Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

на 7.09.2025 г. в 14:01, Proshark написа:

Да не забравим и нашия Алтай,нищо друго доближаващо се толкова много до Кока-кола не съм пил...Не знам кой тъпак е написал в Уикипедия,че имала "остър и неприятен вкус"..това може да го напише само човек,който е виждал безалкохолното на картинка....

Поздрави от бай Тошо!!!

"Аз съм другарят Тодор Живков.

По мое време един хладилник струваше 5-6 заплати, а цветен телевизор 8-9.

Чакахте по 10 години за калпава руска кола и по 20 за жилище ( панелка).

Имаше режим на тока, водата и парното,

опашки за елементарни стоки и храни,

забрана да се говори свободно и да се пътува в чужбина.

Застрелвахме ви по границите, когато искахте да избягате от тук и да живеете нормално, а вашите убийци ги правехме ГЕРОИ.

Фалирах България ТРИ пъти, а и още можех, но не ми стигнаха силите.

Изнесох 32 тона българско злато в Москва, да ни го пазят братски.

Надупих се на съветските другари да направя България Руска губерния, но нещо не се получи.

Скрих истината за Чернобил, ние в Политбюро ядохме новозеландска пъстърва и аржентински марули, а за народа оставихме радиоактивните родни марули.

А сега има малоумници, страдащи по тези години и затова сте на този хал, хахахахаха!"

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 12 минути, communismatic написа:

Toва пак е копирано от Фейсбук... 😆

Не бе...каза го по "Всяка Неделя" с Кеворк Въпросян!!!

:diving:

Над 7200 поста от които 7000 са копирани някакви тотални простотии, дето ги среща из целодневното киснене в социалните мрежи и към 200 в които се мъчи, да засегне някой, след като почти целият форум я гаври. 😆

преди 24 минути, communismatic написа:

Над 7200 поста от които 7000 са копирани някакви тотални простотии, дето ги среща из целодневното киснене в социалните мрежи и към 200 в които се мъчи, да засегне някой, след като почти целият форум я гаври. 😆

Останалите ги пишете ти и Бъди.

току-що, BANKATA написа:

Останалите ги пишете ти и Бъди.

Кво стана с електричеството в селата? Комунистите кога трябваше да прекарат ток? През 2059-та? Не е ли прекалено рано?

преди 18 часа, jhoro написа:

Електричество на село а имало още преди 1944 г, но малко се ползваше. По една лампа в стая и по 1-2 контакта.

Кое село?

И в колко къщи от селото?

Или само в кметството и обществените сгради?

току-що, communismatic написа:

Кво стана с електричеството в селата? Комунистите кога трябваше да прекарат ток? През 2059-та? Не е ли прекалено рано?

Остроумието ти е на ниво 1-ви клас.

току-що, BANKATA написа:

Остроумието ти е на ниво 1-ви клас.

Т.е. прекалено сложно ти го обяснявам?

Бай Тошо въобще не е излъгал.

Казал си е истината каквато е.

Иначе, до сега да бяха наскачали комунделите с доказателства, че Живков лъже.

Достатъчно им е промит мозъка с така нареченето освобождение след 9.9.1944г.!!!

Начи...на 5.9.1944г. СССР обявява война на България, а на 9.9.1944г. (четири дни по-късно) ни освобождава.

И соцносталгиците са в ступор. Как така първо ни обявява война, а след четири дни ни освобождава.

СмеХ...

преди 5 минути, communismatic написа:

Т.е. прекалено сложно ти го обяснявам?

На ниво първи клас, всичко му изглежда сложно. Еле па на теб...

преди 3 часа, БаалБек написа:

По мое време един хладилник струваше 5-6 заплати

Имаше режим на тока, водата и парното

:giggle1:

А сега има малоумници

Още един малоумник повтарящ отдавна опровергани фейкове!:speak:

преди 1 минута, БаалБек написа:

Как така първо ни обявява война, а след четири дни ни освобождава.

Трябва ли с всеки свой пост да доказваш, колко много ти липсва ... каквото и да е... ?!

преди 2 минути, БаалБек написа:

На ниво първи клас, всичко му изглежда сложно.

Е, ти знаеш най-добре. Най-неадекватното момиче в историята на форума.

преди 1 минута, M.Николов написа:

:giggle1:

Още един малоумник повтарящ отдавна опровергани фейкове!:speak:

преди 3 минути, БаалБек написа:

Иначе, до сега да бяха наскачали комунделите с доказателства, че Живков лъже.

Първия скочи....

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Трябва ли с всеки свой пост да доказваш, колко много ти липсва ... каквото и да е... ?!

още един

Баалбек, защо всеки тук се гаври с теб? Докажи, че си момиче с капацитет, отговори им... 

преди 10 минути, БаалБек написа:

Първия скочи....

Така е, като не следите какво е спуснал вече колегата ви от тролската ферма.:giggle1:

на 7.09.2025 г. в 18:10, miro20 написа:

преди 21 часа, M.Николов написа:

Кога точно един хладилник е струвал 5-6 заплати?

Шараниииии!:giggle1:

преди 1 минута, BANKATA написа:

Тоест, имаш акъл на първокласник

Добре, ти като си толкова умен, отговори ми на въпроса. Кога БКП трябваше да прекара електричество в селата? Твърдиш, че това е било тотално ненужно. Аргументирай се... :) 

преди 5 минути, communismatic написа:

Баалбек, защо всеки тук се гаври с теб? Докажи, че си момиче с капацитет, отговори им... 

Кои сте всеки !? Комунистите 

преди 4 минути, communismatic написа:

Добре, ти като си толкова умен, отговори ми на въпроса. Кога БКП трябваше да прекара електричество в селата? Твърдиш, че това е било тотално ненужно. Аргументирай се... :) 

'60

Аха, т.е. да не прекарват ток през петдесетте години, а през шестдесетте. През петдесетте е тотално ненужно, но през шестдесетте е тотално нужно. ОК, доста добър пост. От типичните ти...

Поздрави от бай Тошо!!!

"Аз съм другарят Тодор Живков.

По мое време един хладилник струваше 5-6 заплати, а цветен телевизор 8-9.

Чакахте по 10 години за калпава руска кола и по 20 за жилище ( панелка).

Имаше режим на тока, водата и парното,

опашки за елементарни стоки и храни,

забрана да се говори свободно и да се пътува в чужбина.

Застрелвахме ви по границите, когато искахте да избягате от тук и да живеете нормално, а вашите убийци ги правехме ГЕРОИ.

Фалирах България ТРИ пъти, а и още можех, но не ми стигнаха силите.

Изнесох 32 тона българско злато в Москва, да ни го пазят братски.

Надупих се на съветските другари да направя България Руска губерния, но нещо не се получи.

Скрих истината за Чернобил, ние в Политбюро ядохме новозеландска пъстърва и аржентински марули, а за народа оставихме радиоактивните родни марули.

А сега има малоумници, страдащи по тези години и затова сте на този хал, хахахахаха!"

Не знам само собственното си поведение ли оправдавате с това копиране на едно и също ?Само да ви светна,че сега ви(ни)крадът в пъти повече...само сметнете златото,което се изнася сега..

И без да влизам в подробности,ще си позволя да наблегна на последното изречение ,а именно

Цитат

и да обясня с един цитат хала на демокрацията ви.. :

Духачи

Цитат

Веднъж Радичков спомена във „Всяка неделя“/2002 г. за тия духачи на балони: „Все си спомням за един филм на Фелини. При една от неговите героини, от крайните квартали на Рим, много дебела жена, ходят момчета да ги учи на любов. Едно от тях нахапва гърдата ù и почва да я надува. Тя казва: „Глупак такъв, това не се надува, не е балон! Като не знаеш какво нещо е еб.ането, не се захващай с него!“ Та и ние така с демокрацията. Тя не е това, за което я ползваме...“.

преди 16 минути, communismatic написа:

отговори им... 

На ватенките ли? Няма смисъл.

Но на теб ще се постарая, като за детска градина.

Има една лоша държава - нарича се Русия.

Когато техния цар/самодържец не харесва правителството на друга държава решава да го смени, като му обявява война. Ако постигне целта си заявява на всеослушание, че го е освободила. После слага послушно на самодържеца правителство.

Такъв е случая с нас.

Опитаха и с Украйна така, но...не успяха да обявят всеобщо ОСВОБОЖДЕНИЕ. Само в определени окупирани райони тръбят, че са ги "освободили".

Дано си схванал, но се съмнявам.

:newspaper:

преди 2 минути, communismatic написа:

Аха, т.е. да не прекарват ток през петдесетте години, а през шестдесетте. През петдесетте е тотално ненужно, но през шестдесетте е тотално нужно. ОК, доста добър пост. От типичните ти...

Калитко, баба ти какво щяха да включат '52 в контакта бре?

току-що, BANKATA написа:

Калитко, баба ти какво щяха да включат '52 в контакта бре?

А не ти ли е минавало през акъла, че когато нямаш прекаран ток в селото, няма нужда да имаш радио, телевизор, хладилник, готварска печка и прочее. Просто защото няма да ти трябват по никакъв начин. Деазнам... аз съм "Калитко" (нали така все се обръщаш към мен), но на мен лично ми изглежда доста логично. Е, не съм такъв гениален капацитет като теб, ама... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.