Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възобновяване на прекратено дело за арест?

Препоръчан отговор

преди 3 часа, Емил Костов написа:

700 милиона укриване на данъци няма да можеш да го пребориш ако ще да отидеш и в Хага. Няма адвокат или група адвокати, които да ти съдействат по такива казуси, това ти го гарантирам.  Както и да е. 

Все пак да видим какво ще отговорят професионалистите от по-горе цитираната адвокатска кантора. ;) По един или друг начин въпросната ми е критерий дали е значимо или не да се занимаваш с неща които лично не те касаят, а са по "по-общи" казуси. ;) 

п.п. :offtopic_s:Аз го "пратих" в Страсбург, а ти го отчая с Хага ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 81
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 5 минути, dioib написа:

Все пак да видим какво ще отговорят професионалистите от по-горе цитираната адвокатска кантора. ;) По един или друг начин въпросната ми е критерий дали е значимо или не да се занимаваш с неща които лично не те касаят, а са по "по-общи" казуси. ;) 

п.п. :offtopic_s:Аз го "пратих" в Страсбург, а ти го отчая с Хага ... :) 

Абе кой ще си рискува живота за 700 милиона, при положение че ще е срещу цялата държава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Абе кой ще си рискува живота за 700 милиона, при положение че ще е срещу цялата държава.

Всеки един фанатик ще го направи, а в България явно са много ... :) = То, май и затова намаляваме като численост .... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, dioib написа:

Всеки един фанатик ще го направи, а в България явно са много ... :) 

Намери един адвокат фанатик в България и лично аз ще ти дам 5 милиона на ръка! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Емил Костов написа:

Намери един адвокат фанатик в България и лично аз ще ти дам 5 милиона на ръка! 

Хипотетично: Представи си, че тези които автора обвинява вече са сред "постоянните" клиенти на въпросната кантора. :) 

Иначе всеки адвокат е фанатик на тема пари, т.е. като чуе това 700 милиона и веднага се сеща колко от тях ще влезнат в неговия джоб. ;) 

Седнал адвокат да плаши със смърт ... ба ... :) По-може да прибере пари и от двете страни стига да не ги представлява пред съда едновременно ... :)

п.п. Някои адвокати обичат "дългите" дела, защото после печелят повече от загубилата страна. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, dioib написа:

Хипотетично: Представи си, че тези които автора обвинява вече са сред "постоянните" клиенти на въпросната кантора. :) 

Иначе всеки адвокат е фанатик на тема пари, т.е. като чуе това 700 милиона и веднага се сеща колко от тях ще влезнат в неговия джоб. ;) 

Седнал адвокат да плаши със смърт ... ба ... :) По-може да прибере пари и от двете страни стига да не ги представлява пред съда едновременно ... :)

п.п. Някои адвокати обичат "дългите" дела, защото после печелят повече от загубилата страна. ;) 

Лично съм бил потърпевш при дело за 50 000 лева, така че моля ти се! При 700 милиона просто ще изчезнеш от картата на Земята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Лично съм бил потърпевш при дело за 50 000 лева, така че моля ти се! При 700 милиона просто ще изчезнеш от картата на Земята.

:offtopic_s:"Чистач" имам и за по-малко от колкото си дал, за да си отмъстиш. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, dioib написа:

:offtopic_s:"Чистач" имам и за по-малко от колкото си дал, за да си отмъстиш. :) 

Ама на този чистач после трябва да му правиш услуга. И аз имам такива чистачи! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ама на този чистач после трябва да му правиш услуга. И аз имам такива чистачи! 

Цъ ,,, :) Неговото любимо място е затворя ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, dioib написа:

Цъ ,,, :) Неговото любимо място е затворя ... :) 

Прави се ти още на ударен! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Прави се ти още на ударен! 

Не бе ... паднал съм ... т.е. не ме е удрял никой ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 3.10.2022 г. в 21:41, краси123 написа:

Здравейте,

Значи случая не ме касае лично а знам информация която може да обърне дело за арест на един полицай, което дело е приключило с оневинителна присъда за полицая пред Районния съд.

Писал съм на прокурату­рата но изглежда полицая си има чадър и обвинението не иска да го съди и тя не е представила доказателствата пред съда.

Та въпроса ми е, може ли аз като съвестен гражданин да пиша директно до съда, като знам кое е делото и да представя информацията която имам? Да се възобнови делото, може ли на какво правно основание? Нямам координати на адвоката на страната която е против полицая евентуално той да направи молбата. Предполагам, че съда би трябвало да вземе в предвид фактите без значение, че аз не съм страна по делото понеже те могат да изяснят истината. Предполагам това е най-важното?

Мерси предварително!

Кънчо, ти ли си бе, пиле шарено?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Разбирам за метата/фейса затова качвам запитването до Адв. кантора Марковски тук, въпреки, че социалните мрежи са трънове в очите на статуквото понеже не може да ги контролира както официалните медии и затова са основна част от една гражданска борба и допринасящи за сбободното изразяване.

Ще кача и отговора тук, няма проблем.

За това, че не мога да преборя Горанов и Борисов, не съм и казвал, че мога. Но има начини чрез които може да се въздейства един от който е обществения натиск. Знам, че това е така от личен опит затова и предприемам различни стратегии, както написах и тук, нали така? Така, че няма нужда да ме убеждаваш за нещо което ми е ясно, без значение, че не съм юрист.

За това дали е значимо да се занимаваш с неща които не ме касаят лично - написах преди, че личните права на човек са част от обществените му такива поради простата причина, че социалния и обществтен начин на съществуване на човек са необходимост определяща правилното развитие на една личност. А това го говоря не просто от теоретична гледна точка, а аз просто го изпитвам всеки ден по постоянните ми скандали, разпити по прокуратури и полиция и бруталните неща които откривам в папките на прокуратурата по различните ми сигнали за корупция. Мога да ви уверя, че наистина нещата са БРУТАЛНИ по отношение на своеволия и избирателност на действия по отношение правоприлагане според шуробаджанащина или "много помага" например във високите етжи на властта на мутрите герб.

От друга страна ако не се стремиш да разбираш принципите на закономерностите на развитието на живота, за нещата, които човек все още не може да възприеме с някое от 5-те си сетивни възприятия мислиш ли, че се опитваш да разгърнеш потенциала на човешките дадености? От тук ако ежедневието ти се върти само около видимото материално съществуване то защо трябва да си налагаш общовъзприети рамки за разбиране на живота, след като не можеш да докажеш, че това е цялото битие? Не мислиш ли, че после човек може да съжалява за пропуснатата борба правещ го по силен, след като не го убива? А и какво означва убива!

Ти какво предлагаш - да клекна пред някакви мутри в прокуратура и полиция, свити в собствените си страхове поради причина на информацията която имат в следствие от постигнатото образование и разбиране на причинно следствените закономерности на възмездието? Погледни хората в Украйна - те умират за собствените си човешки и основни права за индивидуално съществуване, а тук от някакви страхливи мутри облечени във власт ли да се плашим? Пък били те основатели на ВИС-СИК се тая, разлика няма!

Така, че няма как да се определя какво точно е рискуване на живота заради истината пък била тя и обществена такава или обща за 700 млн лв. А аз от друга точка няма как непременно да се каже, че аз се боря за нещо което не ме касае, защото това определя моето отношение за ежедневието ми при срещата с няма значение кой държавен служител, без значение за какво.

Мога да ви уверя, че като погледнеш с изпиващ поглед полицай/разузнавач на разпит, прокрор или да им завреш телефона в лицето с репликата "На вижо сме във Фейсбук!" трябва да ви кажа, че страховете им от това, че не могат да те смачкат психически ги поставят в паническа ситуация! И на последния разпит на служителя в ОДМВР-Враца просто му казах, че аз вече се забавлявам в следствие това което чета в папките на прокуратурата. А от районното вече си пишат самоотводи не щат да ме разпитват и ме пращат в други населени места за разпит понеже пиша постоянно жалби до ВС.

Казвам го това за да е ясно какво може да означава нещо фанатично в следствие от следване на някакво имагинерна тоерия и реално да подаваш жалби срещу КОРУПЦИЯТА в полиция и прокуратура, включително и срещу полицаи, прокурори, кметове, а след това като последва звън звън - "от полицията съм, тука има една жалба и трябва да доидеш" да застанеш с името и ЕГН-то си и да си потвърдиш сигнала, както и да можеш да погледнеш полицейския служител в очите в стаичката в някое подземие и да му кажеш "Ааа аз се сетих вие ме разпитвате по еди кое си ДП и аз подадох жалба срещу вас във ВС!" За еди какво си и вие казахте ...

А мога да ви уверя, че това няма как да е фанатизъм, а просто докосване от истинската свобода, която може да има човешкия дух! Това е просто разбиране или по-точно постоянен стремеж за такова относно причинно-следствените закономерности по принцип и няма как да е самонадеяност!

За това, че адвоката може да спечели и от двете страни или от тая страна която даде повече пари, това е напълно реално и го написах отначало тук. Мога да кажа, че точно просто си личи, отказвал съм да работя с адвокат поради тази причина и директно му заявявам - НЯМАМ ВИ ДОВЕРИЕ! Приключваме, колко ви дължа?

Така, че приказката е - Не питай старило а патило. Мисли, избирай стратегия и ако знаеш от какво да те е страх и за какво ти ще имаш увереност която може по безпорен начин да те предпази за да не клекнеш пред КОРУПЦИЯТА.

07-10-2022-do-adv-kantora-MarkovskI-KEPi_Page_1.jpg

07-10-2022-do-adv-kantora-MarkovskI-KEPi_Page_2.jpg

07-10-2022-do-adv-kantora-MarkovskI-KEPi_Page_3.jpg

преди 27 минути, NewRedDragon написа:

Кънчо, ти ли си бе, пиле шарено?

Не позна!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, краси123 написа:

Здравейте,

Разбирам за метата/фейса затова качвам запитването до Адв. кантора Марковски тук, въпреки, че социалните мрежи са трънове в очите на статуквото понеже не може да ги контролира както официалните медии и затова са основна част от една гражданска борба и допринасящи за сбободното изразяване.

Ще кача и отговора тук, няма проблем.

За това, че не мога да преборя Горанов и Борисов, не съм и казвал, че мога. Но има начини чрез които може да се въздейства един от който е обществения натиск. Знам, че това е така от личен опит затова и предприемам различни стратегии, както написах и тук, нали така? Така, че няма нужда да ме убеждаваш за нещо което ми е ясно, без значение, че не съм юрист.

За това дали е значимо да се занимаваш с неща които не ме касаят лично - написах преди, че личните права на човек са част от обществените му такива поради простата причина, че социалния и обществтен начин на съществуване на човек са необходимост определяща правилното развитие на една личност. А това го говоря не просто от теоретична гледна точка, а аз просто го изпитвам всеки ден по постоянните ми скандали, разпити по прокуратури и полиция и бруталните неща които откривам в папките на прокуратурата по различните ми сигнали за корупция. Мога да ви уверя, че наистина нещата са БРУТАЛНИ по отношение на своеволия и избирателност на действия по отношение правоприлагане според шуробаджанащина или "много помага" например във високите етжи на властта на мутрите герб.

От друга страна ако не се стремиш да разбираш принципите на закономерностите на развитието на живота, за нещата, които човек все още не може да възприеме с някое от 5-те си сетивни възприятия мислиш ли, че се опитваш да разгърнеш потенциала на човешките дадености? От тук ако ежедневието ти се върти само около видимото материално съществуване то защо трябва да си налагаш общовъзприети рамки за разбиране на живота, след като не можеш да докажеш, че това е цялото битие? Не мислиш ли, че после човек може да съжалява за пропуснатата борба правещ го по силен, след като не го убива? А и какво означва убива!

Ти какво предлагаш - да клекна пред някакви мутри в прокуратура и полиция, свити в собствените си страхове поради причина на информацията която имат в следствие от постигнатото образование и разбиране на причинно следствените закономерности на възмездието? Погледни хората в Украйна - те умират за собствените си човешки и основни права за индивидуално съществуване, а тук от някакви страхливи мутри облечени във власт ли да се плашим? Пък били те основатели на ВИС-СИК се тая, разлика няма!

Така, че няма как да се определя какво точно е рискуване на живота заради истината пък била тя и обществена такава или обща за 700 млн лв. А аз от друга точка няма как непременно да се каже, че аз се боря за нещо което не ме касае, защото това определя моето отношение за ежедневието ми при срещата с няма значение кой държавен служител, без значение за какво.

Мога да ви уверя, че като погледнеш с изпиващ поглед полицай/разузнавач на разпит, прокрор или да им завреш телефона в лицето с репликата "На вижо сме във Фейсбук!" трябва да ви кажа, че страховете им от това, че не могат да те смачкат психически ги поставят в паническа ситуация! И на последния разпит на служителя в ОДМВР-Враца просто му казах, че аз вече се забавлявам в следствие това което чета в папките на прокуратурата. А от районното вече си пишат самоотводи не щат да ме разпитват и ме пращат в други населени места за разпит понеже пиша постоянно жалби до ВС.

Казвам го това за да е ясно какво може да означава нещо фанатично в следствие от следване на някакво имагинерна тоерия и реално да подаваш жалби срещу КОРУПЦИЯТА в полиция и прокуратура, включително и срещу полицаи, прокурори, кметове, а след това като последва звън звън - "от полицията съм, тука има една жалба и трябва да доидеш" да застанеш с името и ЕГН-то си и да си потвърдиш сигнала, както и да можеш да погледнеш полицейския служител в очите в стаичката в някое подземие и да му кажеш "Ааа аз се сетих вие ме разпитвате по еди кое си ДП и аз подадох жалба срещу вас във ВС!" За еди какво си и вие казахте ...

А мога да ви уверя, че това няма как да е фанатизъм, а просто докосване от истинската свобода, която може да има човешкия дух! Това е просто разбиране или по-точно постоянен стремеж за такова относно причинно-следствените закономерности по принцип и няма как да е самонадеяност!

За това, че адвоката може да спечели и от двете страни или от тая страна която даде повече пари, това е напълно реално и го написах отначало тук. Мога да кажа, че точно просто си личи, отказвал съм да работя с адвокат поради тази причина и директно му заявявам - НЯМАМ ВИ ДОВЕРИЕ! Приключваме, колко ви дължа?

Така, че приказката е - Не питай старило а патило. Мисли, избирай стратегия и ако знаеш от какво да те е страх и за какво ти ще имаш увереност която може по безпорен начин да те предпази за да не клекнеш пред КОРУПЦИЯТА.

07-10-2022-do-adv-kantora-MarkovskI-KEPi_Page_1.jpg

07-10-2022-do-adv-kantora-MarkovskI-KEPi_Page_2.jpg

07-10-2022-do-adv-kantora-MarkovskI-KEPi_Page_3.jpg

Не позна!

O, познах! И пал ти казвам - не си ври кратунаъа е тия работи!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ти май не прочете какво знам и какво разбирам като причина и мотиви! Беше добре да кажеш кои са ТИЯ работи и защо да си вра кратуната, за да е аргументирано мнението ти за да мога евентуално да го възприема. Защото знам как може да се развали масрафа на каскета и някой е много под пара и не само за тоя случай! :)

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Е как ще си познал, след като се казвам Петър, а не Кънчо, като даже и не ми викат така!

До Червения дракон, виж, предлагам ти, погледни логото на ГНП - там ще видиш един горящ факел от звезди. Предлагам ти да вземеш и държиш във високо вдигната ръка този горящ факел. усещаш ли как звездите се впиват в същността ти? Изгаря ценностата ти материална система и душата ти по подобие на горящ въглен, който не може да угасне, потопен във вода и цвърчи с изпепеляваща болка съзнанието ти докато всичата мърсотия се изпари! трябва да го държиш постоянно високо в ръка, пронизващ с неумолима сила, понеже оставиш ли го на земята ще изгасне и ще изгубиш пътя. това означава да си независим и от самия себе си!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, краси123 написа:

запитването до Адв. кантора Марковски

Следващия път последното изречение започващо с "Ако имате желание..." не го ползвайте (Дори и при други подобни писма...). -> Вероятността да ви отговорят в стил ".... не желаем ..." е голяма ... 

Оставам с впечатление, че не клякате, а въпросния изказ е вид клякане ... 

НО, както и да е ... да видим отговора им ... 

Успех! 

п.п. Един вариант за "свършек: на такъв вид прошение е: "Искрено се надавам на адекватен професионален отговор от Вас." Примерно ...  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, dioib написа:

Следващия път последното изречение започващо с "Ако имате желание..." не го ползвайте (Дори и при други подобни писма...). -> Вероятността да ви отговорят в стил ".... не желаем ..." е голяма ... 

Оставам с впечатление, че не клякате, а въпросния изказ е вид клякане ... 

НО, както и да е ... да видим отговора им ... 

Успех! 

п.п. Един вариант за "свършек: на такъв вид прошение е: "Искрено се надавам на адекватен професионален отговор от Вас." Примерно ...  

не мислиш ли, че е важно съдържанието и мотивите а не формата? В предвид, че си адвокат нали можеш да разглеждаш нещо в контекста за да напираш истината?

ОК, знаете ли какво предлагам, тая дискусия да не се превръща на нещо като сюжет на някое криминале и да се опитвате да ме вкарвате в някой филм. Нали предназначението на този раздел от форума е правна помощ и неща свързани със законите? Нали идеята на това публично обсъждане на този обществен проблем е някой като се сети за едно нещо да го допълва за да се изгради най-добрата стратегия за обществото. Нали така?

Айде тогава нещо по същество: Това, че Горанов е направил повече от един оригинал на заповедта му касаеща липсващите 700 млн лв, може ли да се счита според закона за неправилно? Има ли такова нещо съгласувателна заповед? С кой я е съгласувал и защо трябва да има друг оригинал, а не препис или да се ползва същия лист хартия за да се изпрати в ДКХ? Ама вижте сега, в Заповедта пише, цитирам:

"Заповедта и приложението към нея да се публикуват на интернет страницата на Държавната комисия по хазарта."

и сега след като Горанов или някой друг от МФ 2015г. след като прави незаверено копие на тази заповед и изпраща копието в ДКХ, а там уж са сложили мокър печат на КОПИЕТО и после някой си е играл с Фотошоп и е омазал вътрешността на печата за да не се чете датата на входящия номер - ТОВА КАКВО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪР Е??? вина според мен трябва да се търси както от ДКХ, но така и от МФ понеже: 1-во от МФ не изпращат оригинала или препис от него и 2-ро от ДКХ публикуват едно незаверено копие (няма никъде заверка на лицевата част от документа) и то е с манипулация и не е ясно кой е входящия номер на документа в резултат на което по никакъв начин не може да следва, че Заповедта е публикувана.

Но най-важното тия действия по неизпълнение на Заповедта могат ли да се приобщат като нови факти и обстоятелства водещи до отмяната на съдебното решение за ареста на Горанов?

Scan_Pic0006.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, краси123 написа:

не мислиш ли, че е важно съдържанието и мотивите а не формата?

По отношение на съдържанието: Няма да го коментирам. Гледната точка е в следствие на декларираните ми интереси. С това мога и да помогна евентуално, защото жаргона на "бюрокрацията" е специфичен и е различен от вашия, за да има ефективност. = В много случаи  емоционалността представлява пречка за осъществяване на комуникация с правно образован човек. Адвокатите принципно не обичат да имат желание, а обичат да видят дали чуждия интерес ще им донесе пари или не. 

преди 18 часа, краси123 написа:

... е направил повече от един оригинал на заповедта му ...

Това е твърдение, а не доказателство. Принципно в  документа трябва да се оказва в колко екземпляра е оригинала и за кои страни е предназначен. След като в документа не се споменава, че има и други екземпляри, то оригинала е един. На другите копия (ако не е препис) трябва да има надпис "вярно с оригинала". И в този случай който е декларирал с подписа си, че е верен документа, т.е. копието е истинско носи отговорност. 

Как съдът да счита, че това е нов факт, като не може да се потвърди от човек, че това е истинско копие?! = Принципно заинтересованата страна трябва да изнамери свидетелите и прочие свързани с конкретното дело и прочие, за да прецени по-висшият съд дали има нови факти или пък по-нисшият съд е допуснал процедурна грешка при вземането на решението.

И за всичко това си има давност. 

Помислете и върху това: Почнахте с това, че Вие имате факти, но към момента поне тук давате само Ваши твърдения, а не фактология. Не става ясно кой е направил тези оригинали в повече. Има и друго: Има си процедури за вземане на оригинал особено, ако е в един екземпляр. 

Що се касае за документа който сте постнали, то знаете ли човека който е дал въпросния, за да се "входира" в дадено деловодство, а така също и човека който го е "входирал" в регистрите за входяща информация?  

Не мисля, че един форум може да играе ролята на разследваш. Изяснете си за вас какво е факт, защото според мен тук не видях съществени факти, а само дефрагментирана и емоционална информация и имайки предвид, че лично не ви касае, то защо мислите, че трябва да ме касае и мен?! 

ОК, за Вас това е престъпление, но за да го докажете то трябва да се снабдите с фактология, т.е. освен въпросните документи и със свидетелски показания и/или декларации (нотариално заверени) от хора свързани с делото и/или делата. 

НО, да Ви предупредя:  Дори да имате показания и/или декларации, то спокойно човек явявайки се в съда да се отметне от тях. 

Дерзайте и все пак тук сме в очакване какво ще Ви отговорят професионалните юристи от кантората. Що се касае дали тук някои сме "адвокати", то може да сме "адвокати" на другата страна, а не Вашата.  :) 

п.п. Никой не може да го принудиш да свидетелства против себе си!!! При американците е застъпено в петата поправка. 

В хипотетичният ти случай ти считаш (твърдиш), че някой с правото си е нарушил твое право и е нарушил чл. 57 ал. 2 от Конституцията ни ли?! 

Може ли всеки да сезира Конституционния съд? - Труд (trud.bg)

- Конституционен съд на Република България (constcourt.bg)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, dioib написа:

Това е твърдение, а не доказателство. Принципно в  документа трябва да се оказва в колко екземпляра е оригинала и за кои страни е предназначен. След като в документа не се споменава, че има и други екземпляри, то оригинала е един. На другите копия (ако не е препис) трябва да има надпис "вярно с оригинала". И в този случай който е декларирал с подписа си, че е верен документа, т.е. копието е истинско носи отговорност.

Ще карам по същество понеже за другото нямам време и е безмислено.

Предполагам някога си играл на играта "Открий 10-те разлики"? При положение, че отначало съм публикувал адреса с всички документи, а ти не си положил старание да провериш дали това е така или не е, то е повече от несъстоятелно изписаното ти, че аз съм изказал неоснователно мнение. Ако беше твърдение то щеше да е следствие от някакви факти и обстоятелства, каквото е в същност, но не се изразяваш правилно!

Показвам за хората за да им е ясно.

Та и "прочие и прочие" явно съм ги намерил доказателствата.

После питаш "Не става ясно кой е направил тези оригинали в повече.". Ами повече от видно е, че подписалия Заповедта - Горанов след като говорим за оригинали.

"Не мисля, че един форум може да играе ролята на разследваш. Изяснете си за вас какво е факт, защото според мен тук не видях съществени факти, а само дефрагментирана и емоционална информация и имайки предвид, че лично не ви касае, то защо мислите, че трябва да ме касае и мен?!  "

Не съм и искал един форум да е разследващ орган! Ако разгледаш публикуваниете от мен документи на http://gnp.care/?page_id=293 ще установиш липсата на каквато и да е емоция, а за това дали това трябва да те касае, в предвид, че не съм писал до теб и не те карам да пишеш тук е повече от видно, че те касае!

преди 14 часа, dioib написа:

Що се касае за документа който сте постнали, то знаете ли човека който е дал въпросния, за да се "входира" в дадено деловодство, а така също и човека който го е "входирал" в регистрите за входяща информация?  

Защо трябва да го знам в предвид, че не е ясно защо да го знам?

Има си процедури за вземане на оригинал особено, ако е в един екземпляр. 

Не казваш какви са ако има такива.

ОК, за Вас това е престъпление, но за да го докажете то трябва да се снабдите с фактология, т.е. освен въпросните документи и със свидетелски показания и/или декларации (нотариално заверени) от хора свързани с делото и/или делата. 

НО, да Ви предупредя:  Дори да имате показания и/или декларации, то спокойно човек явявайки се в съда да се отметне от тях. 

Да ти приличам на разузнавач, следовател или прокурор? А в предвид последствията за даване на лъжа пред съда в случая не важат ли?

Дерзайте и все пак тук сме в очакване какво ще Ви отговорят професионалните юристи от кантората. Що се касае дали тук някои сме "адвокати", то може да сме "адвокати" на другата страна, а не Вашата.  :) 

Защо е за теб толкова важен отговора от Адв. кантора Марковски? При положение, че целиш да ме провокираш и изглежда интереса ти е за другата страна, как ще се впише тази информация за мотивите ти при положение, че отначало казваш да дерзая и се има в предвид, че желаеш да ми помогнеш? Как установи, че това е "моята" страна при положение, че застъпваш тезата за липса на личен интерес при обществения такъв? И най-вече, ако желаеш да ми помогнеш как тази информация за отговора ще се впише в стратегията в полза на обществото или ИСТИНАТА?

Адвокатите принципно не обичат да имат желание, а обичат да видят дали чуждия интерес ще им донесе пари или не.

Изречението ти е несъстоятелно понеже да "обичаш да имаш желание" и "обичаш да видиш"- е едно и също, без значение от резултата.

И за всичко това си има давност. 

Добре е да кажеш каква е давността за това аз в случая да стана заинтересована страна и за срока за отмяна на това съдебно решение?

Понеже не зная със сигурност това Решение на СГС за отмяна на задържането на Горанов обжалвано ли е както това на Борисов?

В хипотетичният ти случай ти считаш (твърдиш), че някой с правото си е нарушил твое право и е нарушил чл. 57 ал. 2 от Конституцията ни ли?! 

Не знам как си измисляш тия произволни твърдения относно мотивите ми, но ще ти отговоря без проблем и затруднение! Правата произтичат от задълженията и няма как правото на един да бъде задължение на друг. Например правото на един на труд не може да бъде задължение за мен ако той не се съобразява с установени норми на поведение. Или ще ти цитирам по памет изказването по медиите на предишен говорител на главния прокурор Цацаров по повод една акция на прокуратурата срещу нарушение на авторски права от кабелни оператори - "Правото на един се простира до там от където започва правото на друг". Това го споделям, но не виждам според определеното от КРБ - противоречие с някой изразен от мен мотив във връзка с хипотезата ти относно цитирания ти текст от КРБ! А и ти даже и не навеждаш на мисъл такава предпоставка за да може да се оформи "хипотеза".

Виж няма проблем да разтягам локуми до безкрай, но за в бъдеще ще се въздържам, понеже изразих достатъчно като мотиви за поведение относно достигане до обществена справедливост чрез съда. Просто нямам толкова време, но най-вече това не ми улесява разбирането на правните особености за важния обществен случай. А аз затова пиша тук, което не изключва по никакъв начин реалната правна консултация с адвокат.

Screenshot 2022-10-10 200813.jpg

Screenshot 2022-10-10 200950.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, краси123 написа:

Ще карам по същество понеже за другото нямам време и е безмислено.

Предполагам някога си играл на играта "Открий 10-те разлики"? При положение, че отначало съм публикувал адреса с всички документи, а ти не си положил старание да провериш дали това е така или не е, то е повече от несъстоятелно изписаното ти, че аз съм изказал неоснователно мнение. Ако беше твърдение то щеше да е следствие от някакви факти и обстоятелства, каквото е в същност, но не се изразяваш правилно!

Показвам за хората за да им е ясно.

Та и "прочие и прочие" явно съм ги намерил доказателствата.

После питаш "Не става ясно кой е направил тези оригинали в повече.". Ами повече от видно е, че подписалия Заповедта - Горанов след като говорим за оригинали.

"Не мисля, че един форум може да играе ролята на разследваш. Изяснете си за вас какво е факт, защото според мен тук не видях съществени факти, а само дефрагментирана и емоционална информация и имайки предвид, че лично не ви касае, то защо мислите, че трябва да ме касае и мен?!  "

Не съм и искал един форум да е разследващ орган! Ако разгледаш публикуваниете от мен документи на http://gnp.care/?page_id=293 ще установиш липсата на каквато и да е емоция, а за това дали това трябва да те касае, в предвид, че не съм писал до теб и не те карам да пишеш тук е повече от видно, че те касае!

Защо трябва да го знам в предвид, че не е ясно защо да го знам?

Не казваш какви са ако има такива.

Да ти приличам на разузнавач, следовател или прокурор? А в предвид последствията за даване на лъжа пред съда в случая не важат ли?

Защо е за теб толкова важен отговора от Адв. кантора Марковски? При положение, че целиш да ме провокираш и изглежда интереса ти е за другата страна, как ще се впише тази информация за мотивите ти при положение, че отначало казваш да дерзая и се има в предвид, че желаеш да ми помогнеш? Как установи, че това е "моята" страна при положение, че застъпваш тезата за липса на личен интерес при обществения такъв? И най-вече, ако желаеш да ми помогнеш как тази информация за отговора ще се впише в стратегията в полза на обществото или ИСТИНАТА?

Изречението ти е несъстоятелно понеже да "обичаш да имаш желание" и "обичаш да видиш"- е едно и също, без значение от резултата.

Добре е да кажеш каква е давността за това аз в случая да стана заинтересована страна и за срока за отмяна на това съдебно решение?

Понеже не зная със сигурност това Решение на СГС за отмяна на задържането на Горанов обжалвано ли е както това на Борисов?

Не знам как си измисляш тия произволни твърдения относно мотивите ми, но ще ти отговоря без проблем и затруднение! Правата произтичат от задълженията и няма как правото на един да бъде задължение на друг. Например правото на един на труд не може да бъде задължение за мен ако той не се съобразява с установени норми на поведение. Или ще ти цитирам по памет изказването по медиите на предишен говорител на главния прокурор Цацаров по повод една акция на прокуратурата срещу нарушение на авторски права от кабелни оператори - "Правото на един се простира до там от където започва правото на друг". Това го споделям, но не виждам според определеното от КРБ - противоречие с някой изразен от мен мотив във връзка с хипотезата ти относно цитирания ти текст от КРБ! А и ти даже и не навеждаш на мисъл такава предпоставка за да може да се оформи "хипотеза".

Виж няма проблем да разтягам локуми до безкрай, но за в бъдеще ще се въздържам, понеже изразих достатъчно като мотиви за поведение относно достигане до обществена справедливост чрез съда. Просто нямам толкова време, но най-вече това не ми улесява разбирането на правните особености за важния обществен случай. А аз затова пиша тук, което не изключва по никакъв начин реалната правна консултация с адвокат.

Screenshot 2022-10-10 200813.jpg

Screenshot 2022-10-10 200950.jpg

Колкото и да се пънеш. нямаш шанс! Има си съд и той е взел решение по казуса! Да си взе; и ти нещо от далаверата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, NewRedDragon написа:

Колкото и да се пънеш. нямаш шанс!

И това кой го казва? На теб просто ти се иска обществото да няма шанс, нали? Добре е малко да се поровиш в историята и да разбереш, че възмездието винаги застига, без значение субективния фактор време въобще ако знаеш защо то е субективно или от какво зависи.

преди 14 часа, NewRedDragon написа:

Има си съд и той е взел решение по казуса!

А и за да можеш да ме откажеш просто трябва да изложиш аргументирани правни доводи, а ти не си в състояние на това. Така, че не вървиш! Хахах

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

На https://segabg.com/hot/category-bulgaria/obrat-prokuraturata-podkrepi-mvr-za-aresta-na-piarkata-na-borisov е посочено, че делото за Ареста на Горанов

"Процесът за ареста на Горанов пък тепърва ще се гледа от АССГ."

Делото пред СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД, 12-ТИ СЪСТАВ е по Административно наказателно дело № 20221110203733 по описа за 2022 година.

Въпроса ми е, как мога да разбера кое е делото, номера в АССГ? Може ли да се разбере едно дело като се обжалва пред по-горна инстанция кой е номера в по-горния съд и кога ще бъде заседанието? Опитах се да търся в търсачката на https://sofia-adms-g.justice.bg/bg/1692

В статията пише "Прокуратурата изненадващо застана зад МВР по делото за ареста на пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Това се вижда от протокола по делото, качен в в деловодството на Административния съд - София-град (АССГ). ", а тоя протокол къде се вижда, как да го намеря?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 23.10.2022 г. в 1:07, краси123 написа:

Въпроса ми е, как мога да разбера кое е делото, номера в АССГ?

Я ти да видиш как го разбрах тоя номер без да ми го казва адвокат №7527/2022 г. на АССГ по което ще се гледа обжалването на АНД № 3733/2022 на СРС за ареста на Горанов. хи-хи-хи как ще пиша до съда, а даже и разбрах кога ще е делото! Как който търси - намира!

goranov-ASSG-Screenshot 2022-10-24 150451.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Със същия успех, можеш да пишеш и на арменския поп! Такива като тебе, дето се бутат дето не им е работа, ядат тоягата - и то дебелата тояга!

абе, а на тебе не ти ли стана ясно, че с тия елементарни заплахи не вървиш! Просто си ми смешен и това е много добра индикация, че на някои мутри във властта никак няма да им хареса това, че ще се обърна към съда. А и няма със сигурност да е само това! Така, че к'ъв беше ти, та ще ми казваш кое ми е работата и кое не? хахах

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, краси123 написа:

абе, а на тебе не ти ли стана ясно, че с тия елементарни заплахи не вървиш! Просто си ми смешен и това е много добра индикация, че на някои мутри във властта никак няма да им хареса това, че ще се обърна към съда. А и няма със сигурност да е само това! Така, че к'ъв беше ти, та ще ми казваш кое ми е работата и кое не? хахах

Добре де прави каквото си решил да правиш и после сподели резултата. Няма смисъл да те убеждаваме в противоното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...