Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 часа, M.Николов написа:

Нищо доброволно няма, има една прословута салфетка, на която е решено бъдещето на България.

И никой не е питал българите какво искат или не искат.

Т.е. признаваш си, че СССР е окупирал, уж освобождавайки, България?

Сложил е послушно правителство, спуснал е "желязната завеса" и така цели 45 години - диктатура на пролетариата. Благодаря!

Имаш миг на просветление. 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, communismatic написа:

Тъй? И? Кой е виновен за това, че са допуснали търга да е бил "фарс"? Подставено лице, несъществуваща фирма, несъществуващи пари...? Кой е виновен?

Това можеш и ти сега да го направиш. Да отидеш и да наддаваш за някой ресторант без да имаш пари.

В цялата история няма нито драма нито далавера. Някаква откачалка се явява на търг и наддава без да има пари.

Тая "дискусия" започва да се превръща в същинска трагикомедия. Я ми обясни тия хора, дето са назначени в агенцията по приватизация не им ли минава през акъла, да проверят чрез всякакви структури, какви са кандидатите, които печелят търговете?! Щото това е нещо, което е общественозначимо... Баси оправданието. Нямало драма. 😆

преди 6 часа, M.Николов написа:

Няма нормален човек, който да е живял по онова време и сега, който да твърди, че по времето на соца е имало "мизерия, простотия, селяния и цигания".

Виж за сега съм 100% съгласен, че има тотално "простотия, селяния и цигания".

Е, какво излезе, че аз съм ненормален...Нищо, че признавам, че през соца е построено много, повече от когато и да е било за такъв период....Само че и простотия, селяния,мизерия и цигания имаше....Имах наематели включително и цигани във влажната ми маза без баня...Туй ако не е мизерия и цигания...Ами в казармата простотия нямаше ли? 

преди 1 час, communismatic написа:

Тая "дискусия" започва да се превръща в същинска трагикомедия. Я ми обясни тия хора, дето са назначени в агенцията по приватизация не им ли минава през акъла, да проверят чрез всякакви структури, какви са кандидатите, които печелят търговете?! Щото това е нещо, което е общественозначимо... Баси оправданието. Нямало драма. 😆

Не казваш къде е драмата и най-вече далаверата. Нали имаше далавера в цялата схема.

преди 33 минути, BANKATA написа:

Не казваш къде е драмата и най-вече далаверата. Нали имаше далавера в цялата схема.

Дай първо, да оправим "драмата", после ще ти обясня и къде е "далаверата". Имат ли вина последно или не? 

преди 1 час, БаалБек написа:

Т.е. признаваш си, че СССР е окупирал, уж освобождавайки, България?

Ако едната част на написаното на салфетката е окупация, какво правим с другата част?

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

...Нищо, че признавам, че през соца е построено много, повече от когато и да е било за такъв период....

Така е, но хайде да не бъркаме технологичния бум и като цяло индустриализацията в онези 20-30 и повече години след ВСВ. Това е в световен мащаб, не е причината комунизма. И демокрация да бяхме и монархия да бяхме в тези години, пак щеше тогава да е построено много, пак 50-те щеше да има електрификация (макар електрифицирането да започва още по царско време)

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 часа, communismatic написа:

Дай първо, да оправим "драмата", после ще ти обясня и къде е "далаверата". Имат ли вина последно или не? 

Не.

Кажи сега къде е далаверата.

„Видях по лявата страна на шосето наредени една след друга коли на бронирания софийски полк: танкове, коли с войници и началници. Така бе до Орловия мост. Колите не се движеха, бяха сякаш в очакване да тръгнат всеки миг, спокойно, като че приготвени за парад. И изведнъж от първите крачки на булеварда всичко се промени. Едно безредие, пъстро, дрипаво множество се суетеше... В една открита кола бе седнала някаква възрастна жена с обезцветени коси, наконтена и гримирана, и ухилена като восъчна кукла, с червени карамфили на ревера и на ръката – истински препариран и нагизден труп, който сякаш символизираше цялата тази зловеща вакханалия. По-късно щяха да се пишат евтино-патетични репортажи за „морето от освободения народ“, за „преливаща народна радост“ и пр., а това бе една разюздана тълпа, повече настръхнала от злоба, отколкото щастлива, която се въртеше като замаяна, търсейки да излее върху нещо или върху някого отприщените си тъмни инстинкти, защото всъщност никакъв враг нямаше срещу нея...

Всеки ден изчезваха хора, вземаха се апартаменти, коли, покъщнина – без закон, без каквато и да е наредба... Тогава бе така – щом на някого от „революционерите” му потрябваше кола, първият срещнат частен автомобил се реквизираше без никакви обяснения... С колко несериозни, почти оперетни, дори нелепи неща се съпровождаше това „народно въстание”, което, ако не бе съветската армия, би могло да бъде смазано от два-три полка войска, ръководени от смели началници. Дните и седмиците се нижеха бързи, някак без образ, но в същото време настръхнали от тревога, от някакъв страх, който е свил сърцето ти, без да знаеш точно за какво – дни и седмици на оскъдица в прехраната, на липса на топливо и осветление, на мъчителни слухове за изчезнали хора, за арести, за безчинства... Постепенно узнахме, че газим в тинесто блато, но все още искахме да вярваме, че ще се измъкнем. Така настъпи новата 1945 година...“

Из спомените на Константин Константинов (1890–1970) за 9-и септември цитат от „Път през годините. Неиздадени спомени“

Съвсем друго е, когато за онова време пише човек, който е живял и творил тогава – свидетел от първа ръка. А не разпасани селяндури, измъкнали се от гората и открили, че ако крещят „асвабадители“, ще минат за история!!!

преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

Така е, но хайде да не бъркаме технологичния бум и като цяло индустриализацията в онези 20-30 и повече години след ВСВ. Това е в световен мащаб, не е причината комунизма. И демокрация да бяхме и монархия да бяхме в тези години, пак щеше тогава да е построено много, пак 50-те щеше да има електрификация (макар електрифицирането да започва още по царско време)

Дължащ се до голяма степен на плана Маршал, от който България й беше забранено да се възползва...    Само че сме имали евтини суровини и работници, затворени граници за кадрите ни, необятен пазар за стоките ни в СССР, научно-техническо разузнаване, разбирай шпионаж на технологии, далавери с оръжие и наркотици...

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Дължащ се до голяма степен на плана Маршал, от който България й беше забранено да се възползва...    Само че сме имали евтини суровини и работници, затворени граници за кадрите ни, необятен пазар за стоките ни в СССР, научно-техническо разузнаване, разбирай шпионаж на технологии, далавери с оръжие и наркотици...

Колкото и да е необятен пазара на СССР се е плащало с рубли по измислени курсове, с консерви, бартер и т.н.. '70 българия започва да губи малко по-малко западните пазари и '80 си еб** мамата цялата система. '89 БНБ е купувала долари на цена долар за 10 лева. затова и най-вероятно не е имало банани и портокали понеже са се дотирали от държавата.

ПП: България е купувала петрола на завишени цени спрямо тези на борсите. Евтини били суровините.

Неграмотните  :giggle1:

Може да бъде изображение с 10 души и текстово съобщение

Младежът с комсомолското име Золин отново се е развихрил -вероятно пак са го изтървали от интерната в Мосейково !?    

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Ами в коя да е? До колкото знам, преди нас са се освободили само румънците (23.08.1944) и белгийците (4.09)

А нещо да кажеш за Италия?

преди 12 минути, jhoro написа:

А нещо да кажеш за Италия?

Да. Италия по принцип има силен футбол и волейбол, като за футбола напоследък не е много меродавно, защото пропуснаха последните две световни първенства :)

преди 5 часа, BANKATA написа:

Не.

Не? Т.е. и тук Иван Костов няма никаква вина? Т.е. не им е хрумнало, да проверят примерно каква е фирмата на въпросният бъдещ собственик на бензиностанцията, кога е регистрирана, с какво изобщо се занимава, има ли изобщо възможност той да управлява бензиностанцията и т.н.? 

преди 5 часа, BANKATA написа:

Кажи сега къде е далаверата.

Ами ти ако и досега още не си разбрал, къде е далаверата... то, толкова по-зле за теб. Далаверата е, че въпросният бъдещ собственик на бензиностанцията е просто едно най-обикновено подставено лице. Просто го използват като най-обикновена пионка, понеже няма как да докажат откъде им са парите. Това е толкова популярна схема, че няма накъде. 

Ето ти един случай, който е направо като под индиго с въпросният случай.

Цитат

26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на „Кремиковци” срещу 316 милиона лева през 2011 г. със своя новорегистрирана фирма. Младежът е току що завършил студент, живее на квартира в София, няма никаква бизнес история, а родният му дом е апартамент в панелен блок в Белене, пред който екипът на bTV откри складирани домашно направени туршии.

Ти кво ще ми кажеш, че тия хора, които отговорят за всичко това, не са забелязали, че въпросните хора са тотално несъстоятелни и нямат абсолютно никаква финансова... дори интелектуална възможност, да управляват въпросната "плячка" от приватизацията?! Ми, то ако са толкова загубени... за какво изобщо са там?! 

Между другото... много се радвам, че привържениците на Иван Костов са доказано толкова заблудени хора. Това са днешните гласоподаватели на... 

преди 2 минути, communismatic написа:

Не? Т.е. и тук Иван Костов няма никаква вина? Т.е. не им е хрумнало, да проверят примерно каква е фирмата на въпросният бъдещ собственик на бензиностанцията, кога е регистрирана, с какво изобщо се занимава, има ли изобщо възможност той да управлява бензиностанцията и т.н.? 

Ами ти ако и досега още не си разбрал, къде е далаверата... то, толкова по-зле за теб. Далаверата е, че въпросният бъдещ собственик на бензиностанцията е просто едно най-обикновено подставено лице. Просто го използват като най-обикновена пионка, понеже няма как да докажат откъде им са парите. Това е толкова популярна схема, че няма накъде. 

Ето ти един случай, който е направо като под индиго с въпросният случай.

Ти кво ще ми кажеш, че тия хора, които отговорят за всичко това, не са забелязали, че въпросните хора са тотално несъстоятелни и нямат абсолютно никаква финансова... дори интелектуална възможност, да управляват въпросната "плячка" от приватизацията?! Ми, то ако са толкова загубени... за какво изобщо са там?! 

Между другото... много се радвам, че привържениците на Иван Костов са доказано толкова заблудени хора. Това са днешните гласоподаватели на... 

За трети път те моля да  кажеш къде е далаверата.

Как разбра от интервюто че въпросният човек няма фирма, няма възможност да управлява бензиностанция, кал го разбра това? И ти не знаеш, ама така ти харесва.

То изобщо не става ясно от цялото интервю дали въпросният човек е взел бензиностанцията на финала, ама като гледам не ти пречи да си фантазираш по въпроса.

преди 15 минути, BANKATA написа:

За трети път те моля да  кажеш къде е далаверата.

Ми, извинявай, не съм лекар в психологичната клиника, че да обяснявам нещо по 200 пъти. Ако не си разбрал, потърси някаква медицинска помощ.

преди 15 минути, BANKATA написа:

Как разбра от интервюто че въпросният човек няма фирма, няма възможност да управлява бензиностанция, кал го разбра това? И ти не знаеш, ама така ти харесва.

Знам го много добре, понеже гледах предаването на Маргарита Михнева по Канал 3. За разлика от теб, аз не съм някакъв лаладжия, дето да плещи простотии до пръскане. Точно такъв човек беше показан, даже му взе и интервю. Оня не можеше да сглоби две изречения на кръст. И от интервютата, които съм ти постнал... то даже и точно това се подразбира. Че самата приватизация е била абсолютен провал. Ама е по-важното да се знае, че Костов изобщо нямал и там вина. Интересно, има ли нещо, за което той да има вина? Първо бил подведен, после много комунисти...
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/1636916
 1.jpg

преди 7 часа, Gaming_Solutions написа:

И демокрация да бяхме и монархия да бяхме в тези години, пак щеше тогава да е построено много, пак 50-те щеше да има електрификация (макар електрифицирането да започва още по царско време)

Сега защо не можем, да поддържаме построеното от социализма? Какво е оправданието?

преди 34 минути, communismatic написа:

Ми, извинявай, не съм лекар в психологичната клиника, че да обяснявам нещо по 200 пъти. Ако не си разбрал, потърси някаква медицинска помощ.

Знам го много добре, понеже гледах предаването на Маргарита Михнева по Канал 3. За разлика от теб, аз не съм някакъв лаладжия, дето да плещи простотии до пръскане. Точно такъв човек беше показан, даже му взе и интервю. Оня не можеше да сглоби две изречения на кръст. И от интервютата, които съм ти постнал... то даже и точно това се подразбира. Че самата приватизация е била абсолютен провал. Ама е по-важното да се знае, че Костов изобщо нямал и там вина. Интересно, има ли нещо, за което той да има вина? Първо бил подведен, после много комунисти...
 1.jpg

Сега защо не можем, да поддържаме построеното от социализма? Какво е оправданието?

Ие изменяй темата. Къде ясно си отговорил каква е далаверата от търга? Хайде не лъжи не се измъквай.

Ясно инточно, както винаго го искаш.

преди 3 часа, BANKATA написа:

Колкото и да е необятен пазара на СССР се е плащало с рубли по измислени курсове, с консерви, бартер и т.н.. '70 българия започва да губи малко по-малко западните пазари и '80 си еб** мамата цялата система. '89 БНБ е купувала долари на цена долар за 10 лева. затова и най-вероятно не е имало банани и портокали понеже са се дотирали от държавата.

ПП: България е купувала петрола на завишени цени спрямо тези на борсите. Евтини били суровините.

Завошени цени от Ссср и Либия, дето беше по едно време под ембарго? Сериозно ли?    Неефективна икономика, огромен военен бюджет, който беше тайна, немотивирани работещи...Да продължа ли?

преди 8 минути, BANKATA написа:

Къде ясно си отговорил каква е далаверата от търга?

Да, от това по-ясно не мога, да го обясня. Казах ти - потърси помощ, ако не можеш, да го осмислиш. Все пак, аз не съм психиатър... Много е забавно, да разбера, как Костов и за тая далавера няма никаква вина.

преди 44 минути, communismatic написа:

1.jpg

Щото почти няма балами, които да работят за толкова ниски заплати и закриха Строителни войски...Повечето кадърни избягаха в чужбина....П.п. Да не забравяме и колко се краде...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.