Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възобновяване на прекратено дело за арест?

Препоръчан отговор

Здравейте,

Значи случая не ме касае лично а знам информация която може да обърне дело за арест на един полицай, което дело е приключило с оневинителна присъда за полицая пред Районния съд.

Писал съм на прокурату­рата но изглежда полицая си има чадър и обвинението не иска да го съди и тя не е представила доказателствата пред съда.

Та въпроса ми е, може ли аз като съвестен гражданин да пиша директно до съда, като знам кое е делото и да представя информацията която имам? Да се възобнови делото, може ли на какво правно основание? Нямам координати на адвоката на страната която е против полицая евентуално той да направи молбата. Предполагам, че съда би трябвало да вземе в предвид фактите без значение, че аз не съм страна по делото понеже те могат да изяснят истината. Предполагам това е най-важното?

Мерси предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 81
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Осъден полицай в тази разсипана държавица недей да очакваш да видиш скоро, дори и наистина да е виновен той ...

Те са вечно света вода ненапита и "никога не са виновни за нищо"...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш си елементарна представа от законите. Следователно си наемаш адвокат. Да не говорим, че информация която се предоставя е просто неясна.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, краси123 написа:

Здравейте,

Значи случая не ме касае лично а знам информация която може да обърне дело за арест на един полицай, което дело е приключило с оневинителна присъда за полицая пред Районния съд.

Писал съм на прокурату­рата но изглежда полицая си има чадър и обвинението не иска да го съди и тя не е представила доказателствата пред съда.

Та въпроса ми е, може ли аз като съвестен гражданин да пиша директно до съда, като знам кое е делото и да представя информацията която имам? Да се възобнови делото, може ли на какво правно основание? Нямам координати на адвоката на страната която е против полицая евентуално той да направи молбата. Предполагам, че съда би трябвало да вземе в предвид фактите без значение, че аз не съм страна по делото понеже те могат да изяснят истината. Предполагам това е най-важното?

Мерси предварително!

А Вие - заинтересована страна ли сте или по принцип питате?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че държавата ни е разсипана спор няма и това е една от причините да искам да пиша до съда. Просто законите да важат еднакво за всички без значение кой кой е.

За това, че си нямам представа от законите не ознчава, че не мога да разбирам кое е истина и кое не. А и аз ако знаех как да го направя най-добре, нямаше да пиша тука! Няма проблем и да дам подробности, но засега бих ги спестил. Питам по принцип как става по кой закон на какво основание. Питах преди един адвокат и той ми каза пиши свободен текст и дай най-голяма гластност като разбира и знае, че става така за определени хора сгазили лука.

Значи не съм заинтересована страна в смисъл на засегнати мои лични права, че имам някакво непозволено увреждане или прочие, а просто обществен интерес и такива права понеже дейността на полицая би трябвало да е в полза на обществото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В правото съществува принципът, че човек не може да бъде съден 2 пъти за едно и също престъпление /non bis in idem/. След като полицая е бил оневинен за същото и делото не е обжалвано в законния срок, защитата на полицая може да се опре на този принцип. Вече ако твоите доказателства доказват, че е извършил и друго престъпление, той може да бъде съден само за него. Например ако е оневинен за убийство, но ти имаш доказателства, че е бил корумпиран и е извършил убийство, може да бъде осъден само за това, че е бил корумпиран (в случай, че давността не е изтекла разбира се). Ти кога си писал на Прокуратурата? Ако си писал по време на делото или в законния срок за обжалване и обвинителния орган не е взел под внимание твоите данни вече не знам до каква степен важи горното правило, но ако си писал след приключване на делото и след предвидения в закона срок за обжалване, то горното правило влиза в действие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи писал съм преди ареста като съм представил цялата информация, даже може да се води, че моят сигнал е законния повод за ареста понеже подавам сигнал за точно това и точно два дена преди ареста, но конкретните факти не се вземат в предвид от прокуратурата при това умишлено за което имам доказателство - постановление от прокурор как възлага на полицията да търси нарочно нещо което не води до уличаване в конкретното престъпление по сигнала ми. А си мисля, че именно заради това полицая не се осъди понеже прокуратурата не взема в предвид сигнала ми и не представя доказателствата пред съда.

Не съм писал/подавал сигнал след ареста или по време на делото. А сега си мисля, че е било добре да съм писал по време на делото, но не съм се сетил. Сега се сещам, че така мога евентуално да заобиколя прокуратурата. Така като представя доказателствата пред съда как прокуратурата не преследва конкретното престъпление ще важи ли правилото, че не може да бъде съден за едно и също нещо? Ареста беше февруари-март месец някъде тази година, а делото чрез което се оневини полицая е от преди 4 месеца някъде.

А аз като не съм страна по делото, но съм заинтересована страна по отношение на гражданските ми и обществени права понеже е конкретно за служебната дейност на държавния служител, мога ли да искам от съда да се запозная с делото преди да си напиша молбата до съда?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, краси123 написа:

Значи случая не ме касае лично а знам информация която може да обърне дело

Значи, от къде знаеш въпросната информация?! Лично ти бил ли си свидетел?! Кое те е попречело в хода на делото да я дадеш въпросната информация?! 

Има си законов ред и срок за обжалване на дадено решение на Районния съд пред Окръжния. 

Кратко: Твоята информация след като не те касае лично не е доказателство!!! След като не те касае лично (не си свидетел на извършеното евентуално престъпление), то е безсмислено. Ако пък си бил свидетел, то защо си възпрепядствал разследването?! 

Все пак:

Обжалване съдебни решения | Адвокат, Адвокатски услуги (lawyer-bulgaria.bg)

Цитат

Постановено съдебно решение може да бъде обжалвано, ако са налични достатъчно факти и обстоятелства, същото това съдебно решение да бъде признато за нищожно или недопустимо първоинстанционно решение

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма такова нещо дело за арест. Има мярка за неотклонение обикновено 24 часа а при по-тежки случаи до 72. След представяне на доказателства от съд може да бъде удължена до постоянно задържане. Ти ли си бил в ареста или някой друг? Би трябвало да има писмен документ, касаещ мярката за неотклонение.

Ако полицаят е разследващ / дознател вероятно изпълнява указанията на наблюдаващия прокурор. При всички обстоятелства има преписка.

Не разбрах ти какъв се явяваш и имаш ли правен интерес. Или просто сте фенове на различни футболни отбори и искаш да му е зле? Както стария лаф "на Вуте да е зле".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз осъден доктор не съм виждал. Същото е и за орган на реда!
Докторите винаги има как да те подведат, да те излъжат, да изопачат! Подобно за полицаите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За това от къде знам аз въпросната информация.

Става на въпрос за показан документ по местната ТВ с авторство от въпросния полицай по който може да се разпознае, че има манипулация когато човек има специфично техноческо познание. Но прокуратурата отказва да провери тия факти както и да назначи техническа експертиза. Изглежда само аз съм подал сигнал за това престъпление, но в последствие когато намирам доказателства водещи към тази манипулация и ги представям отново тогава веднага следва ареста или задържането до 24 часа като мотивите са корупционни действия за които по безпорен начин е видно, че следват от подадения ми сигнал. Но това изглежда не се представя на делото, а аз просто не  съм се сетил преди 4 месеца по време на делото да пиша до съда. Сега се сещам за съжаление а и с всички представители на власт с които съм говорил за това всеки гледа да не говори и се оправдава с прокуратурата.

Значи в такъв смисъл съм свидетел понеже видях, че има престъпление по показания документ по телевизията, даже в последствие бях разпитван в полицията но следователя гледаше по всякакъв начин да ме натисне и заплаши за да не се търси същността на сигнала ми. Както казах в последствие четох указанията на прокурора от където си личи, че това е нарочно за да не се достигне до истината. Имам го черно на бяло.

Значи няма как това да не ме касае пряко при положение, че аз или моя сигнал по всяка вероятност е законния повод за задържането за 24 часа! Изглежда моите обществени права по този начин стават лични такива защото се пренебрегва сигнала ми.

И по никакъв начин не съм възпрепядствал раследването, а даже напротив постоянно говоря и питам отговорните лица за това включително и чрез полицията когато съм викан за друго! Но има едно постоянно мълчание за да не се разчува за това и как не се сетих по време на делото да пиша до съда! Защото естествено така иска прокуратурата определени хора от властта да са с протекции за корупция например. Това не е нищо ново, нали?

После за въпросте, дали аз съм бил в ареста, както казах - не, прсто подадох сигнал за престъпление по документ показан по телевизията но въпреки обстоините технически обяснение водещи към такова престъпление прокурорите просто казват на черното бяло и изопачават сигнала ми! Да има преписка, но проблема е, че и полицая гледаше както прокуратурата да изопачи нещата! За правния интерес, както казах според мен не може да нямам такъ при положение, че подадения от мен сигнал е повода за ареста и в основата на обявеното за задържането, но просто всеки отказва да говори за това. И въобще няма как да съм на принципа аз не искам да съм добре, а Вуте да е зле, понеже обществените права са част и от личните такива поради елементарната закономерност, че човек има нужда да живее в социално и справедливо общество и аз живея в такова с изключение, че не е справедливо и се опитвам да го направя такова за неща касаещи ежедневието ми.

За неосъдените доктори и полицаи по принцип така става когато нещата се манипулират за да изглеждат по определен начин именно от самите представители на властта. Или както е поговорката "Гарван гарвану око не вади". Но когато на нещо се даде гластност и се вижда по безпорен начин корупцията се получава обществен натиск дето прокуратурата е безсилна.

За сега се въздържам да кажа кой точно касае понеже се опасявам, че няма да получа обективни съвети. В тази насока не е лесно и независим адвокат да се намери! Но ще пробвам пак, ще пиша до съда и колкото мога ще направя въпреки тая брутална корупция която гледа да ме смачка. Аз просто отказвам да и играя на свирката!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 4.10.2022 г. в 0:39, краси123 написа:

Значи писал съм преди ареста като съм представил цялата информация, даже може да се води, че моят сигнал е законния повод за ареста понеже подавам сигнал за точно това и точно два дена преди ареста, но конкретните факти не се вземат в предвид от прокуратурата при това умишлено за което имам доказателство - постановление от прокурор как възлага на полицията да търси нарочно нещо което не води до уличаване в конкретното престъпление по сигнала ми. А си мисля, че именно заради това полицая не се осъди понеже прокуратурата не взема в предвид сигнала ми и не представя доказателствата пред съда.

Тук виждам някакво противоречие. От една страна казваш, че твоят сигнал е "законния повод за ареста", а в същото време казваш, че "А си мисля, че именно заради това полицая не се осъди понеже прокуратурата не взема в предвид сигнала ми". Когато бъде подаден сигнал прокуратурата е длъжна да разследва и на база събраните доказателства вече да пристъпи към образуване на досъдебно производство и задържане на обвиняемия или прекратяване при липса или недостатъчно събрани доказателства. Твоят сигнал не означава директно пристъпване към обвинение, щом се е стигнало до дело значи било то на база твоите показания/доказателства и/или на допълнително тяхно разследване, експертизи и т.н., е бил уважен. Конкретно твоите факти защо не са допуснати / представени в съда няма как да знам, ако е така както твърдиш, причини може да има най-различни. Тук най-добре е да се обърнеш към тях и да ги попиташ.

Не съм писал/подавал сигнал след ареста или по време на делото. А сега си мисля, че е било добре да съм писал по време на делото, но не съм се сетил. Сега се сещам, че така мога евентуално да заобиколя прокуратурата. Така като представя доказателствата пред съда как прокуратурата не преследва конкретното престъпление ще важи ли правилото, че не може да бъде съден за едно и също нещо? Ареста беше февруари-март месец някъде тази година, а делото чрез което се оневини полицая е от преди 4 месеца някъде.

преди 12 часа, краси123 написа:

Става на въпрос за показан документ по местната ТВ с авторство от въпросния полицай по който може да се разпознае, че има манипулация когато човек има специфично техноческо познание. Но прокуратурата отказва да провери тия факти както и да назначи техническа експертиза. Изглежда само аз съм подал сигнал за това престъпление, но в последствие когато намирам доказателства водещи към тази манипулация и ги представям отново тогава веднага следва ареста или задържането до 24 часа като мотивите са корупционни действия за които по безпорен начин е видно, че следват от подадения ми сигнал. Но това изглежда не се представя на делото, а аз просто не  съм се сетил преди 4 месеца по време на делото да пиша до съда. Сега се сещам за съжаление а и с всички представители на власт с които съм говорил за това всеки гледа да не говори и се оправдава с прокуратурата.

Съгласно чл. 303, ал. 1, т. 2 от Гражданския процесуален кодекс /ГПК/ съдебно решение може да се отмени ако се окаже, че съдът е решил въз основа на неистински документ, свидетелски показания или заключение на вещо лице.

Съгласно чл. 305, ал. 1, т. 2 от ГПК в случаи на неистински документ срокът за отмяна на съдебно решение е 1 година от влизане на акта в сила.

А аз като не съм страна по делото, но съм заинтересована страна по отношение на гражданските ми и обществени права понеже е конкретно за служебната дейност на държавния служител, мога ли да искам от съда да се запозная с делото преди да си напиша молбата до съда?

Мисля, че трябва да бъдеш упълномощен от някоя от страните и да подадеш молба до съда, която може да бъде одобрена или отхвърлена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите на tepmu

Всичко може да се обобщи с "Когато бъде подаден сигнал прокуратурата е длъжна да разследва и на база събраните доказателства "

Длъжна??? От опита който имам с днешната прокуратура, това тълкуване за поведението ѝ е твърде далеч от истината! А и това се вижда при действията по сигнали срещу гербаджиите - пълно прикритие и бездействие! Те си нагаждат законите както си искат изхождайки от презумцията, че никой нищо не може да им каже. Не случайно си имат бухалка на мафията в каскетурата.

Сега четох съдебното решение и въобще не се дават никакви конкретни доказателства, а такива е можело да се дадат. Използва се като законен повод друг сигнал, който е за престъпления в резултат на документното престъпление, а то въобще не се засяга понеже прокуратурата отказва да установи, че има престъпление въпреки очевадните факти и отказва образуването на ДП. И тази преписка въобще не се представя по делото.

А за страните по делото, даже и страната която е против служителя не желае да представи фактите, понеже си играят цирк според мен поради голямата известност на делото. Според мен се прикриват едни други. Правех страшно много опити да дам гластност чрез тях, но те просто отказват чрез мълчание, нищо повече от това и въпреки конкретните писма които имам преди това от тях.

Не знам, не е лесно, понеже абсолютно всички адвокати с които се опитах да говоря за това дават моментално назад като разберат за кой става на въпрос. Случая касае политически личности от партия в парламента ни, а и за мен е трудно да преценя адвоката евентуално който ще се навие да ме представлява. Как да му имам доверие при положение, че не е възможно да му предложа такова заплащане в сравнение това което може да му предложи ответната страна. А това може да включва и брутален психически тормоз и заплахи за да не се достигне до истината! Защото мен пробваха всякак да ме смачкат и продължават, но освен да ме пребият мутрите друго не могат да направят, но знаят, че тогава нещата ще се обърнат. За това не смеят. Поне за сега. Затова давам гластност и публикувам всичко за да знаят хората за какво става на въпрос. Аз така и си казвам на полицаите при безброй разпитите ми по всякакви сигнали, които давам, а те ме гледат и мълчат, защото знаят, че това е така и се чудат как да ме натиснат и това да не се разчува.

Все пак ако някой адвокат иска да положи усилия за да се разбере обществото истината по кражби на народни пари и знае, че може да устои на подкупи или заплахи от мутрите в полиция и прокуратура, може да се свърже с мен. Ако не аз сам ще пиша до съда и така, каквото успея. Както е казал Левски "Ако спечеля - печели цял народ. Ако губя, губя само мене си" Е в случая още не сме станали бруталната корупция в Русия дето до сега да са ме отровили я с новичок или самоубили от някоя висока сграда, но аз си намирам начини и им набивам канчето със сигнали навън (ЕС) така, че си го получават, без значение, че медиите са зависими и дават гластност на това което им се каже от полиция и прокуратура.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 4.10.2022 г. в 10:52, Филипов написа:

След представяне на доказателства от съд може да бъде удължена до постоянно задържане.

Едно уточнение: Не от съдът се представят доказателствата, а на съда. ;)

Принципно авторът не е правно "грамотен" и да смята, че раздела е "несериозен" и го тика към популизъм и/или "детска" забава, но поне да разбере, че след като не е свидетел по отношение на евентуалното извършено престъпление, то нито прокуратурата, нито съдът ще обърнат внимание на информацията му. Особено при положение, че делото ... да няма дело за "арест" (явно бърка ареста със затвор) ... :) ... е минало през Районния съд, а срокът за обжалване също е минал. 

Няма смисъл да му разясняваме какво е давност, особено след като не го касае лично. ;)  Щото ако го касае лично, то бих го насочил към "Страсбург", за да съди държавата, че е нарушила някакви негови права. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде троловете почнаха от горна нова махла програмирани от статуквото.

Но айде нещо и по същество. Това, че "След представяне на доказателства от съд " не означава, че те се представят първоначално от съда и не са били предоставени преди това на него където да се установят като такива.

За това, че аз не съм бил свидетел по делото е несъстоятелно твърдение, понеже по абсолютно идентичен сигнал/начин е закония повод за ареста, като цитирам конкретно от Решението на съда

"който заявява, че няма лични възприятия във връзка с информацията в депозирания сигнал и посочва, че последният съдържа препратки към публикации и искане за проверка на изнесената информация, тъй като същата представлява данни за извършени престъпления."

А този сигнал както казах касе престъпления в следствие от моя за документно престъпление и е със значителна дата след моя! А това, че аз не съм бил свидетел на извършването на конкретната манипулация по документа или, че нямам лични възприятия за това, не означава, че в резултат на това което съм видял няма достатъчно данни за извършено престъпление.

За опитите да ме пращат за зелен хайвер в Страсбург е повече от елементарно и въпреки, че не съм адвокат, понеже е всеизвестно, че да се жалваш там преди това трябва да има дело тук!

Така, че опитите за заглушаване на истината и прикриване на корупцията са елементарни и с опитите за оприличаване на поведението ми на детска градина, което в същност е действителността по поведението на цялата брутална корупция която ни управлява, което се подкрепя от тролските опити за запълване на съдържание чрез излишни и неуместни всякакви подскачащи цветни емотиконки.

Така, че пак ще кажа на мутрите облечени във власт, просто опитите ви за психическо въздействане са елементарни и съшити с бели конци!

Няма шанс да клекна пред тая отвратителна корупция и жалбите които предстоят няма ама никак да се харесат на определени мутри от действащата/бивша (няма разлика) власт. Това е положението, кой каквото си е дробил - да си сърба попарата - не ме интересува!

Все още ми е актуален призива към някой адвокат дето може да си постави професията на заден план, като отпред е гражданското му самосъзнание хората да разберат истината как се крадат ***МНОГО*** народни пари.

Благодаря за вниманието на искрените хора четящи и отговарящи на тази тема!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, краси123 написа:

Няма шанс да клекна пред тая отвратителна корупция и жалбите които предстоят няма ама никак да се харесат на определени мутри от действащата/бивша (няма разлика) власт. Това е положението, кой каквото си е дробил - да си сърба попарата - не ме интересува!

След като не те интересува, то защо се допитваш, а не действаш?! Явно си с недостатъчни познавателни способности и инфантилността ти пречи да мислиш и консултираш с адвокат. 

Стой си прав и се забавлявай с устройството което ти произвежда малка нужда .. :) Явно само с това устройство може да боравиш. :) 

п.п. Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е само това ли можеш? Нали си йорист или май поп раздаващ опрощения? Какво стана с правните и логически анализи най-вече по отношение на необходимия обществен натиск за изсветляване на бруталните кражби на народни пари, кюлчета по чекмеджета, пачки евра и принуждаване на прокуратурата да си свърши работата. Повече от видно е, че не желаеш това да се случва и поради факта, че не можеш да говориш аргументирано си избиваш комплекси с лични обиди и нападки. Безмислено е да ти отговарям и да слагам пълнеж само във форума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, краси123 написа:

Е само това ли можеш? Нали си йорист или май поп раздаващ опрощения? Какво стана с правните и логически анализи най-вече по отношение на необходимия обществен натиск за изсветляване на бруталните кражби на народни пари, кюлчета по чекмеджета, пачки евра и принуждаване на прокуратурата да си свърши работата. Повече от видно е, че не желаеш това да се случва и поради факта, че не можеш да говориш аргументирано си избиваш комплекси с лични обиди и нападки. Безмислено е да ти отговарям и да слагам пълнеж само във форума.

Нищо лично, но ще започваме празни приказки в темата или сериозно имаш проблем юридически. Така или иначе ще ти трябва адвокат, особено ако е намесен и полицай. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Нищо лично, но ще започваме празни приказки в темата или сериозно имаш проблем юридически. Така или иначе ще ти трябва адвокат, особено ако е намесен и полицай. "

Здравейте Емил Костов,

В никаъв случай с празните приказки, обиди или целенасочени действия за избягване същността на обществения проблем. Това се опитах да кажа на програмирания господин, просто е излишно.

Май ще е по-добре да кажа за какво става на въпрос, понеже е много повече от полицай. Става въпрос за законовото укриване на данъци в размер на 700 млн лв (с лихвите) от хазарта на Божков и арестите от 17.03.2022 г. на Борисов, Горанов и Арнаудова. Всички документи ги публикувам на поддържаната от мен страница на Гражданска независима позиция - ГНП http://gnp.care/?page_id=293

Повече от видно е, че това касае всички хора в предвид огромната сума пари и сигналите за корупция касаещи герб. Ще опиша основното иначе са много нещата, заявления по ЗДОИ, разговори многобройни, писма от Бойко Рашков и Асен Василев, един куп след това от Румен Спецов, ходене в закритата СП и дигане на скандали и колкото повече се ровя толкова по-брутално става от това което намирам, а от полиция и прокуратура е единствено мълчание и се чудят какво да направят.

Виждам по телевизията точно преди Божков да отлети за Дубай как неговия приятел Румен Петков от АБВ показва по бТВ копие на Заповед ЗМФ-26 от 13.01.2015г. на МФ на Владислав Горанов с която се създава Образец на декларация по ЗХ и при попълването на която Божков не е внесъл 700 млн лв в хазната с оправданието, че е могъл да си избира кой данък да плаща 15% върху оборота или 20% на залозите за участие в игри на маса.

Веднага като виждам това петно в областта на печата с входящия номер на закритата ДКХ и ми става ясно, че това е преправ/манипулация понеже ми е ясно как се появяват петна от лазерен принтер при износена тонер касета. Над 15 години се занимавах професионално с продажба и ремонт на компютри докато мутрите герб не ми съсипаха бизнеса с брутални заплахи от мутри по време на проверки. Още докато герб са на власт веднага в същия ден и час подавам сигнал до СП по мейла!

Повече от видно е, че според закона той не може да избира, а Горанов с изпълнение на буквата на закона не изпълнява духа да се съберат и двете ставки, като не прави допълнителна колона, която да сумира двете ставки и което е причина да подам допълнителния сигнал за безстопанственост срещу него и Апелативна специализирана прокуратура дели преписката на две заради това, но пак никакво разглеждане по същество.

Миналата година началото на септември някъде ще да беше как се сещат след година и половина, че трябва да ме разпитват и ме викат от Враца в София на разпит в ГДНП, дето служителя само не ме арестува в подземия и коридори в опит да ми преиначи показанията и да не смачка психически. Не му се получи!
Основното е прокуратура, полиция и новите харвардци не желаят да намерят оригинала на Горанов, а се оказва, че трябва да има още един оригинал, понеже Горанов когато е издал тая Заповед е направил 2 или повече оригинала, като е направил той или някой от МФ незаверено копие на единия екземпляр и то е изпратено в ДКХ където се предполага, че някой трябва да е поставил мокър печат (евентуално) за входящия номер, после това е било преснимано и чрез Фотошоп му се слага петно все едно принтера се е повредил за да не се чете датата на входящия номер с цел осуетяване на една бъдеща проверка защото е знаел, че предстой крадене на много народни пари.

Едната заповед е била съгласувателна според администрацията на Асен Василев и която не е изпращана в ДКХ, а другата я няма, както и незавереното копие.

Като обжалвах основната преписка в СП за петното, мисля, че беше пред Апел.СП аз писах с копие до Бойко Рашков с молба да намери ОРИГИНАЛА на Горанов, понеже това ще служи като много ясно доказателство за това дали има преправ по разпространеното копие. А тогава не знаех, че има и незаверено копие на заповедта дето трябва да е мокрия печат на ДКХ. Рашков ми взе на сериозно сигнала и го препраща до Василев по компетентност и Асен Василев във втория служебен кабинет мисля, че беше ми отговаря лично на мен с официално писмо, като ми казва не бой се оригинала се пази в деловодството на МФ. И аз се успокоих наистина. После разбрах от ПП, че мога да искам по ЗДОИ да видя оригинала, понеже ги карах те да го търсят. И в началото на тая година пускам заявление до МФ- Асен Василев вече като редовен министър и прилагам писмото му и казвам дайте да видя оригинала. А те какво ми дават - въпросния втори оригинал, които не е изпратен до ДКХ. това се разбира като се загледаш в почерка на подписа на Горанов и изписването на номера на Заповедта как не е един оригинал! А това може ли не знам! И им дигам скандал по телефона как ми дават нещо което не съм искал и те ми се оправдават, че това имали, а за писмото на Василев си мълчат дето пише, че тоя оригинал е там. И викат еми пиши до НАП, там са документите от ДКХ. Айде ново завление до там и се почват едни писма от Спецов и при едното ми пише несъстоятелни изречения дето не можеш да разбереш копия или оригинали са давани на ДКХ и аз се ядосах, исках да говоря със Сепцов какви са тия неща дето ми пише, а те ме свързаха с главния му юрист Анков, дето е писал писмото. И той тогава ми уточни, че е било УСТАНОВЕНО, че всички документи са изпращани като копия, а оригинала го няма. И аз се ядосах и му се заканих, че ще пиша жалба до всички за тия несъстоятелни писма и как Василев преди ми казва, че оригинала е тук, а сега никой не може го намери. И точно 2 (ДВА) дена преди арестите пиша една жалба до цялото ПП, Рашков, СП, медии ... и написах нещо до Рашков като молба да направи всичко възможно да намери оригинала понеже е повече от видно, че това е веществено доказателство - и той какво направи? ВЕДНАГА АРЕСТУВА ГОРАНОВ И БОРИСОВ като естествено, че се търсеше оригинала. Но го няма и колко им говоря на тия от полицията и всеки се подхилква и си мълчи и не смее да каже нищо.

Та така, по всяка вероятност никакъв мокър печат на копие от ДКХ не е слаган, понеже е повече от видна бруталната дейснот на кражби на народни пари на гербаджиите и това е просто съшито с бели конци защото са безнаказания тия.

Но като с сравни оригинала на тая Заповед върху която трябва да има мокрия печат и се види има ли няма ли на него, както и дали има петно и най-вече дали е изкривена долната линия на печата, веднага ще стане ясно, че тука има сериозни фалшификации и прокуратурата няма как да може да се оправдава, че Божков не може да бъде разпитан от Дубай и ще трябва да преследва длъжностните лица от ДКХ, Горанов, а от тук и Борисов!

Та в общи линии това ми е идеята да се представи пред съда, понеже това са липсващите мотиви и конкретика по обвиненията на Горанов по задържането му за 24 часа. А доказателствата ги има в пр. 1724/2021 от 16.08.2021г. на СП подписамо постановление от пр. Соня Петковска което са указания до ГДНП да НЕ търсят оригинал на заповедта, с което се обсмисля сигнала ми! Пише "Да се изискат от Мин. на финансите следните документи: Заповед №ЗМФ-26/13.01.2015г. ..." но никъде не пише да е оригинал!!! И те дават същата съглусавателна заповед и не мога да се сетя каква истина ще се установи!!!

Много са нещата това е в основни линии при въпроси отговарям на всичко, това ми е целта хората да знаят за какво става на въпрос и каква е истината за арестите на върхушката на гербаджиите и как Рашков не може да намери един документ, въпреки че Василев казва, че документа се пази. Позор, поредния такъв! Така, че виждате това ми е идеята с публично търсене на адвокат понеже това не е просто някакъв мой индивидуален проблем.

Това е решението за Горанов

https://bntnews.bg/f/news/o/1196/2d31918b0ebd29ac38be2ac76108213e.pdf

За Борисов

https://www.scribd.com/document/588753309/Решение-на-съда#from_embed

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, dioib написа:

Ето запитването до Адвокатска кантора Марковски, което го направих току що.

https://www.facebook.com/GNP.a.pump.for.democracy/posts/pfbid0JMQ6WbCGpqTjAHxN3ERewBK1enDLX5fE2pooaE5Rfr3E5PrSyTXGbvtZXwFNbHrDl

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, краси123 написа:

Ето запитването

Нека видим после и отговора, ако е възможно. 

Успех!

п.п. Фейс бук не ползвам!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 7.10.2022 г. в 11:57, краси123 написа:

Мерси

700 милиона укриване на данъци няма да можеш да го пребориш ако ще да отидеш и в Хага. Няма адвокат или група адвокати, които да ти съдействат по такива казуси, това ти го гарантирам.  Както и да е. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...