Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, parmobil написа:

А ти защо реши, че разполагаш с истината за нещата?

Я ми кажи, каква е разликата между втечнен и тръбен газ?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 8 минути, parmobil написа:

И как се е получило?  А бе вие си мислите, че танкери се разкарват като рикши на индийски пазар.

И как точно разбра ние какво си мислим?😄

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29974611.html

Чакай да видим, как ще коментира разликата между втечнен и тръбен газ. Изгарям от любопитство...

преди 4 минути, M.Николов написа:

И как точно разбра ние какво си мислим?😄

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29974611.html

"Свободна Европа" и "DW" нали бяха ненадеждни?

В линка, който постнах я имаше тази информация с хиперлинкове, но както установих, четенето не ти е силна страна.

преди 8 минути, communismatic написа:

Чакай да видим, как ще коментира разликата между втечнен и тръбен газ. Изгарям от любопитство...

С техническо образование ли си историк-любител? Ти ли ще ми обясняваш агрегатни състояния, които се учат в основно училище?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Палячо!:giggle1:

Само толкова? Какво написа до момента? Нищо! Измисли ми постове за цена на барел.

Ти изобщо някаква позиция защитил ли си или само си питаш и съчиняваш какво са казали другите? Като себестойност 70$ за барел?!?

преди 4 минути, parmobil написа:

С техническо образование ли си историк-любител? Ти ли ще ми обясняваш агрегатни състояния, които се учат в основно училище?

Ми, щом твърдиш, че втечнен може да бъде по-евтин от тръбен... очевадно, че трябва да ти го обяснявам.

току-що, communismatic написа:

Ми, щом твърдиш, че втечнен може да бъде по-евтин от тръбен... очевадно, че трябва да ти го обяснявам.

Да обясниш кое? Оплаквай се на мейл в сайта, който съм посочил!

преди 5 минути, communismatic написа:

Психопат който загуби още един ден от жалкият си живот пред монитора. Какво постигна? 😆

преди 1 минута, parmobil написа:

Да обясниш кое? Оплаквай се на мейл в сайта, който съм посочил!

Ти и идея си нямаш, какви тъпотии ръсиш! И идея си нямаш... Тръбният газ е нещо, което просто идва при теб. Тая инфраструктура заради това се строи, за да излезе максимално евтино на държавите, които ползват газа, в последствие. В смисъл, те инвестират и после тия пари си ги избиват. Просто защото втечненият газ идва от майната си, натоварен на танкери, отделно от всичко това имаш допълнителни разходи за втечняване, регазификация и прочее. Т.е. освен, че плащаш пътните разходи, имаш и допълнително оскъпяване. Казано накратко - втечненият газ е доста по-скъп от тръбният.

току-що, "Саша" написа:

Психопат който загуби още един ден от жалкият си живот пред монитора. Какво постигна? 😆

Ми не знам, гледам, че продължаваш да пишеш. Явно още един ден си успял, да осмислиш. Преди една седмица очаквах, да правиш нов акаунт. Щом чистосърдечно си призна, че твоето семейство е доста скарано с хигиената.

преди 1 час, parmobil написа:

Последно? Била ли е войнишката заплата 1,50 лв?

Колко е била минималната заплата в България по това време? Има ли такава официална статистика? Аз намерих това и за никоя от годините не фигурира "1,50лв". Ти имаш ли по-достоверно инфо, където да фигурира "минимална заплата - 1.50"?

току-що, ivottoshev написа:

Колко е била минималната заплата в България по това време? Има ли такава официална статистика? Аз намерих това и за никоя от годините не фигурира "1,50лв". Ти имаш ли по-достоверно инфо, където да фигурира "минимална заплата - 1.50"?

Не, то цялата тема тръгна от гнусната му манипулация, че едва ли не войниците са блъскали за 1,50 лева. Само дето по време на казарма, аз не знам, някой да е взимал примерно 400-500 лева заплата. Това дори не е и заплата, а нещо като джобни пари, с които да си купиш вестник, сапун, цигари или нещо подобно. Принципно, над 200 пъти го питах, как е възможно една заплата да е няколко процента на минималната по това време, но естествено няма отговор. Няма и да има.

току-що, ivottoshev написа:

Наборниците винаги са взимали под минималната заплата.

преди 22 минути, parmobil написа:

Само толкова? Какво написа до момента? Нищо! Измисли ми постове за цена на барел.

Ти изобщо някаква позиция защитил ли си или само си питаш и съчиняваш какво са казали другите? Като себестойност 70$ за барел?!?

Малоумник, питаш как се е получило, давам ти линк към статия, в която се обяснява точно как е станало.

Нарочно съм избрал да е от "Свободна Европа".

преди 50 минути, parmobil написа:

И как се е получило?  А бе вие си мислите, че танкери се разкарват като рикши на индийски пазар.

Може ли да си пък чак такъв галош!:angry:

преди 10 минути, communismatic написа:

Не, то цялата тема тръгна от гнусната му манипулация, че едва ли не войниците са блъскали за 1,50 лева. Само дето по време на казарма, аз не знам, някой да е взимал примерно 400-500 лева заплата. Това дори не е и заплата, а нещо като джобни пари, с които да си купиш вестник, сапун, цигари или нещо подобно. Принципно, над 200 пъти го питах, как е възможно една заплата да е няколко процента на минималната по това време, но естествено няма отговор. Няма и да има.

Тези пари се даваха, за да си купиш нещо от лавката. Най-често бяха вафли...

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Тези пари се даваха, за да си купиш нещо от лавката. Най-често бяха вафли...

ОК, това по никакъв начин не променя написаното от мен. Това не е заплата, а нещо като джобни пари. Някакво символично възнаграждение.

преди 12 минути, M.Николов написа:

Малоумник, питаш как се е получило, давам ти линк към статия, в която се обяснява точно как е станало.

Нарочно съм избрал да е от "Свободна Европа".

Може ли да си пък чак такъв галош!:angry:

Вие наистина сте в неравностойно положение.

Един ми обяснява очевадности, че по тръбата е по-евтино отколкото да ми го достави танкер, а другият не казва нищо.

Но монополист може да ти извива ръцете отвсякъде. И пак питам, за кой ли път - как азерски газ идва по-евтин от руски (дето пак бил руски според много хора), но няма отговор. Само емотиконки, защото отговарящите не разполат с речев апарат.

току-що, parmobil написа:

Един ми обяснява очевадности, че по тръбата е по-евтино отколкото да ми го достави танкер, а другият не казва нищо.

Естествено, че са "очевадности", та затова и те питах 300 пъти, та нищо не каза. 100% съм сигурен, че тия неща ги знаеше... 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

ОК, това по никакъв начин не променя написаното от мен. Това не е заплата, а нещо като джобни пари. Някакво символично възнаграждение.

Това беше ЗАПЛАТА, заБАВЕН ми друже.

току-що, communismatic написа:

Естествено, че са "очевадности", та затова и те питах 300 пъти, та нищо не каза. 100% съм сигурен, че тия неща ги знаеше... 😆

Пак питам за бързоизоставащите като теб - защо азерски газ беше по-евтин от руски? Изобщо не ми пука през колко проксита е минал. Защо беше по-евтин?

преди 2 минути, parmobil написа:

Пак питам за бързоизоставащите като теб - защо азерски газ беше по-евтин от руски? Изобщо не ми пука през колко проксита е минал. Защо беше по-евтин?

По-евтин е за тия, дето са с твоят капацитет. За всеки човек, дето умее, да мисли, ще бъде дори обидно за дискутиране. Аз, между другото... не знам, да има тема, по която да си компетентен. Честно. Дай някаква поне. И по тая те виждаме, колко си в час. Даже не вдяваш разликата между тръбен и втечнен.

Ако искаш... дай да сменяме темата пак? Дай някаква друга... Ако искаш, пак да дискутираме за войнишката заплата? Че само в последните 34 страници сме го правили.

преди 4 минути, parmobil написа:

Това беше ЗАПЛАТА, заБАВЕН ми друже.

Тошев ти задава въпрос, който ти го задавах и аз в продължение на 200 пъти. Интересно, що така услужливо не отговаряш на някои въпроси? А жалкарче?

преди 12 часа, M.Николов написа:

...нещо ми се струва фалшив.

преди 11 часа, communismatic написа:

То това даже не съм особено убеден, че е някакъв документ. След работа ще го поогледам по-обстойно. 

Как върви проверката?

преди 7 минути, communismatic написа:

Тошев ти задава въпрос, който ти го задавах и аз в продължение на 200 пъти. Интересно, що така услужливо не отговаряш на някои въпроси? А жалкарче?

Ни Тошев е разбрал изказването на parmobil, ни ти си разбрал какво е отговорил Тошев.

До колкото си спомням  parmobil твърди че наборниците взимат много под минималната. Ако е прав, тогава нормално да няма 1,5 лв. в онзи списък с минимални заплати.

А ти бро както обикновенно, не си и разбрал какво е написал Тошев, ама понеже е към parmobil дай да го подкрепим.

Наборниците по договор ли влизат в казармата, че им сравнявате заплатите с тези, които ги получават заради трудови правоотношения?

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Как върви проверката?

E, как да върви... Доколкото разбрах Николов пак те е разобличил и не съм си и правил труда, честно казано... 😆

преди 4 минути, BANKATA написа:

Ни Тошев е разбрал изказването на parmobil, ни ти си разбрал какво е отговорил Тошев.

До колкото си спомням  parmobil твърди че наборниците взимат много под минималната. Ако е прав, тогава нормално да няма 1,5 лв. в онзи списък с минимални заплати.

А ти бро както обикновенно, не си и разбрал какво е написал Тошев, ама понеже е към parmobil дай да го подкрепим.

Е, оказа се, че Иван е разбрал всичко от - до. 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.