Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

този приемник / тунер на Виваком - HD ли е или не ?

Виж решението Разрешен от Dalaidido Lama,

Препоръчан отговор

Здравейте , 
купих смарт телевизор на майка ми , когато го пусна на wi-fi в Youtube - картината е ............. HD , fps , HDR - без коментар . 
 Връщам на ПРИЕМНИК , на Виваком е , уж HDMI , кабела скъп за висока резолюция - обаче картината като на телевизор от 20 години 
Приемника е поне на 10 години , трябва да ида сега във Виваком да им искам HD приемник ли ? 

IMG_20220926_010456.jpg

IMG_20220926_010450.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, ined написа:

Ако не го вързваш с HDMI няма как да е HD.

Вързал го е с HDMI

преди 3 часа, Dalaidido Lama написа:

уж HDMI , кабела скъп за висока резолюция

Четете бе хора четете.

До автора: Потърси в нета по модел на устройството и ще видиш дали е HD

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За HD приемник кабел за повече от 1080p няма да ти трябва. Стига наистина приемника да е HD, за което можеш да питаш оператора, картината също ще е HD. Виж в настройките на приемника да не би да трябва да се смени резолюцията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не казвам че 80% от програмите са SD, за HD пакети се плаща отделно. Друго е че почти всички евтинджоси по кауфбакалии и подобни са HDReady. Питай чичо ти гошо (google) на каква резолюция отговаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дай точен модел на приемника и ще ти кажа какво поддържа, но предполагам че е SD. За да стане HD трябва да пуснеш заявка да дойдат и да ти го сменят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, Емил Костов написа:

Дай точен модел на приемника и ще ти кажа какво поддържа, но предполагам че е SD. За да стане HD трябва да пуснеш заявка да дойдат и да ти го сменят.

@Емил Костов 

IMG_20220927_023747.jpg

гледам В САЙТА на Виваком 
следното : 
моя приемник ( на майка ми де ) няма нищо общо с този в сайта - който е HD  , много барнат ми се вижда 

image.png.fa136e3e1bc070e6422000f0396a2d77.png

викам си - моя май е от най-умрелите ! 

щракнах и из нета 
гледам ............... Виваком тунер с надпис HD TV 

HD.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

моя дори НАДПИС няма 
не вярвам само в надписа да е проблема 
ама може и да има значение 
ОТКАЧИХХХХХХХХХХХХХХХХХХ ! 

В настройки на ТУНЕРА - няма нищо за резолюция , MPEG , HD и т.н. 
търсих - не видях 
аз ли не виждам !?!?!? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако си забелязъл - на обясненията от сайта на оператора, относно SD приемника, там пише изходи RCA и SCART, липсва HDMI.A твоят има

Отново от същата страница, но вече за HD, там изрично се упоменава, че този тип приемници имат HDMI.

По ясно от това - не виждам как би могло да бъде.     

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Dalaidido Lama написа:

моя дори НАДПИС няма 
не вярвам само в надписа да е проблема 
ама може и да има значение 
ОТКАЧИХХХХХХХХХХХХХХХХХХ ! 

В настройки на ТУНЕРА - няма нищо за резолюция , MPEG , HD и т.н. 
търсих - не видях 
аз ли не виждам !?!?!? 

Не може да няма стикер с марката и модела (освен ако не е отлепен). И стига си откачал, просто звънни на 123 и помоли да ти сменят приемника с по-нов модел.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Не може да няма стикер с марката и модела (освен ако не е отлепен). И стига си откачал, просто звънни на 123 и помоли да ти сменят приемника с по-нов модел.

@Емил Костов - мислиш ли че това ще подобри картината ? 

@Емил Костов - стикер има , нали искаше да ти снимам , качил съм снимка със стикера ОТДОЛУ 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.09.2022 г. в 15:36, Dalaidido Lama написа:

@Емил Костов - мислиш ли че това ще подобри картината ? 

@Емил Костов - стикер има , нали искаше да ти снимам , качил съм снимка със стикера ОТДОЛУ 

Дали ще подобри картината не знам, но поне ще елиминираме приемникa като проблемен.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

утре отивам го сменям ! 
не може приемник , който е на 6-7 години ПОНЕ да има процесор в него 
който да преконвертира видеото на супер качество 
Приемника просто има HDMI - но това не означава нищо , освен едно - че има ЦИФРОВ изход , това е 
Той , изхода обаче нито е HD , нито пък FULL HD 
Утре , с приемника у Виваком - дайте ми нов . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Dalaidido Lama написа:

утре отивам го сменям ! 
не може приемник , който е на 6-7 години ПОНЕ да има процесор в него 
който да преконвертира видеото на супер качество 
Приемника просто има HDMI - но това не означава нищо , освен едно - че има ЦИФРОВ изход , това е 
Той , изхода обаче нито е HD , нито пък FULL HD 
Утре , с приемника у Виваком - дайте ми нов . 

Къде отиваш да го сменяш?! Обаждаш се на 123, за да ти дойде техник и да ти го смени. В магазин на Виваком нищо не могат да направят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не можах да схвана къде е проблема автора на темата иска SD канали като диема , кино нова и други да се виждат в HD ли ? или баш HD каналите  са с слаба резолюция .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, adersa написа:

Аз не можах да схвана къде е проблема автора на темата иска SD канали като диема , кино нова и други да се виждат в HD ли ? или баш HD каналите  са с слаба резолюция .

То като му видиш останалите теми и питания, той не знае какво иска, още по-малко може да го обясни нормално.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Raze написа:

То като му видиш останалите теми и питания, той не знае какво иска, още по-малко може да го обясни нормално.

Няма как да гледа всички канали , които са СД по стандарт няма как да ги гледа в HD . дори с най модерният приемник .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Меню-настройки-системни настройки-ще поиска пин/ преи мен е 0000/- инсталация и ще видиш опции за hd и др. неща... и виж за какво става въпрос. Hdmi кабела няма никакво значение за този приемник и телевизор стига да не е дефектен. Най-евтиния от 5 лв. Слагаш резолюцията на hd - 1080i - няма 1080p.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, valseat написа:

Меню-настройки-системни настройки-ще поиска пин/ преи мен е 0000/- инсталация и ще видиш опции за hd и др. неща... и виж за какво става въпрос. Hdmi кабела няма никакво значение за този приемник и телевизор стига да не е дефектен. Най-евтиния от 5 лв. Слагаш резолюцията на hd - 1080i - няма 1080p.

Я като си отворен дай снимка на кино нова да видим как е в HD от приемник.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, adersa написа:

Я като си отворен дай снимка на кино нова да видим как е в HD от приемник.

Аз показвам как да стигне до настройките за хд в приемника. Не казвам,че ще гледа всички канали в хд резолюция.  Така разбрах питането. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

след много обаждания във Виваком и некомпетентните техници 
се оказва , че ПРЕЗ САТЕЛИТ - няма как да се получи HD качество 
Абонирам се за "е-on"( това е като ФЮЖЪН на Булсатком ) 
цифров тунер , цифров сигнал , по-висока такса и тогава ще има HD канали 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Dalaidido Lama написа:

след много обаждания във Виваком и некомпетентните техници 
се оказва , че ПРЕЗ САТЕЛИТ - няма как да се получи HD качество 
Абонирам се за "е-on"( това е като ФЮЖЪН на Булсатком ) 
цифров тунер , цифров сигнал , по-висока такса и тогава ще има HD канали 

Добре!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Dalaidido Lama написа:

или ОПТИЧЕН КАБЕЛ + специален тунер ( разбира се ! ) 
че E-ON било адски скъпо ! 

Само не ми е ясно как разбра, че EON било адски скъпо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...