Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Руските мишки пак говорят за Чернобил и плашат света с него.

А през 1986г. - "западните медии ни мразят и завиждат за прогреса, затова пишат небивалици относно лекия взрив в четвърти блок..." и тем подобни мишкарски изказвания.

https://blitz.bg/voinite/zloveshta-zaplaha-ot-medvedev-shte-otgovorim-s-taktichesko-yadreno-orazhie-razhodete-se-v-chernobil_news1090940.html#comments

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 42 минути, Муца написа:

Руските мишки пак говорят за Чернобил и плашат света с него.

А през 1986г. - "западните медии ни мразят и завиждат за прогреса, затова пишат небивалици относно лекия взрив в четвърти блок..." и тем подобни мишкарски изказвания.

https://blitz.bg/voinite/zloveshta-zaplaha-ot-medvedev-shte-otgovorim-s-taktichesko-yadreno-orazhie-razhodete-se-v-chernobil_news1090940.html#comments

Не правиш разлика между предупреждение и заплаха. Всичко е в ръцете на укрите. Ако те не действат първи с мръсна бомба,  руснаците няма да има на какво да отговарят. Не ли?  

преди 18 часа, lebel написа:

spacer.png

Как си го обясняваш, че стандартът ми на живот в момента е поне 20 пъти по-висок от тогавашния? Тогава изкарвах около 290 лева нетно, демек съм бил със среден стандарт на живот. Млад и неопитен съм бил тогава, затова ли? Чудя се? Защо и всичките ми познати са в подобно положение? Щото съм далновиден и дружа само със заможни хора ли? 

преди 37 минути, Мечо Хубавеца написа:

Как си го обясняваш, че стандартът ми на живот в момента е поне 20 пъти по-висок от тогавашния? Тогава изкарвах около 290 лева нетно, демек съм бил със среден стандарт на живот. Млад и неопитен съм бил тогава, затова ли? Чудя се? Защо и всичките ми познати са в подобно положение? Щото съм далновиден и дружа само със заможни хора ли? 

Хрен его знает.

преди 44 минути, Мечо Хубавеца написа:

Как си го обясняваш, че стандартът ми на живот в момента е поне 20 пъти по-висок от тогавашния? Млад и неопитен съм бил тогава, затова ли? Чудя се? Защо и всичките ми познати са в подобно положение? Щото съм далновиден и дружа само със заможни хора ли? 

Защото крадете от еврофондовете. А, ако не бяхме в ЕС нямаше да крадете. И всички щяхме да сме равни (равно бедни) и образованието и здравеопазването безплатни (по възможност). И петрола и газта щяха да са почти без пари, защото Путин щеше да ни помага безвъзмездно (от любов, че сме им дали писмеността).

:newspaper:

Така ли е? 

:popcorn2:

преди 13 минути, БаалБек написа:

... ако не бяхме в ЕС нямаше да крадете. И всички щяхме да сме равни (равно бедни) и образованието и здравеопазването безплатни (по възможност).

Никога няма да има „еднакво ... “ - без значение какво!

Колкото до кражбите - има едно село, Парчовци! За там разказват, че - ако някой не е откраднал нищо през деня - вечерта си хвърля калпака у съседите. И после си го открадва!

преди 2 часа, БаалБек написа:

Защото крадете от еврофондовете. А, ако не бяхме в ЕС нямаше да крадете. И всички щяхме да сме равни (равно бедни) и образованието и здравеопазването безплатни (по възможност). И петрола и газта щяха да са почти без пари, защото Путин щеше да ни помага безвъзмездно (от любов, че сме им дали писмеността).

:newspaper:

Така ли е? 

:popcorn2:

Аз много преди да влезем в ЕС живях както  сега, а тогава нямаше еврофондове. Не съм забогатял благодарение на ЕС, даже си мисля, че ако не бяхме в ЕС, щях да живея още по-добре. Накратко казано ЕС не ме кефи, но социализмът още повече от него...

На мене ЕС не ми пречи пречи ми тяхното ЕВРОО .Ако не бяха еврофондовете нямаше да видим оптичен интернет , нямаше да видим 5G връзка вие от къде мислите , че за тази скъпа инфраструктура идват мангите с куфарите ? един среден доставчик локален като Мсат или Бергон / Добрич/едва ли със собствени средства биха си позволили лукса да пускат оптики на абонат у дома .Без да исках погледнах една оферта за такава екстра колко би струвала на доставчика някъде идвало 1 / 2 милиона лв .

това , че има някои които се опитват да ограбват ЕС като земеделците и арендаторите да усвояват пари и да ги харчат за Ягуари и палати си е техен проблем ;) 

преди 43 минути, adersa написа:

На мене ЕС не ми пречи пречи ми тяхното ЕВРОО .Ако не бяха еврофондовете нямаше да видим оптичен интернет , нямаше да видим 5G връзка вие от къде мислите , че за тази скъпа инфраструктура идват мангите с куфарите ? един среден доставчик локален като Мсат или Бергон / Добрич/едва ли със собствени средства биха си позволили лукса да пускат оптики на абонат у дома .Без да исках погледнах една оферта за такава екстра колко би струвала на доставчика някъде идвало 1 / 2 милиона лв .

това , че има някои които се опитват да ограбват ЕС като земеделците и арендаторите да усвояват пари и да ги харчат за Ягуари и палати си е техен проблем ;) 

В Сърбия да не би да няма оптичен нет и 5G?  

преди 28 минути, Мечо Хубавеца написа:

В Сърбия да не би да няма оптичен нет и 5G?  

а колко са по население сърбите от нас а ? а какви са им доходите и заплатите ? и питай се защо не искат в ЕС .

Така че до някаква степен съм за ЕС защото ако ги нямаше тези фондове локалните доставчици да са фалирали преди виваком да ги купи . 

даже тука в Добрич селската област вече 80 % има оптичен нет до дома и то благодарение на Бергон и чат пат на виваком :) 

"Социализмът е вечна опасност, тлееща в човешката душа, защото обещава постижения и придобивки без усилия, без отговорности. Постоянно изкушение за човешката душа е да търси някой друг, извън себе си, който да поеме тежестта на отговорностите.

Така източноевропейските общества, ненаучени нито на усилия, нито на отговорности, периодично се пързаляха назад и встрани от най-прекия път към целта; Социализмът е като хазарта - привлича мързеливите, некадърните, бедните и глупаците."

~Маргарет Тачър

504269364_10226991611486311_842520126833
преди 6 часа, Мечо Хубавеца написа:

Как си го обясняваш, че стандартът ми на живот в момента е поне 20 пъти по-висок от тогавашния? Т

Тва е лесно - зимаш кинти от Шорош !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат от книгата на Христо Огнянов "Български исторически календар" 

През 1921 година водача на Социалдемократическата партия Кръстьо Пастухов произнася реч в Народното събрание ,в която заявява:

" Аз имам куража да да заявя пред Събранието ,че установяването на съветската власт в България, ако това стане един ден , не ще доведе мир , а война , не ще установи национална независимост и народен суверенитет , а потисничество....

България ще бъде превърната в съветска провинция . И ако някога вие станете министри /към комунистите в залата /, не вие , а Москва ще определя външната политика на България!

Това е самата истина. Нито САЩ, нито ЕС избиха интелигенцията на България, нито покриха страната с концлагери лагери, нито обявиха, че писмеността ни е дошла от земите на Македония.

преди 2 часа, livret написа:
Така източноевропейските общества, ненаучени нито на усилия, нито на отговорности, периодично се пързаляха назад и встрани от най-прекия път към целта; Социализмът е като хазарта - привлича мързеливите, некадърните, бедните и глупаците."

~Маргарет Тачър

М-да, и това го казва премиера на държавата откраднала природните богатства на половината свят!

Я ми посочете една източноевропейска страна, която е имала колонии?

Как ли са се чуствали репресираните от режима, който беше наложен от Москва?

Не бива да забравяме какъв беше светът, в който са живеели, и какъв е той днес. Някога принадлежахме към т.нар. "лагер на мира и социализма" — израз от политическия речник на онова време, който всъщност прикриваше реалността: Българите се намирахме в един тоталитарен режим, напомнящ концентрационен лагер, където господстваше не правото, а силата и репресията.

преди 6 часа, adersa написа:

а колко са по население сърбите от нас а ? а какви са им доходите и заплатите ? и питай се защо не искат в ЕС .

Така че до някаква степен съм за ЕС защото ако ги нямаше тези фондове локалните доставчици да са фалирали преди виваком да ги купи . 

даже тука в Добрич селската област вече 80 % има оптичен нет до дома и то благодарение на Бергон и чат пат на виваком :) 

В Северна Македония да не би да ги няма тия благинки? Или и те ни надминаха по население и доходи? 

преди 7 часа, adersa написа:

а колко са по население сърбите от нас а ? а какви са им доходите и заплатите ?

Сърбите са като население точно колкото нас. Ти колко мислиш че са? Минималните заплати също са идентични. За средната работна заплата уж ги бием, ама като знам как се натъкмяват данните у нас...

преди 6 часа, Т.Христов написа:

Тва е лесно - зимаш кинти от Шорош !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Туй не го знаех. Значи добре ми плаща. Да е жив и здрав тоя Шорош. Аверите ми и те ли взимат от него? 

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Туй не го знаех. Значи добре ми плаща. Да е жив и здрав тоя Шорош. Аверите ми и те ли взимат от него? 

Той вече е на поне 100 години, с твоето пожелание може и да иляди.

преди 10 часа, В. Велев написа:

May be an image of 3 people, table and text

Тотална селядурщина и простащина. Липсата на съответни ресторанти бе причина такива импровизации на "болшевишки вигвами"  от брезент, найлон и тръби за строително скеле, да бъде терен на гайдите на гол г.ъз. И на малцина родители им бе по джоба да поканят Сульо и Пульо, за да ги напоят. Идваха гости, които виждаш за първи и последен път, защото има плюскане на корем. Предимно на село. Вино и ракия домашна, което се къташе години. Заклана крава или овце за курбан. Певицата забременяла или избягала с друг оркестър - разбирай ромски специализиран в този бранш. 

Явлението "изпращане на войник" бе класическо булгаристанско. Изпращаш сина си в родната казарма, където там щял да стане мъж. Трудово-кооперативен нонсенс! Вместо, да спестиш парите за обучение, сватба или жилище събираш колхозниците, за да се отчетеш, че и ти си като тях, защото така било редно.

Цико Пилето бе само 1.55м висок, овчар в локалното ТКЗС. Този индивид изяждаше 20 курбана, 10 кебапчета, три самуна хляб и 10 бири "Тракия" в продължение на 5 часа. Папаринго на Кунка на Петьо вестника, Гого на Цана циганката, Ангел чушката и хиляди алкажи бяха като невестулки около подобни сборища да обърнат чашки на корем.

преди 11 часа, В. Велев написа:

Това е луксозният вариант... На места това се случваш направо на улицата - по протежение на улицата наредени талпи върху дънери - и за маси (застлани с някакви покривки) и за пейки

преди 1 час, Profruit написа:

Тотална селядурщина и простащина. Липсата на съответни ресторанти бе причина такива импровизации на "болшевишки вигвами"  от брезент, найлон и тръби за строително скеле, да бъде терен на гайдите на гол г.ъз. 

А то пък сега не е същото..казарма няма,ама виж това бал,пред бал,зад бал......"болшевишките вигмани" ги замениха с ресторант за сватби...брезента с воали,найлона с балони,а тръбите от скеле ..абе версаче отвсякъде...само гайдите,селядурщина , простащина и голия гъ.з си останаха същите...

@jhoro вярно е много смешно...направо да заревеш....

преди 12 часа, В. Велев написа:

Голяма издънка!!!   511700964_1060704742828942_8710043681353820793_n3.jpg.787c7d7a6f4ab6af3e359f230b50dde8.jpg

Я ми припомни (ако снимката е преди 1989 година) - коя марка е бирата и откъде "Кока-кола" в пластмасови бутилки, 0,5 л?

преди 22 минути, Proshark написа:

@jhoro вярно е много смешно...направо да заревеш....

Вари го, печи го - простака си е простак!

Вижте ме и се почудете!

Без значение, дали прави сватба с 500-1000 поканени или абитуриентски бал.

Изпращане за казармата не сме правили, на сватбата бяха около 50 човека - от двете страни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.