Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Марксистът-ленинист съпоставя разграбването от червените ръководства до една бензиностанция. И тропа, тропа с краче.

Той е за всичко подкован с исторически факти и документи, но още не ще да признае за колко пари е служил български войник по време на соц-а.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, teo-glavata написа:

Kакво поддържане, бе каун? Какво не ти харесва в язовирите? Никой не е виновен че са сделани по калпави съвеЦки проекти. Сделали язовир с 5-6 кв. км площ, дето се "пълни" от една рекичка с нулев дебит. Че то само изпарението сигурно е по голямо от дебита на рекичката - не ми се смята сега конкретно

При социализма защо бяха пълни, а сега не. Така че повредата е в твоя телевизор.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Аз ти показах че си в много голяма грешка.

Кво си показал? Ти до преди няколко часа даже отричаше, че изобщо имало такава приватизация. Сега вече даже и си ми доказал, че греша... 😆

преди 2 минути, BANKATA написа:

Наистина ли си мислиш че при правене на търг някой проверява участниците дали имат пари или не?

Т.е. е напълно нормално от бензиностанцията да не остане нищо, понеже на никой не му се занимавало, да установи, дали изобщо бъдещият приватизатор не е най-обикновен измамник? Ти сериозно ли? 😆😆😆😆😆
Добре... Тук идва и следващият ми въпрос. Е, тогава... каква функция по-точно изпълняват тия, които отговарят за приватизационните сделки? Да взимат заплата?

преди 3 минути, BANKATA написа:

Работата на министъра на финансите е да каже кои обекти за какви пари трябва да се продадат.

Мхм. Той бил оценител. И какви пари са взели тогава от бензиностанцията, щото оня изобщо не е имал пари? 😆

преди 4 минути, BANKATA написа:

На 99% съм сигурен че при разни корпоративни сделки компаниите нямат наличните пари а деглят заеми.

Мхм. Така-така... 😆

преди 3 минути, parmobil написа:

И тропа, тропа с краче.

Айде, и другият титан на мисълта долетя... Пак ли беше подведен Костов? Пак е бил измамен от лошите комунисти? Кво е оправданието тук? Иван съвсем сериозно ми написа, че не му била работа, да проверява, дали приватизаторите имали пари. Интересно, ква им е работата тогава? 😆

преди 4 минути, parmobil написа:

Той е за всичко подкован с исторически факти и документи, но още не ще да признае за колко пари е служил български войник по време на соц-а.

Отново избълва едни и същи тъпи въпроси, на които съм отговарял над 200 пъти само и само да не отговори на моите... Жалко човече - привърженик на жалък политик. ;) 

преди 8 минути, В. Велев написа:

При социализма защо бяха пълни, а сега не. Така че повредата е в твоя телевизор.

Велева била си млада затва са те пълнели :giggle1:

преди 4 минути, communismatic написа:

Кво си показал? Ти до преди няколко часа даже отричаше, че изобщо имало такава приватизация. Сега вече даже и си ми доказал, че греша... 😆

Т.е. е напълно нормално от бензиностанцията да не остане нищо, понеже на никой не му се занимавало, да установи, дали изобщо бъдещият приватизатор не е най-обикновен измамник? Ти сериозно ли? 😆😆😆😆😆
Добре... Тук идва и следващият ми въпрос. Е, тогава... каква функция по-точно изпълняват тия, които отговарят за приватизационните сделки? Да взимат заплата?

пак ти проговороха звездите.

Хем не си наясно как е приключила сделката хем я фалира, унищожи и разграби.

Мхм. Той бил оценител. И какви пари са взели тогава от бензиностанцията, щото оня изобщо не е имал пари? 😆

Интересувал ли си се някога как протича един търг и какво става ако спечелилият не плати ? Май не, щом задаваш толкова глупав въпрос.

Хем не си наясно как е приключила сделката хем я фалира, унищожи и разграби.

Да, много интересно, как ли е приключила сделката, при положение, че Пушкаров сам казва, че е била тотален провал. Много интересно наистина... 😆

Май не, щом задаваш толкова глупав въпрос.

Добре, човеко с умните въпроси. Кажи ми каква им е работата на тия от приватизацията? В какво им се изразява работата. Значи, не им е работа, дали някой е подставено лице. Не им е работа, дали има парите. Не им е работа, дали ще работи бензиностанцията. Те каква работа вършат тогава? За какво са назначени? Финансовия министър отговарял, да оцени бензиностанцията, какви пари трябвало да струва. Това според мен е по-скоро работа на министъра на икономиката, ама карай. Та... чакам си отговора. Още по-забавно ще стане.

преди 1 минута, communismatic написа:

Да, много интересно, как ли е приключила сделката, при положение, че Пушкаров сам казва, че е била тотален провал. Много интересно наистина... 😆

Добре, човеко с умните въпроси. Кажи ми каква им е работата на тия от приватизацията? В какво им се изразява работата. Значи, не им е работа, дали някой е подставено лице. Не им е работа, дали има парите. Не им е работа, дали ще работи бензиностанцията. Те каква работа вършат тогава? За какво са назначени? Финансовия министър отговарял, да оцени бензиностанцията, какви пари трябвало да струва. Това според мен е по-скоро работа на министъра на икономиката, ама карай. Та... чакам си отговора. Още по-забавно ще стане.

Как се установява дали едно лице е поставено? Това съм сигурен че ще е интересно ?

Как се установява дали едно лице е поставено?

Иване, пише се поДставено, а не поставено. Установява се, когато фирмата му не притежава никакви активи. Установява се когато твърди, че има пари, а всъщност ги няма. Това нещо се проверява от министри, проверява се от агенцията по приватизация и прочее. Наистина, не вдявам, ква е тая твоя мания постоянно, да се излагаш. Ама... 

Велева и @communismatic са същите руски подлоги, като този!

Орлин Орлинов

Из "Ода за СССР"

За тебе е моята ода,

за тебе е моята песен,

за тебе -

днес и завинаги...

Ти трябва всичко да можеш.

Ти трябва всичко да имаш:

танкове и ракети,

свръхзвукови самолети,

гениални физици, гениални поети,

мозъци електронни,

микрополупроводници,

станове многотонни,

океански атомни подводници,

черна металургия,

пещи доменни,

вълнуваща драматургия,

хидроцентрали огромни...

преди 14 минути, communismatic написа:

Отново избълва едни и същи тъпи въпроси, на които съм отговарял над 200 пъти само и само да не отговори на моите... Жалко човече - привърженик на жалък политик. ;) 

Изобщо не си отговорил!!! Само пишеш, че това не е минимална заплата.

Ми не е, ама толкова се плащаше на български войник. И разпечатки от НС ти се показаха, и хора от твоите ти го казаха, но ти се тръшкаш като малко дете.

Толкова ти е трудно да признаеш, че не си прав и незапознат по този въпрос. 

преди 1 минута, communismatic написа:

Иване, пише се поДставено, а не поставено. Установява се, когато фирмата му не притежава никакви активи. Установява се когато твърди, че има пари, а всъщност ги няма. Това нещо се проверява от министри, проверява се от агенцията по приватизация и прочее. Наистина, не вдявам, ква е тая твоя мания постоянно, да се излагаш. Ама... 

Ти знаеш ли колко е била първоначалната цена и колко е имало лицето/фирмата? И по този въпрос може само да спекулираш като с другите.

И не ми отговори какво става с един търг ако спечелилият не плати ?

преди 1 минута, parmobil написа:

Само пишеш, че това не е минимална заплата.

Ми, естествено, че не е. Как ще е минимална при положение, че е само няколко процента от нея? Ако искаш задай ми пак същият въпрос още 200 пъти.

преди 1 минута, parmobil написа:

Толкова ти е трудно да признаеш, че не си прав и незапознат по този въпрос. 

Що не вземеш, да ми се разкараш от...? Едни и същи глупости ми пишеш по 3000 пъти? Умишлено не отговаряш на неудобни въпроси. Кво да си пиша повече с теб? Ти си жалко човече... Поне 10 страници сме писали по тоя въпрос, кво ме занимаваш с тези простотии. Ай, разкарай се... Или ми отговаряй на въпросите, или просто ми се махни. Извинявай, ама така се води дискусия. Това, че си някакъв жалък мъж, дето няма топки и само иска да пита, а не да отговаря... 

Ти знаеш ли колко е била първоначалната цена и колко е имало лицето/фирмата?

Кво се мъчиш, да постигнеш като задаваш някакви малоумни въпроси по 200 пъти? Кво значение има след като самата сделка е тотален провал? Факт е, че бензиностанцията му е дадена и е факт, че той не е имал пари. Просто е бил някакъв най-обикновен "бушон". Извинявай, не съм на твоето равнище, да ти обяснявам нещо по 2000000 пъти само щото не можеш, да го вденеш от първият път, както всеки нормален средноинтелигентен човек.

преди 2 минути, BANKATA написа:

И не ми отговори какво става с един търг ако спечелилият не плати ?

Ми търга очевидно го е спечелил, щом са му взели апартамента. Пак ли не си дочел статията до край...

преди 6 минути, БаалБек написа:

Велева и @communismatic са същите руски подлоги, като този!

Аз съм като този:

Белеет парус одинокой
В тумане моря голубом!..
Что ищет он в стране далекой?
Что кинул он в краю родном?..

Играют волны — ветер свищет,
И мачта гнется и скрыпит…
Увы! он счастия не ищет
И не от счастия бежит!

Под ним струя светлей лазури,
Над ним луч солнца золотой…
А он, мятежный, просит бури,
Как будто в бурях есть покой!

Ми търга очевидно го е спечелил, щом са му взели апартамента. Пак ли не си дочел статията до край...

Не те питам конкретно за този случай а по принцип.

току-що, BANKATA написа:

Не те питам конкретно за този случай а по принцип.

Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса "Каква им е работата на тия от агенцията по приватизация, барабар с министрите и прочее" относно приватизацията? Щото те питах сигурно над 20 пъти, но още не съм видял отговор. 

Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса "Каква им е работата на тия от агенцията по приватизация, барабар с министрите и прочее" относно приватизацията? Щото те питах сигурно над 20 пъти, но още не съм видял отговор. 

Не. И аз питах много неща, а все аз отговарям, а ти питаш.

преди 8 минути, communismatic написа:

Ми, естествено, че не е. Как ще е минимална при положение, че е само няколко процента от нея? Ако искаш задай ми пак същият въпрос още 200 пъти.

Що не вземеш, да ми се разкараш от...? Едни и същи глупости ми пишеш по 3000 пъти? Умишлено не отговаряш на неудобни въпроси. Кво да си пиша повече с теб? Ти си жалко човече... Поне 10 страници сме писали по тоя въпрос, кво ме занимаваш с тези простотии. Ай, разкарай се... Или ми отговаряй на въпросите, или просто ми се махни. Извинявай, ама така се води дискусия. Това, че си някакъв жалък мъж, дето няма топки и само иска да пита, а не да отговаря... 

Колко хора трябва да ти кажат, че срочнослужещ войник беше със ЗАПЛАТА 1,50 лв.?

Признай си, за да ти олекне. Не си ли питал Сивилов още? На нас не вярваш, ама на него?

Предубеден ли си или с когнитивен дисонанс?

Не. И аз питах много неща, а все аз отговарям, а ти питаш.

Естествено, че не. Ти направо се оплете в глупостите си... Оказа се, че тия от приватизацията фактически не отговарят за абсолютно нищо. Не било тяхна работа, да проверяват кой притежава парите и кой не. Изобщо... много неща може да научи човек от тоя форум... 😆

преди 3 часа, communismatic написа:

Сега защо не можем, да поддържаме построеното от социализма? Какво е оправданието?

Що за въпрос? Какво значи не можем да поддържаме построеното от социализма. Ама то и след социализма се е построило много, знаеш ли къде е свършвала София преди и къде сега. Ти излизал ли си навън да се огледаш? Кое не можем да поддържаме, сивите панелки ли? Българина обича да се оплаква, даже и да е добре, политиците пък винаги са най-виновните (нищо, че той си ги избира), та лесно е да свириш на тази струна, но не се опитвай да ме караш да съм адвокат на дявола. Ние постигнахме много последните 35 години и то е въпреки управлението на ГЕРБ, а не благодарение на него.  

току-що, Gaming_Solutions написа:

Ама то и след социализма се е построило много, знаеш ли къде е свършвала София преди и къде сега. Ти излизал ли си навън да се огледаш?

Кво се е построило? Дай ми 10 големи успехи на българската демокрация...

току-що, communismatic написа:

Естествено, че не. Ти направо се оплете в глупостите си... Оказа се, че тия от приватизацията фактически не отговарят за абсолютно нищо. Не било тяхна работа, да проверяват кой притежава парите и кой не. Изобщо... много неща може да научи човек от тоя форум... 😆

Ще отговориш ли на някой мой въпрос, че станаха доста без отговор?

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Ние постигнахме много последните 35 години и то е въпреки управлението на ГЕРБ, а не благодарение на него.

Кирчо що направи "сглобката"? Нали не бяхте привърженици на Бойко?

току-що, BANKATA написа:

Ще отговориш ли на някой мой въпрос, че станаха доста без отговор?

На кой въпрос не съм отговорил, умни ми съфорумецо. УМНИ ми съфорумецо... 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Защо 10? Защо си мислиш ти и другите тикви, че без соц  и СССР нямаше да се строи у нас?

При другите как се е строяло?  План Маршъл? Ама Бълария отказва да се възползва! Защо ли? Под чие давление?

току-що, parmobil написа:

Защо 10? Защо си мислиш ти и другите тикви, че без соц  и СССР нямаше да се строи у нас?

При другите как се е строяло?  План Маршъл? Ама Бълария отказва да се възползва! Защо ли? Под чие давление?

Пича отказва да отговори на въпроса за рафинерията, но няма никакви проблеми, да задава нови и нови въпроси... Бахти недостойният тип.

преди 6 минути, communismatic написа:

Пффф, пич аз да не съм ти Слави клашъра, че да ти давам 10-те най хахах

Само ще вметна, че едва 30% от магистралната мрежа е построена през соца

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.