Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов Световен Ред: ЕС подготвя санкции срещу ЕС, представени като санкции срещу Русия (малък политически анализ)

Featured Replies

преди 2 минути, FatMan9 написа:

, представляват нещо безсмислено, което се състои от случайно нахвърлени думички, за да се образува нещо, което прилича на изречение.

Така е, тотален  рашистки фейкомет си дядка. 

преди 56 минути, FatMan9 написа:

Няма хора, които не са съпричастни. И никой не е неутрален. Няма как да си неутрален, освен ако не си алгоритъм (бот/робот), без съзнание, личност, мисли...

Е, може някои да са дори това. :)

Някои може да не са, но пък дали им се плаща да мислят, за да си размърдат сивото, защото те едва ли биха се трудили иначе и най-после да кажат нещо свое, а не да цитират разни дърти свраки*, за което не е нужно особено ораторско майсторство, или да са просто радио фашингтон.

*Достатъчно дърти в буквалният смисъл, че както сега са върли русофоби, преди 33+ години, на младини, да са говорили антисащ реторика и развивали научният комунизъм.  :)

П.П. Под "дърти свраки" имам предвид тези, които са писали съдържанието цитирано от колегите, а не самите колеги. Че може да не са успели да ме разберат, благодарение на "мирогледа" им и да тръгнат да се оплакват на другарката от детската градина.

преди 11 часа, FatMan9 написа:

Това те впечатлява? Това количество информация не е нищо. Аз ако публикувам голяма публикация, то сигурно сървърите на форума ще се задръстят :D 

Не само вие във форума виждате информацията, но всички, които търсят информация по темата. Ако някой търси в Google, темата и поста може да му се появи.

Новинарски сайт? Работя по въпроса, но става бавно.

Да.

Забележи как само тези, които твърдят, че те винаги са прави относно войната в Украйна, докато използват термини като "рашисти", "рашистан", "путлет", никога не дойдоха и не показаха и един аргумент в подкрепа на техните твърдения. Всичките им коментари са от рода на "фейк", както ти каза, като някои от другите им коментари, предимно тези на @Coco1 , представляват нещо безсмислено, което се състои от случайно нахвърлени думички, за да се образува нещо, което прилича на изречение.

Русофобски елементи като @БаалБек направо вече изобщо спряха да ми отговарят. Подминават ме и не ми отговарят дори и в темата "Войната в Украйна". Този @Реджеп Иведик знае само един термин - "касапина путлер" - този индивид вече официално е спрял да отговаря на писанията ми.

Тук в този форум има 4-5 човека, който са радикални русофоби - но те самите са неспособни да обяснят причините, поради които са русофоби. Ясно е, че такива причини няма. Проблема е, че отказват да чуят и приемат фактите, игнорират фактите, и просто повтарят едно и също отново и отново, въпреки, че твърденията им са официално доказани погрешни. Примерно, твърдението за "руския империализъм" в България - всеки знае, че такова нещо в България няма, и че България е прокси на САЩ, не на Русия.

В САЩ живеят над 300 милиона - тези хора не са проблема. Техните данъци се вземат и се използват за финансиране на воини по света, но самите хора са жертви, не виновни. Става въпрос за политическата система в САЩ, която е плутократична и капиталистическа и имперска. Политическата система на САЩ е изцяло под контрола на частни НПО-та, фондации, корпорации, олигархии, както и династии като Рокфелер и Ротшилд, и престъпници като The Clintons.

Нефта е критичен ресурс - ако контролираш нефта, контролираш мястото, от което идва този нефт. Хинри Кисинджър, който е една от пешките на Рокфелер и Ротшилд, си го е казал много точно:

image.png.6bdb82d1ca80a7f091659799ab5dc39a.png

Този цитат на Хенри Кисинджър трябва да е повече от достатъчен да обясни санкциите срещу Русия, както и защо тези санкции се целят точно в нефта и природния газ на Русия.

Войната се разпали от САЩ, тъй като Путин не дава на американски компании да отмъкнат ресурсите на Русия и да ги продават в долари. Петролно-доларовата хегемония, която тези династии създадоха, изисква критичните ресурси да се търгуват в долари, не в други валути. Като се търгуват критични ресурси в долари, това вдига стойността на долара - колкото повече се използва и търси долара, толкова по-висока ще му е стойността, толкова по-бедни ще са другите хора и държави, и толкова по-богати ще са въпросните династии, които също така имат и принтери за пари, както и контролират централни банки.

Просто защото не го разбираш, не означава, че не е вярно. Направил съм анализ, обяснил съм случващите се събития относно санкциите и реалния ефект, който имат, не ефекта, който от телевизора ни кават, че ще имат.

Няма хора, които не са съпричастни. И никой не е неутрален. Няма как да си неутрален, освен ако не си алгоритъм (бот/робот), без съзнание, личност, мисли...

Доказването относно СССР е вторичната ми мисъл. Основната ми мисъл беше анализ на санкциите срещу Русия, които са санкции срещу ЕС, представени като санкции срещу Русия.

"Доста конспирации, твърдения, хипотези има и при двата лагера."

Какви конспирации? Всичко, което казвам, може лесно да се провери. Кажи кое не ти е ясно, да го обясня по-добре.

"Нахвърляни идеи, събрани материали, които не принадлежат на автора."

Не са идеи, а обяснения относно сегашните политики, които ни нараняват много лошо. Показал съм и медийни публикации, които потвърждават икономическите щети от санкциите, за които се търсят всевъзможни извинения да се наложат, както се и лъже относно войната в Украйна.

Това е било преди повече от 100 години. Днешната политическа система на САЩ не е същата, която беше преди 100 години. Днес имаме капиталистически империализъм, който се цели буквално във всичко. Днес има военен индустриален комплекс, чиято цел е продаване на оръжия, която означава, че и военни действия трябва да се разпалват. Има и петролно-доларова хегемония, което изисква търгуване на въглеводороди в долари. При отказ, се изисква инвазия и преврат. Инвазия и преврати са изпълнени в редица държави от страна на САЩ, както е имало и политически убийства. Ето ти пример за политическо убийство: https://www.pambazuka.org/pan-africanism/let’s-never-forget-why-muammar-gaddafi-was-killed

Относно имперския модел на САЩ, препоръчвам да почетеш ТОВА.

От крана с червената марка. Червено = топло, синьо = студено.

Колко пъти ще ми покажеш една и съща тема? Да, наясно съм с темата и знам, че съществува. Проблемът е, че тази тема, която ми показваш, не е смислен отговор на въпросите ми към теб и другите русофобски елементи.

Ами значи идеята ми е добра. Да си направиш новинарски сайт.

• Автор
на 6.10.2022 г. в 10:46, FatMan9 написа:

Все повече и повече хора са принудени да бягат по Европа и да бачкат жрици.

(да се цитирам)

Като стана въпрос за бягане по Европа, сега се сетих за хората от Дойчланд:

Да, като цяло е това... като в България няма пари, хората ще отидат в друга държава, където и там няма пари, но въпреки това получават някоя стотинка повече, и ще си мислят, че имат много пари.

на 7.10.2022 г. в 0:35, FatMan9 написа:

В САЩ живеят над 300 милиона - тези хора не са проблема. Техните данъци се вземат и се използват за финансиране на воини по света, но самите хора са жертви, не виновни. Става въпрос за политическата система в САЩ, която е плутократична и капиталистическа и имперска. Политическата система на САЩ е изцяло под контрола на частни НПО-та, фондации, корпорации, олигархии, както и династии като Рокфелер и Ротшилд, и престъпници като The Clintons.

Нефта е критичен ресурс - ако контролираш нефта, контролираш мястото, от което идва този нефт. Хинри Кисинджър, който е една от пешките на Рокфелер и Ротшилд, си го е казал много точно:

image.png.6bdb82d1ca80a7f091659799ab5dc39a.png

Този цитат на Хенри Кисинджър трябва да е повече от достатъчен да обясни санкциите срещу Русия, както и защо тези санкции се целят точно в нефта и природния газ на Русия.

Войната се разпали от САЩ, тъй като Путин не дава на американски компании да отмъкнат ресурсите на Русия и да ги продават в долари. Петролно-доларовата хегемония, която тези династии създадоха, изисква критичните ресурси да се търгуват в долари, не в други валути. Като се търгуват критични ресурси в долари, това вдига стойността на долара - колкото повече се използва и търси долара, толкова по-висока ще му е стойността, толкова по-бедни ще са другите хора и държави, и толкова по-богати ще са въпросните династии, които също така имат и принтери за пари, както и контролират централни банки.

Американците трябва да са осъзнали. че никога Русия няма да им даде тези ресурси. 

Каквото и да правят Русия винаги е над тях. :)

• Автор
преди 10 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Американците трябва да са осъзнали. че никога Русия няма да им даде тези ресурси. 

Каквото и да правят Русия винаги е над тях. :)

Ако намерят начин да свалят Путин, било то чрез преврат или убийство, лесно биха могли да изпратят американски компании да извършат приватизация и да банкрутират държавата, както направиха в България е други държави от Съветския Съюз, и държави по света като цяло.

преди 12 часа, FatMan9 написа:

Ако намерят начин да свалят Путин, било то чрез преврат или убийство, лесно биха могли да изпратят американски компании да извършат приватизация и да банкрутират държавата, както направиха в България е други държави от Съветския Съюз, и държави по света като цяло.

Ндаа, така е!

Но доста преди това от картата на света ще е изчезнало името Украйна!

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 9.10.2022 г. в 16:51, dimy написа:

Ндаа, така е!

Но доста преди това от картата на света ще е изчезнало името Украйна!

Аз нямам лични пристрастия срещу самата държава Украйна и хората, които живеят там. Това, което не харесвам, е самият Зеленски, тъй като той е западна пешка, на която й е поръчано да въвлича Украйна в конфликт, който нито Путин, нито предишния Украински президент искаха.

На русофобите, които вярват, че Украйна иска Запада, препоръчвам да прочетат ето този политически анализ: (Ukraine Punished For Rejecting US Values in 2010) - https://mrgwydionmwilliams.quora.com/Ukraine-Punished-For-Rejecting-US-Values-in-2010

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.