Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 11 минути, communismatic написа:

Т.е. не ходиш. Ок... 

Тоест, моест....пак се изложи като кифладжия.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

По логиката на бай Иван, да не вярваме на собствените си очи, а на това, което ни се спуска от НСИ.

Уникален форум... 

преди 20 минути, communismatic написа:

По логиката на бай Иван, да не вярваме на собствените си очи, а на това, което ни се спуска от НСИ.

Уникален форум... 

Кога да вярваме на статистиката и кога не, защото:

на 13.05.2025 г. в 5:14, communismatic написа:

Малко... деазнам... не ми се връзва, да ти кажа. Или вие лъжете, или лъже официалната статистика. Ама що си мисля, че няма да е официалната статистика, а ще лъжете вие?

Именно, де. Поставил съм го за дебат. То нали затова ви са тия глави на раменете. Аз го питах, дали е излизал навън, той не отговори. Оттам нататък, какво да коментираме... 

Пламене, кво стана с БВП-то!? Нещо пак беше наврян... 

преди 2 часа, communismatic написа:

Именно, де. Поставил съм го за дебат. То нали затова ви са тия глави на раменете. Аз го питах, дали е излизал навън, той не отговори. Оттам нататък, какво да коментираме... 

Ти прочете ли доклада на НСИ?

Най учтиво те помолих да посичиш къде лъжат.

Хал хабер си нямаш какво влиза във въпросната кошница на НСИ, ама коментираш, че и се репчиш!

преди 36 минути, BANKATA написа:

, ама коментираш, че и се репчиш

Копейка.

преди 1 час, BANKATA написа:

Най учтиво те помолих да посичиш къде лъжат.

Виж сега. Аз мисля, че съм обяснил като за най-елементарният човек на планетата. Ако и това не можеш, да осмислиш...

преди 38 минути, communismatic написа:

Виж сега. Аз мисля, че съм обяснил като за най-елементарният човек на планетата. Ако и това не можеш, да осмислиш...

Няма да те тормозя повече днес че пак си зациклил.

Може да бъде изображение с 1 човек, брада и текстово съобщение

преди 1 час, BANKATA написа:

Няма да те тормозя повече днес че пак си зациклил.

Пак ли ти обясняваш на мен, както в предните спорове? Щото вече почва да бие на шизофрения цялата работа. Поства някакви мега тъпотии, искаш му сметка, почва да задава малоумни въпроси по 200 пъти... и накрая смехотерапията завършва с пост, в който той твърди, че те е "тормозил". 😆

преди 20 минути, Т.Христов написа:

З. Стоянов никога не е казвал това!!!!!!!!! фейк

Комунисте-троле бягай с фейка

преди 19 минути, communismatic написа:

Пак ли ти обясняваш на мен, както в предните спорове? Щото вече почва да бие на шизофрения цялата работа. Поства някакви мега тъпотии, искаш му сметка, почва да задава малоумни въпроси по 200 пъти... и накрая смехотерапията завършва с пост, в който той твърди, че те е "тормозил". 😆

Това вече дали е шизофрения го определя лекуващият ти лекар.

Аз само ти зададох един въпрос, ама явно е бил доста труден щом не можеш да ми отговориш цял ден.

След няколко дни пак шизофренично ще питаш " на кой въпрос не съм отговорил?"

Да, аз ти отговорих, задавайки ти също въпрос "Гледал ли си цените напоследък?". Оказа се, че ти май изобщо не излизаш от вас, щото минаха към 3-4 часа откакто те питах, но още не си потвърдил, че си ходил да пазаруваш тук-там. Даже и ти исках стоките, които са си понижили цените? Не знам, помниш ли? Както и да е. Щом не пазаруваш, как по-точно да усетиш инфлацията? То ако не излизаш от вас, и торнадо да мине покрай Дупница, пак няма да го забележиш. Или греша? В смисъл... опитвам се наистина, да ти вляза в тежкото положение, щото... аз не знам, да има изобщо тема, в която ние да сме спорили, извинявай "спорили"... в която ти да пишеш някакви що годе адекватни постове. Иначе, редовният ти номер е, или да задаваш малоумни въпроси до втръсване (колкото там да се намираш на приказка), или просто да не отговориш. Що млъкна по темата за "качественото" ни здравеопазване? Даже в една друга тема нарочно те настъпих, ама замълча? Нали беше много наясно и по тази тема? 

Както и да е, гаврата очевидно ще продължи. Момчето е доста упорито, наистина дава всичко от себе си, за да се излага.

Браво само така вън комунисте   :super:

В Пловдив освиркаха президента, душманин на Захарий Стоянов, той громи дерибеите

Държаният глава Румен Радев, който махна от мястото му в президентството портрета на Захарий Стоянов, се опита да каже няколко хубави думи за делото му по време на тържествата за годишнината от Съединението в Пловдив. Не му се получи и го освиркаха мощно. 

https://faktor.bg/radev-iiiiiiiiiiii?fbclid=IwY2xjawMpffBleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETFlRnlRbWtxZXRNaUsyaTgyAR5E39VTvELjHRSMHe9gAb_h1kGSHkb_JeZNwokfuI7BigFwSCVg8Prro0YkvA_aem_f6RhqIomww_u0dPQCLk74A

В Пловдив освиркаха президента, душманин на Захарий Стоянов, той громи дерибеите

Между другото, тия дето постоянно ми цитират Захари Стоянов (къде вярно, къде хич), даже не са наясно с биографията му, какво е правил, какво не е правил и прочее...

преди 8 часа, communismatic написа:

Да, аз ти отговорих, задавайки ти също въпрос "Гледал ли си цените напоследък?". Оказа се, че ти май изобщо не излизаш от вас, щото минаха към 3-4 часа откакто те питах, но още не си потвърдил, че си ходил да пазаруваш тук-там. Даже и ти исках стоките, които са си понижили цените? Не знам, помниш ли? Както и да е. Щом не пазаруваш, как по-точно да усетиш инфлацията? То ако не излизаш от вас, и торнадо да мине покрай Дупница, пак няма да го забележиш. Или греша? В смисъл... опитвам се наистина, да ти вляза в тежкото положение, щото... аз не знам, да има изобщо тема, в която ние да сме спорили, извинявай "спорили"... в която ти да пишеш някакви що годе адекватни постове. Иначе, редовният ти номер е, или да задаваш малоумни въпроси до втръсване (колкото там да се намираш на приказка), или просто да не отговориш. Що млъкна по темата за "качественото" ни здравеопазване? Даже в една друга тема нарочно те настъпих, ама замълча? Нали беше много наясно и по тази тема? 

Както и да е, гаврата очевидно ще продължи. Момчето е доста упорито, наистина дава всичко от себе си, за да се излага.

Да взема пак са те питам, погледна ли доклада на НСИ за да видиш кои стоки и услуги са се понижили април месец. Или като средностатистически тъп българин коментираш нещо без да си го прочел? Поискал ми бил стоките. Прочети доклада де, там пише. Аман от мързели.

преди 28 минути, BANKATA написа:

Да взема пак са те питам, погледна ли доклада на НСИ за да видиш кои стоки и услуги са се понижили април месец. Или като средностатистически тъп българин коментираш нещо без да си го прочел? Поискал ми бил стоките. Прочети доклада де, там пише. Аман от мързели.

Т.е. аз след като написах, че от НСИ са правили стъкмистики, ти съвсем сериозно за 20-ти път ми пишеш, да погледна цените на стоките от самите НСИ? Аз продължавам, да не вдявам... вие да не сте някакви телета, дето сляпо да вярвате на абсолютно всичко, което ви се спусне като опорка "отгоре"? Нека така да обясня (дали ще ме разбереш е отделна тема). От началото на СВО-то (или от КоВида) у нас се наблюдава ударно покачване на цените на почти всичко каквото се сетиш. Аз имам бургерджийница, само ще напиша, че кафето ми ("Лаваца Крема") примерно през 2022-ра беше 1,70 лева, а в момента е вече 3,40 лева и скоро ще го правя 4,00 лева. Това ти е 100% увеличение за три години. Безалкохолните ми (от продуките на Кока-Кола) бяха 2,80 лева, сега вече са 4,00 лева. Соковете ("Капи") бяха 2,80 лева, а в момента са 3,50 лева. Бургер "Енгри Чикън" от пилешка пържола от бут, чедър, резен домат, панировка, хлебче, листо маруля, майонеза и кетчуп беше 10,30 лева, а в момента е вече 14,00 лева. Скоро пак ще вдигам цените, натам вървят нещата...

Та... всеки месец се вдигат цените. януари, февруари, март... цените постоянно се вдигат. Изведнъж от НСИ ти казват, че през месец април не само, че не са се вдигнали... а даже и са се понижили!? И ти би повярвал на тия тъпотии? 😆

Добре, аз не вдявам... за какво ви е тая глава на раменете тогава. Не можете ли сами, да мислите?
-----------------------------
Сарийски добре го е обяснил...

Цитат

Той посочи, че цените на ресурсите нарастват главоломно в последните месеци.„За да произведете завършен продукт, трябват енергия, транспорт, разходи за заплати, складове и други. Всички тези неща се увеличиха с двуцифрени темпове, това се отразява върху цената на крайния продукт", посочи икономистът. „При цените на рудодобива например в индустриалното производство можем да видим ръст от 20% и това е само до август, а цените продължават да нарастват. Цената на добива на енергийни ресурси имаше около 15% увеличение, транспортът се увеличи около 15%", посочи икономистът. 
„В момента НСИ отчита едни символични все още проценти – 3,75% беше последната инфлация. Това не кореспондира кой знае колко с реалните харчове на хората. Когато влезете в магазина и видите цената на най-често потребяваните стоки като олио, масло, захар, брашно и т.н., виждате ръстове на цените, които просто не кореспондират с това, което НСИ пише по сайтовете си“, коментира Сарийски. Той допълни, че всичко онова, което не е отразено в крайната цена, ще се отразява тепърва и се отразява именно в тези активни месеци – октомври, ноември, декември и около Нова година.

преди 17 минути, communismatic написа:

Т.е. аз след като написах, че от НСИ са правили стъкмистики, ти съвсем сериозно за 20-ти път ми пишеш, да погледна цените на стоките от самите НСИ? Аз продължавам, да не вдявам... вие да не сте някакви телета, дето сляпо да вярвате на абсолютно всичко, което ви се спусне като опорка "отгоре"? Нека така да обясня (дали ще ме разбереш е отделна тема). От началото на СВО-то (или от КоВида) у нас се наблюдава ударно покачване на цените на почти всичко каквото се сетиш. Аз имам бургерджийница, само ще напиша, че кафето ми ("Лаваца Крема") примерно през 2022-ра беше 1,70 лева, а в момента е вече 3,40 лева и скоро ще го правя 4,00 лева. Това ти е 100% увеличение за три години. Безалкохолните ми (от продуките на Кока-Кола) бяха 2,80 лева, сега вече са 4,00 лева. Соковете ("Капи") бяха 2,80 лева, а в момента са 3,50 лева. Бургер "Енгри Чикън" от пилешка пържола от бут, чедър, резен домат, панировка, хлебче, листо маруля, майонеза и кетчуп беше 10,30 лева, а в момента е вече 14,00 лева. Скоро пак ще вдигам цените, натам вървят нещата...

Та... всеки месец се вдигат цените. януари, февруари, март... цените постоянно се вдигат. Изведнъж от НСИ ти казват, че през месец април не само, че не са се вдигнали... а даже и са се понижили!? И ти би повярвал на тия тъпотии? 😆

Добре, аз не вдявам... за какво ви е тая глава на раменете тогава. Не можете ли сами, да мислите?
-----------------------------
Сарийски добре го е обяснил...

Как може да твърдиш ще НСИ лъжат без да си погледанл какво са включили. Как?

За пореден път звездите ми го говорят.

Т.е. след като съм ти написал изключително просторен пост, с обяснение буквално за хора от Карлуково... ти отново не си схванал и отново задаваш тъпи въпроси. Ми, извинявай... вече не мога, да ти помогна. То май и Господ не може, да ти помогне...

преди 57 минути, BANKATA написа:

Какви доклади, какви статистики. Излез и виж. Направи си ти една сметка.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Той буквално пада от Мелмак, момчето... Аз от доста време подозирам, че може да е оня, дето играеше Алф навремето.

преди 6 минути, communismatic написа:

Той буквално пада от Мелмак, момчето... Аз от доста време подозирам, че може да е оня, дето играеше Алф навремето.

Той се е превърнал в изкуствен интелект. С обучение на думите от централата на Украйна и Урсула. Други думи не са му ясни.

Както казва Лудвиг Витгенщайн

Границите на моя език обозначават границите на моя свят.

преди 27 минути, АСПЕКТ написа:

Още един дървен философ.

ПП: Я кажи горивата с коклкок поскъпнаха април месец ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.