Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, ivottoshev написа:

Ясно. Няма значение дали е истина, пропаганда или извадено извън контекста. Важното е да ти харесва на теб. 

Вярно ли се оказа?

А въпросът ми?
На 14 години и почти 8 месеца какво точно жалеше за социализЪма? 
Сигурно нещо хубаво за теб е секнало?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Най евтините прибори са били 90лв?!? Баце, пак стана за смях :giggle1: 

Нещо си прекалил с първака. Къде видя други алконалпонг еФтин соц трол

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Наследствен платен трол. Партията ги държи на каишка такива като него.

преди 10 минути, plamen.spam написа:

Вярно ли се оказа?

А въпросът ми?
Сигурно нещо хубаво за теб е секнало?

Ти извади ли думите извън контекста, само защото така ти харесва?

Да голяма номенклатура бяха. Баба ми чистачка в близкото училище а дядо ми беше пак там, ама като огняр. Мамка ми счетоводител в ДСК, бащатко електротехник с шести разряд.

Единствената придобивка - от както се помня съм гледал само цветна телевизия. Бащаткото спечелил цветен телевизор (руски естествено) на някакъв турнир по шах в Чехия, когато съм бил на две годинки.

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Ти извади ли думите извън контекста

Първият клип е взет от youtube, точно 8 секунди. Не съм го поствал аз.

За втория клип съм взел част от речта, на която преди никой не обръщаше внимание. Контекстът там беше "Решава този, който има пари!". А за лева не се разбираше много, защото тези, които знаеха за фалитите на лева, не бяха мнозинство.
Обаче и за "дръгливата кранта" се оказа вярно, нали?

преди 35 минути, ivottoshev написа:

Ма аз това ли те питах?

Исках да знам дали имаше и по-евтини, или българският народ е бил принуждаван да купува прибори за хранене от 90лв, щото не е имал друг избор?

Имаше...
Едните бяха алуминиеви, а другите - ИЗделани в СССР. 

преди 23 минути, ivottoshev написа:

Да голяма номенклатура бяха. Баба ми чистачка в близкото училище а дядо ми беше пак там, ама като огняр. Мамка ми счетоводител в ДСК, бащатко електротехник с шести разряд.

Това сте последните редици на БКП, бачкери и внуците като тебе тролове. 

преди 6 минути, Zolin написа:

Това сте последните редици на БКП, бачкери и внуците като тебе тролове. 

Е, не може всички да сме били от големото доброутро като твойто семейство, дето сте яли с прибори от по 90 кинта и даже не знеш че е имало и по-евтина продукция за нормалните хора.

Какъв катарзис преживя. От висш партиен номенклатурчик по времето на Тошо, до най-прост трол и обект на подигравки у калдатата :laughing5:

току-що, ivottoshev написа:

Е, не може всички да сме били от големото доброутро като твойто семейство, дето сте яли с прибори от по 90 кинта и даже не знеш че е имало и по-евтина продукция за нормалните хора.

Какъв катарзис преживя. От висш партиен номенклатурчик по времето на Тошо, до най-прост трол у калдатата :laughing5:

Бачкери комуняги верни до гроб на партията тва си ти и твоята фамилия. Моята фамилия никога не е имала общо с партията.Сори пиянка.

:giggle1:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 5 минути, Zolin написа:

Бачкери комуняги верни до гроб на партията тва си ти и твоята фамилия. Моята фамилия никога не е имала общо с партията.Сори пиянка.

Ми ти си могъл да си позволиш прибори от 90лв. и даже не знаеш че за нисшата класа са съществували и по-евтини. 

Сам се овъртоли до ушите, карикатуро. Сега каквото и да правиш, вече не можеш да убедиш никого че на времето си бил обикновен човечец, а не от големото доброутро. 

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Ми ти си могъл да си позволиш прибори от 90лв. и даже не знаеш че за нисшата класа са съществували и по-евтини. 

Сам се овъртоли до ушите, карикатуро. Сега каквото и да правиш, вече не можеш да убедиш никого че на времето си бил обикновен човечец, а не от големото доброутро. 

Бачкер къде са тия прибори. Пак си под масата 

Добре, бе. Аз наистина не проумявам... след като сума ти хора тук се изреждат, да плюят социализма... до преди няколко часа разни форумни недоразумения пак нищеха тезата за велик демократичен просперитет... та... да ви питам... що толкова много хора нямат течаща вода в днешно време? Какво е оправданието тук? Някой комунист сигурно е пречел? 😆

преди 1 час, communismatic написа:

Всъщност, Живков с репликата "социализма е едно недоносче", има предвид, че за да оцелее системата, трябва да се върви към китайският път на развитие, или иначе казано пазарна икономика в рамките на социализма. Не случайно, прави и няколко стъпки в тази посока - т.нар. "Указ 56".

Ако ти не го интерпретираш като дявола евангиелието кой друг.

Човека си призна че са се наср**и, ама ти си ги оправдавай.

Ама аз го интерпретирам, понеже за разлика от теб съм чел доста по този въпрос. Ти какво си чел по-точно? Меню в някоя долнопробна кръчма в Дупница?

току-що, plamen.spam написа:

Една напред, две назад, три встрани и така 45 години...

Добре, де. Що не могат, днешните, да поддържат водоснабдителната система, наследена от соца? Какво е оправданието тук?

преди 39 минути, communismatic написа:

Добре, бе. Аз наистина не проумявам... след като сума ти хора тук се изреждат, да плюят социализма... до преди няколко часа разни форумни недоразумения пак нищеха тезата за велик демократичен просперитет... та... да ви питам... що толкова много хора нямат течаща вода в днешно време? Какво е оправданието тук? Някой комунист сигурно е пречел? 😆

Не знам кой и защо няма течаща вода? Нали уж воден режим вече няма? Или не е така? 

80-те години или поне до 1985 година по-голямата част от хората гледаха черно-беле телевизори и имаха хладилници 80 или 120 литра. Автоматичните перални бяха голяма рядкост. Трудно ти прекарваха и стационарен телефон. Хората работеха за 200-300 лева на месец при литър бензин  през 1985 г. - 0,99 лв. 

Не знам дали знаеш, но тогава ако имаш къща с двор в града ти я оценяваха за дребни пари и ти я събаряха и строяха жилищен блок върху двора без да те питат. После в зависимост от броя на членовете на семейството ти ти даваха въможност да си купиш един по-голям или по-малък или два апартамента, ако сте една дузина народ. Сега не плащаш нищо за това, че ти строят в двора и те обезщетяват с 30 до 40% от площта на обектите в сградата. По онова време нямаш право на повече от едно жилище, ако имаш второ по наследство ти го дават на наематели, които плащат символичен наем не на теб, а на общината. 

преди 4 часа, nikssi написа:

Които не си правят N профили , като тебе за да дращят из политическите теми. 😄

😄

Вижда се кой, колко дращи и в кои теми. Днес това ми е втори коментар, вчера май не съм отварял форма. Аре чупката старче. 😆

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

По онова време нямаш право на повече от едно жилище, ако имаш второ по наследство ти го дават на наематели, които плащат символичен наем не на теб, а на общината. 

И затова имаше немалко фиктивни разводи, както и много прехвърляния на имоти между роднини.

преди 7 минути, plamen.spam написа:

И затова имаше немалко фиктивни разводи, както и много прехвърляния на имоти между роднини.

Да, имаше. Това донякъде беше плюс. Какъв елегантен начин да се разведеш уж фиктивно. ;) 

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да, имаше. Това донякъде беше плюс. Какъв елегантен начин да се разведеш уж фиктивно. ;) 

На доста хора им се налагаше да бъдат изобретателни. В крайна сметка, искаха да запазят личната си собственост.

преди 5 часа, Zolin написа:

Хубав беше соца. С една заплата си купувахме прибори за хранене.:giggle1:

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'Размер на МРЗ (лв.) 120 в сила от: 01.10.1985 СД .МП и БУ" ГАБРОВО Завод „Петко Денев" коМПЛЕКТ ПРИБОРИ ЗА XPAHEHE ПЕрЛА 5x12 5 Комплекта съдържа по 12 броя вилици големи и малки лъжици големи и малки БДС 412986 ножове приборни средни БДС 3661-83 БДС 6056 605683 -83 Цена за един комплект 90 ЛВ. съгласно писМо No от 21 05 1985 г. на дкП София 1082'

Даже има и правописна грешка... ама то с това "безплатно" образование

преди 5 часа, Zolin написа:

Хубав беше соца. С една заплата си купувахме прибори за хранене.:giggle1:

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'Размер на МРЗ (лв.) 120 в сила от: 01.10.1985 СД .МП и БУ" ГАБРОВО Завод „Петко Денев" коМПЛЕКТ ПРИБОРИ ЗА XPAHEHE ПЕрЛА 5x12 5 Комплекта съдържа по 12 броя вилици големи и малки лъжици големи и малки БДС 412986 ножове приборни средни БДС 3661-83 БДС 6056 605683 -83 Цена за един комплект 90 ЛВ. съгласно писМо No от 21 05 1985 г. на дкП София 1082'

Колко мислиш, че струва сега комплект от 60 прибора?

преди 6 минути, цър-вул написа:

Говори се за "еФтиния" соц. 

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Даже има и правописна грешка... ама то с това "безплатно" образование

Важното е че е било еФтино, а не едни прибори за хранене произведени в соц завода колкото една заплата :giggle1:

преди 1 час, цър-вул написа:

Имаш избор, можеш да си купиш читави от JYSK за малко над 100лв., разбира се има и много по-скъпи

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Имаш избор, можеш да си купиш читави от JUSK за малко над 100лв., разбира се има и много по-скъпи

Знае много добре комунягата.Боли го че не може да те увърти в простотията си.

преди 1 минута, Zolin написа:

Знае много добре комунягата.

Той не е комуняга, всъщност е потребител, който много уважавам

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.