Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Хайде бе, не се крий, не мишкувай. Ела да ни разкажеш за вагонетката с книжки? 😆

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 11 часа, communismatic написа:

Как да наричаме държава, която възхвалява Степан Бандера, правейки го национален герой?

Кой го казва това?

Човек, който е бил в основата на етническите чистки по време на Втората световна война?

Да покажеш ФАКТИ, за какво точно се отнася написаното? Така излиза руска пропаганда и ти току що я потвърди!

Имаш ли идея кой изобщо е Бандера?

За теб е ясно, че нямаш! Горните ти два цитата, го потвърждават. 

Ако искаш, можем да продължим и със законите в Украйна.

Но не си продължил...?!?!

До този момент стана 4 на 0 за мен!

:popcorn2:

Не броим предишните ти излагания, когато в ярост, че ти обориха лъжите премина на лични нападки! 

В това видео Джулиан Чунг предлага кратко въведение в логическите грешки Ad Hominem (Ад Хоминем), или т.нар. лични нападки. Тя показва с примери шест различни вида Ad Hominem - лична атака, конфликт на интереси, tu quoque ("ти също"), вина по асоциация, грешка на произхода и ad feminam (атакуване на аргумента, защото се изказва от жена). 

:newspaper:

Кажи за Бандера, ако е аргумент да отричаме днешна Украйна, тогава как оценяваш факта, че Русия почита Сталин? 😆 Човек с несравнимо повече жертви? Или едните жертви тежат повече от другите? Смяташ ли да ми отговориш тази година на някой въпрос?

преди 14 часа, communismatic написа:

Защо ЕС се скъсва да купува руският газ и петрол чрез страни-посредници?

И "случайно" ти липсват ФАКТИ, с които да си докажеш твърдението...🤡

Да не се окаже, че "продава" на по-ниска цена в сравнение "БЕЗ страни-посредници"?

:popcorn2:

Вече стана 5 на 0 за мен....

преди 9 часа, "Саша" написа:

Покажи ми къде съм казал, че имам изобщо шофьорска книжка или каквато и да е книжка изобщо?

Tи що си изтри предният пост, дето беше изплискал легена? Срам ли те хвана нещо?

преди 8 часа, plamen.spam написа:

При положение, че статията e от 2015 г., при това интервю, което значи, че първо се пише както го е разбрал интервюиращият, а после минава и през редактор...
Едва ли Калинова е била на твоята фаза "доколкото си спомням" и затова съм по-склонен на варианта "техническа грешка" относно 7-те процента.
Като се има предвид, че пет години по-рано (2010 г.) пише всичко както си е - и за процентите, и за водата...
Или пък... като доцент е била по-старателна?

Пламене, има ли изобщо някаква доза достойнство у теб? 😆

По-голямата част от аргументите ти бяха моментално оборени.

От теб ли? 😆

Да изръкопляскаме и да възкликнем:
"Ауу, колко умно е това дете! То е ученолюбиво и всичко си знае...С'я... че го е разбрало и запомнило погрешно... К'во толкова"

Ми аз не чакам нищо подобно от теб, но явно ти чакаш подобно нещо от нас. Щом още ти стои подписа, а стана ясно и на тираджията, че фактически не си имал никакво понятие, каква реално е истината относно репарациите... Не знам, не знам... 😆

преди 8 часа, "Саша" написа:

Хайде бе, не се крий, не мишкувай.

Тираджията пак не си е пил хапчетата...

преди 8 часа, БаалБек написа:

Да покажеш ФАКТИ, за какво точно се отнася написаното?

Казанлъшката умница няма понятие от чистките на ОУН и УПА, каква изненада... 

За теб е ясно, че нямаш!

Мда, сигурен съм, че ти имаш повече от мен...

До този момент стана 4 на 0 за мен!

Мхм... Най-редовно ни убиваш... от смях.

преди 7 часа, "Саша" написа:

Кажи за Бандера, ако е аргумент да отричаме днешна Украйна, тогава как оценяваш факта, че Русия почита Сталин?

Сталин е бил ръководител на СССР, правейки я най-силната държава в света, а Степан Бандера е една фашизоидна измет... Знам, че не правиш разлика между едното и другото, ама все пак...

преди 5 часа, БаалБек написа:

Да не се окаже, че "продава" на по-ниска цена в сравнение "БЕЗ страни-посредници"?

Т.е. аз нямам факти, а ти имаш? Я дай да видя? Във Фейсбук какво са поствали по тая тема? Научи ли как се изчислява БВП-то, между другото. Понеже последният път много балалайкаше, ама пак рязко млъкна...

Споко, фактите няма нужда да бъдат показвани на хартия , като спуснатите от 19** година от пленума на БКП.

ФАКТ - Шефовете на Мерцедес, БМВ, ФВ груп, БАСФ и БОШ отиват на крака да уговарят Китай да продава на преференциални цени части за коли и ресурси на Германия! Иначе ако няма сделка Германия влиза официално в рецесия!

Защо когато имаше евтин газ и петрол от Русия Германия и Франция процъфтяваха с най- голям ръст в света, а сега са с най- ниските ръстове в света?

Защо едно време Китай продаваше боклуци , но ЛОШИТЕ руснаци завъртяха кранчето надолу и сега Китай процъфтява а Европа запада?

ФАКТИ!

Очаквам с нетърпение поредното Ха-Ха под поста ми :) 

преди 20 минути, communismatic написа:

От теб ли? 😆

Да.

Късопаметнико?
Твърдение №1 - Опровергано след 29 минути
Твърдение №2 - Опровергано след 7 минути
Твърдение №3 - в частта за СФРЮ опровергано след 35 минути

преди 21 минути, communismatic написа:

Ми аз не чакам нищо подобно от теб, но явно ти чакаш подобно нещо от нас. Щом още ти стои подписа, а стана ясно и на тираджията, че фактически не си имал никакво понятие, каква реално е истината относно репарациите... Не знам, не знам... 😆

Разбира се, че не знаеш, не знаеш... 😁
Ти си на "ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ", а се оказва, че всички позиции в тезата ти си ги запомнил погрешно.

Брат, потърси помощ... Сериозно. Ти си тотално изчаткал тип, знам че много ти е "терсене", че за пореден път се изложи като кифладжия, ама това е положението... В смисъл, не виждам, какво повече мога, да напиша. Там е работата, че вече не си ми и забавен в простотията си. Просто си толкова жалък, че не е смешно, а е тъжно дори. 😆

преди 47 минути, Belefor написа:

ФАКТ - Шефовете на Мерцедес, БМВ, ФВ груп, БАСФ и БОШ отиват на крака да уговарят Китай да продава на преференциални цени части за коли и ресурси на Германия!

И? Къде си показал достоверни източници как "Отиват на крака да уговарят Китай да продава на преференциални цени части и ресурси“? И стенограмата от тези разговори какво съдържа, че правиш лъжливи внушения?

Или и тях ще чакам, като другите? 

Аха да покажеш и се скриеш или коментираш мен или други потребители, които ти оборват глупостите.

преди 1 час, communismatic написа:

Т.е. аз нямам факти, а ти имаш? Я дай да видя?

:newspaper:

8 на 0 за мен. 

Само за един ден те оборих осем пъти, а ти нито веднъж не успя да си докажеш твърденията. Тоест лъжеш постоянно, а уж бил чел вагони с книги.

преди 7 минути, БаалБек написа:

Само за един ден те оборих осем пъти, а ти нито веднъж не успя да си докажеш твърденията. Тоест лъжеш постоянно, а уж бил чел вагони с книги.

Ти не си способна да "обориш" дори и бавноразвиващ...

"Близо 40 г. не можем да се възстановим от съветската власт, а за 30 г. стъпихме на крака след 5 века османско владичество."

преди 14 минути, БаалБек написа:

Или и тях ще чакам, като другите? 

От @Belefor цяла седмица чакаме прословутата статистика.

на 10.11.2025 г. в 14:26, Belefor написа:

Да ти покажа ли статистиката за битовата престъпност преди и сега?

След 1990 г. цял табун партийни герои, след като направиха каквото можаха да съсипят България, си събра багажа и се пръсна по Южна Африка да се укриват.
Сега същите тези "емигранти по неволя" се появяват онлайн да раздават акъл как соцът бил прекрасен.
И понеже е леко неудобно да се връщаме към онези славни времена с опашките, липсите и доносничеството  - хоп, темата магически се измести към ЕС, Китай, природните ресурси и квантовата физика, ако трябва.
Важното е да не говорим за зулумите, които самите те добре помнят, но упорито се правят, че не са се случвали.

@Belefor е от същото котило.

преди 24 минути, БаалБек написа:

онези славни времена с опашките

Едва ли те вълнува, че в капиталистическите страни, въпреки че има повече магазини с пълни със полугодни стоки рафтове, пак има опашки. И там се трупат да пазаруват преди или след работа, а не равномерно през целият ден. Особено много се трупат на примоции и разпродажби, дотам че често се сгазват, или бият до смърт. Тука с дискотека индиго и май не само, също вкусихме острието на оная с косата, доста семейства изгубиха децата си от благия, захаросан капитализъм.

Между другото... понеже стана дума за опашките...

Цитат

Германците трябва да чакат до една година за новите си автомобили до голяма степен поради недостига на полупроводници, казаха пазарни анализатори за dpa. „В зависимост от марката и модела, сроковете за доставка са се стабилизирали между три и шест месеца за повечето автомобили“, каза в сряда Маркус Велер, маркетингов анализатор в немската асоциация за автомобилната индустрия. Изчакването за премиум модели може да продължи до девет месеца или дори година, добави той. Производителите съкращават производството в резултат на недостига на основни компоненти. Щефан Райндл, ръководител на института за автомобилния сектор в Гайслинген, прогнозира, че недостигът ще продължи и през следващата година и дори може да се влоши, като вече не се предлагат отстъпките от официалната каталожна цена, а цените на употребяваните автомобили също ще се повишат. „Наличността в автокъщите силно се понижава“, казва Велер. Когато в миналото клиентите не са виждали своя модел при дилъра, той обикновено може да бъде поръчан от производителя, но сега това е по-проблематично, каза той.

Това също е интересно...

Цитат

Трите най-популярни електрически модела, въз основа на търсенето в момента, са следните:

Fiat 500 e (4-5 месеца чакане)
Dacia Spring (5-6 месеца)
Kia EV6 (12-18 месеца)

преди 4 минути, communismatic написа:

Fiat 500 e (4-5 месеца чакане)
Dacia Spring (5-6 месеца)
Kia EV6 (12-18 месеца

Абе нещо тия германци...що не купуват само, или поне главно родните марки там мърчедес, бмв и т.н. разбира се, в случая, електрокарите им, ами налитат на чужбинско. Щото е по-евтино ли. Нали са богати?

преди 24 минути, Sliderum2 написа:

Едва ли те вълнува, че в капиталистическите страни, въпреки че има повече магазини с пълни със полугодни стоки рафтове, пак има опашки.

на 16.11.2025 г. в 11:33, Sliderum2 написа:

*Отделям дефекации(изпражнения).

преди 56 минути, БаалБек написа:

След 1990 г. цял табун партийни герои, след като направиха каквото можаха да съсипят България, си събра багажа и се пръсна по Южна Африка да се укриват.
Сега същите тези "емигранти по неволя" се появяват онлайн да раздават акъл как соцът бил прекрасен.
И понеже е леко неудобно да се връщаме към онези славни времена с опашките, липсите и доносничеството  - хоп, темата магически се измести към ЕС, Китай, природните ресурси и квантовата физика, ако трябва.
Важното е да не говорим за зулумите, които самите те добре помнят, но упорито се правят, че не са се случвали.

@Belefor е от същото котило.

Тая вечер до колко ще работиш?

преди 2 минути, В. Велев написа:

Тая вечер до колко ще работиш?

Да няма пак да ходиш до Казанлък? Тя може да има вече ангажименти...

преди 3 часа, communismatic написа:

Tи що си изтри предният пост, дето беше изплискал легена? Срам ли те хвана нещо?

Пламене, има ли изобщо някаква доза достойнство у теб? 😆

От теб ли? 😆

Тираджията пак не си е пил хапчетата...

Мхм... Най-редовно ни убиваш... от смях.

Сталин е бил ръководител на СССР, правейки я най-силната държава в света, а Степан Бандера е една фашизоидна измет... Знам, че не правиш разлика между едното и другото, ама все пак...

Т.е. аз нямам факти, а ти имаш? Я дай да видя? Във Фейсбук какво са поствали по тая тема? Научи ли как се изчислява БВП-то, между другото. Понеже последният път много балалайкаше, ама пак рязко млъкна...

Хайде бе човек, добре ли си? Започнах да се притесняваме за теб. 😆 Как си? Защо не си отговорил на нито един въпрос?😆

току-що, "Саша" написа:

Хайде бе човек, добре ли си? Започнах да се притесняваме за теб. 😆 Как си? Защо не си отговорил на нито един въпрос?😆

Аз съм добре, питам те, що си изтри поста от снощи, дето беше изплискал легена... Дотам ли я докара? Предния път си изтри акаунта в YouTube, сега си триеш вече и постовете...

преди 3 минути, communismatic написа:

Аз съм добре, питам те, що си изтри поста от снощи, дето беше изплискал легена... Дотам ли я докара? Предния път си изтри акаунта в YouTube, сега си триеш вече и постовете...

? Много ли ме мразиш? 😆

преди 4 минути, "Саша" написа:

? Много ли ме мразиш? 😆

Не, ти мен мразиш. Аз не те диря из другите форуми, правиш го ти... даже не го и криеш. Та... що си изтри поста, че ми е интересно?

току-що, communismatic написа:

Не, ти мен мразиш. Аз не те диря из другите форуми, правиш го ти... даже не го и криеш. Та... що си изтри поста, че ми е интересно?

И на мен ми е интересно защо навсякъде където пишеш, всички ти се подиграват и те обиждат? 😆 Това харесва ли ти? 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.