Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 7 минути, BANKATA написа:

Не се и съмнявам че само глупости са ти в главата. То се вижда.

Пише го ВАНКАТА, дето не е в състояние, да се аргументира, по каквито и да било теми, та затова задава едни и същи малоумни въпроси по 200 пъти... 😆

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Невестулки , що бедният българин така го доят тези немци , бе ? М ? 

Плюскайте банани и портокали на промоция и скачайте за "демонокрацията " , амигдали повредени ! 

Абсолютна Гротеска и Цинизъм !!!

преди 1 минута, Inana.. написа:

Абсолютна Гротеска и Цинизъм !!!

а не  е цинизъм тумбак  войвода  да подписва договори за  10 милиарда за чертежи на ф16  и  да взима комисионни  и в същото време да се оплаква че хранителните вериги били изнасяли 1 милиард на година ...

преди 4 минути, Inana.. написа:

Плюскайте банани и портокали на промоция и скачайте за "демонокрацията " , амигдали повредени ! 

ще плюскам

български краставици за 6лв

и на следващия ден ги намалили на 3 лв и ги писали гръцки >... от същата касетка ...

преди 33 минути, communismatic написа:

дето не е в състояние, да се аргументира,

само аз мога да се аргументирам в това сайтче

питайте ме .

преди 57 минути, communismatic написа:

Пише го ВАНКАТА, дето не е в състояние, да се аргументира, по каквито и да било теми, та затова задава едни и същи малоумни въпроси по 200 пъти... 😆

Като сте тъпи с бъди да разберете въороса от първият път к'во да ви правя.

преди 40 минути, BANKATA написа:

Като сте тъпи с бъди да разберете въороса от първият път к'во да ви правя.

Така е, да. Не е от това, че не можеш, да се включиш адекватно в каквато и да било тема... 😄

Процеси по сталинистки образец следват "народния съд"

Законен ли е Народният съд? Какви норми е нарушил? По какви параграфи и по кой закон се е провел?

Слушам тези смислени и научно издържани изложения и си мисля: Ние трябва да разберем най-напред едно-единствено нещо. Ние в България, или по-точно нашите бащи, деди и прадеди са имали работа с болшевики.

А болшевиките не признават закон!

Като причини за съдебните процеси след приключване на работата на т.нар. народен съд може да бъдат назовани няколко:

- Общ упадък и хаос в производството, ниско качество на продукцията, аварии, разпиляване на ресурси поради лошо управление;

- Шпиономания;

- Търсене на вредители и саботьори;

- Класова омраза и желание за окончателна разправа с "недоубитата буржоазия";

- Борбите вътре в БКП и търсене на "врага с партиен билет";

- Примерът на болшевиките в СССР.

Съдебни дела срещу шпиони, саботьори и вредители в индустрията. Ударът срещу българската военна индустрия. Съдебният процес срещу електроинженерите. Разправата с пожарните командири. Съдебни процеси срещу инженери. Съдебната гавра с минните инженери - Много минни инженери и специалисти, както и няколко хиляди миньори, между които и много опитни, са уволнени поради неблагонадежден произход и антикомунистически убеждения, а на тяхно място са назначени нови хора с бележки от клубовете на Отечествения фронт. През 1946 г. добивът на въглища от мини "Перник" е с 300 хил. тона по- нисък в сравнение с 1943 г., с по-ниско качество и високо пепелно съдържание, но за сметка на това с цената на много повече миньорски надници.

Равносметката е печална. Чрез физическо отстраняване на хиляди "бивши хора" и лишаване от експертна и социално-икономическа основа на българското стопанство, чрез съд и тотален контрол върху семействата им България бе лишена от голяма част от икономическия експертен елит, изграждан още от епохата на Възраждането.

преди 3 часа, Иван89 написа:

Здравейте някой търси ли книги за социализма за Тодор Живков БкП марксизма

И са к'во? Наречи ме параноик, но... ко некоя копнееща (бих казал даже петимна) за тая литература хармонична и всестранно развита личност каже, че търси и доразвивайки мисълта ти попита "какво предлагаш?", ще посечеш крехките филизи поникнала надежда с "Нищо. Просто питам"?

преди 2 часа, БаалБек написа:

Равносметката е печална. Чрез физическо отстраняване на хиляди "бивши хора" и лишаване от експертна и социално-икономическа основа на българското стопанство, чрез съд и тотален контрол върху семействата им България бе лишена от голяма част от икономическия експертен елит, изграждан още от епохата на Възраждането.

Затова "без елит и специалисти" се изградиха язовири, заводи, електроцентрали и то атомна, училища, болници, безплатно образование и здравеопазване и т.н.н. и т.н.н.

преди 7 минути, В. Велев написа:

Затова "без елит и специалисти" се изградиха язовири, заводи, електроцентрали и то атомна, училища, болници, безплатно образование и здравеопазване и т.н.н. и т.н.н.

Само си представи, ако имаше този елит и специалисти, до къде щеше да е България. Умножи всичко по няколко пъти.

преди 13 минути, БаалБек написа:

Само си представи, ако имаше този елит и специалисти, до къде щеше да е България. Умножи всичко по няколко пъти.

И сега има доста "специалисти" за народен съд. Предадоха и продадоха България.

ПРОУКРАИНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ се държи престъпно. Налага се да бъде спешно свалено, със сила, защото няма да си отиде доброволно.
Участващите в кабинета на националното предателство партии ГЕРБ, БСП, ИТН, ДПС заедно с подгряващата ППДБ трябва да бъдат разпуснати и дерегистрирани.
Сглобката "Желязков" ни тласка не просто към погрешната страна на историята, а към поредна катастрофа, към нов Ньой, репарации, заробващи дългове, не дай, Боже - откъсване на територии. А знаем, че султанатът на юг с неговата "стратегическа дълбочина" е винаги готов.
"Be brave, be strong!" (Бъди силен, бъди смел!), папагалства сламеният премиер по адрес на "героя" Зеленски.
"Герой" вероятно само в романите на Гошо Букъра, екранизирани от Тео Ушев и издадени от Манол Пейков.
Най-тъпото е, че Росен Желязков просто пренаписва суфлирани му от Брюксел клишета. Той не мисли с главата си. Тия типове се перчат на Тръмп и Путин с псевдо-месиански туитове, откраднати от Стария Завет.
"Бъди смел, бъди силен" заръчва Йехова на Исус Навиев преди да изгради ханаанската земя.
Патос, самозванство, маниерничене, клишета - какво друго да измисли бездарната пропаганда на розовия Коминтерн, която отдавна се е удавила в собственото си словоблудство.
Туитове срещу двете най-мощни ядрени сили (трите, ако добавим Китай) е интересна стратегия за печелене на война.
"Общоевропейската армия начело с Фон дер Лайен ще издържи точно 20 минути и ще се предаде", признава вицепремиерът на Италия Салвини.
Друго си е обаче храбрецът Росен Желязков да цитира старозаветния Господ, а другият храбрец Зеленски юнашки да се крие в Лондон вече трети след унижението в Белия дом, вместо да се прибере у дома, където да обясни честно на народа си защо не иска мир, защо извлича млади мъже от улиците и ги праща на сигурна смърт, защо продължава да комисионерства от една братоубийствена касапница...
И каква е великата помощ на Албиона за Украйна? 2,7 млрд. евро от...замразените руски активи, разбира се.
Фашизоидните слуги на Сорос продължават да обсебват чужд национален капитал и да се разплащат с него без санкция.
Мисля си, че те наистина случиха с Путин и неговото търпение - друг на негово място вероятно отдавна би ги изпепелил.
И все пак това търпение не е безкрайно. Стармър би могъл да си поиграе още малко с него, защото е далеч и разполага с бомби. А ние? На гол г*з чифте пищови.
Отдавна призовавам такива като Желязков, Тагаренко, Чехлю Банов, Асен Генов, Сюлейман Паси, Ленче-Кремче и Миндята да запашат калашници и да хукнат към Източния фронт, след като толкова им се воюва. Залогът трябва да е техният живот, не общонародният, и това вече не е шега.
Мъск е поискал САЩ да излезе от НАТО, самият генсек Рюте обръща палачинката и кара Зеленски да се извини на Тръмп, но българският министър-председател плюс кумеца Георг натискат войната да продължи до дупка?!
Росен Желязков ще свърши лошо, на трибунал, но аз знам кой го изпраща там - менторът му Бойко Борисов. Росен изгаря като предишния аватар Мария Габриел, ала тя все пак се спаси в някакво НПО, не стигна до съд. Този път прошка няма да има.
Борисов сега хитрува, заема "неутрална" позиция", преписал е статуса на Джорджа Мелони (която минава за балансьор) и нахално тръби, че нямал нищо общо с правителството.
Опитва, завалията, да се преобуе във въздуха, чудейки се на кой цар да се поклони.
Забавно е да гледаме метаморфозите на тези момчета (примерно Пеевски, който от пръв евроатлантик вече е пръв тръмпист) - забавно е, но пък е пагубно за съдбините на отечеството. Ето защо няма друг изход освен светкавичното им остракиране от властта и достъпа до публичен ресурс. И без това управляват след фалшифицирани избори.
Вижте Румъния, вижте Гърция, мислете за България!
May be an image of 6 people and the Oval Office

All reactions:
1.4K1.4K

преди 2 минути, В. Велев написа:

Фашизоидните слуги на Сорос продължават да обсебват чужд национален капитал и да се разплащат с него без санкция.

Ама още ли продължават? Ех този Тръмп, нищо не е спрял.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Мъск е поискал САЩ да излезе от НАТО

До идването на новата администрация, която пак ще вкара САЩ в НАТО. Тези си играят на "иди ми, дойди ми"

Яко си захапал кукичката...

еВРОПОДЛОГИТЕ , ВЕДНАГА ДА ДОЙДАТ ДА МИ ОБЯСНЯТ ТУК - ЗАЩО ТАКА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ПРЕЦАКАН ??!!

преди 1 час, Inana.. написа:

еВРОПОДЛОГИТЕ , ВЕДНАГА ДА ДОЙДАТ ДА МИ ОБЯСНЯТ ТУК - ЗАЩО ТАКА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ПРЕЦАКАН ??!!

Как само плюскането ви интересува, а? Яйцата и бананите били с некфи стотинки разлика, както твърди депутатката, която си е избрала някаква брошура с изогдни за речта ѝ цени. В същото нещастницата взима някъде около 10 бона заплата за комисиите и други депутатски бонуси. Наскоро си гласуваха да им се вдигнат за пореден път заплатите, този път допълнителни 800 лв. Лицемерие е това! Вклюичтелно и "неевроподлогите" взимат по толкова.

https://trud.bg/a/articles/депутатската-заплата-нарасна-с-800-лв

преди 3 часа, В. Велев написа:

Много ми е чудно, какви "страсти" има това момиче в живота, за да се занимава буквално по цял ден в ровене из интернет на всякакви нелепици, само и само да съвпадат с възгледите й, които са не по-малко нелепи. Потресаващо... 

преди 57 минути, communismatic написа:

Много ми е чудно, какви "страсти" има това момиче в живота, за да се занимава буквално по цял ден в ровене из интернет на всякакви нелепици, само и само да съвпадат с възгледите й, които са не по-малко нелепи. Потресаващо... 

Не е момиче. И не е от Казанлък. Интересите МУ са да работи в соросоидна НПО. Честити рожденния ден на сорос и ръси цял ден дезинформацията, която МУ изпращат против социализма, Русия, а сега и против Тръмп.

Лакей на тъмните сили. Ще го употребят и захвърлят. Както досега правят с подобните.

току-що, В. Велев написа:

Не е момиче. И не е от Казанлък. Интересите МУ са да работи в соросоидна НПО. Честити рожденния ден на сорос и ръси цял ден дезинформацията, която МУ изпращат за Русия, а сега и за Тръмп.

Ти сериозно ли вярваш, че НПО ще разчита на момче/момиче с възможностите на БаалБек за да ръси пропагандата си!? То трябва да е доста закъсало... 😆

току-що, communismatic написа:

Ти сериозно ли вярваш, че НПО ще разчита на момче/момиче с възможностите на БаалБек за да ръси пропагандата си!? То трябва да е доста закъсало... 😆

На НПО-тата не им трябват умни хора. Те си имат такива в централите, които пишат дезинформацията и агитационните материали. Такива като бъблукащата са само последното звено да ги поства из социалните мрежи. 

преди 2 минути, В. Велев написа:

На НПО-тата не им трябват умни хора. Те си имат такива в централите, които пишат дезинформацията и агитационните материали. Такива като бъблукащата са само последното звено да ги поства из социалните мрежи. 

Тц. Просто у нас е настанал масов умствен мор из младото поколение. Когато един човек е с ограничен капацитет, той е склонен към пропаганда. Просто у него липсва всякакво критично мислене, затова и кълве на гола кука на всякакви измишльотини... Аз съм абсолютно убеден, че тя искрено вярва на тия дебилщини. Миналата седмица ми даде пример за просперитета ни след промените със застрояването на курортите у нас. И то неведнъж...

Все по-зле ще става. Изобщо не съм оптимист за бъдещето на България. С такова население, какво бъдеще ни очаква!? 

преди 2 минути, communismatic написа:

Тц. Просто у нас е настанал масов умствен мор из младото поколение. Когато един човек е с ограничен капацитет, той е склонен към пропаганда. Просто у него липсва всякакво критично мислене, затова и кълве на гола кука на всякакви измишльотини... Аз съм абсолютно убеден, че тя искрено вярва на тия дебилщини. Миналата седмица ми даде пример за просперитета ни след промените със застрояването на курортите у нас. И то неведнъж...

Все по-зле ще става. Изобщо не съм оптимист за бъдещето на България. С такова население, какво бъдеще ни очаква!? 

Да. Може и такава да е. Това е още по-лошото. Затъпиха младото ни поколение. Сега и наркотиците ги довършват.

преди 8 минути, В. Велев написа:

Да. Може и такава да е. Това е още по-лошото. Затъпиха младото ни поколение. Сега и наркотиците ги довършват.

Аз самият съм част от младото поколение, на 33 години съм. Ама ако се сравнявам с едновремешните 33 годишни... Баща ми е от онова поколение, расло през времето на социализма, което може всичко. Затова и у нас не сме викали никога водопроводчик, ел техник и т.н. 

преди 28 минути, В. Велев написа:

Пример е овцата-безумствения капацитет.Той поне без да иска си признава ,чрез безсмислените постове навсякъде из темите.

преди 55 минути, communismatic написа:

Аз самият съм част от младото поколение, на 33 години съм. Ама ако се сравнявам с едновремешните 33 годишни... Баща ми е от онова поколение, расло през времето на социализма, което може всичко. Затова и у нас не сме викали никога водопроводчик, ел техник и т.н. 

Радвам се за теб! Всяко правило си има изключение.

Дъщеря ми е 37 годишна. За съжаление е много умна като за жена.

И аз съм подобно на баща ти. Не искам да се хваля, но тогава получихме страхотно образование. 

Утре ще докарат в месарския джуланче за празниците. Я съм се наредил на опашка, че количеството е ограничено и неща пак да карам на Ляб и мас :cooking1:

преди 12 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Утре ще докарат в месарския джуланче за празниците. Я съм се наредил на опашка, че количеството е ограничено и неща пак да карам на Ляб и мас :cooking1:

Нещо друго ти е ограничено на теб, но там няма как да ти се помогне....пък и не съм сигурен, че си струва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.