрите...
И още веднъж

преди 13 часа, цър-вул написа:

силно съмнение за дефектирал диск.

За целите на теста - опитай да запишеш файл на този диск.
Доколкото разбирам от всичката плява, която си изписал, на него има ОС. Да не би тази ОС вече да не може да стартира или да дава грешки при стартиране?
Пиитан си ей тъй. Не, че разбирам от компоти.

Сега се сетих и друго. Да не е в в кади

Caddy | MercadoLibre 📦

И в тоя случай има едно ключе, което трябва да се превключи ... 

С това идеите защо не може ми се изчерпват и въпреки опита ми с компютри, то явно не ги разбирам, но с мисъл, а не нерви съм се справял с по-тежки проблеми ...

Успех!

п.п. За да е повреден диска, то ... хм ... незнание какво е правено с него ... = освен да е "куче марка" ... т.е. произведен в китайски гараж ... 

За диска!

Написал го е че е 256 гигабайта на "Silicon Power". И това, че не е от най калпавите. Аз мога да кажа за тези модели даже още по добри отзиви, макар че много от форума  ги оплюват тотално. Моделите им от 256 гига и на горе отговарят на всички показатели написани във техническата им документация. Преди година две, бях писал за тези модели. Съгласен съм и с мнението на колегата от горния пост, че никой не може да знае какво е правил собственикът на диска през периода на неговото ползване, защото питащият е дал обяснение, че го е взел за преинсталация от негов познат.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Не видях някъде да е писал модел..
https://www.silicon-power.com/web/download-toolbox
https://www.silicon-power.com/web/ir/firmware

Ето го:!

ScreenShot001.jpg

преди 1 минута, цър-вул написа:

Разбиращият компютрите даже няма доблестта да го напише от профила си, да не говорим, че е и на кирилица...

Той, когато го написа беше с профила си. Погледни кога е написан поста - преди 18 часа. Затова направих снимка, а не го копирах!

4 страници за нещо, което досега да се беше решило с GParted с изтриване на всички дялове и след това преформатиране.

Оттук сваляш ISO-то с GParted

https://downloads.sourceforge.net/gparted/gparted-live-1.4.0-5-amd64.iso

качваш го на флашка и буутваш от нея. Стартираш GParted, изтриваш му всичките дялове на SSD-то и после го преформатираш както си искаш. Няма 'де да 'оди!

преди 1 час, Валсо написа:

Няма 'де да 'оди!

Аре, ве! Верно ли? И как точно GParted ще реши проблема, ако дискът е с дефектирал фърмуер - всичко се чете, нищо не се пише....

Цитат

И как точно GParted ще реши проблема, ако дискът е с дефектирал фърмуер

А АКО не е? Или ако няма такъв диск, ако автора е бил почерпен предвид какви ги пишеше, ако ........

Ако темата е фейк? Можем само да гадаем до безкрай! :cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.