Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, plamen.spam написа:

Разликата между GDP и GDP per capita схващаш ли я?

Аз я схващам, само не разбирам, колко още ще продължаваш, да въртиш гъзицата... Не осъзнаваш ли, че си жалък?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 36 минути, communismatic написа:

таблицата с ръста на БВП я постна самият ти, даже и ми подчерта какъв ръст е имало. След като тотално стана смешен в аргументите си, даже реши да биеш отбой и сега понеже няма какво да направиш, реши да постнеш някаква друга таблица, колкото там да се аргументираш.

Жалък и лъжлив, форумен драскачо,
Таблицата GDP per capita я постнах аз, но забрави ли, че ти също я постна и обясни как всичко е само заради инфлацията?

image.png

Ето затова ти постнах GDP (БВП), ръстът на БВП и самата инфлация. За същия период.
Кажи сега, защо през повечето от тези години, ръстът на БВП в проценти е гору-долу три пъти процентът на инфлация?

преди 15 минути, В. Велев написа:

И какво може да произведе един ученик, който се учи на занаята. Едно време на чираците са им давали само подслон и ядене докато учат занаята.

Както се учиха - така се строяха блокове, заводи, пътища ..

Не бяха чираци, а предимно общи работници. Но имаше и такива, които бяха учили това преди казармата.

преди 12 минути, В. Велев написа:

Какви пари? 3 декара двор с къща за 3000 лева, че и по-малко. То със заплата можеш да ги купиш. А тогава Ивелин е бил брокер застраховки и е вадил доста пари. 

Радвай се че все пак ти обяснявам и отделям внимание, което не заслужаваш.

Ако купя къща със заплата - трябва следващия месец да съм на фотосинтеза!

И не е въпроса - колко е изкарвал, а колко е декларирал и на колко е платил данъци и осигуровки!

И не ми обясняваш - защитаваш си глупостите.

Таблицата GDP per capita я постнах аз,

Да, благодаря за вниманието... И аз твърдях точно същото. 😆

Кажи сега, защо през повечето от тези години, ръстът на БВП в проценти е гору-долу три пъти процентът на инфлация?

Това кой го твърди по-точно? НСИ, предполагам?

Добре, приемаме, че не е инфлацията. Каква е причината за огромният ръст? Конкретно... Щото е пределно ясно, че нямаш никакво понятие, що има такъв ръст, та пишем колкото да не заспим. Щом искаш да се излагаш - давай. На какво се дължи ръста?

преди 17 минути, В. Велев написа:

Какви пари? 3 декара двор с къща за 3000 лева, че и по-малко. То със заплата можеш да ги купиш. А тогава Ивелин е бил брокер застраховки и е вадил доста пари. 

Радвай се че все пак ти обяснявам и отделям внимание, което не заслужаваш.

Това измекяра ли ти го каза?

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Това измекяра ли ти го каза?

Да, Ивелин Михайлов ми го каза.

И не е измекяр и си е платил всички данъци. Стотици милиони данъци на държавата е платил. Ти толкова не си и виждал.

току-що, В. Велев написа:

И ти му повярва?

преди 3 минути, jhoro написа:

И ти му повярва?

А ти защо не му вярваш? Имаш документи в които се посочва, че не си е платил данъците ли?

преди 7 минути, В. Велев написа:

И не е измекяр и си е платил всички данъци. Стотици милиони данъци на държавата е платил. Ти толкова не си и виждал.

Нищо не е платил. Данъците няма да го спасят. 

преди 1 час, communismatic написа:

Принципно, можеше да се преговаря след оня юруш в краят на 2022-ра, тогава бяха в добра позиция... Друг е въпроса, дали Путин щеше да се съгласи при такива условия. Аз съм абсолютно убеден, че с такава чудовищна численост спрямо руската армия, те можеше да си върнат даже и Мариупол, ако бяха тръгнали. Оня Залужни хвърляше по 300 души за един окоп. А западните медии ми го възхваляват...
Спорна тема, въпрос на анализи... Вече няма връщане назад, още повече, че Зеленски и върхушката му здраво са хванали за гушите целият народ... Както се вижда с просто око, няма и да има изобщо избори там в близкото бъдеще... Законите така са завъртяни, че постоянно да се вкарва пушечно месо в СВО-то. И т.н., и т.н.

Да, де. Лесен съм за оборване, затова и Мечо Хубавеца написа това което твърдя и аз.

Не е само това. Унищожени са едновремешните училища... Унищожена е и културата, ако щеш. Едно време се е чел Достоевски, а днес Паулу Коелю.

Ако нямаха армия нямаше да се репчат на Русия и изобщо война нямаше да има. Щеше да се върне Янукович и предишния режим...

Мечо Хубавеца се придържа към фактите. Не взима ничия страна...

Ква култура по онова време, беше пълно с простаци бре...В моя взвод само аз знаех какво е гравитация....Нито тогава се е чел масово Достоевски, нито сега Паулу Коелю....

преди 12 минути, В. Велев написа:

А ти защо не му вярваш? Имаш документи в които се посочва, че не си е платил данъците ли?

Защо аз да имам, че не е платил - той трябва да доказва!

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Ако нямаха армия нямаше да се репчат на Русия и изобщо война нямаше да има.

То и ние нямаме армия, но се репчим на руснаците...

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Нито тогава се е чел масово Достоевски, нито сега Паулу Коелю....

Пиша го в преносен смисъл. Няма база за сравнение просто... Едно време е имало Лили Иванова, сега има Емануела.

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако нямаха армия нямаше да се репчат на Русия и изобщо война нямаше да има. Щеше да се върне Янукович и предишния режим...

Страшна логика!

преди 2 минути, communismatic написа:

То и ние нямаме армия, но се репчим на руснаците...

Пиша го в преносен смисъл. Няма база за сравнение просто... Едно време е имало Лили Иванова, сега има Емануела.

Ох, и то, горкото е на "поп-фолк". А щях да го похваля за Адел.

преди 1 минута, parmobil написа:

Ох, и то, горкото е на "поп-фолк". А щях да го похваля за Адел.

Т.е. от поста ми остана с впечатлението, че слушам чалга? Точно от тоя пост!? 😆😆😆😆😆

преди 47 минути, communismatic написа:

Аз я схващам, само не разбирам, колко още ще продължаваш, да въртиш гъзицата... Не осъзнаваш ли, че си жалък?

Нищо не схващаш. По същия начин се изложи с методологията за измерване на инфлацията. Твърдеше, че е лъжлива, а в същото време не показа "истинската" и измести темата в друга посока.

на 8.06.2025 г. в 21:20, communismatic написа:

Много ми е чудно, каква е тая "методология", която си им я "предоставила", при положение, че до оня ден нямаше никаква идея, как се изчислява БВП-то...😆

преди 1 минута, БаалБек написа:

Твърдеше, че е лъжлива, а в същото време не показа "истинската" и измести темата в друга посока.

Напротив, смешницо жалка... Даже ти постнах статистика за БВП по паритет на покупателна способност и нарочно те питах, какви са били заплатите през 1989-а и сега, само дето ти понеже абсолютно нищо не знаеш, та затова и избяга от темата. Друго има ли? Дай някаква тема по която да си компетентна? Каквато и да била?

преди 6 минути, communismatic написа:

Напротив, смешницо жалка... Даже ти постнах статистика за БВП по паритет на покупателна способност и нарочно те питах, какви са били заплатите през 1989-а и сега, само дето ти понеже абсолютно нищо не знаеш, та затова и избяга от темата. Друго има ли? Дай някаква тема по която да си компетентна? Каквато и да била?

Ти се готви да плащаш 5% за НАТО, защото аз няма да плащзм

преди 7 минути, communismatic написа:

Напротив, смешницо жалка..

Демек това не си го писал ти и отричаш да е официалната?

преди 11 минути, БаалБек написа:

Много ми е чудно, каква е тая "методология", която си им я "предоставила", при положение, че до оня ден нямаше никаква идея, как се изчислява БВП-то...😆

То бива да лъжеш, ама изчакай да обърне страницата....:lol6:

преди 2 минути, БаалБек написа:

Демек това не си го писал ти и отричаш да е официалната?

Смяташ ли да си структурираш поне въпроса, че взе да ми писва от тоталната ти неадекватност? Задай ми нещо конкретно? Баси... ти направо си обида за Казанлък.

преди 3 минути, communismatic написа:

Смяташ ли да си структурираш поне въпроса, че взе да ми писва от тоталната ти неадекватност? Задай ми нещо конкретно?

Е призна си, че лъжеш! Щом вече си премести фокуса към мен. Благодаря за вниманието!

преди 1 минута, БаалБек написа:

Е призна си, че лъжеш! Щом вече си премести фокуса към мен. Благодаря за вниманието!

Лъжа понеже съм написал, че нямаш понятие как се изчислява БВП-то? Ае... вие по болестно състояние ли сте набирани в тоя форум!? 😆😆😆

преди 9 минути, communismatic написа:

Лъжа понеже съм написал, че нямаш понятие как се изчислява БВП-то? Ае... вие по болестно състояние ли сте набирани в тоя форум!? 😆😆😆

Научи се как ср изчислява,бе!

Може и да не го правиш - съруговете от ии-ма, скоро ще бъдат забранени

преди 4 минути, communismatic написа:

Лъжа понеже съм написал, че нямаш понятие как се изчислява БВП-то?

За много неща лъжеш, но в конкретния случай излъга, че не си го писал това (в червеното) ти:

преди 31 минути, БаалБек написа:

Ще споделиш ли на всеослушание каква беше причината да  напишеш това и защо? 

Цитат

Много ми е чудно, каква е тая "методология"

Ето ти лъжата написана от теб оцветена в червено!!!

преди 33 минути, communismatic написа:
преди 36 минути, БаалБек написа:

Твърдеше, че е лъжлива, а в същото време не показа "истинската" и измести темата в друга посока.

Напротив, смешницо жалка..

:popcorn2:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.