Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

"Саша"/Гренландия/ramus/Мери/NovakJ/Дзвяра е най-умният тираджия сред ГЕРБерите и най-умният ГЕРБер сред тираджиите...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, communismatic написа:

Да, я дай да видя, къде съм твърдял, че влизането в Еврозоната нямало позитиви, щото в поста ми става дума, че ЗА НАС няма да има позитиви, понеже НИЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ КРИТЕРИИТЕ. Умно момче си, Джоки. Умно... Толкова ум да има в теб, направо си мечта за всеки родител.

Ако всичко е толкова ясно и лошо, защо ти сам казваш, че има и позитиви? Защо бизнесът и БНБ подкрепят влизането в еврозоната?

преди 1 минута, "Саша" написа:

Ако всичко е толкова ясно и лошо, защо ти сам казваш, че има и позитиви? Защо бизнесът и БНБ подкрепят влизането в еврозоната?

Браааааааааааааааааааат! 😆😆😆😆😆😆😆

преди 4 минути, Zolin написа:

Всичките копейки са такива. Карикатури.

Кефи ме колко е тъп и не съм го подхванал все още за нашата, Българската азбука - кирилицата. Там четох негови коментари в друг форум, където твърди абсурдни неща. 

преди 2 минути, communismatic написа:

Браааааааааааааааааааат! 😆😆😆😆😆😆😆

Уникален отговор, това е за Оскар или не, направо е за олимпийски медал.... 😆 

преди 18 минути, plamen.spam написа:

Все пак, от уважение на чуждото мнение, ще изчакам @M.Николов да каже, кои са тези 16 поредни години на спад... или и той се е объркал...

Пак ли си забравил очилата?

От 1934г. до 1950г. колко години са?

Единствено през 1948г. има лек опит за възстановяване, но дори и тогава не се достига дори равнището на 1946г. тоест има постоянен спад!:hush:

image.png.75f2ffb60e44ad1172665cbd85e5e0f0.png

преди 2 минути, "Саша" написа:

Уникален отговор, това е за Оскар или не, направо е за олимпийски медал.

Така е, да. Аз какво написах по-рано? Я прочети поста още 400 пъти, щото гледам, че още не си разбрал, какво реално твърдя...

преди 3 минути, "Саша" написа:

Там четох негови коментари в друг форум, където твърди абсурдни неща. 

Пича вече над 200 пъти твърди, че ме следи из другите форуми. Очевидно съм му бръкнал доста надълбоко. По-забавно е, че даже сам си признава всичко това, дори не му стига акъла, поне да го скрие, че да не се излага... 😆

току-що, communismatic написа:

Така е, да. Аз какво написах по-рано? Я прочети поста още 400 пъти, щото гледам, че още не си разбрал, какво реално твърдя...

Пича вече над 200 пъти твърди, че ме следи из другите форуми. Очевидно съм му бръкнал доста надълбоко. По-забавно е, че даже сам си признава всичко това, дори не му стига акъла, поне да го скрие, че да не се излага... 😆

Смяташ ли да ми отговориш на въпросите през тази година? 

преди 9 минути, "Саша" написа:

току-що, "Саша" написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпросите през тази година? 

Позитиви за кого има? Прочете ли ми поста? Да пробвам с картинка, ако трябва? Виждам, че ти е доста сложно...

Позитиви за кого има? Прочете ли ми поста? Да пробвам с картинка, ако трябва? Виждам, че ти е доста сложно...

Кои точно критерии не изпълняваме и какво конкретно трябва да се промени, за да ги покрием, защото според последния доклад на европейската комисия и ЕЦБ от 2025та, България вече изпълнява всички критерии за членство в еврозоната. Ако имаш по-достоверна информация от тях, с интерес ще я прочета?

току-що, "Саша" написа:

Ако имаш по-достоверна информация от тях, с интерес ще я прочета?

Страната, която е на последно място по доходи, по БВП на глава от населението, инфлация и прочее... покрива критериите за влизане в Еврозоната?

Страната, която е на последно място по доходи, по БВП на глава от населението, инфлация и прочее... покрива критериите за влизане в Еврозоната?

Доходите и БВП на глава от населението не са част от критериите за членство в Еврозоната. Простата копейка не знае кои са критериите. 😆 Ценова стабилност, Фискална дисциплина, Стабилност на валутния курс, Конвергенция на лихвените проценти, България вече покрива всички тези критерии, според последния доклад на ЕЦБ и ЕК от юни 2025 година. :popcorn2:

преди 4 минути, communismatic написа:

Аз питам с какво невлизането в зоната и неприемането на еврото ще ни помогне? Какво е сакралното, което ще ни се случи без евро и зона?

Доходите и БВП на глава от населението не са част от критериите за членство в Еврозоната. Простата копейка не знае кои са критериите. 😆 Ценова стабилност, Фискална дисциплина, Стабилност на валутния курс, Конвергенция на лихвените проценти, България вече покрива всички тези критерии, според последния доклад на ЕЦБ и ЕК от юни 2025 година.

Мда. Имаш ли идея, как доходите и БВП на глава от населението влияят на всички тия критерии, които си ги прочел в Chat GPT? Щото аз съм "проста копейка", та да питам умният ГЕРБер, дето един час даже не можеше, да схване, каква ми е позицията. Та... чакам си отговора, чакам и да ми кажеш за позитивите. Явно гаврата ще продължи с пълна сила... :) 

току-що, parmobil написа:

Аз питам с какво невлизането в зоната и неприемането на еврото ще ни помогне? Какво е сакралното, което ще ни се случи без евро и зона?

И тоя задава същият малоумен въпрос. 😆

Уникален форум, уникални съфорумци....

Мда. Имаш ли идея, как доходите и БВП на глава от населението влияят на всички тия критерии, които си ги прочел в Chat GPT? Щото аз съм "проста копейка", та да питам умният ГЕРБер, дето един час даже не можеше, да схване, каква ми е позицията. Та... чакам си отговора, чакам и да ми кажеш за позитивите. Явно гаврата ще продължи с пълна сила... :) 

Доходите и БВП на глава от населението не са част от официалните критерии за влизане в Еврозоната. България поддържа дефицит и дълг в допустимите граници.  Доходите не са критерий, но не пречат на ценовата стабилност или валутния курс, които са реалните изисквания. Може да сме бедни, но технически покриваме всички критери. :popcorn2:

преди 1 минута, "Саша" написа:

Може да сме бедни, но технически покриваме всички критери. :popcorn2:

Значи сме факири.

преди 28 минути, communismatic написа:

Искам ей това, да ми го изкоментираш. Не за друго, а защото си доста жалък, та искам, да те видя, как се гърчиш в собствената си слуз и пот.

преди 46 минути, communismatic написа:

Т.е. те са толкова некадърни, че след като има упадък (който всъщност бил по-рано), взимат мерки и после имат 20% ръст, че даже минават и предвоенният период.

Изгарям от любопитство...

Вече съм го обяснявал, но щом не си го разбрал, ще се опитам да ти помогна...

Я пак да видим какво пише в стенограмата на пленума:

image.png

В резюме:
- приключва войната;
- има някакво позитивно развитие на земеделието и животновъдството, но на шията ни тежи съветската окупационна войска;
- в края на 1947 г. РККА спираме да хрантутим РККА;
- към 1948 г. са достигнати, а в някои подотрасли са задминати довоенните показатели.

Нали така?
А после - упадък (1949-1950 г.)...

Що?
Заради некадърни управленски решения, най вече в съответното министерство и несъгласуваност с ДПК (Държавната планова комисия)...
Самокритика (с тебешири)

След това (1951 г.):

на 25.10.2025 г. в 22:53, plamen.spam написа:

След това са взети мерки (но не от глупавите, нито от тъпите)

'начи... изгърчих се в собствената си слуз и пот, докато си намеря поста, че съм го писал преди цяла седмица, ама го изкоментирах 
😁

Доходите и БВП на глава от населението не са част от официалните критерии за влизане в Еврозоната. 

Аз те питам, те как са свързани с основните критерии, ти пак нещо не можеш, да схванеш въпроса... Да пробвам с картинка?

току-що, plamen.spam написа:

Вече съм го обяснявал, но щом не си го разбрал, ще се опитам да ти помогна...

Я пак да видим какво пише в стенограмата на пленума:

image.png

В резюме:
- приключва войната;
- има някакво позитивно развитие на земеделието и животновъдството, но на шията ни тежи съветската окупационна войска;
- в края на 1947 г. РККА спираме да хрантутим РККА;
- към 1948 г. са достигнати, а в някои подотрасли са задминати довоенните показатели.

Нали така?
А после - упадък (1949-1950 г.)...

Що?
Заради некадърни управленски решения, най вече в съответното министерство и несъгласуваност с ДПК (Държавната планова комисия)...
Самокритика (с тебешири)

След това (1951 г.):

'начи... изгърчих се в собствената си слуз и пот, докато си намеря поста, че съм го писал преди цяла седмица, ама го изкоментирах 
😁

Ти да не си окрал архива на ЦК на БКП?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Заради некадърни управленски решения, най вече в съответното министерство и несъгласуваност с ДПК (Държавната планова комисия)

Да, толкова некадърни, че само след две години има над 20% ръст. То, голяма некадърност, голямо чудо...

току-що, В. Велев написа:

Значи сме факири.

Нали това обяснявам на тъпака, че бедността сама по себе си не е критерий. 🙂

преди 2 минути, plamen.spam написа:

ама го изкоментирах 

Напротив, не си. Как са некадърни две години само, после изведнъж стават много далновидни и кадърни? Обясни ми го...

току-що, "Саша" написа:

Нали това обяснявам на тъпака, че бедността сама по себе си не е критерий. 🙂

Да, обясни как БВП-то и доходите са свързани с критериите. Нали аз съм "тъпак"... Що бягаш от отговора? :) 

И тоя задава същият малоумен въпрос. 😆

А ти няма ли да ни осениш с размишленията си какво е предимството за нас без зона и евро?

off По каква причина се прие борд у нас не желаеш да коментираш. А, пак нарочи Костов. И пак ....почетвъртвам ли? - не съм парламентарно представен!

Аз те питам, те как са свързани с основните критерии, ти пак нещо не можеш, да схванеш въпроса... Да пробвам с картинка?

Това е уникален отговор с аргументи и факти.... 😆 Същия какго и всичките ти останали. 😆 По-добре щеше да е да ми отговориш с (Браааааааааат 😆😆😆😆😆

току-що, parmobil написа:

А ти няма ли да ни осениш с размишленията си какво е предимството за нас без зона и евро?

Ами след като съм написал, какво лошо ще се случи, ако влезем в Еврозоната, съвсем логично е какво НЯМА да се случи, ако не влезем. В смисъл... не се намирам в Карлуково, че да трябва да обяснявам нещо по 2000000000 пъти само щото вие сте на едно равнище с катеричките.

току-що, "Саша" написа:

Това е уникален отговор с аргументи и факти..

Умно Джоки, как БВП-то и доходите са свързани с критериите? Нали уж съм "проста копейка" и "тъпак"? Що мълчиш?

преди 1 минута, parmobil написа:

А, пак нарочи Костов.

Да, именно... С Иван Умния даже наскоро дискутирахме една от първите приватизационни сделки у нас. Беше намесен финансовия министър тогава. Кой е финансов министър през 1992-ра?

преди 6 минути, communismatic написа:

Да, обясни как БВП-то и доходите са свързани с критериите. Нали аз съм "тъпак"... Що бягаш от отговора? :) 

Колко пъти да повтарям едно и също?

преди 11 минути, "Саша" написа:

Доходите и БВП на глава от населението не са част от официалните критерии за влизане в Еврозоната. България поддържа дефицит и дълг в допустимите граници.  Доходите не са критерий, но не пречат на ценовата стабилност или валутния курс, които са реалните изисквания. Може да сме бедни, но технически покриваме всички критери. :popcorn2:

преди 3 минути, communismatic написа:

Нали уж съм "проста копейка" и "тъпак"?

Добре, че имаш смелостта да си признаеш. 😉

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.