Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 минути, БаалБек написа:

Не е моя простотия, а на твоите комунисти, които сменят името на цял град. :hush: За да угодят на господаря си.

Не, простотии са постовете ти. Ти си направо машина за писане на глупости...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

По-големи простотии написани от теб не съм чела. На невежа, като теб не се доказва нищо, защото те боли от истината.

току-що, БаалБек написа:

По-големи простотии написани от теб не съм чела. На невежа, като теб не се доказва нищо, защото те боли от истината.

Ти няма как да докажеш, каквото и да било. Просто не си прочела и една книга през живота си...

Вижда се кой колко е прочел. Глупостите ти нямат край и никаква връзка с реалността.

току-що, БаалБек написа:

Вижда се кой колко е прочел.

Вижда се, да. Затова постоянно бягаш от определени въпроси. Толкова си елементарна, че дори не можеш, да защитиш тезата си от глупостите, които ежедневно копираш тук...

преди 8 минути, communismatic написа:

Вижда се, да. Затова постоянно бягаш от определени въпроси. Толкова си елементарна, че дори не можеш, да защитиш тезата си от глупостите, които ежедневно копираш тук...

В огледалото ли се гледаш? 

Изпадаш постоянно в дилема - вечният трагичен сблъсък между вътрешната свобода на личността и зависимостта и от външните причини! Ти избираш винаги външни зависимостти. Особено във финансов смисъл, а да не говорим за менталното ти ниво - потресаващо ниско.

току-що, БаалБек написа:

Особено във финансов смисъл, а да не говорим за менталното ти ниво - потресаващо ниско.

Това го твърди смешницата, която до преди няколко седмици, на няколко пъти ми даваше пример с просперитета на България след 1989-а с бетоновите джунгли по курортите...😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Това го твърди смешницата, която до преди няколко седмици, на няколко пъти ми даваше пример с просперитета на България след 1989-а с бетоновите джунгли по курортите...😆

Просперитет си е. Хората трябва да има къде да почиват.

Ако ти пречат винаи може да почиваш с соц бунгалата около Ахтопол, не са мръднали от 50 години.

преди 1 минута, communismatic написа:

Първо се погледни в огледалото. Начина по който виждаш света зависи от стъпалото ти на съзнание. Твоето е на възможно най-ниско ниво. Имаш мнооого стъпала да изкачваш докато стигнеш до моето, при условие, че аз стоя на място. Мхм.

току-що, BANKATA написа:

Просперитет си е. Хората трябва да има къде да почиват.

Така е, да. Сигурен съм, че Ханс, Микола и Наташа идват на Златните заради хотелите на Иван Костов, понеже обслужването е на извънземно равнище, а не заради природата, морето и прочее... Само дето те половината от тия хотели си стоят празни, ама това са бели кахъри...

преди 1 минута, БаалБек написа:

Имаш мнооого стъпала да изкачваш докато стигнеш до моето, при условие, че аз стоя на място.

Бъди сигурна, че никой нормален човек с повече от две мозъчни гънки, от която едната е да се пази равновесие, няма да желае, да стига твоето ниво. Просто ще бъде адски обидно "постижение" за него. 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Така е, да. Сигурен съм, че Ханс, Микола и Наташа идват на Златните заради хотелите на Иван Костов, понеже обслужването е на извънземно равнище, а не заради природата, морето и прочее... Само дето те половината от тия хотели си стоят празни, ама това са бели кахъри...

Толкова си и търсил места по морето в последният момент.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Толкова си и търсил места по морето в последният момент.

Стига бе? Не думай?

20.06.2023 г.

Цитат

Големите морски курорти се оплакаха, че няма туристи. Средата на юни вече отмина, но в "Слънчев бряг" и "Златни пясъци" повечето хотели са празни. В по-малките морски курорти, които основно разчитат на българските летовници, също отчитат слабо начало на сезона.

26.08.2024 г.

Цитат

„Летният сезон върви към пълна катастрофа с празни плажове през месец август заради по-малкото българи и румънци през тази година“, заяви за TravelNews Ивелин Кичуков, председател на Българската асоциация за туризъм. Според него това е най-слабият сезон през последните години.

20.04.2021 г.

Цитат

Летният сезон ще бъде официално открит на 1 май, но северните морски курорти ще останат празни. За Великден край Варна по последни данни ще отворят едва 6 сезонни хотела, тъй като традиционните гости от Румъния масово анулират резервации. Причината е, че задължителните PCR тестове оскъпяват солидно ваканциите им от 3-4 дни, а при завръщане ги чака 7-дневна карантина. Тя не важи, ако минават транзит през България към Гърция, където мерките вече са облекчени. В същото време обещаните преди месец "зелени коридори" за влизане у нас с паспорт за ваксинация, изследване за антитела или PCR, все още не са разписани в заповед на здравния министър.

13.07.2020 г.

Цитат

В разгара на лятото курортите по Северното Черноморие остават празни, съобщи „Труд“. Основните туристи в комплексите, освен българи, са почиващи от Румъния и Полша, както и много малко гости от Германия и Нидерландия. Броят им обаче е толкова малък, че част от хотелите, които отвориха преди броени седмици, вече обявиха край на сезона и хлопнаха кепенците.

08.02.2022 г.

Цитат

Приблизително една трета от леглата в ски курортите у нас ще останат свободни през тазгодишния зимен сезон. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на изслушване пред Комисията по туризъм. Той определи настоящия сезон като много по-успешен от миналогодишния – нощувките в зимните курорти са скочили близо три пъти.

преди 5 минути, communismatic написа:

идват на Златните заради хотелите

Нивото ти е толкова ниско, че като прочетеш "курорт" си мислиш само за "Златни пясъци". Всичко друго е в сиво. Вече почти във всеки град има топ хотели, които винаги са с посетители и правят оборот.

Но...толкова си можеш. Както има една поговорка - слаб в главата, силен в краката.

току-що, БаалБек написа:

Нивото ти е толкова ниско, че като прочетеш "курорт" си мислиш само за "Златни пясъци". Всичко друго е в сиво. Вече почти във всеки град има топ хотели, които винаги са с посетители и правят оборот.

Г-жице Елементарна, аз съм в тоя бранш от сума ти години. За разлика от теб, аз много добре знам какво говоря...

преди 3 минути, BANKATA написа:

Кога си ходил за последно на родното черноморие ?

Мойто момче, аз имам вила на голф игрищата около Балчик и Каварна и апартамент на центъра на Банско. Отделно от това съм в тоя бранш от далечната 2009-та година, когато бях едва на 18 години. Бил съм готвач, сервитьор, управител... каквото се сетиш. Работил съм в три от хотелите на Костов на Златните като готвач. Отделно от това, моите родители държаха механа на голф игрищата и обирахме парите на "пачките", дето цъкаха голф там. Пак казвам... за разлика от вас, аз много добре знам какво говоря. Курортите са празни, тук идват основно "прошляци", дето не могат, да си позволят нещо по-така. Обслужването тук е на адски примитивно ниво. Кво обслужване искаш с мангали, украинци, узбеки и прочее...!? Тия въпросните сигурно не се и къпят.

преди 5 минути, communismatic написа:

Мойто момче, аз имам вила на голф игрищата около Балчик и Каварна и апартамент на центъра на Банско. Отделно от това съм в тоя бранш от далечната 2009-та година, когато бях едва на 18 години. Бил съм готвач, сервитьор, управител... каквото се сетиш. Работил съм в три от хотелите на Костов на Златните като готвач. Отделно от това, моите родители държаха механа на голф игрищата и обирахме парите на "пачките", дето цъкаха голф там. Пак казвам... за разлика от вас, аз много добре знам какво говоря. Курортите са празни, тук идват основно "прошляци", дето не могат, да си позволят нещо по-така. Обслужването тук е на адски примитивно ниво. Кво обслужване искаш с мангали, украинци, узбеки и прочее...!? Тия въпросните сигурно не се и къпят.

Значи не си търсил места в последният момент по родното море ама се изказваш.

ПП: да ти кажа миналата година в хотела бяхме обслужвани от узбекистанци и бяха много по-вежливи от българският персонал където и да съм почивал.

Иване, ти български говориш ли? Какво има, да се коментира още, при положение, че самият министър казва, че курортите са празни!? Дадох ти данни от "кухнята" за последните 4-5 години, ако искаш, мога да потърся и от по-рано? Ама има ли изобщо смисъл...

Ето ти и от 01.07.2019 г. Лияна Панделиева (оная, дето беше лицето на СДС едно време) го е писала.

Цитат

Признавам, че се поколебах преди да споделя видеото на напълно пусти плажове на Златните, но разгледах внимателно сянката – да не е утринна от 6 сутринта, например, а почти по обяд, както казва и авторът на записа. И после заваляха снимки от Черноморието – празни, пусти плажове, празни, пусти плажни ивици. Поморие, Какао бийч, друг плаж, публикуван от колега-журналист – от всякъде е едно и също.
Това не е моментен удар по туризма ни, това тепърва ще се стовари с адска сила върху цялото Черноморие.

преди 1 час, BANKATA написа:

В цивилизованият свят се случва по един или друг начин. Кризата 2008 беше доста по-зле, и?

Притеснявай се за онези където държат всичко в информационно затъмнение, че имат навика да "осветляват" всичко когато стане твърде късно.

През 2008 г нямаше инфлация, даже напротив...

преди 4 минути, communismatic написа:

Иване, ти български говориш ли? Какво има, да се коментира още, при положение, че самият министър казва, че курортите са празни!? Дадох ти данни от "кухнята" за последните 4-5 години, ако искаш, мога да потърся и от по-рано? Ама има ли изобщо смисъл...
Ето ти и от 01.07.2019 г. Лияна Панделиева (оная, дето беше лицето на СДС едно време) го е писала.

както говорят че са празни, така и че са пълни

https://offnews.bg/turizam/2024-bila-naj-dobrata-za-balgarskia-turizam-po-moreto-iskat-turisti-i-830950.html

От моята камбанария 2023, едвам намерих хотел по южното море за две семейства.

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

През 2008 г нямаше инфлация, даже напротив...

В коя държава ?

Това което си го копирал, ето и отговора му... Даже вече съм го публикувал. Един вид... Милошев си говори глупости, а реално нещата не са такива.

Цитат

Хотелиерите по Българското Черноморие започват да опровергават оптимистичните прогнози на служебния министър на туризма Евтим Милошев, че туристическият сезон върви с резултати, които ще го направят най-добрия въобще за страната и дори ще надмине предковидната 2019 г.

„Летният сезон върви към пълна катастрофа с празни плажове през месец август заради по-малкото българи и румънци през тази година“, заяви за TravelNews Ивелин Кичуков, председател на Българската асоциация за туризъм. Според него това е най-слабият сезон през последните години.

От Черноморец до Резово е празно през цялата седмица, а на 50% се пълнят хотелите и плажовете само за уикендите. Дори свободните зони без шезлонги и чадъри са полупразни. Най-зле е положението в Приморско, Китен, Ахтопол, Лозенец, Царево, а по-добра е заетостта в Созопол. Традиционно на юг идват още чехи, поляци, унгарци и словаци, но тази година са по-малко и почти липсват.

И другото нещо... Ти може, да си търсил за някой хотел конкретно, но половината от тях си стоят празнички. Аз нямам нищо против, да има повече хотели по Черноморието примерно, ама какъв е смисъла, при положение, че природата се унищожава и има доста повече хотелски места, отколкото реално има туристи...

преди 17 минути, communismatic написа:

Това което си го копирал, ето и отговора му... Даже вече съм го публикувал. Един вид... Милошев си говори глупости, а реално нещата не са такива.

И другото нещо... Ти може, да си търсил за някой хотел конкретно, но половината от тях си стоят празнички. Аз нямам нищо против, да има повече хотели по Черноморието примерно, ама какъв е смисъла, при положение, че природата се унищожава и има доста повече хотелски места, отколкото реално има туристи...

Милошев е прав. 2024 е имало с около 400 хил. повече почиващи лятото в България

https://www.tourism.government.bg/bg/content/broy-registracii-na-bulgarski-i-chuzhdestranni-turisti-za-yuni-2024-g

ПП: не конкретен хотел, а конкретни условия. Басейн и включена храна.

По северното не ходя освен по работа. 

преди 4 минути, BANKATA написа:

Милошев е прав. 2024 е имало с около 400 хил. повече почиващи лятото в България

Спрямо кога? Щото тая статистика обхваща период от три години само...

преди 3 минути, BANKATA написа:

Спрямо '19

Не е спрямо 2019-та, а обхваща период от 2019-та, 2022-ра и 2024-та. И освен това, дори и да е за периода 2019-2024, това не е някакво "уау" постижение. Милошев казва, че щели, да избият рибата и да счупят всички рекорди, откакто се водила статистика...

Цитат

Приходите на туризма, настаняванията и броят туристи показват, че 2024 година досега е най-добрата за туризма, откакто се води статистика, обяви министърът на туризма Евтим Милошев в интервю за БНТ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.