Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, parmobil написа:

И? Какво доказа? Отваряш и сравняваш!

Доказах, че си един болен и жалък тип, дето за да наклевети руснаците, даже стига до там и откровено да лъже за цените на елементарните стоки. Това го видяха абсолютно всички. Факт е, че си изключитено жалък и нагъл, щом продължаваш, да се инатиш... Баси болният тип.

преди 3 минути, parmobil написа:

Чакай, сега се сещам, че ми вменяваше и за насилствена мобилизиация.

Именно, да. И там беше много наясно с нещата. Нали бяха "попривършили" договорняците? Или? Пак лъга и маза...

преди 3 минути, parmobil написа:

Покрай яйцата ще погледнеш ли заплатата на наборник в РФ?

Да. Не е заплата. Току що го написа интелектуалният ти близнак, не знам... разбрал ли си, не си ли... Принципно не схващаш от първият път.

преди 4 минути, parmobil написа:

А после ще ми обясниш ли за периода между 1990-1998?

Да, твоят гуру е финансов министър през 1992-ра и каква изненада... същите далавери.

преди 4 минути, parmobil написа:

Въпросчета, разбираш ли, които все игнорираш, за да поставиш твоите.

Така е, да. Специално за харизването на "Нефтохим" все питам и все не получавам отговор. Но аз не отговарям на твоите, а не ти на моите. 

Баси жалкият тип... 😆
Вие с Пламен Умния се надпреварвате, кой е по-жалък... Заклевам се! 😆

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Не е "работна".

Да, де. То и аз това твърдя...

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Пише ли "заплата"? Пише.

Да, така е. Само дето ти сам написа, че не е по Кодекса на труда. От там нататък няма какво да коментирам. Очевидно не е никаква заплата, а "джобни", както и твърдях.

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Аз твърдя нещо - показвам документ.

Мда, там ти е силата. 😆😆😆😆😆

Чакай, че ми стана много смешно...

Аз твърдя нещо - показвам документ.

😆😆😆😆😆😆

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 28 минути, parmobil написа:

Дайте пак за яйцата! Дайте после и за маслото, за което ви заковах в грамаж и цени. Гола кукичка е този сайт, на който се позовавам за заплата на наборник в РФ?

Вие сте срам за руската пропаганда! 

Не те знам от кой сайт си дал инфо този път, но ти и за яйцата мислеше че е истина. 

Пропаганда правиш ти в момента. На едно ниво си с Баалбукащата, Ванката, Дзверо и сие. Снасяш тук всякаква информация, стига тя да очерня Русия, а дали е вярна - това за теб няма значение...

преди 8 минути, plamen.spam написа:

Ти твърдиш противоположното - покажи и ти документ.

Но не можеш да покажеш.
Колко точно си го казал, но този път за себе си: "а ти не можеш. Що не можеш? Ми, щото толкова си можеш..."

Защото е заплата:

image.png

Но не можеш да покажеш.

Кво да показвам като самият ти го написа, ве? Ти нормален ли си? 😆

Я ми дай дефиниция на "Кодекс на труда"? :) 

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Не те знам от кой сайт си дал инфо този път, но ти и за яйцата мислеше че е истина. 

Не само. Той и за хората на договор твърдеше, че са свършили, даже направи и внушение, че имало насилствена мобилизация. После се изметна, че той не бил визирал "сега" (т.е. миналата година по това време)... Абсолютен жалкар, пар екселанс. Болен тип...

току-що, communismatic написа:

Аз искам ти да ми обясниш, а не да ми ползваш "Google".

Не аз, ти го ползвай. Нали искаше "дефиниция"?
Лесно е. Даже и ти ще се справиш... предполагам...

image.png

Сега искаш "обяснение?

По-добре първо си изясни какво искаш.

Тоя даже няма акъл, да ми даде обяснение на понятието "Кодекс на труда"... Кво има да коментираме повече...

преди 1 минута, communismatic написа:

Тоя даже няма акъл, да ми даде обяснение на понятието "Кодекс на труда"... Кво има да коментираме повече...

Нали искаше "дефиниция"?

Сега искаш "обяснение?

По-добре първо си изясни какво искаш.

Квото и да си изясня, така или иначе нямаш акъл, да отговориш... Кво да коментираме повече...

току-що, communismatic написа:

Квото и да си изясня, така или иначе нямаш акъл, да отговориш... Кво да коментираме повече...

на 31.10.2025 г. в 0:48, communismatic написа:

Извинявай, говоря само български...

За говорене - говориш, даже пишеш... Но не го разбираш.

Тоя няма акъл да направи разлика между 'дефиниция' и 'обяснение', тръгнал да коментира...

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Тоя няма акъл да направи разлика между 'дефиниция' и 'обяснение', тръгнал да коментира...

Ми, тя разликата между едното и другото не е голяма, да ти кажа. Точно заради това и не виждам особена разлика, дали ще ми "дефинираш" или "обясниш" Кодекса на труда. Факт е обаче, че ти не можеш, та затова и увърташ... Толкова ти е акъла.

Е, поне с документите ни "затапваш". Нали? Всичко разбираш там, какво е написано. То и със статистиките е същата работа. Много добре усвояваш материала.

Елементарен на n-та степен... 😆

Документ не можеш да покажеш.
Колко точно си го казал за себе си: "а ти не можеш. Що не можеш? Ми, щото толкова си можеш..."

преди 6 минути, communismatic написа:

Ми, тя разликата между едното и другото не е голяма, да ти кажа. Точно заради това и не виждам особена разлика, дали ще ми "дефинираш" или "обясниш" Кодекса на труда.

Дечко, малко разяснение: 'дефиниция' е определение. Когато става въпрос за юридическо понятие, определението се цитира, а не се 'обяснява'.

преди 6 минути, communismatic написа:

Факт е обаче, че ти не можеш, та затова и увърташ...

Скрийншота не го ли видя? 
Или не го разбра, щото Толкова ти е акъла...

image.png

току-що, plamen.spam написа:

Документ не можеш да покажеш.

Документ да показвам за нещо, което ти самият доказа... поради тоталната си невменяемост? 😆

току-що, plamen.spam написа:

Дечко, малко разяснение: 'дефиниция' е определение. Когато става въпрос за юридическо понятие, определението се цитира, а не се 'обяснява'.

Т.е. ти ще разясняваш на мен, при положение, че от един час, не можеш, да ми "обясниш", какво е това чудо "Кодекс на труда"? Забавно... 😆

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Или не го разбра, щото Толкова ти е акъла...

Е, ти си с бая акъл... щом се налага, да ми "скрийншотваш" нещо, при положение, че всеки човек с две мозъчни гънки просто ще го обясни с думи и няма да се затруднява по никакъв начин. Е, поне с документите си силен... 😆

Т.е. ти ще разясняваш на мен, при положение, че от един час, не можеш, да ми "обясниш", какво е това чудо "Кодекс на труда"? Забавно... 😆

Е, ти си с бая акъл... щом се налага, да ми "скрийншотваш" нещо, при положение, че всеки човек с две мозъчни гънки просто ще го обясни с думи и няма да се затруднява по никакъв начин. Е, поне с документите си силен... 😆

Дефинициите се цитират, другото е за лаладжии като теб.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Дефинициите се цитират, другото е за лаладжии като теб.

Да, де... Лаладжията е ясно кой е, тоя дето няма два грама мозък в главата си, че даже не може, да ти обясни, какво е това чудо "Кодекс на труда". Баси дъното е тоя форум, пълен с интелектуалци.

Да, де... Лаладжията е ясно кой е, тоя дето няма два грама мозък в главата си, че даже не може, да ти обясни, какво е това чудо "Кодекс на труда". Баси дъното е тоя форум, пълен с интелектуалци.

На какво основание ми вмени задължението да ти обяснявам всичко, което ти хрумне?

Ти не си ли наясно с Кодекса на труда?
Не си ли работодател?
Или с ортака ти бачкате само двамата?

Кво задължение? Просто целя да те изкарам извън зоната ти на комфорт, и си го постигнах. Идеята е просто да ви накарам, да разсъждавате, а вие понеже не можете, та затова и ставате за кашмер. Същото упражнение го проведох и с Дзвяра малко по-рано... Той изведнъж даже спря да пише...

Айде, приятна вечер. Доказа, че си умно момче...

Кво задължение? Просто целя да те изкарам извън зоната ти на комфорт, и си го постигнах. Идеята е просто да ви накарам, да разсъждавате, а вие понеже не можете, та затова и ставате за кашмер. Същото упражнение го проведох и с Дзвяра малко по-рано... Той изведнъж даже спря да пише...

Айде, приятна вечер. Доказа, че си умно момче...

Да не засегнах някое слабо място с последните въпроси?
Съжалявам. Не съм искал да ти причинявам дискомфорт.

Никакво слабо място не засягаш, не се тревожи. Толкова си елементарен, че единственото, което можеш, да ми причиниш е смях и съжаление. Ти не си в състояние, даже да обясниш какво е това чудо "Кодекс на труда", седнал, да ми коментира заплати и договори...

Да не говорим за прозренията ти в областта на документите и статистиката, то там направо е плачевно състоянието. 😆

преди 10 часа, БаалБек написа:

Колко човека са в главата ти? Не ми отговаряй - риторичен въпрос.

М-да, функционалната ти неграмотност е сериозна пречка при всеки опит за общуване.

Да ти го обясня по-просто, като за по-прост интелект, като твоя.:)

Правилната думата в изречението е "нелечимо", идва от лечение.

преди 14 часа, БаалБек написа:

Заболяването му е неличимо, но поне се забавлявам.

:popcorn2:

преди 4 часа, communismatic написа:

Никакво слабо място не засягаш, не се тревожи.

Супер. Значи, не съжалявам и мога пак да попитам.

Ти не си ли наясно с Кодекса на труда?
Не си ли работодател?
Или с ортака ти бачкате само двамата?

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Ти кое не разбра от поста ми? Щото ме питаш два пъти вече и то след като съм го написал...

преди 5 часа, communismatic написа:

Факт е, че нямаш никакви познания по нито една тема. Кво да коментираме повече, то се вижда с просто око...

преди 26 минути, communismatic написа:

Факт е, че нямаш никакви познания по нито една тема. Кво да коментираме повече, то се вижда с просто око...

Имам някакви познания, че веднага след 1947 г. България не е изплащала репарации нито към Югославия, нито към Гърция, нито е хрантутила РККА.

Все неща, за които разни любители-историци-въдичари, с прочетени два вагона исторически книги, не само че не знаеха, но се опъваха до последно, докато авторитетите им не ги приключиха с едно изречение.
А за гражданска война в Гърция, временно правителство и дипломатическа комуникация през ООН даже не са и чували...

Все пак, внимавай с въдиците. Да не се оплетеш и като дръпнеш, с кукичката да не си разпориш нещо лично.

Но... Ти си знаеш най-добре...

image.png

преди 26 минути, plamen.spam написа:

Имам някакви познания, че веднага след 1947 г. България не е изплащала репарации нито към Югославия, нито към Гърция, нито е хрантутила РККА.

Верно? :) 

на 26.10.2025 г. в 21:56, plamen.spam написа:

Поне до средата на 1957 г. с Гърция все още не е постигната спогодба за конкретния начин на покриване на репарациите.

Пича е 100% сигурен в твърденията си... 

на 26.10.2025 г. в 17:57, plamen.spam написа:

Плиткоумний, защо всички от онова време имат спомени, че агнешкото месо е отивало за Гърция?

Това е уникално. Пламен Умния стига до умопомрачителното заключение, че сме изплащали репарации с агнешко МЕСО, понеже Андрей Пантев имал спомени, че като дете било дефицитно. 😆

на 26.10.2025 г. в 18:00, plamen.spam написа:

Агнешко е нямало много години, но кокошките и яйцата непрекъснато се увеличават от 1952 г. нататък. Защо ли?

Продължава тезата за агнешкото... и естествено се говори за 50-те години. Естествено, нищо общо със сегашната мантра, която се върти...

на 26.10.2025 г. в 15:39, plamen.spam написа:

Да видим, дали ще получиш нещо по-различно от агнешко месо и вода

Агнешко месо... Сега вече не е агнешко месо, а агнета и шилета, ама... важното е, че пича е 100% сигурен в твърденията си. Той много ги разбира нещата. Определено...

на 26.10.2025 г. в 14:56, plamen.spam написа:

Гърците, обаче си ги искат, а освен това, репарациите да са почти изцяло с доставки на агнешко месо. Това е продължило чак до 1964 г., когато е постигнато споразумение за прекратяване на изплащането, като са останали непогасени 7 млн. долара.

Изплащали сме репарациите на Гърция в агнешко месо (вече не е агнешко месо, ама майната му), та изплащането е продължило чак до 1964-та година. И последното пак няма нищо общо с новата мантра, която подхваща...

-------------
Е, важното е, че човека е супер наясно с нещата. То си личи... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.