Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 10 минути, nikolay7v написа:

И как се борите?

Най-малкото не участвам корупционни схеми, а на избори гласувам

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 24 минути, Gaming_Solutions написа:

Най-малкото не участвам корупционни схеми, а на избори гласувам

Така можем да се борим всички, но както видяхме на последните избори, файда няма.

А Ботев и Левски са се борили и са имали чисти идеали но според мен са се подвели да се борят за народ, който не заслужава. Прави им чест, че въпреки всичко са отстоявали принципите си докрай. Ако тях ги нямаше в историята ни хептен щяхме да сме за резил.

преди 30 минути, nikolay7v написа:

Така можем да се борим всички, но както видяхме на последните избори, файда няма.

А Ботев и Левски са се борили и са имали чисти идеали но според мен са се подвели да се борят за народ, който не заслужава. Прави им чест, че въпреки всичко са отстоявали принципите си докрай. Ако и тях ги нямаше в историята ни хептен щяхме да сме за резил.

Какво видяхме на последните избори, видяхме 30 и малко над 30% избирателна активност. При такъв нисък процент гласували на преден план илиза корпоративния вот и купените гласове. Националистическите партии си имат твърдо ядро, техния процент също се увеличава при ниска избирателна активност. Човече, партията на Пеевски не само влезе в парламента, те избухнаха на тези избори и всичко това е купен вот. През 2024 лятото по време на едните избори бях в САЩ, там се заговорих с един англичанин, който от 30 години живее там. Като му казах, колко е избирателната ни активност се удари по челото и ме попита:

- След всичко, което преживяхте... 35% избирателна активност?

Мен ме хвана срам

А иначе корупцията е пропита на всички нива, тя е двупосочна, всички имаме вина. Аз имам и малък, даже микро-бизнес . Имам онлайн магазин и продавам геймърски компютри. За всеки втори компютър (обикновено струват между 2500-5000лв.) ме питат мога ли да издам фактура, защото компютъра бил за детето ама той имал приятел с фирма и щял да си върне ДДС-то. Знаеш ли колко клиенти съм загубил, добре че не разчитам на този бизнес, а е само хоби, за удоволствие. И той като не си го купу от мене отива на другото място. Само от това знаеш ли колко губи държавата, това си е ДДС измама и съм сигурен, че тези същите хора като видят политик по телевизора го псуват и казват "Не се наядохте, продажници, на вас ли да ви гласувам" 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 час, nikolay7v написа:

И как се борите?

Пича е гласоподавател на ПП-ДБ. А Джокович (или "Саша") с "НЕпораженческото мислене" е гласоподавател на ГЕРБ. Има ли смисъл, да коментираме... 😆

А това за Европейският съюз и "семейството" е направо потресаваща тъпотия. Имам чувството, че чета някаква статия от "Дойче Веле". Тоя ЕС е същинска трагикомедия, тотално пробит от корупция. Последният ход със "споразумението" с Тръмп... даже не ми се и коментира. Най-смешното беше, че това беше възприето от Урсула като голям успех.

Тъпанарите, които плюят социализма да гледат какво се е произвеждало и какви заводи е имало в случая в Русе. Такива заводи български и родни имаше във всеки град. Всичко сме произвеждали при социализма, тъпанари. 

преди 1 минута, В. Велев написа:

Тъпанарите, които плюят социализма да гледат какво се е произвеждало и какви заводи е имало в случая в Русе. Такива заводи български и родни имаше във всеки град. Всичко сме произвеждали при социализма, тъпанари. 

Тъпънар, не е важно да произвеждаш, а да можеш да пласираш произведеното с достатъчно голяма печалба

преди 10 минути, teo-glavata написа:

Тъпънар, не е важно да произвеждаш, а да можеш да пласираш произведеното с достатъчно голяма печалба

Само кяраджии и келепираджии останахте в България. Нищо не произвеждате и създавате, а само крадете и унищожавате.

За България въобще не ви пука. Майце и дупе продавци сте.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Тъпанарите, които плюят социализма да гледат какво се е произвеждало и какви заводи е имало в случая в Русе.

Много добре го знам, понеже от 2010-та насам живея в Русе. По-възрастното поколение често ми е разказвало с огромна носталгия по онзи период и как в последствие всичко се е унищожило. Аз не знам, за каква икономика може да говорим в момента, при положение, че огромен процент от БВП-то ни се черпи от келнери и перачи на чаршафи. Едно е да имаш тежко машиностроене, съвсем друго е да имаш хотели със слабо обслужване със сервитьори, които дори не говорят български. Аз наистина не проумявам, кой чужденец с пари ще дойде на нашето черноморие. Цяла Варна си изсипва ла*ната в морето.
Колкото до тия мили приказки за Европейски съюз и просперитет под крилото му, много ми е чудно, на привържениците му не им ли е минавало през акъла, че Брюксел обслужва нечий интерес. И то не и този на държавите-членки, а на някой друг. Защото от обслужването на този интерес виждаме и самите държави-членки докъде са се докарали.

Нормално е възрастните да са носталгични към младостта си. Фактите обаче са си красноречиви.

А лай**та се изсипват от време оно, даже сега е доста по-добре от преди понеже направиха няколко пречиствателни станции.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Фактите обаче са си красноречиви.

Кои факти? Здравеопазването например? Онова дето било "на ниво"? Нали така беше? ;) 

преди 6 минути, communismatic написа:

Кои факти? Здравеопазването например? Онова дето било "на ниво"? Нали така беше? ;) 

Защо пък мислиш че здравеопазването е било добро преди ?

ПП: Тя държавата фалира все от работещи и просперищи предприятия.

Аха, сега новата мантра е... "то и едно време беше същото". До преди един-два месеца съвсем други глупости приказваше.
1.jpg

преди 3 минути, communismatic написа:

Аха, сега новата мантра е... "то и едно време беше същото". До преди един-два месеца съвсем други глупости приказваше.
1.jpg

Да сега е качествено, и много по-добро. Ти що мислиш че преди е било качествено? Защото уж всичко е било безплатно и за хората е било качествено.

Само ще те светна че едно време бяха единици докторите които успяваха да отидат в чужбина, тук дори не е имало достъп западна литература.  

току-що, BANKATA написа:

Да сега е качествено, и много по-добро.

Интересно ми е, как се връзва понятието "качествено" здравеопазване с факта, че сме на последно място по бюджет в целият ЕС?!

Цитат

По процент от БВП, отделен за здравеопазване спрямо останалите държави членки на ЕС, България е на последно място. Това заяви председателят на Българският лекарски съюз Иван Маджаров, цитиран от БГНЕС.

току-що, communismatic написа:

Интересно ми е, как се връзва понятието "качествено" здравеопазване с факта, че сме на последно място по бюджет в целият ЕС?!

Това съм ти го обяснявал, я кажи какво е било здравеопазването преди.

току-що, BANKATA написа:

Не помня да съм коментирал някога здравеопазването преди, просто нямам никакви наблюдения над него. Ти твърдиш, че фактите били красноречиви. Кои факти? България е на последно място по бюджет? Това как се връзва с малоумното ти твърдение, че здравеопазването ни било "на ниво"? Това те питам.

преди 1 минута, communismatic написа:

Не помня да съм коментирал някога здравеопазването преди, просто нямам никакви наблюдения над него. Ти твърдиш, че фактите били красноречиви. Кои факти? България е на последно място по бюджет? Това как се връзва с малоумното ти твърдение, че здравеопазването ни било "на ниво"? Това те питам.

Не ми изопачавай думите. Виж хубаво контекста ни на разговор когато използвам "красноречиви". евтините номера съм ти казвал, на децата в квартала.

Къв контекст на разговор? Ти твърдиш, че здравеопазването ни е "на ниво"? Постнах ти снимка с точният ти отговор на точният въпрос? Кво сега? Даваш назад ли? Дотам баш не я беше докарвал. Принципно, редовната мантра ти е, да задаваш тъпи въпроси, колкото да си "в играта". 

току-що, communismatic написа:

Къв контекст на разговор? Ти твърдиш, че здравеопазването ни е "на ниво"? Постнах ти снимка с точният ти отговор на точният въпрос? Кво сега? Даваш назад ли? Дотам баш не я беше докарвал. Принципно, редовната мантра ти е, да задаваш тъпи въпроси, колкото да си "в играта". 

И къде в контекста на разговора за здравеопазването използвам "красноречиви".

ПП: като нямаш идея какво ни е било здравеопазването от къде си сигурен че не сме надградили за последните 35 години ?

току-що, BANKATA написа:

като нямаш идея какво ни е било здравеопазването от къде си сигурен че не сме надградили за последните 35 години ?

Аз не твърдя, че съм сигурен за нещо, просто ти поствам отговора на конкретно зададен от мен въпрос. Ясно е, че образно казано "вдигаш гълъбите" и не заставаш зад собствените си думи. От там нататък няма какво да коментираме, то се вижда с просто око. По-лошото е, че това не е поредното ти малоумно твърдение, те са една дузина.

преди 9 минути, BANKATA написа:

Здравеопазването беше достъпно и по стандартите на времето....Сега-плащаш като поп на търговските дружества,наречени "болници"....Трябва да си кръгъл идиот,на квадрат,да не разбираш ,че няма болни пациенти-има болни клиенти...Болниците нямат полза от здрави хора....

току-що, Proshark написа:

Здравеопазването беше достъпно и по стандартите на времето....Сега-плащаш като поп на търговските дружества,наречени "болници"....Трябва да си кръгъл идиот,на квадрат,да не разбираш ,че няма болни пациенти-има болни клиенти...Болниците нямат полза от здрави хора....

А преди не си плащал тъй ли мислиш? Здравеопазването както и всичко останало от соца го плащахме доста след 1998 година.

преди 8 минути, Proshark написа:

Кво жа правят след 1 ви януари? Трябва да имат евраци да връщат 🙃 представяте ли си, отиваш на преглед плащаш си таксата за прегледа в лева и трябва да ти върнат рестото в евро ... жа връщат дръжки. 😁

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 минута, BANKATA написа:

А преди не си плащал тъй ли мислиш? Здравеопазването както и всичко останало от соца го плащахме доста след 1998 година.

А не,тука бъркаш много....имате още 100 години да се оправдавате със социализЪма...преди да осъзнаете,че сега хем ви е.б.ът,хем си плащате....за здравОопазването...

п.с.

Баси олигофрените...хем не разбират от социална политика(призната и от Запада),хем не разбират от Демокрация...тъпунгери ,сър...

преди 5 минути, BANKATA написа:

Сега плащаш многократно. Първо ти взимат пари за здравно осигуряване , после те цакат и докторите ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.