Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 26 минути, parmobil написа:

Аз съм сигурен, че момчето

Прадедо ми, ти ли си?

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Прадедо ми, ти ли си?

Той тоя е направо уникален. Отговаря само на които си въпроси иска... 😆

преди 14 минути, parmobil написа:

Не бях се връщал назад, но сега попрочетох твоите полюции. Още ли твърдиш, че срочнослужещите (наборната армия, защото друга нямаше) не са били на заплата 1.50 лв.?

А, верно че и в казармата получавах заплата. Значи онея 12500 + 3000лв за храна не са били първата ми заплата.

Войнишката ми заплата беше около 150лв и стигаше за една кутия цигари от по-скъпите, или за почти две кутии от по-евтините :)

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Войнишката ми заплата беше около 150лв и стигаше за една кутия цигари от по-скъпите, или за почти две кутии от по-евтините :)

Че кой те е карал да пушиш?

Двете години, когато не съм пушил - бяха точно в казармата!

преди 25 минути, jhoro написа:

Защото едва ли е само от трудови правоотношения!

Алтернативно- справка от НОИ, за осигурителен доход 

Що пък да не е, ако сама си е работодател?

Заради теб любовник няма да й стана, не разбра ли!? 

преди 1 минута, jhoro написа:

Аз пък в казармата пуших само Пал Мал и ВТ.

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Що пък да не е, ако сама си е работодател?

И като е самонаета - няма да декларира доходи ли?

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Заради теб любовник няма да й стана, не разбра ли!? 

Недей заради мен - стани заради себе си, да си оправиш финансовото състояние!

prevrat.png

Национални и интернационални социалисти започнаха Втората световна война!

Само комунделите са способни на такава диващина!

Атентатът в църквата "Света Неделя" 1925 г. - дело на болшевишкия ИДИЛ!

току-що, БаалБек написа:

Кво!? 😆😆😆

преди 3 минути, БаалБек написа:

prevrat.png

Само комунделите са способни на такава диващина!

Атентатът в църквата "Света Неделя" 1925 г. - дело на болшевишкия ИДИЛ!

Ти цял ден ли събира тия материали? Вместо да излезеш с някой мъж на сладкарница и после в Градската градина на разходка.

току-що, В. Велев написа:

Ти цял ден ли събира тия материали? Вместо да излезеш с някой мъж на сладкарница и после в Градската градина на разходка.

Кой пък ще е тоя мъж, дето ще иска, да излезе с Баалбек? Той трябва да е ебаси комплексирания...

преди 54 минути, communismatic написа:

Извинявай, що реши, да се върнеш тъкмо на тоя въпрос, а не на стотината други на които ти не отговори, при положение, че те питах над 20 пъти? Много интересно... 

Извинявай, но реших, че поне ще признеш, че си сбъркал. Сигурно си се допитал до Баева и Сивилов и сега ти е едно кахърно, щото си възпитан с червена пропаганда, а си пропуснал този факт, но иначе си пропит с "достоверна" историческа информация.

току-що, parmobil написа:

Извинявай, но реших, че поне ще признеш, че си сбъркал. Сигурно си се допитал до Баева и Сивилов и сега ти е едно кахърно, щото си възпитан с червена пропоганда, а си пропуснал този факт, но иначе си  пропит с "достоверна" историческа информация.

Що реши, да пропуснеш ОТНОВО въпроса ми? Има ли изобщо нещо мъжко в теб? Баси пича, отговаря само на тия въпроси, на които му отърва.

И не, не съм сбъркал. Обяснявал съм над 20 пъти защо. Може да ми прочетеш мненията, описал съм цялата "патардия" изключително подробно...

преди 32 минути, jhoro написа:

Казармата е напредък в живота на много хора. Аз примерно там се научих да пия без да повръщам, а ти искаш да съм бил отказвал цигарите, демек да се връщам назад в развитието си :no-no:

току-що, ivottoshev написа:

Казармата е напредък в живота на много хора. Аз примерно там се научих да пия без да повръщам, ти искаш да съм бил отказвал цигарите, демек да се връщам назад в развитието си :no-no:

Добър пост! 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Що реши, да пропуснеш ОТНОВО въпроса ми? Има ли изобщо нещо мъжко в теб? Баси пича, отговаря само на тия въпроси, на които му отърва.

И не, не съм сбъркал. Обяснявал съм над 20 пъти защо. Може да ми прочетеш мненията, описал съм цялата "патардия" изключително подробно...

Нищо не си описал! Даже ги нарече "джобни" тези 1,50 лв. А те бяха месечната заплата на храбрата ни наборна армия.

преди 1 минута, parmobil написа:

Нищо не си описал! Даже ги нарече "джобни" тези 1,50 лв. А те бяха месечната заплата на храбрата ни наборна армия.

Извинявай, видя ли текста по-горе? Нещо пак ти убягна? 

преди 4 минути, communismatic написа:

Извинявай, видя ли текста по-горе? Нещо пак ти убягна? 

Нищо не ми убягва! Ти се тръшкаше, че съм пуснал лъжа и пропаганда. 

Не видях да кажеш нещо за заебаното съоръжение от комунистите и БНА. А дадох снимка с точно местоположение. Има и линийка за мащаб, за да добиеш представа за какво НДК става дума.

току-що, parmobil написа:

Нищо не ми убягва!

Кое не ти убягва? Отговаряш само на избрани постове? Ти нормален ли си изобщо? Ако пък видиш, че губиш спор, моментално сменяш темата. Баси евтините номерца...

преди 1 минута, parmobil написа:

Ти се тръшкаше, че съм пуснал лъжа и пропаганда. 

Естествено, че е лъжа и пропаганда. Това не е заплата, няма как заплата да представлява сума, която е 1% от минималната в ония години. И не помня, да си се възмущавал, че по времето на твоят идол - мангала Иван Костов, сумата е била 4,50 лева. Ама за комунистите виеш на умряло... Поредният ти двоен аршин.

преди 2 минути, parmobil написа:

Не видях да кажеш нещо за заебаното съоръжение от комунистите и БНА. А дадох снимка с точно местоположение. Има и линийка за мащаб, за да добиеш представа за какво НДК става дума.

Кво?!

преди 8 минути, communismatic написа:

Кое не ти убягва? Отговаряш само на избрани постове? Ти нормален ли си изобщо? Ако пък видиш, че губиш спор, моментално сменяш темата. Баси евтините номерца...

Естествено, че е лъжа и пропаганда. Това не е заплата, няма как заплата да представлява сума, която е 1% от минималната в ония години. И не помня, да си се възмущавал, че по времето на твоят идол - мангала Иван Костов, сумата е била 4,50 лева. Ама за комунистите виеш на умряло... Поредният ти двоен аршин.

Кво?!

Ти верно си увреден. Месечната заплата на редник - срочно служещ беше 1.50 лв. Дадоха ти доказателства. Чичо ти Сашо (офицер), дето е от твоята боя го потвърди, но ти пак се правиш на тъп и неразбрал. Как намеси Костов отново? Не знам, не знам.

И не ме питай "кво", защото оттам започна тръшкането ти за 1,50 лв.

преди 2 минути, parmobil написа:

Как намеси Костов отново?

Извинявай, НЕувредения... Каква е тая заплата, която е 1% от минималната? А, НЕувредения... И кво няма да намесвам Костов, при положение, че след промените "заплатата" е невероятните 4,50 лева? Аман от вашите двойни аршини...

преди 1 минута, communismatic написа:

Извинявай, НЕувредения... Каква е тая заплата, която е 1% от минималната? А, НЕувредения... И кво няма да намесвам Костов, при положение, че след промените "заплатата" е невероятните 4,50 лева? Аман от вашите двойни аршини...

Пак неразбрал!!! Войнишка месечна заплата - 1,50 лв.

Няма Костов!!! 

Има БКП и Добри Джуров.

Няма, да. Като не ни отърва "Къв Костов...". Както за рафинерията "Първо ми отговори на тоя въпрос, после за нея..." То минаха над 20 въпроса, ама още не сме стигнали до пустата рафинерия... 😆

преди 25 минути, parmobil написа:

А те бяха месечната заплата на храбрата ни наборна армия.

Нотка на подигравка ли усещам за тогавашната ни армия?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.