Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, BANKATA написа:

Уклончивите отговори ли трябва да се считат за такива?

Дай ми пример с компания, която осигурява 1% от БВП-то на страната? Нали си много наясно с нещата? Докажи, че не споря с катеричка...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 6 часа, maxthon написа:

То имаше ясни указания по случай този регламент (санкциите от 2014г.) и в един друг случай.  Указанието беше, че Русия трябва да получи една отремонтирана течаша лейка наречена газова турбина на Северен Поток. Оказа се, че попада в полезрението на именно същия регламент. В един случай може да се нарушава, в друг не. Важното е всичко да е интерес на ЕК нали?

Ако говориш за случая с ремонтираната през 2022 г. в Канада турбина, така е - имаше изключение, но аз имам и други спомени. Турбината, за по-бързо, беше транспортирана със самолет от Канада до Германия, но след това от Москва така и не изпратиха едни документи:
Според източниците на Ройтерс Москва не е изпратила до митническите власти необходимите документи, за да бъде разрешен вносът на турбината на руска територия. От Siemens коментират, че обикновено това е рутинна процедура и допълват, че биха искали да доставят възможно най-бързо съоръжението, но това не зависи от тях.
Германският икономически министър Роберт Хабек коментира преди ден, че има чувството, че Русия не иска да си върне турбината. 

Източник: Русия не дава разрешително за спорната турбина за "Северен поток"?

Тогава май се опитаха лекинко да шантажират, но нещо не се получи:
Путин предложи на ЕС да смени трасето и заради техническите неизправности да бъде използван "Северен поток 2".

преди 6 минути, communismatic написа:

Дай ми пример с компания, която осигурява 1% от БВП-то на страната? Нали си много наясно с нещата? Докажи, че не споря с катеричка...

След като ми отговориш.

току-що, BANKATA написа:

След като ми отговориш.

Т.е. не знаеш. ОК... Не разбирам, що искаш, да коментираме социалистическата икономика, при положение, че ти и по тая тема си бос. Странна работа... Дай някаква друга тема тогава. Дай нещо от което разбираш? Примерно, престъпността през соца? Щото там вадеше разни статистики, това-онова... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. не знаеш. ОК... Не разбирам, що искаш, да коментираме социалистическата икономика, при положение, че ти и по тая тема си бос. Странна работа... Дай някаква друга тема тогава. Дай нещо от което разбираш? Примерно, престъпността през соца? Щото там вадеше разни статистики, това-онова... 😆

Ето ти друга тема. Защо не отговаряш на въпроси?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ето ти друга тема. Защо не отговаряш на въпроси?

Не, бе. Отговарям. Само, че дискусията изисква да се отговаря и от двете страни на въпроси. Не може, ти да твърдиш, че си супер наясно с нещата, аз да твърдя нещо, ти да ми се присмиваш, та когато те питам "Дай ми компания, която в днешно време осигурява 1% от БВП-то на България", и ти да гледаш тъпо в екрана и да сменяш темата, да задаваш пак тъпите си въпроси и това е. Няма как, Иване. Живота е тежък. Трудно ще излезеш на глава с мен, повярвай ми... Отговори ми на въпроса, аз после ще отговоря на твоите, не се безпокой...

Само не знам, що реши, че по тая тема си много вещ. Пак ще ревеш, ама това е положението...

преди 10 минути, communismatic написа:

Не, бе. Отговарям. Само, че дискусията изисква да се отговаря и от двете страни на въпроси. 

Тъй ли било? И що го правиш кога ти е кеф само?

преди 11 минути, communismatic написа:

Не може, ти да твърдиш, че си супер наясно с нещата, аз да твърдя нещо, ти да ми се присмиваш, та когато те питам "Дай ми компания, която в днешно време осигурява 1% от БВП-то на България", и ти да гледаш тъпо в екрана и да сменяш темата, да задаваш пак тъпите си въпроси и това е. Няма как, Иване. Живота е тежък. Трудно ще излезеш на глава с мен, повярвай ми... Отговори ми на въпроса, аз после ще отговоря на твоите, не се безпокой...

Само не знам, що реши, че по тая тема си много вещ. Пак ще ревеш, ама това е положението...

С тъпи хора знам че няма да изляза на глава. Ама си ми забавен.

Тъй ли било? И що го правиш кога ти е кеф само?

Ми всеки средноинтелигентен човек може да установи кой не отговаря на въпросите и кой се преструва, че отговаря, излизайки с жалкото оправдание, че другият не отговарял. Най-редовният ти номер... Както и да е, явно е, че няма да има дискусия. Но поне беше забавно, да те гледам, как се гърчиш... 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Ми всеки средноинтелигентен човек може да установи кой не отговаря на въпросите и кой се преструва, че отговаря, излизайки с жалкото оправдание, че другият не отговарял. Най-редовният ти номер... Както и да е, явно е, че няма да има дискусия. Но поне беше забавно, да те гледам, как се гърчиш... 😆

Да така е, а аз още си чакам официалната статистика.

току-що, BANKATA написа:

Да така е, а аз още си чакам фактите.

Т.е. съвсем сериозно си признаваш, че си едно жалко човече, което отговаря само на въпроси, на които му отърва? 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. съвсем сериозно си признаваш, че си едно жалко човече, което отговаря само на въпроси, на които му отърва? 😆

Не, ама съм средноинтелегентен и....както каза, установих че не отговаряш на въпроси често.

преди 2 минути, communismatic написа:

Тъй ли? 😆

Комуне с изкривена предатава за реалността няма как да го разбере.

Ще отговориш ли или ще продължиш.с представлението.

току-що, BANKATA написа:

Ще отговориш ли или ще продължиш.с представлението.

Да, дай ми пример с компания, осигуряваща 1% от БВП-то на страната ни в момента. Аз ти обясних, че СОМАТ е била такава, ти сметна, че примера ми бил много смешен. Оттам нататък се почна с една серия от тъпи постове, колкото там да се намираш на приказка. Кажи си, че нищо не разбираш и това е. То няма да е изненада. Ти няма тема, по която да си компетентен. 

Нали? :) 

😆😆😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Да, дай ми пример с компания, осигуряваща 1% от БВП-то на страната ни в момента. Аз ти обясних, че СОМАТ е била такава, ти сметна, че примера ми бил много смешен. Оттам нататък се почна с една серия от тъпи постове, колкото там да се намираш на приказка. Кажи си, че нищо не разбираш и това е. То няма да е изненада. Ти няма тема, по която да си компетентен. 

Нали? :) 

😆😆😆

Казах ти няколло пъти. След като отговориш.

току-що, BANKATA написа:

Казах ти няколло пъти. След като отговориш.

Ми, аз съм задал въпроса пръв. Няма логика, да трябва аз да отговарям пръв, след като ти си задал въпроса след мен. Знам, че много сложно ти го обяснявам, ама прочети го още 20-30 пъти. Или извиквай баба си примерно. Тя жената сигурно са й побелели косите от теб, ама... това е положението.

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми, аз съм задал въпроса пръв. Няма логика, да трябва аз да отговарям пръв, след като ти си задал въпроса след мен. Знам, че много сложно ти го обяснявам, ама прочети го още 20-30 пъти. Или извиквай баба си примерно. Тя жената сигурно са й побелели косите от теб, ама... това е положението.

В момента няма нужда от соц. фирми  като СОМАТ. Има десетки, или стотици било малки, било големи превозвачи които вършат същата работа, че и повече.

преди 4 минути, BANKATA написа:

В момента няма нужда от соц. фирми  като СОМАТ. Има десетки, или стотици било малки, било големи превозвачи които вършат същата работа, че и повече.

T.e. няма нужда от фирма, която да е най-голямата в Европа и да осигурява 1% от БВП-то? И сегашните фирми вършели дори повече работа? Уоу... 😆😆😆😆😆

T.e. няма нужда от фирма, която да е най-голямата в Европа и да осигурява 1% от БВП-то? И сегашните фирми вършели дори повече работа? Уоу... 😆😆😆😆😆

Дали ще е една или ще са 50 ми е все тая, нямам проблем с егото.

Сега ще получа ли аз отговор?

току-що, BANKATA написа:

Дали ще е една или ще са 50 ми е все тая, нямам проблем с егото.

To ти имаш проблем с главата, там е огромният проблем... 😆

току-що, BANKATA написа:

Сега ще получа ли аз отговор?

Да, ква тъпотия питаше, че не помня. Вече спрях да ти помня дебилщините, отдавна съм спрял брояча... 😆

Да, ква тъпотия питаше, че не помня. Вече спрях да ти помня дебилщините, отдавна съм спрял брояча... 😆

Не може да бъде, каква изненада. 

Не може да бъде, каква изненада. 

Не, това за СОМАТ определено беше попадение. Нямало нужда от такава фирма, новите вършели по-хубава работа... Всеки път ме изненадваш, признавам.

Тая седмица съм отпуска, определено през последните два дни ми вдигнахте настроението. Благодаря за което... 😆

Не, това за СОМАТ определено беше попадение. Нямало нужда от такава фирма, новите вършели по-хубава работа... Всеки път ме изненадваш, признавам.

Тая седмица съм отпуска, определено през последните два дни ми вдигнахте настроението. Благодаря за което... 😆

Давай обясни защо една фирма от 6000 камиона да е по различна от 60 с по 100 камиона.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Давай обясни защо една фирма от 6000 камиона да е по различна от 60 с по 100 камиона.

Ми щото сме били абсолютен лидер по този показател, ама както обикновено ти пак си тотално неадекватен... Ето ти статистика от преди няколко месеца.

Цитат

In 2024, land freight transport in Bulgaria dropped significantly to 26.969 billion tonne-kilometres, down from 33.125 billion in 2023—a decrease of more than 18%. This marks the lowest level for the country since 2019, according to the latest data released by Eurostat on Wednesday. Across the EU, however, land freight transport saw a slight increase, reaching a total of 1.869 trillion tonne-kilometres in 2024, up from 1.857 trillion in the previous year—a modest 0.6% year-on-year rise. Poland retained its position as the EU leader in land freight transport with a total of 368 billion tonne-kilometres, accounting for nearly 20% of the EU’s total volume. It was followed by Germany (281 billion or 15%), Spain (272 billion or 15%), France (174 billion or 9%), and Italy (153 billion or 8%). Together, these five countries accounted for 67% of all road freight transport within the EU. In terms of goods categories transported in 2024, the top 10 remained unchanged from 2023. Food products, beverages, and tobacco continued to dominate with 312 billion tonne-kilometres, followed by grouped goods (various items transported together) at 237 billion. Agricultural, forestry, and fishery products ranked third with 208 billion tonne-kilometres.

Само не е ясно, как след рухването на СОМАТ вече сме вършили по-добра работа. Щото това бяха точните ти думи... Нали? :) 

--------------
Ето и още една статистика...

Цитат

България имаше резултат от 2,9 точки спрямо средно за страните от ОИСР от 3,1 точки в оценката на Индекса на логистичното представяне (LPI) на Световната банка за 2023 г., показвайки леко изоставане в сравнение с други страни от ОИСР, но като цяло се представя добре и се изкачва с 20 места до 33-то място в глобалния рейтинг, което показва значителен напредък в логистичния сектор.

33-то място в света...

Ми щото сме били абсолютен лидер по този показател, ама както обикновено ти пак си тотално неадекватен... Ето ти статистика от преди няколко месеца.

Само не е ясно, как след рухването на СОМАТ вече сме вършили по-добра работа. Щото това бяха точните ти думи... Нали? :) 

Пак си се объркал тотално. СОМАТ е най-големият превозвач по брой на превозните средства. А ти в момента ми даваш статистика за превоз на обем.

Правиш или разлика между двете?

ПП: и продължаваш да не отговаряш на въпроса.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.