Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, communismatic написа:

Ами допуснах грешка, не са "корозирали", а са "ерозирали". Проблема е, че когато в целият ми пост всичко друго е вярно, но някой умнокрасив, понеже губи спора, та започне, да се хваща за тая дума и после... месец по-късно, да я преповтаря до втръсване. Както и да е... Пак да повторя - нямам високи очаквания към теб, ти с нищо не си по-различен от голяма част от съфорумците.

Никакъв спор не съм губил, просто се мъча да ти падна на нивото и ползвам твоите прийоми. 

Пак да повторя ли какво дискутираме с колегата @Belefor?

Не става въпрос за брутни/нетни заплати, не става въпрос за разликата между София и селата, става въпрос за разликата в средната заплата между София и Русе, той твърди, че е в пъти

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, Gaming_Solutions написа:

Никакъв спор не съм губил, просто се мъча да ти падна на нивото и ползвам твоите прийоми.

Е, никакъв, да. Доколкото си спомням, даже нямаше хабер, че кладенците и язовирите се пълнят от едно и също място. Беше ти много смешен примера, който дадох. Между впрочем... и на Иван Умния не му мина през акъла, и на него му беше много смешно, та когато го питах, откъде се пълнят... оказа се, че и той няма представа, че от небето идва дъжд и това пълни и язовирите, и кладенците. Умни момчета сте, определено.

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Не става въпрос за брутни/нетни заплати, не става въпрос за разликата между София и селата, става въпрос за разликата в средната заплата между София и Русе

Да? И? Каква е разликата? Ти откъде знаеш каква е разликата, че много ми е чудно? Ти дето размахваше наляво-надясно статистиката за 4,2 милиона души почиващи в Гърция? Ти си наясно? Ти? Верно?

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

ПП. и къде съм споменал, че е повод за хвалба.... не, това момче има сериозни проблеми и е способен за отрицателно време да генерира внушително количество спам. Аз наистина нямам време да се занимавам с хора с подобни проблеми

Човече не осъзнаваш ли, че отговаряш на генерирани отговори от изкуствен интелект? Форумните соц носталгии стоят зад профила, сега най вероятно са В Велев и Макстан дежурни. Психопати които търсят внимание...

току-що, "Саша" написа:

Човече не осъзнаваш ли, че отговаряш на генерирани отговори от изкуствен интелект? Форумните соц носталгии стоят зад профила, сега най вероятно са В Велев и Макстан дежурни. Психопати които търсят внимание...

Това жалко недоразумение пак вие на умряло... Човека, дето има над 200 профила тук говори за "психопати". Да се смееш ли, да плачеш ли...

преди 23 минути, communismatic написа:

Да? И? Каква е разликата? 

Ами ти кажи, нали ти се намеси в нашата дискусия, явно знаеш или питай @Belefor, той твърди, че е в пъти

Хубав беше соца. С една заплата си купувахме прибори за хранене.:giggle1:

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'Размер на МРЗ (лв.) 120 в сила от: 01.10.1985 СД .МП и БУ" ГАБРОВО Завод „Петко Денев" коМПЛЕКТ ПРИБОРИ ЗА XPAHEHE ПЕрЛА 5x12 5 Комплекта съдържа по 12 броя вилици големи и малки лъжици големи и малки БДС 412986 ножове приборни средни БДС 3661-83 БДС 6056 605683 -83 Цена за един комплект 90 ЛВ. съгласно писМо No от 21 05 1985 г. на дкП София 1082'

преди 2 минути, Zolin написа:

Хубав беше соца. С една заплата си купувахме прибори за хранене.:giggle1:

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'Размер на МРЗ (лв.) 120 в сила от: 01.10.1985 СД .МП и БУ" ГАБРОВО Завод „Петко Денев" коМПЛЕКТ ПРИБОРИ ЗА XPAHEHE ПЕрЛА 5x12 5 Комплекта съдържа по 12 броя вилици големи и малки лъжици големи и малки БДС 412986 ножове приборни средни БДС 3661-83 БДС 6056 605683 -83 Цена за един комплект 90 ЛВ. съгласно писМо No от 21 05 1985 г. на дкП София 1082'

Че то и сега има комплекти с прибори за хранене на баснословни цени. Каква е разликата?

преди 1 час, "Саша" написа:

Психопати които търсят внимание...

Които не си правят N профили , като тебе за да дращят из политическите теми. Банален си Дзверо. 

Честит ти VIP сега спокойно ще си триеш постовете. 😄

преди 1 час, communismatic написа:

Е, никакъв, да. Доколкото си спомням, даже нямаше хабер, че кладенците и язовирите се пълнят от едно и също място. Беше ти много смешен примера, който дадох. Между впрочем... и на Иван Умния не му мина през акъла, и на него му беше много смешно, та когато го питах, откъде се пълнят... оказа се, че и той няма представа, че от небето идва дъжд и това пълни и язовирите, и кладенците. Умни момчета сте, определено.

"Принципа на работа". Тази глупост изръси, че принципа на работа на кладенеца и язовира е подобна.

преди 1 минута, BANKATA написа:

"Принципа на работа". Тази глупост изръси, че принципа на работа на кладенеца и язовира е подобна.

Да. Откъде се пълнят язовирите и кладенците? Не е ли от едно и също място? Над 20 пъти ти зададох въпроса, ама нещо все не го виждаш. Чакай... грешка. Това ми написа...

на 18.09.2025 г. в 16:57, BANKATA написа:

Едното от реката, (в много редки изключения ги правят където има естествено езеро), другото от подпочвени води което няма нищо общо с първото. Ама какво да ти обяснявам ти си знаеш всичко.

преди 27 минути, ivottoshev написа:

Че то и сега има комплекти с прибори за хранене на баснословни цени. Каква е разликата?

Това прилича ли ти на нещо, което заслужава да е с баснословна цена?

image.png

image.png

image.png

преди 3 минути, nikssi написа:

Които не си правят N профили , като тебе за да дращят из политическите теми. Банален си Дзверо. 

Помня веднъж, спорихте за нещо... И аз те накарах, да му изкараш всички акаунти (нали си модератор), оня взе да си трие всички постове. Хвана го страх, момчето... 😆

преди 11 минути, plamen.spam написа:

Това прилича ли ти на нещо, което заслужава да е с баснословна цена?

Какво значение има дали си е заслужавало за този комплект?!? Нима искаш да кажеш, че не можехме да си купим вилици и лъжици на нормални цени?

Мисли малко с тая глава, не се хвърляй веднага на амбразурата да защитаваш простотиите на Золин/Цоцко. Момчето става само за бъзик, не за сериозни дискусии. 

преди 22 минути, communismatic написа:

Да. Откъде се пълнят язовирите и кладенците? Не е ли от едно и също място? Над 20 пъти ти зададох въпроса, ама нещо все не го виждаш. Чакай... грешка. Това ми написа...

Кое в отговора ми не разбираш?

Ако си мислиш че една глупост като я повтаряш много пъти ще придобие истина си в грешка.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Какво значение има дали си е заслужавало за този комплект?!?

Не съм живял в онзи строй, но е абсолютен факт, че техниката например е била на космическо равнище от гледна точка на качество, разбирай "срок на годност". Да, може да дадеш 400 лева за една пералня "Перла 05", но знаеш, че тая пералня... най-вероятно ще изкара по-дълго от теб. Сега... техниката е доста по-лъскава, има сума ти екстри... дисплей, тъч скрийн, сушилня и прочее... ама след 6-7 години може и да се налага, да си купуваш нова. Не знам, защо не се гледа и другата страна на монетата.

Хладилника на баба ми (Мраз)... той направо беше като "Паметника на Альоша", нямаше нещо, дето да го събори. Колко години изкара с него, щом аз си го спомням... прави сметка.

току-що, BANKATA написа:

Кое в отговора ми не разбираш?

Ми, каква е разликата между пълненето на язовирите и пълненето на кладенците? Да не би да се пълнят от различно място, че да не съм разбрал, все още? Язовирите се пълнят от Марс, а кладенците от Венера?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ако си мислиш че една глупост като я повтаряш много пъти ще придобие истина си в грешка.

Мхм, добре... 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Не съм живял в онзи строй, но е абсолютен факт, че техниката например е била на космическо равнище от гледна точка на качество, разбирай "срок на годност". Да, може да дадеш 400 лева за една пералня "Перла 05", но знаеш, че тая пералня... най-вероятно ще изкара по-дълго от теб. Сега... техниката е доста по-лъскава, има сума ти екстри... дисплей, тъч скрийн, сушилня и прочее... ама след 6-7 години може и да се налага, да си купуваш нова. Не знам, защо не се гледа и другата страна на монетата.

Хладилника на баба ми (Мраз)... той направо беше като "Паметника на Альоша", нямаше нещо, дето да го събори. Колко години изкара с него, щом аз си го спомням... прави сметка.

Ми, каква е разликата между пълненето на язовирите и пълненето на кладенците? Да не би да се пълнят от различно място, че да не съм разбрал, все още? Язовирите се пълнят от Марс, а кладенците от Венера?

Мхм, добре... 😆

Отговорил съм ти?

преди 5 часа, Gaming_Solutions написа:

Така де, в пъти ли е разликата, както твърдеше?

София град - средна работна заплата около 3628лв. Русе средна работна заплата 2094лв. Бяла - 1487лв.  Ок не е в пъти а само някакви си 70% за Русе и 240% за Бяла .... На мен ми се струва огромна разлика :( 

Беленчани викаш кучета ги яли - да се спасяват!

Или може би там тока, храната по магазините, водата или бялата техника са по евтини....

преди 3 минути, BANKATA написа:

Отговорил съм ти?

Да, де. Отговори ми, че нямало нищо общо едното с другото. Явно не си разбрал, все още... че дъждовете пълнят и язовирите, и кладенците. 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Кой ти каза рази глупост?

Идея си нямаш на пералнята колко пъти и се пренавива мотора.

Идея си нямаш колко пъти протичаше.

току-що, BANKATA написа:

Идея си нямаш колко пъти протичаше.

Ти си възможно най-недостоверният източник на информация тук, така, че... 😆

преди 4 минути, communismatic написа:

Ти си възможно най-недостоверният източник на информация тук, така, че... 😆

Ами купи си тогава една и и се радвай.

Без пари, че и като нова.

https://www.olx.bg/d/ad/prodavam-peralnya-perla-04-rabotescha-CID632-ID9NfTM.html

току-що, BANKATA написа:

Ами купи си тогава една и и се радвай.

Няма нужда, имам си в нас. :) 

Айдеее, пак го ударихте на материализъм. Колко стрували лъжиците и вилиците при социализма. А колко струваше здравното лечение? А колко струваше образованието? А че имаше само качествена храна? А че се почиваше за 75 лева 14 дена на морето за 4 човека? Или това са по-маловажни неща от вилиците и лъжиците.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Айдеее, пак го ударихте на материализъм. Колко стрували лъжиците и вилиците при социализма. А колко струваше здравното лечение? А колко струваше образованието? А че имаше само качествена храна? А че се почиваше за 75 лева 14 дена на морето за 4 човека? Или това са по-маловажни неща от вилиците и лъжиците.

Явно е струвало много на държавата щом се докараха до фалит.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.