Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Нов Световен Ред: ЕС подготвя санкции срещу ЕС, представени като санкции срещу Русия (малък политически анализ)


LittleGoldenPiggyBanks101

Препоръчан отговор

Добро утро, приятели. Тази сутрин се събудих със още 48 IQ точки добавени към моят интелект, затова реших да ги използвам за да видя до какви прозрения мога да стигна. За протокола: IQ-то ми нараства с между 0,2 и 79 IQ точки на ден от 2010г. насам, като в момента ми е 8482 IQ точки. Нека да продължи да нараства, че да видим кога ще постигна TRANSCENDENCE!!!

Да се върнем на темата. Тази сутрин, преди да тръгна по обичайните си задължения, реших да направя бърз политически анализ относно санкциите, които се представят като „санкции срещу Русия“, но всъщност имат геополитическата цел за дестабилизация на региона в Европа (като цяло).

И така... да започваме с анализите.

Политиките на САЩ и ЕС (САЩ) са идеологически и икономически компоненти от сериите на Новия Световен Ред (година на започване: 1960г. / година на свършване: *не е определена*) за разместване на политически и геополитически пластове в света, трансформация на икономическата световна система и идеологическата/морална такава, разлагащи дейности срещу всяка ценност в света, и още...

Сегашните санкции срещу Русия не са началото на този световен ред, а просто една стъпка сред многото стъпки, които се предприемат и изпълняват от 1960г. насам.

Погледнете как глобалистите (Англо-Саксонците) опитват да дестабилизират Руската икономика, като опитват да рушат основния източник на приходи на Русия под някакъв измислен претекст относно "война" и "опасни диктатори" (които реално не съществуват).

Основните цели на всяка една съвременна англо-саксонска колонизация са дехуманизация, депопулация, дерационализация, денационализация, и деиндустриализация. За да се постигне деиндустриализация, е необходимо условията за индустриална активност да станат трудни и невъзможни.

Деиндустриализацията в България бе постигната чрез приватизация, присвояване, и умишлено банкрутиране от страна на приватизатори пратени от САЩ. Това започна с онзи план - "Ран-Ът" - и мъжът с едно око и пиратска превръзка (забравих му името).

Тъй като Русия и протекционистка държава, което означава, че е трудно да се извърши инфилтрация, деиндустрализацията не може да се постигне директно, както се направи в България. Затова се използват санкции и изкуствено разпалени военни конфликти от страна на прокситата на САЩ. Целта е САЩ изкуствено да разпалват военни действия, докато налагат санкции, за да може да изцедят руската икономика, точно както направиха с икономиката на Съветския Съюз.

За да се задуши руската икономика и да се отслаби, идеологическите подривници от прокси групата – G7 - налагат санкции за измислени причини. Целта на санкциите е ограничаване на индустриалната активност в Русия:

image.thumb.png.6139c0bf749ffde56ee8ef013a07aeee.pngimage.thumb.png.ca8853a42ba64329f6cb55bf5f425547.png

 

Идеологическите подривници, обаче, са наясно, че само със санкции няма да се могат успешно да постигнат своята цел.

Тъй като санкциите не са достатъчни да наранят руската икономика, подривниците използват и саботажи, след което лицемерно и лъжливо обвиняват Путин, и казват, че Путин е поръчал саботажите, все едно е добра идея за Русия да инвестира милиарди в даден проект, след това да го саботира. Каква логика е това? Хората, които вярват на тези твърдения, че Русия си саботира собствения проект, са най-висшите олицетворения на колониалната дерационализация, организирана и финансирана от Колективния Запад, който е прокси на САЩ, които са проксита на глобалните банкстери.

TnPF4s5.png

Целта на разлагащите действия на САЩ срещу Русия е запазване на хегемонния статус на САЩ, като се елиминират конкурентни държави, чрез прекратяване на тяхното технологично и икономическо развитие.

Вижда се, че пазарния дял на Русия в Европа расте, което не би се отразило добре на САЩ; затова САЩ използват прокситата си в Европа да наложат санкции срещу Русия (и от Вашингтон правят същото), за да могат да затруднят индустриалната активност в Русия и износа към Европа.

САЩ искат да продават природен газ и нефт в Евро паразите. За да увеличат своя дял, те трябва да елиминират руския пазарен дял, или поне да го намалят колкото е възможно.

Намаляването на руския пазарен дял се постига чрез налагане на санкции без причина, замислени да направят така, че да се намали вноса на руски природен газ и нефт в Европа.

САЩ първо изпълниха преврат в Украйна през 2014г., след това започнаха да провокират и налагат санкции, за да може да разпалят война, която да се използва като прокси война, чрез която САЩ да опитат да изцедят Руската икономика чрез използване на войната като извинение за налагане на санкции, докато Русия се принуждава да инвестира пари във войната.

image.thumb.png.5ace1228a4b4c06fa825a713775e9bac.png

Както се вижда от долната-горна публикация, виждаме, че и самият Путин признава, че войната бива изкуствено удължавана от САЩ. Друг факт е, че посещенията на подривник Нанси Пелоси в Тайван също имат за цел провокация на Китай.

Наскоро Китайската държава също стана обект на атаки от страна на САЩ. Атаките включват санкции от Вашингтон, като целта на тези санкции е рушене на технологичния и икономически напредък на целевите държави.

Рушенето на Китай става чрез опити за прекратяване на бързо развиващата се индустрия в Китай. Чиповете, транзисторите, са важен компонент в компютърните технологии. Огромната част от технологии, като не направи всички технологии, използват транзистори. Ако нямаш най-новите транзистори, няма как да имаш най-новите технологии, което би забавило или направя спряло технологичния напредък на дадена страна.

САЩ извършват опити за деиндустриализация в Китай, като използват прокситата си за създаване на гео-политиески съюзи, които по един или друг начин пречат на развитието на държавата мишена. Ето ви един пример:

5JYpv65.jpg

Тук няма какво да се коментира и обсъжда. Буквално, директно, в прав текст се казва, че целта е прекратяване на развитието на Китай.

Русия и Китай не са единствените мишени на САЩ.

През 2022 година, редица държави станаха обект на атака със санкции, просто защото отказват да правят това, което САЩ каже, или дори направо и без причина биват санкционирани. Тъй като Китай напредва в развитието си, което не се харесва на господарите на света, от Вашингтон са наложили толкова много санкции (и продължават да налагат), че дори вече и самите идеологически подривници не знаят колко санкции са наложили и за какво са ги наложили - причината и бройката отдавна са загубени...

image.jpeg.6ddda6147d72ffca03b5bdcaf0be87b2.jpeg

Горното изображение показва само държавите, които наскоро им бяха наложени още санкции. А иначе, то целия свят е мишена на САЩ. САЩ налагат санкции на целия свят, не само на някои държави, както става ясно от следното изображение (да, има тук-там някои региони, които не са в червен цвят - това е така, тъй като там няма икономическа активност, или ако има, тя е незначителна спрямо САЩ така или иначе и няма смисъл от налагане на санкции в тези региони. Санкциите са икономическото оръжие, което е насочено само към държави, които имат потенциала и капацитета за икономическа активност и превъзходство - колкото по ярко червена е една държава, толкова повече е мразена от САЩ):

image.jpeg.9e42d725e27fd20a3730e80f4f35dd7b.jpeg

И така, да се върнем на темата.

Както стана ясно, дори и самият Путин признава, че войната е прокси война на Колективния Запад срещу Русия, а целта на САЩ е да протакат войната.

Действията на САЩ ясно и точно показват, че САЩ използват начини за протакане на войната.

САЩ дават достатъчно оръжия на Украйна да продължи войната, но не достатъчно да спечели войната бързо. САЩ имат почти безкраен военен потенциал; ако искаха бърза печалба за Украйна, щяха да дадат достатъчно оръжия, или дори да пратят свой войници.

Работата е там, че САЩ нямат интерес тази война да приключи бързо. Това се доказва и от факта, че се пречи на Русия да използва тактически ядрени оръжия.

Ето тук съм обяснил защо САЩ нямат интерес от бързо спиране на войната:

Когато една държава влезе в НАТО, нейната армия или се скопява (виж Българската армия), или минава под контрола на САЩ - така САЩ могат да карат други държави да им пращат "подкрепления" във воините в Средния Изток.

САЩ нямат интерес войната в Украйна да свърши бързо. Колкото по-дълго продължи войната, толкова по-добре.

Колкото по-дълго продължи войната, толкова повече ще се дестабилизира пазарния дял за изкопаеми горива на Русия в Европа. Това ще е от полза на петролно-доларовата хегемония когато американските имперски компании дойдат в ЕС, изсмучат последната икономическа стойност, и прекратят икономиката ни.

Колкото по-дълго продължава войната, толкова повече "military aid" & "humanitarian aid" ще се дава на Украйна. Тъй като тези два термина буквално означават "loans", това ще увеличи дълговото задлъжняване на Украйна спрямо САЩ. Повече задлъжняване = по-голямо геополитическо влияние.

Войната в Украйна е прокси война на САЩ срещу Русия, която беше изкуствено разпалена от разширяването на НАТО и изкуствения преврат през 2014г. Тази война не е просто 2 заека с един куршум, а направо 3 заека с един куршум - ЕС, Украйна и Русия.

ЕС - деиндустриализация, залязваща сила на Евро валутата - елиминиране на Еврото в полза на Долара.

Украйна - външен дълг, задлъжняване.

Русия - рушене на експорта от Русия, че да нарасне експорта на САЩ.

Многократно съм обяснявам това в детайли, но никой не слуша и всеки ме подминава. Показвал съм и чуждоезични публикации на тази тема, където е много добре обяснено всичко в много дълбоки детайли.

Фактът, че САЩ са намесени във войната в Украйна, не е тайна, тъй като и самият подривник Зеленски признава същото, без да се налага да се крие или да отрича случващото се:

image.png.a83afe9b4d6a7c14a968b1a7a6d922c0.png

Не би трябвало да е трудно да се сетите, че Украинската армия е на издръжката на САЩ, особено като се има предвид факта, че САЩ простоянно пращат военно оборудване на Украйна, защото тяхното бива разрушавано от Русия, което доказва, че руската страна е по-силна от Украйна, което прави всички твърдения, че Украйна печели, невалидни. Ако войната се спечели от Украйна, това не означава, че Украйна спечели войната - означава, че САЩ спечелиха войната.

В началото на войната, анализаторите, и руските и украинските (както и тези в България), бяха категорични, че Украйна не може да спечели войната. Затова трябва да сте наясно, че ако САЩ издържат украинската армия, то реално войната се води от САЩ, само че на територията на Украйна.

Нали се сещате, че няма как хем американско оборудване и шпионаж да се използват във войната, хем войната да се води от Украйна. Украйна е просто една посредническа държава с посредническа армия, чрез които САЩ водят своята прокси война срещу Русия. Контра-офанзивата буквално бе оркестрирана от САЩ:

ptaZmXY.jpg

(Имайте ги тези факти предвид следващия път когато решите да твърдите, че Украйна, не САЩ, води война срещу Русия. Войната в Украйна буквално се ръководи от САЩ. Забравете го това "Украйна печели"... няма такова нещо като "Украйна и война" - има "САЩ срещу Русия на Украинска територия". Украйна няма как да спечели, тъй като е доказано, че украинската армия не може да издържи срещу Русия за повече от 2 месеца, ако не се финансира допълнително от Колективния Запад - ТОВА СЕ ПРИЗНАВА ОТ САМИЯ ПОДРИВНИК ЗЕЛЕНСКИ!!! САЩ, не Украйна, са във война срещу Русия)

Повече по темата с прокси войната на САЩ срещу Русия и американската хегемония, както и про-украинската пропаганда, която ВСЪЩНОСТ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ БОТОВЕ, НЕ ОТ ИСТИНСКИ ХОРА, може да откриете като прочетете следната ми публикация, която никой форумен русофоб не посмя да коментира:

(за да видите голямото съдържание, което съм публикувал, трябва да натиснете на "Покажи скритото съдържание". Не знам защо е скрито... не нарушава правилата... сигурно е скрито, защото е много голямо)

Нека да се върнем на темата.

Западните идеологически подривници не могат да се задоволят със сегашната бройка на санкциите, затова решиха, че е добра идея да направят нов пакет санкции, като новия пакет санкции се очаква да бъде ето такъв:

image.png.6205ce6cf2206779bfce7cd0ac2c0cee.png

Новите рестрикции ще направят инфлацията и икономическата дестабилизация в ЕС дори още по-голяма, като увеличат цените на нещата, които се забраняват за внос от Русия.

Когато се забрани вноса на даден материал от Русия, то ще се търси алтернативен източник на същия материал. Този източник ще е най-вероятно САЩ, тъй като техния хегемонен план го изисква. Примерно, когато от Вашингтон поръчаха на Евро прокситата да намалят вноса на природен газ от Русия, също им поръчаха да внасят повече от САЩ. Тъй като САЩ са по-далеч от Русия и използват по-скъпи технологии за добив и обработка, техния природен газ е очевидно по-скъп от Русия, тъй като транспорта се изпълнява на по-голямо разстояние. Купуването на по-скъп природен газ доведе до инфлация, по-високи цени на енергия и по-високи цени на всичко. Тъй като енергията се изисква в добива, обработката, производството, и доставянето на всичко, по-скъпа енергия означава по-скъпо всичко.

След забраната за руски природен газ, в България природния газ поскъпна 4 пъти.

Когато подготвяха забраната, ни казаха, че природния газ от САЩ ще бъде по-евтин - това беше лъжа, разбира се. В реалния живот, природния газ стана по-скъп заради причините, които обясних по-горе.

Не просто в България, но и в цяла Европа природния газ поскъпна.

8S4BDFn.png

Както става ясно, санкциите пречат на доставките на природен газ от Русия. Това е сред основните причини за поскъпването.

Както става ясно, лидерите на ЕС, които не са никакви лидери, а колониални служители, им е поръчано да работят срещу ЕС и да го разложат отвътре, което допълнително се доказва и затвърждава от анти-икономическите им действията от поне 15 години насам.

От Вашингтон започнаха да налагат санкции срещу Северен Поток 2 години преди за започне войната, което доказва, че тези санкции всъщност нямат нищо общо с войната, а войната само се използва като извинение и рационализиране на санкциите.

Истинската цел на санкциите е дестабилизация на енергийния сектор в региона на Европа като цяло, което да ускори процеса на деиндустриализация. Втората цел е имперска, хегемонна; да се застави ЕС да купува повече природен газ от американски и канадски компании, и то на по-високи цени. САЩ изискват да се търгува в долари, което е в полза на петролно-доларовата хегемония, и не е в полза на валутите на държавите, които плащат в долари. Само да допълня: Канада е прокси на Англия - затова Англия има такъв голям интерес Украйна да спечели.

Като се има предвид, че основната цел на санкциите е напредване на деиндустриализацията в Европа, както и потенциално в Русия, не би трябвало разумните хора да очакват нещо добро да се случи.

Сега ще има ново увеличаване на цените на всичко и инфлация, поради същата причина, поради която същото се случи и предишните 7 пъти, когато се наложиха санкции срещу Русия.

Нефта, пластмасата и металите ще поскъпнат, както и абсолютно всичко и всеки продукт, в който се използват тези елементи, или в чието производство се използват тези елементи. Страшен факт е, че горивата също ще поскъпнат. Все едно горивата вече не са толкова скъпи, че доста хора ги е страх да завъртят ключа на колите си, че сега и още по-скъпи ще станат.

Поскъпването на критичните ресурси и енергията ще доведе и до ускоряване на вече бързо-случващата се деиндустриализация, денационализация, и депопулация на държавата ни, която залязва от 1989г. насам. Когато енергията стане по-скъпа, това вдига цените на всичко – както вече обясних по-горе, всичко изисква енергия в производството си, транспорта, както и за добива на материали, от които е произведено. С други думи, по-скъпа енергия = по-скъпо всичко.

Когато цените на производството се вдигнат, това води и до по-високи цени на крайния продукт. Когато цените станат прекалено високи, продажбите намалят и спират, което кара предприятието, което произвежда и продава, или само продава, да фалира или да пренасочи активността си. Това се казва деиндустриализация. Този процес е насилствен, изкуствено предизвикан, следователно е по-точно да кажем „насилствена деиндустриализация“.

Депопулацията и тя напредва, което е статистически доказан факт, както се вижда ето тук:

image.png.4b1020adb23e6511c4b4203040515df1.png

Тази статистика е страшна; дългосрочните прогнози са още по-страшни! Но това не е всичко. Нещата стават дори и още по-лоши, когато погледнем следната статистика:

wLuhqAP.png

Както се вижда от втората статистика, депопулацията се случва доста бързо из цяла България, като повечето зони са без положителен растеж.

Липса на хора -> липса на работна ръка -> намаляване на броя на отворени нови работни места -> залязваща бизнес/индустриална активност -> деиндустриализация -> влошаване на качеството на живот и икономиката.

Инфлацията расте – парите ни се обезценяват. Като приемем еврото, ще стане още по-зле, тъй като и самото евро губи своята стойност срещу основния си конкурент – долара, зелената хартийка на Чичо Сам.

image.png.8a76963a1f2e3118b6262546e2e8eea2.png

Нивото на корупция е до небето.

Американското влияние само се усилва.

Евро съюза залязва икономически; ЕС се разлага умишлено.

Народа обеднява и се стапя, като риска от културна асимилация само се увеличава.

Правната система се руши.

Престъпленията предстои да се легализират, буквално, което скоро ще обясня подробно. (ще направя отделен политически анализ относно предстоящата легализация на престъпления)

Наркоманизацията е тя не е на пауза.

Национален суверенитет вече нямаме.

Тук съм обяснил защо смятам, че България няма да се оправи:

Все повече и повече хора са принудени да бягат по Европа и да бачкат жрици. Трябва да се поясни, че в другите държави няма утопия, както капиталистическия елит ни лъже. В другите държави е по-добре отколкото в България, но това е относително. Ще ви да любимия ми пример, който е кратък и ясен:

Ако в една държава заплатата ти е 500$, а в друга 501$, то в другата държавата е по-добре, въпреки, че пак ще си беден и няма да имаш нищо. Същото се отнася и за хората, които бягат по Европа. Те отиват там, защото стотинките са малко повече от тези в България, но това не ги прави богати.

Друг пример: Ако в България те експлоатират и ти плащат 600 лева, то в Германия за същата тази експлоатация ще ти платят малко повече, което прави Германия по-предпочитания избор. Лошото е, че в много от случаите, експлоатацията в другите държави е и много по-голяма.

Ако си болногледач или берач, в Германия биха ти дали повече пари отколкото в България, но ще те експлоатират много повече. Лично познавам няколко човека, които отидоха да работят като берачи в Германия – не издържаха повече от един месец. Разказват, че били принудени да са наведени постоянно под слънцето, не им давали да почиват, и били много хора в малки стаички и каравани. Има и случаи на хора, на които им вземат документите за да не могат да избягат – и ги принуждават да работят в месарски фабрики.

Преселение от България към Германия се извършва умишлено, тъй като, въпреки че Германия е в напреднало ниво на деиндустриализация, там все още има остатъчна индустрия, на която й трябват роби, евтина работна ръка, която да се експлоатира.

Преди 1989г., тези проблеми ги нямаше – проблемите се появиха след 1989г., когато уж щяхме да сме „много добре“, ако приемем демокрацията и либерализма. Е, приехме ги – къде е това „много добре“, че не го виждам? България растеше и се развиваже од 1989г., а залеза на държавата започна след 1989г. - депопулация- денационализация, деиндустриализация, дехуманизация, дерационализация, и още много...

По времето на социализма беше в пъти по-добре отколкото е сега. Жалко е, че има толкова много русофоби, които разпространяват пропаганда срещу добрите стари времена. Тези русофоби са добре облъчени от пропагандата на глобиластката гранто-мотивирана вихрушка, състояща се от платени пропагандисти, НПО-та, фондации, медии, и заличаване на истини от учебниците по история.

В следното видео, Пламен Пасков обяснява защо социалистическия период не е бил период на репресия и насилие, както обясняват русофобите и анти-социалистическите елементи, които твърдят, че в момента е по-добре отколкото беше преди 1989г:

А в това видео тук, Пламен Пасков коментира какво се случи с армията на България, защо нямаме армия (аз да ви кажа, българската армия изчезна след като влязохме в НАТО, и САЩ ни скопиха армията). Обяснен е и факта, как САЩ ни накараха буквално да им подарим милиарди за някакви самолети...

Това е от мен за тази сутрин. Ако има предаване, наречено „Тази Сутрин“, и това предаване разпространява лъжи и фалшиви новини, докато показва платени пропагандисти, то паралелно с това ще има и интелектуалец, който да ви информира и показва истината, светлината в тъмнината.

Да, знам, че този политически анализ не е голям и оставя доста въпроси без отговор, но точно в момента нямам много време да пиша големи анализи. Имам доста писания по темата, но са разпръснати из различни документи в дигиталните ми архиви. Трябва да ги събера, организирам, и обединя в една МЕГА публикация, която ще отговори на всичките ви въпроси веднъж и завинаги.

Ако имате още въпроси, не се страхувайте да попитате; аз ще ви дам отговорите.

Ако се интересувате какво е мнението ми относно русофобията и изкуствено създадения негативизъм относно Русия и някои фалшиви твърдения, използвани за демонизиране на Путин и Русия, вижте тази публикация:

И моля ви, не слушайте лъжите на про-капиталистически настроени, русофобски елементи като @miro20 , @Реджеп Иведик , @Coco1 , @БаалБек , и още някои форумни русофоби (споменах само основните русофоби). Тези хора не са тук да кажат нещо смислено - те са тук да разпространяват логически и фактически погрешни мнения и твърдения, които са основани на лъжи и пропаганда, и са наложени в резултат на повече от 30 години колониална дерационализация.

Липсата на какъвто и да е рационален аргумент от тяхна страна, аргумент или доказателство в полза на техните твърдения, е причината, поради която тези индивиди винаги избягват да коментират това, което пиша, а ако коментират, то цитират и коментират само няколко думи от целия текст, който съм написал и вадят неща от контекста - а коментарите им не са нищо повече от неща като тези:

image.jpeg.ab6a37200be59efecf1af1f33b2a60dc.jpeg

image.jpeg.aa9e61e24f64a0e24fcb32f75691afc7.jpeg

Да, като цяло това са отговорите, които получавам от тях - като има и случаи, когато дори не отговарят, тъй като нямат какво да кажат.

Колкото се отнася до това "Умаряш ме от скролване с мишката, не с друго", това се отнася до ето тази голяма публикация, в която развенчавам фалшивото му твърдение, че руснаците бягат от Русия заради Путин:

А иначе имаме и пълни абсурди за някакъв си "руски империализъм", също така:

image.jpeg.afb08e64bcf75ce38961661ef4b0f74f.jpeg

Човекът, който написа тази лъжа, излязла от устата на платен пропагандист, на който вярват хора, които имат предварително нагласени мнения и имат имунитет срещу различни мнения, не посмя да коментира този мой пост:

Цитат

 

Ха-ха-ха.

Такова нещо като "руски империализъм" не съществува.

САЩ, не Русия, имат колониална администрация в България.

Това се доказва от факта, че в действията си, българското правителство се води от интересите на САЩ.

Примери:

ГЕРБ слушаха Херо Мустафа, не Путин или Кремъл.

Лидерите на ДБ и сегашните партии произхождат, някои от тях, от Нов Български Университет, който е на финансиста Сорос от Wall Street.

Знаем, че един от лидерите на ДБ, (забравих му името), който е по-едър и имя лека брада, е тясно свързан с Отворено Общество, като е и получавал съвети и законови предложения от либерални НПО-та и фондации.

Подарихме 2 милиарда лева на САЩ, не на Русия, да ни дадат Ф-16 самолети, които всъщност не съществуват. И да съществуваха, щяха да се класифицират като технологичен отпадък, тъй като технологията е повече от 70 годишна.

Преврата срещу Тодор Живков беше изпълнен от САЩ, а Съветския съюз беше разложен от ЦРУ, не от КГБ или Путин.

Влязохме в ЕС, не в SCO.

Влязохме в НАТО - НАТО не се харесва от Русия, нито Русия се харесва от НАТО.

Правим и приемаме това, което ЕС и ЕК (проксита на САЩ) ни кажат, не това, което Русия ни каже.

Ран-Ът, плана за денационализация, деиндустриализация, и депопулация на България беше наложен от един човек с едно око и пиратска превръзка, на който му забравих името - но е факт, че той също беше пратен от САЩ.

България се управлява от САЩ, не от Русия.

Защо мислиш, че България се управлява от Русия, не от САЩ? Какви доказателства можеш да предоставиш? Кой политик или партия се управлява не от САЩ, а от Русия? На руските или американските интереси служи правителството (колониалната администрация) в България?

Руската пропаганда, руските тролове, и руския империализъм не съществуват - те са митове, произхождате от Steele dossier, което беше пропагандна операция срещу Доналд Тръмп през 2016г. Това съм го обяснил и ДОКАЗАЛ. Мога да ти покажа публикацията си, ако искаш.

 

ИЗТОЧНИК: 

Не им давайте да ви лъжат. Благодарение на хора като тях е възможно заличаването на факти от историята и демонизиране на добрите стари времена, както и демонизиране на Русия, която не е агресор, а жертва в четвъртата световна война, която е многоогнищна и се води с неконвенционални средства.

Жалко е, че Съветския Съюз беше съсипан. Лошо е, че САЩ решиха да използват разлагащи дейности да прекратят съществуването на тази велика сила, Съветския Съюз.

Ако идеологическите подривници унищожават паметници, истини, и културни идентичности, то поне нека ни оставят спомена за онова време, тъй като само това – спомена – ни остана...

CT8j97c.png

KQ313wU.png

RBUVuf6.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прасе, намали чаршафите, че ми се схвана показалеца да въртя мишока, бе!

Прекаления светец и богу не е драг!

Правиш глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, dimy написа:

Прасе, намали чаршафите, че ми се схвана показалеца да въртя мишока, бе!

Прекаления светец и богу не е драг!

Правиш глупости.

Най-големия спамер се обади :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, FatMan9 написа:

Липсата на какъвто и да е рационален аргумент

Защо нямаш рационални аргументи 

преди 13 минути, dimy написа:

Прасе, намали чаршафите, че ми се схвана показалеца да въртя мишока, бе!

Прекаления светец и богу не е драг!

Правиш глупости.

 Прасето-дядка-трол те задминава по-дължина на безмислените постове :lol6: 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На постовете според мен трябва (без майтап) да има някакво ограничение в броя символи, иначе така...и книга можеш да публикуваш в един пост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как го правиш човек. Толкоз информация да ровиш и да събираш, че и да я нагласиш и за какво? Ние сме просто един форум. Поне си направи новинарски сайт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, FatMan9 написа:

Добро утро, приятели. Тази сутрин се събудих със още 48 IQ точки добавени към моят интелект, затова реших да ги използвам за да видя до какви прозрения мога да стигна. За протокола: IQ-то ми нараства с между 0,2 и 79 IQ точки на ден от 2010г. насам, като в момента ми е 8482 IQ точки.

дай линк да видя, защото това 48 IQ, го разбирам като дневно, което събираш ежедневно през годините

https://www.bg.iqtester.eu/Статии-за/Стойности-на.html

383045524_.PNG.23e785d96372cde4a188e08e666d48e0.PNG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази сутрин фактите вече се наричат глупости? Много добре! :)

Всъщност, колегата не е казал нищо ново и неизвестно, само го е събрал на едно място и подредил подходящо. 

Не успях да прочета нито един реален опит да се обори написаното. Явно въпросната страна в дискусията, ако въобще се стигне до такава, изчаква указания от фашингтон, или техен местен отдел(тъй като е неспособна на самостоятелно действие), където биха се занимали с анализ и решение как и какво да се пише, което да изглежда като смислено обяснение, а не да ми дойде някой и да публикува нещо с няколко цитата с "дълбокомислени" коментари под тях от рода на "фейк", с линк към проверка на информацията в някое място от рода на "stopfake.цом".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Тази сутрин фактите вече се наричат глупости?

може ли да кажеш това как го разбираш- " като в момента ми е 8482 IQ точки"

щото на мен айкюто ми е много ниско и  ми е трудно да вдяна
инак и аз копи/пействам и повтарям чужди думи за да изглеждам умен...тъй де, да не ме разберат къф тъп овен съм

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, овню написа:

може ли да кажеш това как го разбираш- " като в момента ми е 8482 IQ точки"

щото на мен айкюто ми е много ниско и  ми е трудно да вдяна
инак и аз копи/пействам и повтарям чужди думи за да изглеждам умен...тъй де, да не ме разберат къф тъп овен съм

Ми то туй не е информация за прости хора като мене и тебе. Ти береш бакър, аз крякам по чавета, къде сме тръгнали да се мерим с хора които докато спят качват по 80IQ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

АЗ не мога да разбера, кой са тези Американци за какви се мислят че да казват на всички държави да ги санкионират?

Ами китайците или индийците започнат да дават оръжия на Русия какво ли ще стане?

Американците защо си мислят, че са най умните на този свят?

Американците искат да спечелят от всички най много ама няма как да стане тоя номер.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, овню написа:

може ли да кажеш това как го разбираш- " като в момента ми е 8482 IQ точки"

щото на мен айкюто ми е много ниско и  ми е трудно да вдяна
инак и аз копи/пействам и повтарям чужди думи за да изглеждам умен...тъй де, да не ме разберат къф тъп овен съм

Умните хора се шегуват със себе си. Останалите се опитват да го направят с другите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, FatMan9 написа:

Добро утро, приятели. Тази сутрин се събудих със още 48 IQ точки добавени към моят интелект, затова реших да ги използвам за да видя до какви прозрения мога да стигна. За протокола: IQ-то ми нараства с между 0,2 и 79 IQ точки на ден от 2010г. насам, като в момента ми е 8482 IQ точки. Нека да продължи да нараства, че да видим кога ще постигна TRANSCENDENCE!!!

Да се върнем на темата. Тази сутрин, преди да тръгна по обичайните си задължения, реших да направя бърз политически анализ относно санкциите, които се представят като „санкции срещу Русия“, но всъщност имат геополитическата цел за дестабилизация на региона в Европа (като цяло).

И така... да започваме с анализите.

Политиките на САЩ и ЕС (САЩ) са идеологически и икономически компоненти от сериите на Новия Световен Ред (година на започване: 1960г. / година на свършване: *не е определена*) за разместване на политически и геополитически пластове в света, трансформация на икономическата световна система и идеологическата/морална такава, разлагащи дейности срещу всяка ценност в света, и още...

Сегашните санкции срещу Русия не са началото на този световен ред, а просто една стъпка сред многото стъпки, които се предприемат и изпълняват от 1960г. насам.

Погледнете как глобалистите (Англо-Саксонците) опитват да дестабилизират Руската икономика, като опитват да рушат основния източник на приходи на Русия под някакъв измислен претекст относно "война" и "опасни диктатори" (които реално не съществуват).

Основните цели на всяка една съвременна англо-саксонска колонизация са дехуманизация, депопулация, дерационализация, денационализация, и деиндустриализация. За да се постигне деиндустриализация, е необходимо условията за индустриална активност да станат трудни и невъзможни.

Деиндустриализацията в България бе постигната чрез приватизация, присвояване, и умишлено банкрутиране от страна на приватизатори пратени от САЩ. Това започна с онзи план - "Ран-Ът" - и мъжът с едно око и пиратска превръзка (забравих му името).

Тъй като Русия и протекционистка държава, което означава, че е трудно да се извърши инфилтрация, деиндустрализацията не може да се постигне директно, както се направи в България. Затова се използват санкции и изкуствено разпалени военни конфликти от страна на прокситата на САЩ. Целта е САЩ изкуствено да разпалват военни действия, докато налагат санкции, за да може да изцедят руската икономика, точно както направиха с икономиката на Съветския Съюз.

За да се задуши руската икономика и да се отслаби, идеологическите подривници от прокси групата – G7 - налагат санкции за измислени причини. Целта на санкциите е ограничаване на индустриалната активност в Русия:

image.thumb.png.6139c0bf749ffde56ee8ef013a07aeee.pngimage.thumb.png.ca8853a42ba64329f6cb55bf5f425547.png

 

Идеологическите подривници, обаче, са наясно, че само със санкции няма да се могат успешно да постигнат своята цел.

Тъй като санкциите не са достатъчни да наранят руската икономика, подривниците използват и саботажи, след което лицемерно и лъжливо обвиняват Путин, и казват, че Путин е поръчал саботажите, все едно е добра идея за Русия да инвестира милиарди в даден проект, след това да го саботира. Каква логика е това? Хората, които вярват на тези твърдения, че Русия си саботира собствения проект, са най-висшите олицетворения на колониалната дерационализация, организирана и финансирана от Колективния Запад, който е прокси на САЩ, които са проксита на глобалните банкстери.

TnPF4s5.png

Целта на разлагащите действия на САЩ срещу Русия е запазване на хегемонния статус на САЩ, като се елиминират конкурентни държави, чрез прекратяване на тяхното технологично и икономическо развитие.

Вижда се, че пазарния дял на Русия в Европа расте, което не би се отразило добре на САЩ; затова САЩ използват прокситата си в Европа да наложат санкции срещу Русия (и от Вашингтон правят същото), за да могат да затруднят индустриалната активност в Русия и износа към Европа.

САЩ искат да продават природен газ и нефт в Евро паразите. За да увеличат своя дял, те трябва да елиминират руския пазарен дял, или поне да го намалят колкото е възможно.

Намаляването на руския пазарен дял се постига чрез налагане на санкции без причина, замислени да направят така, че да се намали вноса на руски природен газ и нефт в Европа.

САЩ първо изпълниха преврат в Украйна през 2014г., след това започнаха да провокират и налагат санкции, за да може да разпалят война, която да се използва като прокси война, чрез която САЩ да опитат да изцедят Руската икономика чрез използване на войната като извинение за налагане на санкции, докато Русия се принуждава да инвестира пари във войната.

image.thumb.png.5ace1228a4b4c06fa825a713775e9bac.png

Както се вижда от долната-горна публикация, виждаме, че и самият Путин признава, че войната бива изкуствено удължавана от САЩ. Друг факт е, че посещенията на подривник Нанси Пелоси в Тайван също имат за цел провокация на Китай.

Наскоро Китайската държава също стана обект на атаки от страна на САЩ. Атаките включват санкции от Вашингтон, като целта на тези санкции е рушене на технологичния и икономически напредък на целевите държави.

Рушенето на Китай става чрез опити за прекратяване на бързо развиващата се индустрия в Китай. Чиповете, транзисторите, са важен компонент в компютърните технологии. Огромната част от технологии, като не направи всички технологии, използват транзистори. Ако нямаш най-новите транзистори, няма как да имаш най-новите технологии, което би забавило или направя спряло технологичния напредък на дадена страна.

САЩ извършват опити за деиндустриализация в Китай, като използват прокситата си за създаване на гео-политиески съюзи, които по един или друг начин пречат на развитието на държавата мишена. Ето ви един пример:

5JYpv65.jpg

Тук няма какво да се коментира и обсъжда. Буквално, директно, в прав текст се казва, че целта е прекратяване на развитието на Китай.

Русия и Китай не са единствените мишени на САЩ.

През 2022 година, редица държави станаха обект на атака със санкции, просто защото отказват да правят това, което САЩ каже, или дори направо и без причина биват санкционирани. Тъй като Китай напредва в развитието си, което не се харесва на господарите на света, от Вашингтон са наложили толкова много санкции (и продължават да налагат), че дори вече и самите идеологически подривници не знаят колко санкции са наложили и за какво са ги наложили - причината и бройката отдавна са загубени...

image.jpeg.6ddda6147d72ffca03b5bdcaf0be87b2.jpeg

Горното изображение показва само държавите, които наскоро им бяха наложени още санкции. А иначе, то целия свят е мишена на САЩ. САЩ налагат санкции на целия свят, не само на някои държави, както става ясно от следното изображение (да, има тук-там някои региони, които не са в червен цвят - това е така, тъй като там няма икономическа активност, или ако има, тя е незначителна спрямо САЩ така или иначе и няма смисъл от налагане на санкции в тези региони. Санкциите са икономическото оръжие, което е насочено само към държави, които имат потенциала и капацитета за икономическа активност и превъзходство - колкото по ярко червена е една държава, толкова повече е мразена от САЩ):

image.jpeg.9e42d725e27fd20a3730e80f4f35dd7b.jpeg

И така, да се върнем на темата.

Както стана ясно, дори и самият Путин признава, че войната е прокси война на Колективния Запад срещу Русия, а целта на САЩ е да протакат войната.

Действията на САЩ ясно и точно показват, че САЩ използват начини за протакане на войната.

САЩ дават достатъчно оръжия на Украйна да продължи войната, но не достатъчно да спечели войната бързо. САЩ имат почти безкраен военен потенциал; ако искаха бърза печалба за Украйна, щяха да дадат достатъчно оръжия, или дори да пратят свой войници.

Работата е там, че САЩ нямат интерес тази война да приключи бързо. Това се доказва и от факта, че се пречи на Русия да използва тактически ядрени оръжия.

Ето тук съм обяснил защо САЩ нямат интерес от бързо спиране на войната:

Когато една държава влезе в НАТО, нейната армия или се скопява (виж Българската армия), или минава под контрола на САЩ - така САЩ могат да карат други държави да им пращат "подкрепления" във воините в Средния Изток.

САЩ нямат интерес войната в Украйна да свърши бързо. Колкото по-дълго продължи войната, толкова по-добре.

Колкото по-дълго продължи войната, толкова повече ще се дестабилизира пазарния дял за изкопаеми горива на Русия в Европа. Това ще е от полза на петролно-доларовата хегемония когато американските имперски компании дойдат в ЕС, изсмучат последната икономическа стойност, и прекратят икономиката ни.

Колкото по-дълго продължава войната, толкова повече "military aid" & "humanitarian aid" ще се дава на Украйна. Тъй като тези два термина буквално означават "loans", това ще увеличи дълговото задлъжняване на Украйна спрямо САЩ. Повече задлъжняване = по-голямо геополитическо влияние.

Войната в Украйна е прокси война на САЩ срещу Русия, която беше изкуствено разпалена от разширяването на НАТО и изкуствения преврат през 2014г. Тази война не е просто 2 заека с един куршум, а направо 3 заека с един куршум - ЕС, Украйна и Русия.

ЕС - деиндустриализация, залязваща сила на Евро валутата - елиминиране на Еврото в полза на Долара.

Украйна - външен дълг, задлъжняване.

Русия - рушене на експорта от Русия, че да нарасне експорта на САЩ.

Многократно съм обяснявам това в детайли, но никой не слуша и всеки ме подминава. Показвал съм и чуждоезични публикации на тази тема, където е много добре обяснено всичко в много дълбоки детайли.

Фактът, че САЩ са намесени във войната в Украйна, не е тайна, тъй като и самият подривник Зеленски признава същото, без да се налага да се крие или да отрича случващото се:

image.png.a83afe9b4d6a7c14a968b1a7a6d922c0.png

Не би трябвало да е трудно да се сетите, че Украинската армия е на издръжката на САЩ, особено като се има предвид факта, че САЩ простоянно пращат военно оборудване на Украйна, защото тяхното бива разрушавано от Русия, което доказва, че руската страна е по-силна от Украйна, което прави всички твърдения, че Украйна печели, невалидни. Ако войната се спечели от Украйна, това не означава, че Украйна спечели войната - означава, че САЩ спечелиха войната.

В началото на войната, анализаторите, и руските и украинските (както и тези в България), бяха категорични, че Украйна не може да спечели войната. Затова трябва да сте наясно, че ако САЩ издържат украинската армия, то реално войната се води от САЩ, само че на територията на Украйна.

Нали се сещате, че няма как хем американско оборудване и шпионаж да се използват във войната, хем войната да се води от Украйна. Украйна е просто една посредническа държава с посредническа армия, чрез които САЩ водят своята прокси война срещу Русия. Контра-офанзивата буквално бе оркестрирана от САЩ:

ptaZmXY.jpg

(Имайте ги тези факти предвид следващия път когато решите да твърдите, че Украйна, не САЩ, води война срещу Русия. Войната в Украйна буквално се ръководи от САЩ. Забравете го това "Украйна печели"... няма такова нещо като "Украйна и война" - има "САЩ срещу Русия на Украинска територия". Украйна няма как да спечели, тъй като е доказано, че украинската армия не може да издържи срещу Русия за повече от 2 месеца, ако не се финансира допълнително от Колективния Запад - ТОВА СЕ ПРИЗНАВА ОТ САМИЯ ПОДРИВНИК ЗЕЛЕНСКИ!!! САЩ, не Украйна, са във война срещу Русия)

Повече по темата с прокси войната на САЩ срещу Русия и американската хегемония, както и про-украинската пропаганда, която ВСЪЩНОСТ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ БОТОВЕ, НЕ ОТ ИСТИНСКИ ХОРА, може да откриете като прочетете следната ми публикация, която никой форумен русофоб не посмя да коментира:

(за да видите голямото съдържание, което съм публикувал, трябва да натиснете на "Покажи скритото съдържание". Не знам защо е скрито... не нарушава правилата... сигурно е скрито, защото е много голямо)

Нека да се върнем на темата.

Западните идеологически подривници не могат да се задоволят със сегашната бройка на санкциите, затова решиха, че е добра идея да направят нов пакет санкции, като новия пакет санкции се очаква да бъде ето такъв:

image.png.6205ce6cf2206779bfce7cd0ac2c0cee.png

Новите рестрикции ще направят инфлацията и икономическата дестабилизация в ЕС дори още по-голяма, като увеличат цените на нещата, които се забраняват за внос от Русия.

Когато се забрани вноса на даден материал от Русия, то ще се търси алтернативен източник на същия материал. Този източник ще е най-вероятно САЩ, тъй като техния хегемонен план го изисква. Примерно, когато от Вашингтон поръчаха на Евро прокситата да намалят вноса на природен газ от Русия, също им поръчаха да внасят повече от САЩ. Тъй като САЩ са по-далеч от Русия и използват по-скъпи технологии за добив и обработка, техния природен газ е очевидно по-скъп от Русия, тъй като транспорта се изпълнява на по-голямо разстояние. Купуването на по-скъп природен газ доведе до инфлация, по-високи цени на енергия и по-високи цени на всичко. Тъй като енергията се изисква в добива, обработката, производството, и доставянето на всичко, по-скъпа енергия означава по-скъпо всичко.

След забраната за руски природен газ, в България природния газ поскъпна 4 пъти.

Когато подготвяха забраната, ни казаха, че природния газ от САЩ ще бъде по-евтин - това беше лъжа, разбира се. В реалния живот, природния газ стана по-скъп заради причините, които обясних по-горе.

Не просто в България, но и в цяла Европа природния газ поскъпна.

8S4BDFn.png

Както става ясно, санкциите пречат на доставките на природен газ от Русия. Това е сред основните причини за поскъпването.

Както става ясно, лидерите на ЕС, които не са никакви лидери, а колониални служители, им е поръчано да работят срещу ЕС и да го разложат отвътре, което допълнително се доказва и затвърждава от анти-икономическите им действията от поне 15 години насам.

От Вашингтон започнаха да налагат санкции срещу Северен Поток 2 години преди за започне войната, което доказва, че тези санкции всъщност нямат нищо общо с войната, а войната само се използва като извинение и рационализиране на санкциите.

Истинската цел на санкциите е дестабилизация на енергийния сектор в региона на Европа като цяло, което да ускори процеса на деиндустриализация. Втората цел е имперска, хегемонна; да се застави ЕС да купува повече природен газ от американски и канадски компании, и то на по-високи цени. САЩ изискват да се търгува в долари, което е в полза на петролно-доларовата хегемония, и не е в полза на валутите на държавите, които плащат в долари. Само да допълня: Канада е прокси на Англия - затова Англия има такъв голям интерес Украйна да спечели.

Като се има предвид, че основната цел на санкциите е напредване на деиндустриализацията в Европа, както и потенциално в Русия, не би трябвало разумните хора да очакват нещо добро да се случи.

Сега ще има ново увеличаване на цените на всичко и инфлация, поради същата причина, поради която същото се случи и предишните 7 пъти, когато се наложиха санкции срещу Русия.

Нефта, пластмасата и металите ще поскъпнат, както и абсолютно всичко и всеки продукт, в който се използват тези елементи, или в чието производство се използват тези елементи. Страшен факт е, че горивата също ще поскъпнат. Все едно горивата вече не са толкова скъпи, че доста хора ги е страх да завъртят ключа на колите си, че сега и още по-скъпи ще станат.

Поскъпването на критичните ресурси и енергията ще доведе и до ускоряване на вече бързо-случващата се деиндустриализация, денационализация, и депопулация на държавата ни, която залязва от 1989г. насам. Когато енергията стане по-скъпа, това вдига цените на всичко – както вече обясних по-горе, всичко изисква енергия в производството си, транспорта, както и за добива на материали, от които е произведено. С други думи, по-скъпа енергия = по-скъпо всичко.

Когато цените на производството се вдигнат, това води и до по-високи цени на крайния продукт. Когато цените станат прекалено високи, продажбите намалят и спират, което кара предприятието, което произвежда и продава, или само продава, да фалира или да пренасочи активността си. Това се казва деиндустриализация. Този процес е насилствен, изкуствено предизвикан, следователно е по-точно да кажем „насилствена деиндустриализация“.

Депопулацията и тя напредва, което е статистически доказан факт, както се вижда ето тук:

image.png.4b1020adb23e6511c4b4203040515df1.png

Тази статистика е страшна; дългосрочните прогнози са още по-страшни! Но това не е всичко. Нещата стават дори и още по-лоши, когато погледнем следната статистика:

wLuhqAP.png

Както се вижда от втората статистика, депопулацията се случва доста бързо из цяла България, като повечето зони са без положителен растеж.

Липса на хора -> липса на работна ръка -> намаляване на броя на отворени нови работни места -> залязваща бизнес/индустриална активност -> деиндустриализация -> влошаване на качеството на живот и икономиката.

Инфлацията расте – парите ни се обезценяват. Като приемем еврото, ще стане още по-зле, тъй като и самото евро губи своята стойност срещу основния си конкурент – долара, зелената хартийка на Чичо Сам.

image.png.8a76963a1f2e3118b6262546e2e8eea2.png

Нивото на корупция е до небето.

Американското влияние само се усилва.

Евро съюза залязва икономически; ЕС се разлага умишлено.

Народа обеднява и се стапя, като риска от културна асимилация само се увеличава.

Правната система се руши.

Престъпленията предстои да се легализират, буквално, което скоро ще обясня подробно. (ще направя отделен политически анализ относно предстоящата легализация на престъпления)

Наркоманизацията е тя не е на пауза.

Национален суверенитет вече нямаме.

Тук съм обяснил защо смятам, че България няма да се оправи:

Все повече и повече хора са принудени да бягат по Европа и да бачкат жрици. Трябва да се поясни, че в другите държави няма утопия, както капиталистическия елит ни лъже. В другите държави е по-добре отколкото в България, но това е относително. Ще ви да любимия ми пример, който е кратък и ясен:

Ако в една държава заплатата ти е 500$, а в друга 501$, то в другата държавата е по-добре, въпреки, че пак ще си беден и няма да имаш нищо. Същото се отнася и за хората, които бягат по Европа. Те отиват там, защото стотинките са малко повече от тези в България, но това не ги прави богати.

Друг пример: Ако в България те експлоатират и ти плащат 600 лева, то в Германия за същата тази експлоатация ще ти платят малко повече, което прави Германия по-предпочитания избор. Лошото е, че в много от случаите, експлоатацията в другите държави е и много по-голяма.

Ако си болногледач или берач, в Германия биха ти дали повече пари отколкото в България, но ще те експлоатират много повече. Лично познавам няколко човека, които отидоха да работят като берачи в Германия – не издържаха повече от един месец. Разказват, че били принудени да са наведени постоянно под слънцето, не им давали да почиват, и били много хора в малки стаички и каравани. Има и случаи на хора, на които им вземат документите за да не могат да избягат – и ги принуждават да работят в месарски фабрики.

Преселение от България към Германия се извършва умишлено, тъй като, въпреки че Германия е в напреднало ниво на деиндустриализация, там все още има остатъчна индустрия, на която й трябват роби, евтина работна ръка, която да се експлоатира.

Преди 1989г., тези проблеми ги нямаше – проблемите се появиха след 1989г., когато уж щяхме да сме „много добре“, ако приемем демокрацията и либерализма. Е, приехме ги – къде е това „много добре“, че не го виждам? България растеше и се развиваже од 1989г., а залеза на държавата започна след 1989г. - депопулация- денационализация, деиндустриализация, дехуманизация, дерационализация, и още много...

По времето на социализма беше в пъти по-добре отколкото е сега. Жалко е, че има толкова много русофоби, които разпространяват пропаганда срещу добрите стари времена. Тези русофоби са добре облъчени от пропагандата на глобиластката гранто-мотивирана вихрушка, състояща се от платени пропагандисти, НПО-та, фондации, медии, и заличаване на истини от учебниците по история.

В следното видео, Пламен Пасков обяснява защо социалистическия период не е бил период на репресия и насилие, както обясняват русофобите и анти-социалистическите елементи, които твърдят, че в момента е по-добре отколкото беше преди 1989г:

А в това видео тук, Пламен Пасков коментира какво се случи с армията на България, защо нямаме армия (аз да ви кажа, българската армия изчезна след като влязохме в НАТО, и САЩ ни скопиха армията). Обяснен е и факта, как САЩ ни накараха буквално да им подарим милиарди за някакви самолети...

Това е от мен за тази сутрин. Ако има предаване, наречено „Тази Сутрин“, и това предаване разпространява лъжи и фалшиви новини, докато показва платени пропагандисти, то паралелно с това ще има и интелектуалец, който да ви информира и показва истината, светлината в тъмнината.

Да, знам, че този политически анализ не е голям и оставя доста въпроси без отговор, но точно в момента нямам много време да пиша големи анализи. Имам доста писания по темата, но са разпръснати из различни документи в дигиталните ми архиви. Трябва да ги събера, организирам, и обединя в една МЕГА публикация, която ще отговори на всичките ви въпроси веднъж и завинаги.

Ако имате още въпроси, не се страхувайте да попитате; аз ще ви дам отговорите.

Ако се интересувате какво е мнението ми относно русофобията и изкуствено създадения негативизъм относно Русия и някои фалшиви твърдения, използвани за демонизиране на Путин и Русия, вижте тази публикация:

И моля ви, не слушайте лъжите на про-капиталистически настроени, русофобски елементи като @miro20 , @Реджеп Иведик , @Coco1 , @БаалБек , и още някои форумни русофоби (споменах само основните русофоби). Тези хора не са тук да кажат нещо смислено - те са тук да разпространяват логически и фактически погрешни мнения и твърдения, които са основани на лъжи и пропаганда, и са наложени в резултат на повече от 30 години колониална дерационализация.

Липсата на какъвто и да е рационален аргумент от тяхна страна, аргумент или доказателство в полза на техните твърдения, е причината, поради която тези индивиди винаги избягват да коментират това, което пиша, а ако коментират, то цитират и коментират само няколко думи от целия текст, който съм написал и вадят неща от контекста - а коментарите им не са нищо повече от неща като тези:

image.jpeg.ab6a37200be59efecf1af1f33b2a60dc.jpeg

image.jpeg.aa9e61e24f64a0e24fcb32f75691afc7.jpeg

Да, като цяло това са отговорите, които получавам от тях - като има и случаи, когато дори не отговарят, тъй като нямат какво да кажат.

Колкото се отнася до това "Умаряш ме от скролване с мишката, не с друго", това се отнася до ето тази голяма публикация, в която развенчавам фалшивото му твърдение, че руснаците бягат от Русия заради Путин:

А иначе имаме и пълни абсурди за някакъв си "руски империализъм", също така:

image.jpeg.afb08e64bcf75ce38961661ef4b0f74f.jpeg

Човекът, който написа тази лъжа, излязла от устата на платен пропагандист, на който вярват хора, които имат предварително нагласени мнения и имат имунитет срещу различни мнения, не посмя да коментира този мой пост:

ИЗТОЧНИК: 

Не им давайте да ви лъжат. Благодарение на хора като тях е възможно заличаването на факти от историята и демонизиране на добрите стари времена, както и демонизиране на Русия, която не е агресор, а жертва в четвъртата световна война, която е многоогнищна и се води с неконвенционални средства.

Жалко е, че Съветския Съюз беше съсипан. Лошо е, че САЩ решиха да използват разлагащи дейности да прекратят съществуването на тази велика сила, Съветския Съюз.

Ако идеологическите подривници унищожават паметници, истини, и културни идентичности, то поне нека ни оставят спомена за онова време, тъй като само това – спомена – ни остана...

CT8j97c.png

KQ313wU.png

RBUVuf6.png

Прочетох това нещо. Нахвърляни статии, публикации, разпилени мисли и никаква логика. Тема. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, АСПЕКТ написа:

Прочетох това нещо. Нахвърляни статии, публикации, разпилени мисли и никаква логика. Тема. 

Докажи, че няма логика. Това че някой не успява, или не желае да да намери такава, не е аргумент за липсата ѝ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Sliderum2 написа:

Докажи, че няма логика. Това че някой не успява, или не желае да да намери такава, не е аргумент за липсата ѝ.

Цялата информация е събрана в един мироглед и пишащият е съпричастен и повлиян от дадена тема. Не пише в качеството на неутрален или от трета страна. През цялото време търси някакви доказателства, които да потвърдят неговата теза и неговата съпричастност. Да докаже, че СССР, ленинския комунизъм, сталинския комунизъм и въобще тази утопия, тази идеология е правилна. Но и при тази идеология има скрито послание, както много добре донякъде е намерил за другата страна. Доста конспирации, твърдения, хипотези има и при двата лагера. Авторът се е концентрирал само в една тема. Няма подбор, няма ключ, няма връзка между твърденията. Нахвърляни идеи, събрани материали, които не принадлежат на автора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Цялата информация е събрана в един мироглед и пишащият е съпричастен и повлиян от дадена тема. Не пише в качеството на неутрален или от трета страна. През цялото време търси някакви доказателства, които да потвърдят неговата теза и неговата съпричастност. Да докаже, че СССР, ленинския комунизъм, сталинския комунизъм и въобще тази утопия, тази идеология е правилна. Но и при тази идеология има скрито послание, както много добре донякъде е намерил за другата страна. Доста конспирации, твърдения, хипотези има и при двата лагера. Авторът се е концентрирал само в една тема. Няма подбор, няма ключ, няма връзка между твърденията. Нахвърляни идеи, събрани материали, които не принадлежат на автора.

Не съм съгласен. Пак нищо конкретно не си написал, а само общи приказки. А колкото до това дали има пристрастие поради някакви причини. Това е естествено, но не виждам да е приложено така, че да намалява валидността на фактите и изводите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Sliderum2 написа:

Не съм съгласен. Пак нищо конкретно не си написал, а само общи приказки. А колкото до това дали има пристрастие поради някакви причини. Това е естествено, но не виждам да е приложено така, че да намалява валидността на фактите и изводите.

Уж враждуващи, железни завеси, пък 6 пъти САЩ е помагал на Русия. Защо нали са врагове. Изток срещу Запад.

https://burgas-podlupa.com/полезно-четиво-за-полезни-идиоти-2-как-западът-шест-пъти-в-историята-е-помагал-на-русия-неизменно

  •  
2. 1905 г. РУСКО-ЯПОНСКАТА ВОЙНА

image

През 1905 година Русия загубила войната срещу Япония, война, която самата тя и била обявила. Великобритания, САЩ и Германия предприели огромни усилия, за да склонят Япония да подпише мирен договор с Русия, който фактически присъждал „равенство“. Този мирен договор бил подписан в Портсмут ( САЩ ). При положение, че след битката при Цушима, поражението на Русия било очевидно, дори и за най-твърдоглавите патриоти.

4. 20-те ГОДИНИ. НОВ ГЛАД И НОВА ПРОДОВОЛСТВЕНА ПОМОЩ.
 

През 1921 г. поради разрухата, политиката на военния комунизъм и така нареченото “продоволствено разгръщане“, а ако трябва да наричаме нещата с истинските им имена – ограбване на селяните, от които червеноармейците и местните активисти ( така наречените „червени метли“ ) изгребали дори и зърното за посев, започнал глад. Гладували около 40 милиона човека. Но западните страни отново дошли на помощ. на Съветска Русия, дори без да обръщат внимание на идеологическите разногласия и предателството от 1918 година.

 Мащабите на помощта били впечатляващи: например неправителстваната организация American Relief Administration (ARA) се погрижила за прехраната на 6 099 574 човека, американското общество на квакерите - 265 000, международния «Save the Children Alliance» - 259 751 човека, Нансеновия комитет - 138 000, шведския червен кръст - 87 000, германския червен кръст - 7 000, английските профсъюзи - 92 000, международна работническа помощ - 78 011 човека.

Знаете ли какво е това ? Американски сертификат за помощ за гладуващите съветски деца. Всеки гражданин на САЩ е можел да участва. Проклети янки !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мазен, ако поумнееш още малко може и да откриеш от кой кран се пуска топлата вода.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Уж враждуващи, железни завеси, пък 6 пъти САЩ е помагал на Русия. Защо нали са врагове. Изток срещу Запад

Толкова я разбираш политиката, явно. Моментни интереси, възникнали поради неуспешно контролирани събития, могат да прекъснат, или поне така да изглежда, нечии генерални планове. Твърде повърхностно разсъждаваш. Живота е сложно явление. Политиката, не по-малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, FatMan9 написа:

И моля ви, не слушайте лъжите на про-капиталистически настроени, русофобски елементи като @miro20 , @Реджеп Иведик , @Coco1 , @БаалБек , и още някои форумни русофоби (споменах само основните русофоби). Тези хора не са тук да кажат нещо смислено - те са тук да разпространяват логически и фактически погрешни мнения и твърдения, които са основани на лъжи и пропаганда, и са наложени в резултат на повече от 30 години колониална дерационализация.

Липсата на какъвто и да е рационален аргумент от тяхна страна, аргумент или доказателство в полза на техните твърдения, е причината, поради която тези индивиди винаги избягват да коментират това, което пиша, а ако коментират, то цитират и коментират само няколко думи от целия текст, който съм написал и вадят неща от контекста - а коментарите им не са нищо повече от неща като тези:

image.jpeg.ab6a37200be59efecf1af1f33b2a60dc.jpeg

image.jpeg.aa9e61e24f64a0e24fcb32f75691afc7.jpeg

Да, като цяло това са отговорите, които получавам от тях - като има и случаи, когато дори не отговарят, тъй като нямат какво да кажат.

Колкото се отнася до това "Умаряш ме от скролване с мишката, не с друго", това се отнася до ето тази голяма публикация, в която развенчавам фалшивото му твърдение, че руснаците бягат от Русия заради Путин:

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мирко, тоя съвет го дай на политиците, че щом колегата определяш като пристрастен, за тях какво ли ще ти е мнението.

А, да поредният провалил се колега, който по никакъв начин не обори автора на темата, а го напада и квалифицира.

Що ли не се изненадвам от липсата на капацитет у цялото тролско стадо. Троловете и в приказките са възглупави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мен т'ва "Руската пропаганда, руските тролове, и руския империализъм не съществуват - те са митове" (чини ми се да е "расло" не в обикновена бисерна мида, а в гигантска тридакна) толкова силно ме респектира, че мисля да си го запазя (такова необорено) и да си го чета в трудни моменти... живот и здраве.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Coco1 написа:

Защо нямаш рационални аргументи 

 Прасето-дядка-трол те задминава по-дължина на безмислените постове :lol6: 

Ти си този, който няма никакъв аргумент, не аз. Това е причината, поради която цитираш няколко мой думи, и след това пишеш нещо безсмислено; цитата ,който съм ти коментирал в момента е пример за това.

"Дядка"? Че аз съм по-лад от теб. Под 25 години съм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, FatMan9 написа:

Ти си този, който няма никакъв аргумент, не аз. Това е причината, поради която цитираш няколко мой думи, и след това пишеш нещо безсмислено; цитата ,който съм ти коментирал в момента е пример за това.

"Дядка"? Че аз съм по-лад от теб. Под 25 години съм.

 Срам те е от възраста ти защото имаш ниско IQ, дядка. Нямаш и аргументи заради това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Емил Костов написа:

Как го правиш човек. Толкоз информация да ровиш и да събираш, че и да я нагласиш и за какво? Ние сме просто един форум. Поне си направи новинарски сайт.

Това те впечатлява? Това количество информация не е нищо. Аз ако публикувам голяма публикация, то сигурно сървърите на форума ще се задръстят :D 

Не само вие във форума виждате информацията, но всички, които търсят информация по темата. Ако някой търси в Google, темата и поста може да му се появи.

Новинарски сайт? Работя по въпроса, но става бавно.

преди 11 часа, Sliderum2 написа:

Тази сутрин фактите вече се наричат глупости? Много добре! :)

Всъщност, колегата не е казал нищо ново и неизвестно, само го е събрал на едно място и подредил подходящо. 

Не успях да прочета нито един реален опит да се обори написаното. Явно въпросната страна в дискусията, ако въобще се стигне до такава, изчаква указания от фашингтон, или техен местен отдел(тъй като е неспособна на самостоятелно действие), където биха се занимали с анализ и решение как и какво да се пише, което да изглежда като смислено обяснение, а не да ми дойде някой и да публикува нещо с няколко цитата с "дълбокомислени" коментари под тях от рода на "фейк", с линк към проверка на информацията в някое място от рода на "stopfake.цом".

Да.

Забележи как само тези, които твърдят, че те винаги са прави относно войната в Украйна, докато използват термини като "рашисти", "рашистан", "путлет", никога не дойдоха и не показаха и един аргумент в подкрепа на техните твърдения. Всичките им коментари са от рода на "фейк", както ти каза, като някои от другите им коментари, предимно тези на @Coco1 , представляват нещо безсмислено, което се състои от случайно нахвърлени думички, за да се образува нещо, което прилича на изречение.

Русофобски елементи като @БаалБек направо вече изобщо спряха да ми отговарят. Подминават ме и не ми отговарят дори и в темата "Войната в Украйна". Този @Реджеп Иведик знае само един термин - "касапина путлер" - този индивид вече официално е спрял да отговаря на писанията ми.

Тук в този форум има 4-5 човека, който са радикални русофоби - но те самите са неспособни да обяснят причините, поради които са русофоби. Ясно е, че такива причини няма. Проблема е, че отказват да чуят и приемат фактите, игнорират фактите, и просто повтарят едно и също отново и отново, въпреки, че твърденията им са официално доказани погрешни. Примерно, твърдението за "руския империализъм" в България - всеки знае, че такова нещо в България няма, и че България е прокси на САЩ, не на Русия.

преди 10 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

АЗ не мога да разбера, кой са тези Американци за какви се мислят че да казват на всички държави да ги санкионират?

Ами китайците или индийците започнат да дават оръжия на Русия какво ли ще стане?

Американците защо си мислят, че са най умните на този свят?

Американците искат да спечелят от всички най много ама няма как да стане тоя номер.

 

В САЩ живеят над 300 милиона - тези хора не са проблема. Техните данъци се вземат и се използват за финансиране на воини по света, но самите хора са жертви, не виновни. Става въпрос за политическата система в САЩ, която е плутократична и капиталистическа и имперска. Политическата система на САЩ е изцяло под контрола на частни НПО-та, фондации, корпорации, олигархии, както и династии като Рокфелер и Ротшилд, и престъпници като The Clintons.

Нефта е критичен ресурс - ако контролираш нефта, контролираш мястото, от което идва този нефт. Хинри Кисинджър, който е една от пешките на Рокфелер и Ротшилд, си го е казал много точно:

image.png.6bdb82d1ca80a7f091659799ab5dc39a.png

Този цитат на Хенри Кисинджър трябва да е повече от достатъчен да обясни санкциите срещу Русия, както и защо тези санкции се целят точно в нефта и природния газ на Русия.

Войната се разпали от САЩ, тъй като Путин не дава на американски компании да отмъкнат ресурсите на Русия и да ги продават в долари. Петролно-доларовата хегемония, която тези династии създадоха, изисква критичните ресурси да се търгуват в долари, не в други валути. Като се търгуват критични ресурси в долари, това вдига стойността на долара - колкото повече се използва и търси долара, толкова по-висока ще му е стойността, толкова по-бедни ще са другите хора и държави, и толкова по-богати ще са въпросните династии, които също така имат и принтери за пари, както и контролират централни банки.

преди 9 часа, АСПЕКТ написа:

Прочетох това нещо. Нахвърляни статии, публикации, разпилени мисли и никаква логика. Тема. 

Просто защото не го разбираш, не означава, че не е вярно. Направил съм анализ, обяснил съм случващите се събития относно санкциите и реалния ефект, който имат, не ефекта, който от телевизора ни кават, че ще имат.

преди 8 часа, АСПЕКТ написа:

Цялата информация е събрана в един мироглед и пишащият е съпричастен и повлиян от дадена тема. Не пише в качеството на неутрален или от трета страна. През цялото време търси някакви доказателства, които да потвърдят неговата теза и неговата съпричастност. Да докаже, че СССР, ленинския комунизъм, сталинския комунизъм и въобще тази утопия, тази идеология е правилна. Но и при тази идеология има скрито послание, както много добре донякъде е намерил за другата страна. Доста конспирации, твърдения, хипотези има и при двата лагера. Авторът се е концентрирал само в една тема. Няма подбор, няма ключ, няма връзка между твърденията. Нахвърляни идеи, събрани материали, които не принадлежат на автора.

Няма хора, които не са съпричастни. И никой не е неутрален. Няма как да си неутрален, освен ако не си алгоритъм (бот/робот), без съзнание, личност, мисли...

Доказването относно СССР е вторичната ми мисъл. Основната ми мисъл беше анализ на санкциите срещу Русия, които са санкции срещу ЕС, представени като санкции срещу Русия.

"Доста конспирации, твърдения, хипотези има и при двата лагера."

Какви конспирации? Всичко, което казвам, може лесно да се провери. Кажи кое не ти е ясно, да го обясня по-добре.

"Нахвърляни идеи, събрани материали, които не принадлежат на автора."

Не са идеи, а обяснения относно сегашните политики, които ни нараняват много лошо. Показал съм и медийни публикации, които потвърждават икономическите щети от санкциите, за които се търсят всевъзможни извинения да се наложат, както се и лъже относно войната в Украйна.

преди 8 часа, АСПЕКТ написа:

Уж враждуващи, железни завеси, пък 6 пъти САЩ е помагал на Русия. Защо нали са врагове. Изток срещу Запад.

https://burgas-podlupa.com/полезно-четиво-за-полезни-идиоти-2-как-западът-шест-пъти-в-историята-е-помагал-на-русия-неизменно

  •  
2. 1905 г. РУСКО-ЯПОНСКАТА ВОЙНА

image

През 1905 година Русия загубила войната срещу Япония, война, която самата тя и била обявила. Великобритания, САЩ и Германия предприели огромни усилия, за да склонят Япония да подпише мирен договор с Русия, който фактически присъждал „равенство“. Този мирен договор бил подписан в Портсмут ( САЩ ). При положение, че след битката при Цушима, поражението на Русия било очевидно, дори и за най-твърдоглавите патриоти.

4. 20-те ГОДИНИ. НОВ ГЛАД И НОВА ПРОДОВОЛСТВЕНА ПОМОЩ.
 

През 1921 г. поради разрухата, политиката на военния комунизъм и така нареченото “продоволствено разгръщане“, а ако трябва да наричаме нещата с истинските им имена – ограбване на селяните, от които червеноармейците и местните активисти ( така наречените „червени метли“ ) изгребали дори и зърното за посев, започнал глад. Гладували около 40 милиона човека. Но западните страни отново дошли на помощ. на Съветска Русия, дори без да обръщат внимание на идеологическите разногласия и предателството от 1918 година.

 Мащабите на помощта били впечатляващи: например неправителстваната организация American Relief Administration (ARA) се погрижила за прехраната на 6 099 574 човека, американското общество на квакерите - 265 000, международния «Save the Children Alliance» - 259 751 човека, Нансеновия комитет - 138 000, шведския червен кръст - 87 000, германския червен кръст - 7 000, английските профсъюзи - 92 000, международна работническа помощ - 78 011 човека.

Знаете ли какво е това ? Американски сертификат за помощ за гладуващите съветски деца. Всеки гражданин на САЩ е можел да участва. Проклети янки !

Това е било преди повече от 100 години. Днешната политическа система на САЩ не е същата, която беше преди 100 години. Днес имаме капиталистически империализъм, който се цели буквално във всичко. Днес има военен индустриален комплекс, чиято цел е продаване на оръжия, която означава, че и военни действия трябва да се разпалват. Има и петролно-доларова хегемония, което изисква търгуване на въглеводороди в долари. При отказ, се изисква инвазия и преврат. Инвазия и преврати са изпълнени в редица държави от страна на САЩ, както е имало и политически убийства. Ето ти пример за политическо убийство: https://www.pambazuka.org/pan-africanism/let’s-never-forget-why-muammar-gaddafi-was-killed

Относно имперския модел на САЩ, препоръчвам да почетеш ТОВА.

преди 5 часа, ined написа:

Мазен, ако поумнееш още малко може и да откриеш от кой кран се пуска топлата вода.

От крана с червената марка. Червено = топло, синьо = студено.

преди 3 часа, miro20 написа:

 

Колко пъти ще ми покажеш една и съща тема? Да, наясно съм с темата и знам, че съществува. Проблемът е, че тази тема, която ми показваш, не е смислен отговор на въпросите ми към теб и другите русофобски елементи.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...