Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Ако за десетки хиляди, увеличиш едно нещо седем пъти - постижение е.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Ако за десетки хиляди, увеличиш едно нещо седем пъти - постижение е.

Мхм. Вече можеш да си позволиш не една кутия цигари, а цели три. 

Не можах, да разбера... Вече изплувахме ли? 

Да, аз самият постнах подобна статистика. Вижда се, че великата ни икономика, не може, да стигне показателите от 1989 г. цели 20 години. Може да провериш по-назад, там даже зададох конкретни въпроси на БаалБек, ама тя пак даде назад. 

https://www.statista.com/graphic/1/373639/gross-domestic-product-gdp-per-capita-in-bulgaria.jpg

преди 7 минути, communismatic написа:

великата ни икономика, не може, да стигне показателите от 1989 г. цели 20 години

През поне една трета от този период се е вървяло все надолу.
Мисля, че "Ори, мели и яж" ще е чудесно име за фирмата ти. Отговаря перфектно на характера ти и историческите очаквания...

преди 2 минути, plamen.spam написа:

През поне една трета от този период се е вървяло все надолу.

Ми, статистиката твърди тъкмо обратното... 😉

преди 13 минути, communismatic написа:

Ми, статистиката твърди тъкмо обратното... 😉

Я пак си погледни графиката:
от 1989 до 1991 -> надолу до абсолютното дъно
от 1992 до 1993 -> надолу
от 1995 до 1997 -> надолу
от 1998 до 2001 -> надолу
от 2008 до 2010 -> надолу

Ако изплуваме прекалено бързо, ше фанем кесонна болест...

Ой, да в омут головой
Да ты не трусь — я вернусь,
Пройду по дну, да не утону,
Был бы святой — шел бы над водой,
А пока по дну…

для всех дайверов...

преди 1 час, plamen.spam написа:

Я пак си погледни графиката:
от 1989 до 1991 -> надолу до абсолютното дъно
от 1992 до 1993 -> надолу
от 1995 до 1997 -> надолу
от 1998 до 2001 -> надолу
от 2008 до 2010 -> надолу

Ми що е надолу след 2007 г.? Нека евроатлантиците, да обяснят... Иначе, на какво се дължи тоя вихрен подем после? В смисъл... Имаме ли функционираща икономика, според теб? 

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Ти на какво мнение си?
Как го чувствате в семейството? 

image.png

Това среден годишен доход на човек в България  ли е? Щото тук пише друго. https://balans.bg/novini/10-846-leva-e-godishniyat-obsht-dohod-sredno-na-lice-ot-domakinstvo-v-balgariya-prez-2023-g

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Това среден годишен доход на човек в България  ли е? Щото тук пише друго. https://balans.bg/novini/10-846-leva-e-godishniyat-obsht-dohod-sredno-na-lice-ot-domakinstvo-v-balgariya-prez-2023-g

Там пише глупости - както винаги става при статистиката!

Говорят за „доход на лице от домакинство“ без изобщо да уточняват - колко члена има и колко от тях са в неработоспособна възраст - деца!

преди 7 часа, чичо Сашо написа:

жоренце, с 1850 лв. пенсия, ни работа нито мисля да работа! Такъв като тебе ще трябва да работи! :giggle1:

Гледам че си капацитет по всичко, и разбираш от всичко, всичко знаеш и можеш, защо не те предложим да си съветник по всички въпроси! България има нужда от такива като тебе! Или сме до тука точно от такива като тебе!?  

Как мислите драги читатели! Правилно те бях блокирал и този път си завинаги. 

Чао професорче!

п.п. И на мен ми дреме на дедовия за тебе и такива като тебе! :giggle1:

То хубаво взимаш прилична пенсия, но ако нещо (дано да не става) ти се случи, ще имаш ли кинти да платиш? Ами ако ти се поиска да се качиш на някой круиз или на някоя 20 годишна красавица? Тия 1850 лева няма да стигнат. 

Човекът разбира от всичко. Защо го блокираш? 

преди 8 минути, jhoro написа:

Там пише глупости - както винаги става при статистиката!

Говорят за „доход на лице от домакинство“ без изобщо да уточняват - колко члена има и колко от тях са в неработоспособна възраст - деца!

Става въпрос за среден доход, няма как това да го уточнят. На мен тия кинти ми се струват малко за сносен живот. 

преди 46 минути, communismatic написа:

Нека евроатлантиците, да обяснят...

Маааалко не са ти ясни понятията. Евроатлантизмът е външнополитическа ориентация, а не икономическа.

преди 37 минути, Мечо Хубавеца написа:

Това среден годишен доход на човек в България  ли е?

GDP per capita е брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението.

Пламене вариш ли ракия ?

Имаш ли село ?

Защото така като те чета ми развиваш някакви фантастики тип Ефремов - ако си го чувал този автор.

В татковината има 300 фирми за бързи кредити - това растеж ли е ?

преди 29 минути, plamen.spam написа:

Евроатлантизмът е външнополитическа ориентация, а не икономическа.

Знам аз кво говоря, питам те, какво произвежда нашата икономика? Конкретно... Питах Иван, той мисли към 2 дена, накрая написа, че сме произвеждали "сателити". Оказа се, че имаме цели... два в космоса. 😆

преди 48 минути, Мечо Хубавеца написа:

Става въпрос за среден доход, няма как това да го уточнят. На мен тия кинти ми се струват малко за сносен живот. 

И на мен ми се струват малко.

Моят доход за 2023 година беше близо 30К лева, но съм едночленно домакинство! Даже ми хартиса една трета.

преди 7 минути, Киро Н. написа:

Нямаш деца 

Затова.

Имам, просто ... вече не са "деца"! Да ги издържам постоянно.

преди 1 час, communismatic написа:

питам те, какво произвежда нашата икономика? Конкретно...

Искаш всичко сдъвкано и смляно? Готованко!

Хайде и ти да се напънеш малко.
Ето ти няколко имена на фирми. С малко усилия, ще разбереш кой какво произвежда:

Shelly (вторият български еднорог), КЦМ, Аурубис, Либхер, Макском, БиЕй Глас, Астра Биоплант, Олива/Билдком, Агрополихим, Стомана-индъстри, АДМ, Промет стийл, Елаците - мед, БТЛ Индъстрийз Алкомет, Асарел-Медет, Неохим, Крос, Солвей соди, Теклас, АББ, Биовет, Монбат и много, много други.
Добави и оръжейните компании, за тях поне е ясно какво произвеждат...

преди 12 минути, plamen.spam написа:

Ето ти няколко имена на фирми. С малко усилия, ще разбереш кой какво произвежда:

Shelly (вторият български еднорог), КЦМ, Аурубис, Либхер, Макском, БиЕй Глас, Астра Биоплант, Олива/Билдком, Агрополихим, Стомана-индъстри, АДМ, Промет стийл, Елаците - мед, БТЛ Индъстрийз Алкомет, Асарел-Медет, Неохим, Крос, Солвей соди, Теклас, АББ, Биовет, Монбат и много, много други.

Копигипай си инфото!

ABBABB (ASEA Brown Boveri) Севлиево вече е Хитачи Енерджи България ЕООД

преди 2 минути, jhoro написа:

Копигипай си инфото!

ABBABB (ASEA Brown Boveri) Севлиево вече е Хитачи Енерджи България ЕООД

Като напише АББ, пак ще му се появи каквото трябва.

преди 26 минути, plamen.spam написа:

Сега обаче има една мнооого голяма разлика. При социализма цялата печалба от предприятията влизаше в държавната хазна, т.е. за народа. Затова почивките тогава бяха по 17 лева за 14 дни, в болниците не се плащаше нищо, образованието и най-вече висшето беше без пари и т.н.н. и т.н.н.

А сега каквото могат от НАП да откопчат или отиват в ръцете на сегашните ни управници под формата на кюлчета или евра. За народа даже и трохи не остават.

преди 8 минути, В. Велев написа:

Сега обаче има една мнооого голяма разлика. При социализма цялата печалба от предприятията влизаше в държавната хазна, т.е. за народа. Затова почивките тогава бяха по 17 лева за 14 дни, в болниците не се плащаше нищо, образованието и най-вече висшето беше без пари и т.н.н. и т.н.н.

А сега каквото могат от НАП да откопчат или отиват в ръцете на сегашните ни управници под формата на кюлчета или евра. За народа даже и трохи не остават.

Но и тогава имаше ...

„Всички животни са равни, но някои са по-равни от други!“

преди 10 минути, jhoro написа:

Но и тогава имаше ...

„Всички животни са равни, но някои са по-равни от други!“

Имаше-нямаше, ама нафтата беше 26 стотинки, а тока 0,0014 лева...

Т.е. не трохи, а по цели хлябове оставаше за народа.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Имаше-нямаше, ама нафтата беше 26 стотинки, а тока 0,0014 лева...

Т.е. не трохи, а по цели хлябове оставаше за народа.

И що крадяхте тогава - като беше евтино?

Пп. Цената на електроенергията никога не е била под 1 стотинка!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.