Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Няма, да. Като не ни отърва "Къв Костов...". Както за рафинерията "Първо ми отговори на тоя въпрос, после за нея..." То минаха над 20 въпроса, ама още не сме стигнали до пустата рафинерия... 😆

Да изчистим заводите и войнишката заплата, пък тогава ще стигнем до 1998 г. 

Нали си историчар? Ще го даваме хронологически. Ама не ти изнася и все имаш амнезия за един период.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, parmobil написа:

Да изчистим заводите и войнишката заплата, пък тогава ще стигнем до 1998 г.

Е, че ние бяхме на 1998 г. ама после се върнахме пак на 1989 г. Странна работа... Тая рафинерия явно в близките 20 години няма да я "стигнем"... 

Ама не ти изнася и все имаш амнезия за един период.

Естествено, че на мен не ми изнася, да. Аз както виждаш нямам абсолютно никакви проблеми, да ти отговарям. Ти си тоя дето избяга от поне 20 въпроса до сега. Баси недостойният тип... Аз за първи път срещам подобно нещо. 😆

преди 5 минути, В. Велев написа:

Нотка на подигравка ли усещам за тогавашната ни армия?

Не, но поне и ти потвърди, че войнишката месечна заплата беше 1,50 лв. Защото не знам още кой трябва да му каже на детето, за да го асимилира?!

Пак заплата, да. По времето на Костов е била с невероятните три лева повече, ама "Къв Костов...". 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Е, че ние бяхме на 1998 г. ама после се върнахме пак на 1989 г. Странна работа... Тая рафинерия явно в близките 20 години няма да я "стигнем"... 

Естествено, че на мен не ми изнася, да. Аз както виждаш нямам абсолютно никакви проблеми, да ти отговарям. Ти си тоя дето избяга от поне 20 въпроса до сега. Баси недостойният тип... Аз за първи път срещам подобно нещо. 😆

Нищо не си отговорил. За теб разпродажбата на заводите и стопанствата започва от 1998 г. Просто не е верно!

Виж, за мандри си нямам понятие, но за заводи и машиностроене не можеш да ме бутнеш! И Велев се пробва и "тийнове" като теб се пробваха, ама не успяха.

преди 5 минути, communismatic написа:

Пак заплата, да. По времето на Костов е била с невероятните три лева повече, ама "Къв Костов...". 😆

Най-после ще признаеш ли каква е била заплатата на нашата армия по времето на БКП?

преди 3 минути, parmobil написа:

Не, но поне и ти потвърди, че войнишката месечна заплата беше 1,50 лв. Защото не знам още кой трябва да му каже на детето, за да го асимилира?!

Според мен въпроса е че се подигравате че точно при социализма войниците вземали мизерна заплата и това едва ли не е подигравка към тях.

При социализма армията не ни беше платена. Тя беше за младежите не само да ги научат, но и възпитат да обичат и да пазят Родината си от чуждо посегателство. А и отделно да ги научат на самостоятелен живот и сами да вземат решения. Затова не беше никакво загубено време. Даже беше едно от най важните неща и най-малко загубено време - казармата. Доказателство са сегашните младежи, които живеят до 50-та си годишнина при родителите си и не могат да вземат никакво самостоятелно решение и да носят отговорност.

Виждате по света кои армии са платени. Тия които обикалят и се бият на хиляди километри от дома си. 

преди 1 минута, parmobil написа:

Нищо не си отговорил.

Нищо, да. Изобщо... 😆

За теб разпродажбата на заводите и стопанствата започва от 1998 г. Просто не е верно!

Не, не започва от там. Има и по-ранни разпродажби, дадох ти пример с циганина, който е финансов министър през 1992 г. Само че тоя пример пак отпадна, по неясни причини.

преди 2 минути, parmobil написа:

Виж, за мандри си нямам понятие, но за заводи и машиностроене не можеш да ме бутнеш!

Мхм. 100% съм сигурен... Сигурно бачкаш като пазач някъде... Съдейки по постовете, които пишеш.

И Велев се пробва и "тийнове" като теб се пробваха, ама не успяха.

И там ли тръгна, да лъжеш и да мажеш? И да сменяш темата? И да не отговаряш на неудобни въпроси? Щото до момента се е случвало с мен и с Иво Тошев. Странно... щото всеки забелязва едно и също нещо спрямо теб.

току-що, В. Велев написа:

Според мен въпроса е че се подигравате че точно при социализма войниците вземали мизерна заплата и това едва ли не е подигравка към тях.

При социализма армията не ни беше платена. Тя беше за младежите не само да ги научат, но и възпитат да обичат и да пазят Родината си от чуждо посегателство. А и отделно да ги научат на самостоятелен живот и сами да вземат решения. Затова не беше никакво загубено време. Даже беше едно от най важните неща и най-малко загубено време - казармата. Доказателство са сегашните младежи, които живеят до 50-та си годишнина при родителите си и не могат да вземат никакво самостоятелно решение и да носят отговорност.

Виждате по света кои армии са платени. Тия които обикалят и се бият на хиляди километри от дома си. 

И да строят ангария, нали? Накарай @communismatic сега да се загроби за 15 лв. месечно да служи на родината срещу храна, легло и баня веднъж седмично.

Накарай @communismatic сега да се загроби за 15 лв. месечно да служи на родината срещу храна, легло и баня веднъж седмично.

Извинявай, ама на фона на това, което става в момента в света... абсолютно съм "за", да има казарма. Не знам, дали си даваш сметка, ама ако Турция ни нападне, абсолютно никой няма да си мръдне пръста за нас. Цяла Южна България ще си я вземе без абсолютно никакви проблеми. Кой ще ни спаси? НАТО сигурно? Колкото си мръднаха пръста за гърците по време на Кипърските събития, толкова и за нас.

Нищо, да. Изобщо... 😆

Не, не започва от там. Има и по-ранни разпродажби, дадох ти пример с циганина, който е финансов министър през 1992 г. Само че тоя пример пак отпадна, по неясни причини.

Мхм. 100% съм сигурен... Сигурно бачкаш като пазач някъде... Съдейки по постовете, които пишеш.

И там ли тръгна, да лъжеш и да мажеш? И да сменяш темата? И да не отговаряш на неудобни въпроси? Щото до момента се е случвало с мен и с Иво Тошев. Странно... щото всеки забелязва едно и също нещо спрямо теб.

Неудобните въпроси ги пропускате вие! Вадите ми от контекста нещо и се почват едни изводи, та ум да ти зайде.

Неудобните въпроси ги пропускате вие!

Така е, да. Каква е истината за Нефтохим и Иван Костов?

преди 1 час, jhoro написа:

И като е самонаета - няма да декларира доходи ли?

Недей заради мен - стани заради себе си, да си оправиш финансовото състояние!

Не ги разбираш тия работи...

Оооо, мене не ме мисли, имам си достатъчно. Разбрах, че и Шорош ми бил плащал, тъй че не й ща парите...

Извинявай, ама на фона на това, което става в момента в света... абсолютно съм "за", да има казарма. Не знам, дали си даваш сметка, ама ако Турция ни нападне, абсолютно никой няма да си мръдне пръста за нас. Цяла Южна България ще си я вземе без абсолютно никакви проблеми. Кой ще ни спаси? НАТО сигурно? Колкото си мръднаха пръста за гърците по време на Кипърските събития, толкова и за нас.

И ще се влееш ли в редиците на армията ако родината те призове? Нещо не ти имам доверие. Ти нямаш и начално военно обучение. 

преди 3 минути, communismatic написа:

С или без армия Турция ще ни окупира, ако реши. 

Казармата в тогавашният й вид нарушаваше човешките права. Искаш това да се повтори ли? 

Ти нямаш и начално военно обучение. 

Т.е. току що доказа, що да има казарма. Благодаря ти много. Доста лесен си за оборване...

8 години амнезия. Къде изчезнаха?

Нали не бягаше от въпроси?

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

С или без армия Турция ще ни окупира, ако реши.

Е, принципно и това го има, да. Въпроса е, че е хубаво все пак да имаме някаква готовност. Виж света накъде върви. Виж какво стана в Армения, в Сирия, в Украйна, в Газа, в Иран... Целият свят бушува.

Искаш това да се повтори ли? 

Ти на сегашното младо поколение в този му вид би ли разчитал? Ама честно...

Е, принципно и това го има, да. Въпроса е, че е хубаво все пак да имаме някаква готовност. Виж света накъде върви. Виж какво стана в Армения, в Сирия, в Украйна, в Газа, в Иран... Целият свят бушува.

Тази готовност струва кинти и нарушава човешки права малко или повече. 

Я сега си представи, че през 2022 г. Украйна имаше съвсем малка армия. Нямаше ли украинците да са по-добре от сега? Голямата армия им създаде проблеми, а не ги реши. 

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. току що доказа, що да има казарма. Благодаря ти много. Доста лесен си за оборване...

Нали не бягаше от въпроси?

??? Какво ме обори? Искаш да има казарма, а даже не знаеш как се марширува.

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Тази готовност струва кинти и нарушава човешки права малко или повече. 

Много странно разбиране имаш. Кво ще рече, че струва кинти? А по-добре ли е, да си отворим направо кълките и всеки наш враг просто да си нахлуе, щото бойната готовност нарушавала човешките права!?

Искаш да има казарма, а даже не знаеш как се марширува.

Това в казармата се учи точно за десет минути. Поредното ти тъпо включване...

Нямаше ли украинците да са по-добре от сега?

Зависи от гледната точка. Въпрос на анализи...

Ти на сегашното младо поколение в този му вид би ли разчитал? Ама честно...

Туй няма общо с казармата.

Всяко едно старо поколение критикува предишното....Не си ли го забелязал? 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Всяко едно старо поколение критикува предишното....Не си ли го забелязал? 

Пич, от нашето поколение (на 33 години съм), не става и чеп за зеле... ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ! Ние сме поколение, което не умее абсолютно нищо...

Много странно разбиране имаш. Кво ще рече, че струва кинти? А по-добре ли е, да си отворим направо кълките и всеки наш враг просто да си нахлуе, щото бойната готовност нарушавала човешките права!?

Това в казармата се учи точно за десет минути. Поредното ти тъпо включване...

Зависи от гледната точка. Въпрос на анализи...

Освен да се осланяме на НАТО и ЕС друг избор нямаме...Като не ни помогнат, което и ще стане, разтваряме кълките да боли по-малко... Нека сме реалисти...По-добре само еВане, отколкото и бой и еВане...Пресен пример Украйна...

Хайде за половин час да е, но и без него може...

Кви анализи!? Един милион украинци в гроба ли са или са тежко осакатени? 

преди 9 минути, communismatic написа:

Пич, от нашето поколение (на 33 години съм), не става и чеп за зеле... ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ! Ние сме поколение, което не умее абсолютно нищо...

Кат' си прав - прав си... но само за себе си.

Дъщеря ми и зет ми, съучениците на дъщеря ми, децата на приятелите ми са от същото поколение, но за разлика от теб, нямат такива ментални отклонения.

преди 7 минути, communismatic написа:

Щото сте презадоволени. Лесните времена раждат слаби хора....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.