Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос и съвет за относно предплатена карта

Featured Replies

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Не си е евало мамата. Просто се подписват договори от типа - комбинирай и спести ( в тях има промоции, устройства на изплащане и каквото още там се сетиш).

За някои неща (с комбинация и спестяване) сте ТОП! За устройствата обаче сваляте кожа и умираш като рядък дивеч. Но за сметка на това отчетливата яснота (разбирай липса на задкулисие и скрити уловки) в сайта с промоцията на тези устройства сте отново ТОП защото няма скрито. Цената на по-ценните телефони си остава същата и е оценено на максимална възможна търговска стойност, като за нея лепите и допълнителна услуга, която си е кожодерска да плащам за Втори Виваком. :) А то е само за някакъв мобилен телефон, за който може да си зареждаш трафик и минутки. Моите уважения, готини сте, признавам все пак. ;) Иначе да бях избягал.

Бих добавил, че цената за свободна покупка е с разлика от 500 лв. в полза за вас в сравнение с някои други търговци, които са свалили надолу. Как го постигате? :eek:

• Отговори 74
  • Прегледи 20k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това не е така! Само тук в Абсурдистан изнудват по този начин. Дори абонатите си на договори не уважават - например съседа е подновил  с А1 казали му, че има право на 6 месеца безплатно да г

• Е как кой? Майка ми е на предплатена карта на Йетел. Зарежда си 10 лева ...обаче рядко звъни, на третия месец ако не зареди , тия 10 лева ги губи ...Защо изнудват човек, да зареди отново,  след к

• Емчо, сладурче - в цикъл ли си??? За едно си прав - всичко става въз основа на договор (или договорка). @Богатиримаше предвид, че освен заредените суми по сметката - има валидност на тези па

Публикувани изображения

Добро утро на всички! Дано сте се наспали и изтрезнели.
Снощи отговарях на @Емил Костов само по конкретни неща, щото беше неадекватен, но днес ще разширя тезите.

преди 16 часа, Bubbles написа:
преди 18 часа, ncl написа:
преди 18 часа, Емил Костов написа:

Времето на предплатените карти вече изтича и е безмислено да се ползват.

Защо да е безсмислено?

Щото днес като заредиш 10лв. ти важат 15 дни, тоест в месеца поне два пъти ще трябва да заредиш за да можеш да говориш. В същото време имаш абонаментни планове от 12-15лв. на месец(сумата е приблизителна защото не ги следя от известно време), с който план получаваш и някакви минути и интернет. Да вярно е, че българските оператори дават доста малко на клиентите си сравнено например с френските, но пак е по на сметка да си на абонамент отколкото на предплатена карта.

Като начало - леко „лирично отклонение“! Това „безмислено“ е грешно изписване - правилното е безсмислено! Поне автокоректора  би трябвало да е включен и да реагира!

Тези думи - за различните видове планове (абонаментни и предплатени) - ако ги чуят финансовите мениджъри, ще умрат от смях! Ето кратко сравнение:

• Предплатен план - клиента заплаща определена сума, срещу която получава някакви услуги за някакъв период. Парите се прибират предварително, а какво ще ползва и дали ще може да използва всичко - не се знае. Операторът е защитен финансово - няма вероятност за неплатено потребление.
  • Абонаментен план - клиента получава получава някакви услуги за някакъв период и обещава, че след края на периода и засичане на потреблението - ще плати ... някога. Вероятността да плати „никога“ не е много голяма, но съществува. Особено, ако клиента е неплатежоспособен или просто е неоткриваем. Нали затова апарати, взети „на изплащане“ се заключват както за сим-карти на конкретния оператор, така и „само за спешни повиквания“!
преди 16 часа, Bubbles написа:

Щото днес като заредиш 10лв. ти важат 15 дни, тоест в месеца поне два пъти ще трябва да заредиш за да можеш да говориш. 

Тази глупост ще коментирам допълнително. но не пишещия е виновен, а служителите на оператора - които са му я втълпили. Ето пример - с какво разполагам в момента:

image.png.4ce2867d4c67359d8b11aef91e8e801c.png

Ако не виждате добре снимката - ето текста

Цитат

5 000 MB - Om 1000 МБ
валидни до: 20:56, 08.10.22
1 489 МИН - От 500 минути към мобилната мрежа на Йетел, придобити от допълнителни пакети валидни до: 20:56, 08.10.22
212 МИН - От 50 Минути към всички национални мрежи и роуминг в зона ЕС валидни до: 20:56, 08.10.22

В момента съм заредил „Пакет От-До“ включващ „500 Yettel минути, 50 Национални минути и 1000 MB мобилен интернет“! При презареждане - преди края на срока на валидност - новите услуги се добавят към оставащите!

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Ако ми дадеш данни точно за 5 секунди ще ти докажа, че говориш тъпотии. Това обаче означава, че ще бъда дисциплинарно уволнен, защото съм подписал договор за конфиденциалност.

Ако имаш желание ела в Плевен за да ти покажа за какво иде реч. 

На този пост - ще обърна специално внимание!

Самият аз в 90% от времето се явявам „администратор на лични данни“  и работя както с „лични (персонализирани), така и с „филтрирани“ (не-персонализирани). Затова не ми е проблем, да ти дам обща информация - със заличени ЛД - от която да се вижда принципа.

Наскоро имах нужда от още един телефонен номер и закупих „Предплатен пакет Yettel 10 лв.“ При активиране на картата се получиха:

• 3 лв. кредит, валиден за срок от 60 дни след активацията;
  • 400 +400 минути към всички национални мрежи в България и роуминг в зона ЕС, валидни за срок от 30 дни след активацията;
  • 8000 +4000 MB мобилен интернет на максимално достижима скорост в 2G/3G/4G/LTE мрежата на Yettel в България и 4300MB мобилен интернет в роуминг в зона ЕС, валидни за срок от 30 дни след активацията.

Тоест - 7 лева е самият физически пакет (сим-карта, обложка и другите глупости вътре), а 3 лева са за ползване.
В момента състоянието е:

• Наличен кредит - 0,00 лева;
  • Валидност на кредита - изтекъл преди 2 месеца;
  • Валидност на картата - остават още 8 месеца.

Като се има предвид, че въпросният номер е само за „входящи повиквания“ - тези неща изобщо не ме притесняват. А когато валидността на картата изтече (и не я продължа) - тази карта става просто спомен!

Пп. В Плевен не предвиждам скоро посещения.
Едно, че ще съм пиян през цялото време, второ - че изобщо няма да стигна до теб!
Има достатъчно хора във вашия град, който са с приоритет.

От няколко дни и вивата и а1 пуснаха неограничени абонаментни планове за по 20лв.  не съм поглеждал йетел, сигурно и те са пуснали или ако не са, и те ще пуснат съвсем скоро. Наистина ерата на предплатените карти за да излиза "по-евтино" си отива. Може би ще останат и ще ги ползват хора които да имат някой апарат само за входящи обаждания.

преди 14 минути, Coco1 написа:

От няколко дни и вивата и а1 пуснаха неограничени абонаментни планове за по 20лв.  не съм поглеждал йетел, сигурно и те са пуснали или ако не са, и те ще пуснат съвсем скоро. Наистина ерата на предплатените карти за да излиза "по-евтино" си отива. Може би ще останат и ще ги ползват хора които да имат някой апарат само за входящи обаждания.

Кой говори за „по-ефтино“???
Най-евтино ми излиза служебният телефон - ползвам и плащам НУЛА ЛЕВА!

Предплатените планове гарантират свобода, в сравнение с абонаментните.
Както „инцидентните свалки“ - сравнени с брак!

преди 17 минути, jhoro написа:

Айде мола ти ся, тия героични изказвания за свободата на някой друг ги разправяй. Кат няма някой пари и се почват с заместителите на думички като "свобода" и тем подобни простотии.

преди 2 часа, jhoro написа:

Оффф ама той нашия свобода искал...

преди 1 час, Bubbles написа:

Оффф ама той нашия свобода искал...

Хайде да не изпростявате - ясно?

И не съм „вашият“.

преди 10 минути, jhoro написа:

Хайде да не изпростявате - ясно?

И не съм „вашият“.

Нашия, вашия...

Къде я тая свобода? НЯМАШ свобода, само си мислиш че имаш,. това е и идеята.
Ся ще ми изтърсиш "Ама хвърлям картата и зор ми е, никой не може да ме задължи да плащам.". Е като я хвърлиш? Няма телефон, няма интернет, няма връзка със света...
...да не е задължително да имаш такава, но се лишаваш от нещо за да не го плащаш, това не е свобода а мизерия.
От другата страна имаш една предплатена карта която зареждаш с Х лева, като при зареждането оператора ти чопва 60-70% от сумата за пакетче с минутки и мегабайти, минутки които ОБАЧЕ нр можеш да използваш за друго освен да си чешеш езика с аверите щото над 90% от институциите работят със специални номера тип 0700/0800/0882/0891 на които за да се обадиш трябват пари тоест ново зареждане.
Също предплатения пакет надали дава повече от 1000МБ интернет, което в наши дни не стига за никъде, с една дума пак мизерия.

Да договора те обвързва за определен срок, но имаш правото да прекратиш същия по всяко време срещу три месечни такси накуп, разликата както уточнихме е само ако си взел апарат, тогава ще трябва да си го платиш и него, но това е друга тема а в момента говорим конкретно за услугите.

преди 23 минути, Bubbles написа:

... над 90% от институциите работят със специални номера тип 0700/0800/0882/0891 на които за да се обадиш трябват пари тоест ново зареждане.
Също предплатения пакет надали дава повече от 1000МБ интернет, което в наши дни не стига за никъде, с една дума пак мизерия.

Лошо, Седларов, лошо!”, лошо седларов много лошо

спиш!

По-горе цитирах - с колко МБ интернет разполагам в момента. 5000МБ от 1000МБ.

За разговори с институции - си има и „нормални номера“ - не са само националните 0700 и 0800.

преди 14 минути, jhoro написа:

Лошо, Седларов, лошо!”, лошо седларов много лошо

спиш!

По-горе цитирах - с колко МБ интернет разполагам в момента. 5000МБ от 1000МБ.

За разговори с институции - си има и „нормални номера“ - не са само националните 0700 и 0800.

Не всички имат друг номер за връзка, 5000МБ колко са? Три пъти като отвориш пощата и видиш едно-две видеа в тубата и заминаха.

• Автор

Съжалявам ,че открих тази тема и  ако знаех колко емоционални изявления ще има!Благодаря на всички, които са адекватни и мислят трезво.разбира се без  Ем.Христов -всеки греши понякога и перманентно!

на 18.09.2022 г. в 15:55, Bubbles написа:

Не всички имат друг номер за връзка, 5000МБ колко са? Три пъти като отвориш пощата и видиш едно-две видеа в тубата и заминаха.

Преди да мина на 15000 мб бях на 8000 мб по договор и до 15 число свършвах на 3200 4000 мб.Слушам музика от руските сайтове защото там има всичко каквото ми трябва и  е бързо и безплатно . Тубата през мобилен хич не я  ползвам , а да беше само 2 пъти да пробвам колко трафик ще изхаби и само за една видео реклама ме бръкна с 100 мб и повече не го ползвах . Слушам чат пат радио от приложение тъй че доволен съм и сега от 1 година съм на 15000 и ми е още по добре и пак не смятам да ползвам тубата .

преди 42 минути, Niko Aleksandrov написа:

разбира се без  Ем.Христов -всеки греши понякога и перманентно!

новак в форума си ама вече му разбра магариите :giggle1:

преди 1 минута, Bubbles написа:

Кой? :ohmy:

Недей да се чудиш. Вече и марсианци са замесени в този спор!

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Недей да се чудиш. Вече и марсианци са замесени в този спор!

Не марсианци, а прокурори:lol6:

https://www.flagman.bg/article/80492

• 1 година по-късно...

Майка има втора карта - предпл. вивакомска, на 12мес се захранваше с поне 4лв.

Сега е спрян и входящите...

Колко лв е минимумът за да се активира?
Това работи ли все още, през апп-а на телефон (друг вивакомски)  - има с 8лв+ опция само...
https://www.kaksepravi.org/kak-se-izprashta-vaucher-ot-vivacom.html

преди 3 часа, hakama написа:

Майка има втора карта - предпл. вивакомска, на 12мес се захранваше с поне 4лв.

Сега е спрян и входящите...

Колко лв е минимумът за да се активира?
Това работи ли все още, през апп-а на телефон (друг вивакомски)  - има с 8лв+ опция само...
https://www.kaksepravi.org/kak-se-izprashta-vaucher-ot-vivacom.html

От сайта на оператора

Цитат

Срокът на валидност на картата, е 12 месеца (1-11 месец входяща и изходяща, 12-ти месец само входящ). Срокът започва да тече от датата и часа на активацията на картата, като всяко зареждане на картата в периода на нейната валидност със сума над 4 лева удължава валидността на картата за нови 12 месеца (1-11 месец входяща и изходяща, 12-ти месец само входящ). Картата се активира в момента на закупуване.

Явно сте прехвърлили и 12-я месец, щом са спрени входящите обаждания.
Свържете се с оператор - да ви кажат, какво може да се направи.

• 10 месеца по-късно...
на 17.09.2022 г. в 15:33, ncl написа:

Защо да е безсмислено?

Как защо? Много ясно, за тях е безсмислено не могат да ни обират както те си искат!!!

на 12.09.2024 г. в 22:30, Катя Топалова написа:
на 17.09.2022 г. в 15:33, ncl написа:
на 17.09.2022 г. в 15:20, Емил Костов написа:

Времето на предплатените карти вече изтича и е безмислено да се ползват.

Защо да е безсмислено?

Как защо? Много ясно, за тях е безсмислено не могат да ни обират както те си искат!!!

При всеки договор има ДВЕ страни и техните интереси трябва да съвпаднат. Колкото до обирането и прецакввнето - при предплатените планове си е заложено поначало. Тези срокове - валидност на пакета,  валидност на кредита и валидност на картата - затова са измислени. Отделно, че някой услуги не се предлагат за предплатените планове.

преди 2 часа, jhoro написа:

При всеки договор има ДВЕ страни и техните интереси трябва да съвпаднат. Колкото до обирането и прецакввнето - при предплатените планове си е заложено поначало. Тези срокове - валидност на пакета,  валидност на кредита и валидност на картата - затова са измислени. Отделно, че някой услуги не се предлагат за предплатените планове.

Отдавна спрях да коментирам в тая тема. Пишете си на воля каквото пожелаете. 

преди 25 минути, Емил Костов написа:

Пророчеството  ти за предплатените карти е от преди две години, а аз все още съм на предплатена. Ако реша да подпиша две годишен договор, ще ми направят ли план без "промоции" и допълнителни услуги към него?

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Цитирйх твоето мнение само като начало та разговора.

преди 3 часа, stoy@n написа:

Пророчеството  ти за предплатените карти е от преди две години, а аз все още съм на предплатена. Ако реша да подпиша две годишен договор, ще ми направят ли план без "промоции" и допълнителни услуги към него?

Не! Питал съм и трите оператора - "Предложете ми БЕЗСРОЧЕН соговор с малко включени услуги!" НЯМАТ!

В моменга ползвам за пазгонопи карта, с предпратен план, а да интернет - дата сим на абонамент, но с изтекъл срок (безсрочен договор).

преди 1 час, jhoro написа:

Цитирйх твоето мнение само като начало та разговора.

Не! Питал съм и трите оператора - "Предложете ми БЕЗСРОЧЕН соговор с малко включени услуги!" НЯМАТ!

В моменга ползвам за пазгонопи карта, с предпратен план, а да интернет - дата сим на абонамент, но с изтекъл срок (безсрочен договор).

Да за съжаление е така! Нарочно попитах, макар да знам отговора. Не става въпрос мога ли да си позволя да плащам 20-30, 50 или колкото струва съответния план. Проблема е, че плащам за нещо което не използвам! Все едно в супера да ми дават на промоция 20 килограма сирене на месец-нищо, че аз ще изям само 5 ;) Естествено аз не съм като масовият потребител и хората, които използват услугите на различните оператори като мен, не са много.

преди 7 минути, stoy@n написа:

Да за съжаление е така! Нарочно попитах, макар да знам отговора. Не става въпрос мога ли да си позволя да плащам 20-30, 50 или колкото струва съответния план. Проблема е, че плащам за нещо което не използвам! Все едно в супера да ми дават на промоция 20 килограма сирене на месец-нищо, че аз ще изям само 5 ;) Естествено аз не съм като масовият потребител и хората, които използват услугите на различните оператори като мен, не са много.

Последния път ходих в обект на оператора за някаква формалност и веднага ме „захапаха“ две ... ъъъъ, мацки!
Казват ми - „Да Ви предложим ...“
Веднага ги отрязах - „Нищо интересно не можете да ми предложите, знам ви всички варианти!
Да, ако променя и подновя договора за мобилен Интернет - ще плащам 5 лева по-малко и ще ползвам наполовина мегабайти. Обаче ме връзвате за 2 години. Аз - ако опра до тези 5 лева - направо ще си спра ползването.“

На предплатената карта всеки месец зареждам за 10 лева и неизразходваните услуги се натрупват!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.