Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 40 минути, ivottoshev написа:

Сега можеш ли да си купиш официално с долари или евро нещо в България?

С долари можеш да си купиш левове и евро без проблем.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 минути, BANKATA написа:

С долари можеш да си купиш левове и евро без проблем.

Meжду другото, къде можем да намерим документа, в който става ясно, че един долар е бил равен на десет лева през соца? Щото и там беше много наясно, ама както по темата за СОМАТ отново избЕга позорно...? ;) 

преди 3 минути, communismatic написа:

Meжду другото, къде можем да намерим документа, в който става ясно, че един долар е бил равен на десет лева през соца? Щото и там беше много наясно, ама както по темата за СОМАТ отново избЕга позорно...? ;) 

Предчувствам, че ще се изложиш...

преди 14 минути, plamen.spam написа:

Да 

Жилище, например.

Отиваш изповядваш сделката в долари? И това е законно? А в монголски тугрици можеш ли да плащаш? Виетнамски донги?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Предчувствам, че ще се изложиш...

Няма проблем, дай го ти. То вие и двамата сте кажи-речи на един акъл.

току-що, ivottoshev написа:

Отиваш изповядваш сделката в долари? И това е законно? А в монголски тугрици можеш ли да плащаш? Виетнамски донги?

Между частни лица можеш да направиш сделка във всяка несанкционирана валута 

Между частни лица... Мхм, добре... 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Където се намираше и преди.

току-що, BANKATA написа:

Където се намираше и преди.

Много странен отговор. Малко като в темата за СОМАТ. Някой ще рече, че хал-хабер си нямаш и плещиш тъпотии, колкото да се намираш на приказка.

преди 2 минути, communismatic написа:

Между частни лица... Мхм, добре... 😆

При това изповядана пред нотариус.

току-що, plamen.spam написа:

При това изповядана пред нотариус.

Мхм. Ама то... между частни лица можеш да направиш подобна сделка и през соца? Къв е проблема? Примерно на Магурата са правили подобни сделки... Или греша?

Много странен отговор. Малко като в темата за СОМАТ. Някой ще рече, че хал-хабер си нямаш и плещиш тъпотии, колкото да се намираш на приказка.

какво и е на темата за СОМАТ, да не написа нещо смислено че да коментирам ?

току-що, communismatic написа:

Мхм. Ама то... между частни лица можеш да направиш подобна сделка и през соца? Къв е проблема? Примерно на Магурата са правили подобни сделки... Или греша?

Пред нотариус :yanim:

току-що, communismatic написа:

Частно лице също може да продава на юридическо лице.

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Сигурен ли си? Аз знам че по българското законодателство, сделките с недвижими имоти на територията на България трябва да се извършват в български левове. Може да се договориш в чуждестранна валута, но плащането и документите трябва да са в левове.

преди 1 минута, BANKATA написа:

какво и е на темата за СОМАТ, да не написа нещо смислено че да коментирам ?

Ми, не знам. Аз си изложих своите аргументи... ти там беше много знаещ, по едно време пак запецна и за да излезеш с някаква капка достойнство, отново някой не ти бил отговорил на тъпите въпроси. Което естествено не е така. Просто поредният път, в който те наврях, там където ти е мястото...

преди 5 минути, communismatic написа:

Мило дете, казаха ти да ползваш търсачката. Беше поствано. 

Беше поствана и стенограма от народното събрание за войнишката заплата, която ти инатливо и по-детски отричаш да е била 1.50 лв.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Пред нотариус

Да, то пред нотариус също може. Те са изключително некорумпирани...

току-що, parmobil написа:

Беше поствана и стенограма от народното събрание за войнишката заплата, която ти инатливо и по-детски отричаш да е била 1.50 лв.

Тоя пак с неговата заплата. 20 страници по тая тема, една дузина въпроси, на които най-жалкото човече от форума не иска да отговори, ама войнишката заплата още е актуална... 😆

преди 1 минута, parmobil написа:

Беше поствано. 

То и за яйцата беше поствано, ама видяхме колко беше поствано и какво беше поствано. Нали? ;) 

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Частно лице също може да продава на юридическо лице.

Мхм. ОК... Доста тъп пример даде, ама карай.

Ми, не знам. Аз си изложих своите аргументи... ти там беше много знаещ, по едно време пак запецна и за да излезеш с някаква капка достойнство, отново някой не ти бил отговорил на тъпите въпроси. Което естествено не е така. Просто поредният път, в който те наврях, там където ти е мястото...

Аргументи ли? Къде ги ? май аргументите си си ги наврял някъде и не си могъл да ги извадиш. Още не си показал документ че по соца държавата е била номер едно по логистика. 😁

преди 4 минути, communismatic написа:

Да, то пред нотариус също може. Те са изключително некорумпирани...

Тоя пак с неговата заплата. 20 страници по тая тема, една дузина въпроси, на които най-жалкото човече от форума не иска да отговори, ама войнишката заплата още е актуална... 😆

То и за яйцата беше поствано, ама видяхме колко беше поствано и какво беше поствано. Нали? ;) 

Пиян ли си ?

току-що, BANKATA написа:

Още не си показал документ че по соца държавата е била номер едно по логистика.

Дадох ти западна статия, в която се твърди точно обратното на това което ти твърдеше. И от там нататък замълча. Защо ли? Странно. Щото точно ти ми искаше доказателство от западен източник за СОМАТ. Странно, що така млъкна. Може би, щото пак те затапих... Нищо, де. Съдба... ;) 

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Сигурен ли си? Аз знам че по българското законодателство, сделките с недвижими имоти на територията на България трябва да се извършват в български левове. Може да се договориш в чуждестранна валута, но плащането и документите трябва да са в левове.

Абсолютно съм сигурен, защото съм бил пълномощник в такава сделка.
Сметката реципиент беше в евро.

Дадох ти западна статия, в която се твърди точно обратното на това което ти твърдеше. И от там нататък замълча. Защо ли? Странно. Щото точно ти ми искаше доказателство от западен източник за СОМАТ. Странно, що така млъкна. Може би, щото пак те затапих... Нищо, де. Съдба... ;) 

Твърдеше се същото като в българските. Никъде не се посочваше България като лидер в логистиката в Европа. Така ли беше ?

току-що, BANKATA написа:

Така ли беше ?

Извинявай, ти дори не си наясно какво изобщо се твърди в самата статия? Ти бавноразвиващ ли си? Ти не можеш, да си преведеш самата статия, кво изобщо тръгваш, да спориш по тая тема? Ти твърдеше, че тая фирма била някаква жалка, смешна и прочее? Ти прочете ли кво пише в статията за нея? Ако и това не можеш, да направиш. Кво изобщо да коментираме. Ти направо си за тежки медикаменти.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Никъде не се посочваше България като лидер в логистиката в Европа.

Ами това е най-голямата транспортна фирма в Европа... Пише и нещо друго за нея? Ти успя ли да го осмислиш или? Отново не си разбрал, което е напълно нормално, предвид тежкото ти състояние. 

Законна сделка ли е?

Ми тя и другата сделка пак е законна. Ако бутна под масата на нотариуса някой лев, що да не е законна?

преди 20 минути, communismatic написа:

Мисля, че беше поствано, но щом толкова настояваш да се излагаш... няма да ти чупя хатъра, я...

Заповядай:

image.png

Това е от "ОТЧЕТ за 1989 гоguна" на БНБ, стр. 50

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Абсолютно съм сигурен, защото съм бил пълномощник в такава сделка.
Сметката реципиент беше в евро.

Или си се объркал, или тази сделка е била незаконна. Ся поливам класирането ни на финал и не мога да търся подробно, но Чатчо ми подсказа това:

Чл. 29, ал. 1 ЗБНБ:
„Българският лев е единственото законно платежно средство в Република България.“

В договори (например при покупка на имот) страните могат да определят цената в евро, но задължението се изпълнява в левове по фиксирания курс на БНБ (1 EUR = 1.95583 BGN).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.