Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос и съвет за относно предплатена карта

Featured Replies

Как няма при всички да е така, като баницата вече е разпределена, тайно сте се разбрали да уеднаквите условията и тарифите и сега при когото и да идеш, същия *уй е...

• Отговори 74
  • Прегледи 20k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това не е така! Само тук в Абсурдистан изнудват по този начин. Дори абонатите си на договори не уважават - например съседа е подновил  с А1 казали му, че има право на 6 месеца безплатно да г

• Е как кой? Майка ми е на предплатена карта на Йетел. Зарежда си 10 лева ...обаче рядко звъни, на третия месец ако не зареди , тия 10 лева ги губи ...Защо изнудват човек, да зареди отново,  след к

• Емчо, сладурче - в цикъл ли си??? За едно си прав - всичко става въз основа на договор (или договорка). @Богатиримаше предвид, че освен заредените суми по сметката - има валидност на тези па

Публикувани изображения

току-що, lupis написа:

Как няма при всички да е така, като баницата вече е разпределена, тайно сте се разбрали да уеднаквите условията и тарифите и сега при когото и да идеш, същия *уй е...

Оставям на теб да го обясниш защо е така! Ама трудно ще те разберат!

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Няма договор! Това е предплатена карта!!! - В уникално мега голяма грешка си.

Емчо, сладурче - в цикъл ли си???

За едно си прав - всичко става въз основа на договор (или договорка).

@Богатиримаше предвид, че освен заредените суми по сметката - има валидност на тези пари, и на самата карта. Неща, които в други държави ги няма!

Аз също имам британска сим-карта  - на друг оператор. И въпреки, че не съм зареждал пари по сметката години наред - картата си остава активна. Сега - понеже ЮК са извън ЕС - ми иска да активирам пакети, за разговори, съобщения или данни. Но и без тези пакети - входящите услуги не се прекратяват.

преди 2 минути, jhoro написа:

Емчо, сладурче - в цикъл ли си???

За едно си прав - всичко става въз основа на договор (или договорка).

@Богатиримаше предвид, че освен заредените суми по сметката - има валидност на тези пари, и на самата карта. Неща, които в други държави ги няма!

Аз също имам британска сим-карта  - на друг оператор. И въпреки, че не съм зареждал пари по сметката години наред - картата си остава активна. Сега - понеже ЮК са извън ЕС - ми иска да активирам пакети, за разговори, съобщения или данни. Но и без тези пакети - входящите услуги не се прекратяват.

На договор си и ти. Имат ти данните и ти си се съгласил с техните условия. Сладурче го казах,за да се усети. Спокойно никакъв шанс да мина на левия бряг. Тая измет я мрази душата ми.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

На договор си и ти. Имат ти данните и ти си се съгласил с техните условия.

Нали същото казвам! А и ЗЗД е категоричен

Цитат
Чл. 8. Договорът е съглашение между две или повече лица, за да се създаде, уреди или унищожи една правна връзка между тях.
Лицата се ползуват от правата си, за да задоволяват своите интереси. Те не могат да упражняват тези права в противоречие с интересите на обществото.

А по въпроса

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Спокойно никакъв шанс да мина на левия бряг. Тая измет я мрази душата ми.

много се напрягаш! Няма смисъл - тези неща не завият от теб!

преди 22 минути, Емил Костов написа:

Оставям на теб да го обясниш защо е така! Ама трудно ще те разберат!

Не е трудно, обяснява се с една дума - Картел. :)

току-що, jhoro написа:

Нали същото казвам! А и ЗЗД е категоричен

А по въпроса

много се напрягаш! Няма смисъл - тези неща не завият от теб!

Не ги цитирайте тия закони преди да сте яли банана, защото се подписвате на едни общи условия, които операторът дава и ВИЕ се съгласявате с тях. И арменския ПОП не може да ви спаси след това. А такива мръшляви адвокатчета дето ви ръсят глупости, че можете да евете после и марсианците го правят с цел да си рекламират страниците във ФБ.

преди 1 минута, JKirilov написа:

Алоу, Енергото ли сте?

Не, тук е БТК. А, нищо, и на вас да ви е...... :)

Това не е виц, а е реално обаждане и имаме постоянно такива. Не, че после обадилият се идиот не си остава такъв!

току-що, Bubbles написа:

Не е трудно, обяснява се с една дума - Картел. :)

Ма то е ясно, че е КАРТЕЛ. Въпросът е що някой мрънка като се е подписал и знае, че това е Картел.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не ги цитирайте тия закони преди да сте яли банана, защото се подписвате на едни общи условия, които операторът дава и ВИЕ се съгласявате с тях. И арменския ПОП не може да ви спаси след това. А такива мръшляви адвокатчета дето ви ръсят глупости, че можете да евете после и марсианците го правят с цел да си рекламират страниците във ФБ.

Емо - не ми прави оценки, без да ме познаваш лично!

Кой какво е ял - сам си знае.

Тези „общи условия“ - ако не ми харесват от един момент нататък - могат да си ги наврат ... където искат!

Без адвокати и попове - просто спирам да ползвам услугите на въпросният оператор. Няма да ми е сефте.

току-що, jhoro написа:

Емо - не ми прави оценки, без да ме познаваш лично!

Кой какво е ял - сам си знае.

Тези „общи условия“ - ако не ми харесват от един момент нататък - могат да си ги наврат ... където искат!

Без адвокати и попове - просто спирам да ползвам услугите на въпросният оператор. Няма да ми е сефте.

Точно го пробвай да си го наврат където искат. Направо ще дойда да снимам клип как евеш половината Марс и една четвърт от Венера. Направо умирам от смях от такива коментари. Нищо лично. Който иска да пробва, само че после да не се оплаква.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Ма то е ясно, че е КАРТЕЛ. Въпросът е що някой мрънка като се е подписал и знае, че това е Картел.

Щото няма избор бре Емо.
При който и да идеш от трите оператора все е тая, в магазина ще ти надуят главата със "СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ САМО ЗА ТЕБ", ще ти набутат 300 "услуги без дори да ти кажат и за които няма и да разбереш ако не си прочетеш договора заедно с дребния шрифт и т.н. и т.н. и т.н.
Ползвал съм услугите и на трите български оператора, разликата във всяко едно отношение е нулева.
В момента ползвам SFR, да имат трески за дялане но са къде по-добре.

току-що, Bubbles написа:

Щото няма избор бре Емо.
При който и да идеш от трите оператора все е тая, в магазина ще ти надуят главата със "СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ САМО ЗА ТЕБ", ще ти набутат 300 "услуги без дори да ти кажат и за които няма и да разбереш ако не си прочетеш договора заедно с дребния шрифт и т.н. и т.н. и т.н.
Ползвал съм услугите и на трите български оператора, разликата във всяко едно отношение е нулева.
В момента ползвам SFR, да имат трески за дялане но са къде по-добре.

Сега ми кажете сър, къде съм казал че има избор! :)

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Точно го пробвай да си го наврат където искат. Направо ще дойда да снимам клип как евеш половината Марс и една четвърт от Венера. Направо умирам от смях от такива коментари. Нищо лично. Който иска да пробва, само че после да не се оплаква.

В България нямаше ли закон който позволява да се прекрати договор срещу само три вноски накуп и без обяснения?

Не си, а аз просто отговорих на въпроса. :)

току-що, Bubbles написа:

В България нямаше ли закон който позволява да се прекрати договор срещу само три вноски накуп и без обяснения?

Не си, а аз просто отговорих на въпроса. :)

Заеви го това закон. Да има го, но в повечето случаи договорите са такива, че той не важи.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ако кажеш, че си неадекватен - почерпен, напушен или друго - ще те разбера, събота е!
Но да правиш толкова смешни заключения ...

Вече няколко предплатени карти заминаха в кошчето. Напоследък това ми е практиката - взимам сим-карта, давам едни пари и когато не ми е необходима - просто я забравям.

Какви адвокати, какви клаузи сънуваш?

току-що, Емил Костов написа:

Винаги има избор.

Заеви го това закон. Да има го, но в повечето случаи договорите са такива, че той не важи.

Ясно, мама си **ло.

преди 1 минута, jhoro написа:

Винаги има избор.

Какъв е избора в конкретния случай? Да живееш като абориген без никаква връзка? Ми как ша гледаш берковския сериал? А новините от нидералндския цар? Това живот ли е?

току-що, jhoro написа:

Ако кажеш, че си неадекватен - почерпен, напушен или друго - ще те разбера, събота е!
Но да правиш толкова смешни заключения ...

Вече няколко предплатени карти заминаха в кошчето. Напоследък това ми е практиката - взимам сим-карта, давам едни пари и когато не ми е необходима - просто я забравям.

Какви адвокати, какви клаузи сънуваш?

Винаги има избор.

Говориш глупости в момента. И не, че съм неадекватен. Просто ще изядеш дедовия. Не ми е цел да доказвам във форума, че някой пише глупости. Безмислено е да хабя нерви, камо ли средства. При положение, че вече 15-та година работя във Виваком и да ми казваш, че си хвърляш предплатени карти щото просто ти се е досрало е смешно.

току-що, Bubbles написа:

Ясно, мама си **ло.

Какъв е избора в конкретния случай? Да живееш като абориген без никаква връзка? Ми как ша гледаш берковския сериал? А новините от нидералндския цар? Това живот ли е?

Не си е евало мамата. Просто се подписват договори от типа - комбинирай и спести ( в тях има промоции, устройста на изплащане и каквото още там се сетиш). При това положение, не можеш да разтрогнеш договор на третия месец. Тоест можеш ама трябва да си платиш масрафа. Всичко е измислено! :)

Говориш глупости в момента. И не, че съм неадекватен. Просто ще изядеш дедовия. Не ми е цел да доказвам във форума, че някой пише глупости. Безмислено е да хабя нерви, камо ли средства. При положение, че вече 15-та година работя във Виваком и да ми казваш, че си хвърляш предплатени карти щото просто ти се е досрало е смешно.

И ти не знаеш - къде работиш!
Фирмата си е БТК - Виваком е просто търговска марка!

И какъв ти е проблема, че спирам да ползвам предплатени карти, когато ги блокират? Само няколко месеца по-късно - номерът е даден на друг!

Да - има договор. Съгласно този договор - ползвам услуги дотогава, докогато предплащам за тях!
После ... няма после!

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не си е евало мамата. Просто се подписват договори от типа - комбинирай и спести ( в тях има промоции, устройста на изплащане и каквото още там се сетиш). При това положение, не можеш да разтрогнеш договор на третия месец. Тоест можеш ама трябва да си платиш масрафа. Всичко е измислено! :)

Е ся, ако си взел и хапарат ша тряя да си го платиш то ясно.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Никой не говори за устройство - на преференциална цена.
Просто стартов пакет, за предплатена услуга! Давам 10 лева, взимам сим-картата и ... докъдето изкара.
После - в коша за пластмасови отпадъци, за рециклиране.

току-що, jhoro написа:

И ти не знаеш - къде работиш!
Фирмата си е БТК - Виваком е просто търговска марка!

И какъв ти е проблема, че спирам да ползвам предплатени карти, когато ги блокират? Само няколко месеца по-късно - номерът е даден на друг!

Да - има договор. Съгласно този договор - ползвам услуги дотогава, докогато предплащам за тях!
После ... няма после!

Слушай ме сега много добре. Ако ми дадеш данни точно за 5 секунди ще ти докажа, че говориш тъпотии. Това обаче означава, че ще бъда дисциплинарно уволнен, защото съм подписал договор за конфиденциалност. Не виждам и смисъл да платя на адвокат, който да влезе тук и да те направи на пух и прах. Който иска да следва твоя принцип може да изхвърли даже жена си през прозореца. Нямам намерение да споря. Ако имаш желание ела в Плевен за да ти покажа за какво иде реч. 

преди 4 минути, Bubbles написа:

За теб е ясно, но за повечето идиоти не е. Те слушат че можеш да се откажеш просто ей така и от там се почват неприятностите. 

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Слушай ме сега много добре. Ако ми дадеш данни точно за 5 секунди ще ти докажа, че говориш тъпотии. Това обаче означава, че ще бъда дисциплинарно уволнен, защото съм подписал договор за конфиденциалност. Не виждам и смисъл да платя на адвокат, който да влезе тук и да те направи на пух и прах. Който иска да следва твоя принцип може да изхвърли даже жена си през прозореца. Нямам намерение да споря. Ако имаш желание ела в Плевен за да ти покажа за какво иде реч. 

Спирам да ти отговарям, защото ставаш смешен!

И понеже каза

преди 49 минути, Емил Костов написа:

Имат ти данните и ти си се съгласил с техните условия.

не бъди толкова сигурен!

Текста от ЗЗЛД си важи,

Цитат
Чл. 45. (1) При обработването на лични данни за целите по чл. 42, ал. 1 личните данни трябва да:
5. се съхраняват във вид, който позволява идентифицирането на субекта на данните за период, не по-дълъг от необходимия за целите, за които те се обработват;

След този период - данните се унищожават!

Ако докажеш, че във вашата фирма има мои данни (при положение, че не съм ваш клиент над 10 години) - може да си докарам допълнителен доход.

Пп. Не ме плаши с адвокати - ям ги за закуска!

преди 6 часа, Bubbles написа:

Щото днес като заредиш 10лв. ти важат 15 дни, тоест в месеца поне два пъти ще трябва да заредиш за да можеш да говориш.

Това не е вярно! Трябва да има някакви санкции или наказания за такива, които пускат фалшиви новини! При Виваком зареждането на ваучер за разговори с 10 лв. е валидно за месец. Зареждането с 20 лв. е валидно за 2 месеца. За да запазиш неизговорената сума трябва да платиш допълнително зареждане с 10 или 20 лв. или колкото там ти дава да направиш. Според каквато сума внесеш, толкова дълъг ще е периодът до следващо зануляване. Освен ако не решиш отново да изпревариш за да запазиш остатъка.

По темата:

Цитат

Въпросът ми е това не е ли изнудване един вид? Могат ли споменатите сътрудници да ме пренасочат към друг план ,без мое съгласие и  без да съм уведомен?

Да, реално е изнудване, но за него сте се съгласили негласно, когато сте си закупили картата и през годините правилата си г променят, както сметнат за добре. Каквото и да решат да променят, ще го докарат до вашето съгласие отпреди години.

Политиките на мобилните ни оператори не са в услуга на клиентите си!!! Нас си ни "клатят" от мнооого отдавна. Не стоят така нещата обаче в другите страни от ЕС.

Емо пише много,но нищо не казва :speak: ...пази си човека хляба. Нали все пак работи за тях, а не за нас :biggrin:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.