Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

За жалост и ефектът на Дънинг – Крюгер е силно изразен при голяма част от потребителите

Така, така... 😆

Кво стана с язовирите, между другото? ГЕРБ ли е виновен?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 минути, communismatic написа:

Така, така... 😆

Кво стана с язовирите, между другото? ГЕРБ ли е виновен?

Какво да стане с язовирите, разбрах че били ръждясали?😁

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Какво да стане с язовирите, разбрах че били ръждясали?😁

Да, де. То ти така разбра, а какъв е проблема фактически е отделна тема. Питам теб, щото си личи, че много ги разбираш нещата. Разбра ли, в крайна сметка, как функционират язовирите? И каква е разликата в различните сезони? Щото до последният опит за дискусия, нещо не ти личеше?

преди 3 минути, communismatic написа:

Да, де. То ти така разбра, а какъв е проблема фактически е отделна тема. Питам теб, щото си личи, че много ги разбираш нещата. Разбра ли, в крайна сметка, как функционират язовирите? И каква е разликата в различните сезони? Щото до последният опит за дискусия, нещо не ти личеше?

То всички така разбрахме, защото ТИ така написа. Никой не ти е крив, че ти е бедна общата култура и не правиш разлика между корозия и ерозия. Колкото до язовирите, май само ти още не си разбрал, че основния проблем с безводието не е в тях

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Никой не ти е крив, че ти е бедна общата култура и не правиш разлика между корозия и ерозия.

На мен ми е бедна общата култура? Много забавно звучи от човек, който в поредица от дискусии е тотално неадекватен и дори не му е по силата, да вникне в нещо, което е обяснено като за плеймейтка...

Колкото до язовирите, май само ти още не си разбрал, че основния проблем с безводието не е в тях

Да, де. Пак да преговорим. Ти така си "разбрал", щото четеш само краварски парцали като "Свободна Европа". На теб основният ти проблем е, че като ги четеш тия тъпотии, грам не си напъваш малко мозъка за да отсееш кое е верно и кое не. ГЕРБ бил виновен и това е. Ми, ОК... Твоят гуру - Кирил Петков беше премиер кажи-речи година, той що не алармира за проблема, там да се оправят нещата. Държавата да отпусне малко средства и т.н. После беше и Дянков. Не е ли малко нахално да искаш Тиквата, да оправи проблема, а твоите хора да ми купуват скъпоструваща тенекия, дето е непотребна за никой, но да не се занимават с язовирите? Това по-малко належащ проблем ли е? Щото и тогава имаше водна криза... ;) 

на 16.09.2025 г. в 8:02, Gaming_Solutions написа:

Не, язовирите не се поддържат умишлено на 30%-50% за да не се спукат язовирните стени, не случайно те питах защо есента работят на пълен капацитет и няма проблеми. Ти тръгна да обясняваш природните закономерности как есента имало повече вода и било нормално, как кладенеца ти имал повече вода есента, спрямо лятото, уау професоре, ама верно ли! 

Нека да си припомним още едно от тъпизмите ти... Ти наясно ли си, откъде язовира си набавя вода и откъде кладенеца? Язовира предполагам черпи вода от Марс, а кладенеца от Венера? Аз знаех, че мъжете били от Марс, а жените от Венера, ама нямах хабер, че това се отнасяло и до кладенците и язовирите. А, човеко с висока обща култура?

преди 12 минути, communismatic написа:

На мен ми е бедна общата култура? Много забавно звучи от човек, който в поредица от дискусии е тотално неадекватен и дори не му е по силата, да вникне в нещо, което е обяснено като за плеймейтка...

Да, де. Пак да преговорим. Ти така си "разбрал", щото четеш само краварски парцали като "Свободна Европа". На теб основният ти проблем е, че като ги четеш тия тъпотии, грам не си напъваш малко мозъка за да отсееш кое е верно и кое не. ГЕРБ бил виновен и това е. Ми, ОК... Твоят гуру - Кирил Петков беше премиер кажи-речи година, той що не алармира за проблема, там да се оправят нещата. Държавата да отпусне малко средства и т.н. После беше и Дянков. Не е ли малко нахално да искаш Тиквата, да оправи проблема, а твоите хора да ми купуват скъпоструваща тенекия, дето е непотребна за никой, но да не се занимават с язовирите? Това по-малко належащ проблем ли е? Щото и тогава имаше водна криза... ;) 

Ало, адекватния, кой е този Дянков, Симеон Дянков ли?

Как за няколко месеца ППДБ без мнозинство в парламента ще поправят щетите на толкова години безхаберие при управлението на ГЕРБ?

преди 12 минути, communismatic написа:

Нека да си припомним още едно от тъпизмите ти... Ти наясно ли си, откъде язовира си набавя вода и откъде кладенеца? Язовира предполагам черпи вода от Марс, а кладенеца от Венера? Аз знаех, че мъжете били от Марс, а жените от Венера, ама нямах хабер, че това се отнасяло и до кладенците и язовирите. А, човеко с висока обща култура?

Продължаваш с тъпизмите. Продължаваш с този кладенец, предполагам всеки тук е наясно защо язовирите са  пълни есента, не знам защо ми го обясняваш, че и примери с кладенеца си ми дал. Ама кой те пита бе, я пак ми прочети въпроса, какво се пита в него?

преди 18 минути, communismatic написа:

Ти като разбирач защо не му обясни как функционират язовирите? Да покажеш че наистина ти ги разбираш нещата, а той не, вместо да му обясяваш колко е зле.

току-що, Gaming_Solutions написа:

Как за няколко месеца ППДБ без мнозинство в парламента ще поправят щетите на толкова години безхаберие при управлението на ГЕРБ?

Мхм. Пак оправдания. Значи, има мнозинство за скъпоструваща тенекия, но няма мнозинство за оправяне на изключително по-належащ проблем. ОК, разбрах... Аз не знам, тия хора досега с нещо да са били виновни. То все оправдания. БТР-ите ги дали, щото на нас не ни трябвали, двигателите им много били пушели, нямало да стават за гасене на пожари. В същото време ВСУ ще ги ползват за военни действия, ама то там нямало проблеми, щото щели да ги модернизират. Аз зададох най-логичният въпрос "Ми, тогава ние да ги модернизираме, защо ще ги подаряваме?" Отговор естествено няма, няма и да има. Ф16-ките, договора бил подписан, той Кирчо много добре знаел, че е страшна набутвация, ама нямало как... 

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Продължаваш с този кладенец, предполагам всеки тук е наясно защо язовирите са  пълни есента, не знам защо ми го обясняваш, че и примери с кладенеца си ми дал.

Да, де. Именно... продължавам с този кладенец. Има ли разлика между пълненето на кладенеца и пълненето на язовира? Дай пак да преговорим. Водата за тях откъде идва? От Юпитер сигурно?

току-що, BANKATA написа:

Ти като разбирач защо не му обясни как функционират язовирите? Да покажеш че наистина ти ги разбираш нещата, а той не, вместо да му обясяваш колко е зле.

Той още не може да осмисли какъв въпрос съм му задал. Ако пише с прости изречения ме цитира избирателно, ако пиша с по-дълги изречения не ги разбира... Сложна е комуникацията с този индивид. Като спреш да се занимаваш с тъпизмите му пък си мисли, че те е "затапил"

преди 1 минута, BANKATA написа:

Извинявай, тоя пост, кой го е писал по-точно? Баба Пенка от село Мамарчево? От това по-елементарно обяснено...

на 15.09.2025 г. в 21:51, communismatic написа:

Ми, явно твоята не те е била, щом дрънкаш простотии по всички теми, без да си даваш реална сметка, колко се излагаш. Ето и поредната - язовирите. Никакви валежи не са виновни за липсата на вода на сума ти места из България. Причината е, че тая система не се поддържа. И когато дойде лятото - вода просто няма. Причината вече съм я писал. Умишлено язовирите не работят на пълен капацитет, просто защото са толкова зле поддържани, че ако се напълнят, те могат направо да се срутят. Тая вода през годините направо е е*ала майката на язовирните стени. Очевидно тая поддръжка е скъпа и явно трудно ще се открадне, та затова и язовирите ни работят на непълен капацитет. Зимата не е толкова голям проблем, понеже заради сезона язовира няма как да пресъхне толкова. Но през лятото... Аз затова дадох и пример с един кладенец. Абсолютно всеки човек, който е живял на село и е имал кладенец много добре знае, за какво говоря. Имам вила на морето и имам кладенец с хидрофор. Кладенеца е дълбок към 8-9 метра, самата почва е толкова глинеста... че водата идва лесно. Когато е лято има максимум 2 метра воден стълб, когато обаче е зима... водата направо ще излезе от кладенеца. Просто, и двете съоръжения улавят част от водният цикъл и са силно зависими от сезона. Но както сам писах, няма как постоянно да няма вода навсякъде и то всяко лято. Очевидно проблема не е че в Плевен били крали вода. Очевидно е, че самата система е неподдържана. Говорим просто за някаква най-елементарна логика, защото проблема с водата не е от вчера и не е само в Плевен. Т.е.?!!??!?!?!?!??!?!

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Той още не може да осмисли какъв въпрос съм му задал.

Къв въпрос, да ми зададеш? Ти дори не си наясно, че принципа на работата на кладенеца и язовира е кажи-речи един и същ. Пълни се повече през есента и зимата, просто защото самото време е по-дъждовно. Ти направо си потресаващо неадекватно парче, аз направо съм потресен...

преди 1 минута, communismatic написа:

Извинявай, тоя пост, кой го е писал по-точно? Баба Пенка от село Мамарчево? От това по-елементарно обяснено...

Къв въпрос, да ми зададеш? Ти дори не си наясно, че принципа на работата на кладенеца и язовира е кажи-речи един и същ. Пълни се повече през есента и зимата, просто защото самото време е по-дъждовно. Ти направо си потресаващо неадекватно парче, аз направо съм потресен...

Аха, явно обаче опасността от срутване е само лятото когато са празни, а есента и зимата когато са пълни според Gaming_Solutions не.

преди 10 минути, communismatic написа:

Мхм. Пак оправдания. Значи, има мнозинство за скъпоструваща тенекия, но няма мнозинство за оправяне на изключително по-належащ проблем. ОК, разбрах... Аз не знам, тия хора досега с нещо да са били виновни. То все оправдания. БТР-ите ги дали, щото на нас не ни трябвали, двигателите им много били пушели, нямало да стават за гасене на пожари. В същото време ВСУ ще ги ползват за военни действия, ама то там нямало проблеми, щото щели да ги модернизират. Аз зададох най-логичният въпрос "Ми, тогава ние да ги модернизираме, защо ще ги подаряваме?" Отговор естествено няма, няма и да има. Ф16-ките, договора бил подписан, той Кирчо много добре знаел, че е страшна набутвация, ама нямало как... 

Пак цитираш избирателно, кой е Дянков бе

И за кое няма отговор, аз чакам отговор на 8-те точки които чакам да обориш за БТР-те. Отговорил съм ти, няма смисъл да ги модернизираме, защото няма какво да ги правим, вместо грохнали 100 БТР-а да седят в склада ще седят 100 модернизирани такива

Цитат

Да, де. Именно... продължавам с този кладенец. Има ли разлика между пълненето на кладенеца и пълненето на язовира? Дай пак да преговорим. Водата за тях откъде идва? От Юпитер сигурно?

Абе ти това, което си ми цитирал, че и в червено си го боядисал как го разбираш?

Цитат

Не, язовирите не се поддържат умишлено на 30%-50% за да не се спукат язовирните стени, не случайно те питах защо есента работят на пълен капацитет и няма проблеми. Ти тръгна да обясняваш природните закономерности как есента имало повече вода и било нормално, как кладенеца ти имал повече вода есента, спрямо лятото, уау професоре, ама верно ли!

Тука според тебе те питам защо есента са пълни язовирите или питам защо на есен не се източват също на 30%, както твърдиш, че на лято се източват защото са опасни от срутване на язовирната стена?

Цитат

И къде си обяснил в този си пост защо есента не се източват язовирите на 30% щом са опасни?

Знаеш ли колко язовира има в България? Я си защити тезата, кои язовири конкретно се източват умишлено и се държат на 30% за да не спука язовирната стена? Не казвам, че няма такива, може и да има, само че така както го напшиса ти излиза, че е масово явление и за това има криза с водата

преди 4 минути, BANKATA написа:

Аха, явно обаче опасността от срутване е само лятото когато са празни, а есента и зимата когато са пълни според Gaming_Solutions не.

Аха, явно не е в мен проблема щом ти си ми разбрал въпроса

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 3 минути, BANKATA написа:

Да, и той самият стигна до този извод. То вие двамата направо сте си като близнаци. Тъй... Още един опит правя. Последен опит, направо ми писнахте на оная работа...

Ето ти я картата на водната криза у нас. Какво се вижда по-точно? Вижда се, че проблем има на огромна част от българската територия. Сиреч, проблема с водата си е направо национален, а не регионален. На него просто така му отърва, да напише... понеже в "Свободна Европа" громят ГЕРБерите и възхваляват техните хора от ПП-ДБ. Които дори бяха в коалиция, но това е отделна тема. Т.е. причината за водата надали ще е само, че кмета на Плевен бил крал вода от язовира. Някаква друга причина ще е?! Ми, какво да е друго... освен, че тия язовири не са пипани от както е паднал социалистическият режим. Те си искат поддръжка. Още повече, че надали и тръбите са сменяни от тогава. Нали се сещаш (вероятно), че тая вода през годините направо е видяла сметката на язовирните стени. Т.е. язовирите си искат поддръжка, която надали е особено евтина и надали парите лесно ще се откраднат. Защото ако ставаха за крадене, то нямаше изобщо да имаме подобен проблем. Това е и причината, когато дойде лятото, да няма вода на сума ти места из страната. Това форумно недоразумение над 200 пъти ми задава въпроса, защо имало вода през есента, а не през лятото. Даже не му стига и акъла малко от малко да си напъне мозъка, за да не се излага като кифладжия. Причината е, че през лятото самият сезон е по-сух, няма толкова валежи и това вече се превръща в проблем, понеже когато язовира умишлено се изпуска и се държи на непълен капацитет, тя водата в един момент свършва. Още повече, че потреблението на вода през лятото е и по-високо, най-малкото доста хора я използват и за поливане на градината си. Баба ми на село си слагаше маркуча в чешмата и си поливаше рано сутрин и следобед абсолютно всеки ден. Няма никаква друга логика. Сега... язовира умишлено се държи на непълен капацитет, ако тръгне да се надвишава, той се изпуска. Проблем през зимата и пролетта например няма, понеже сезона си върши работата и капацитета му е напълно достатъчен да задоволи потреблението на населението. Но проблема както написах е през лятото, понеже в тоя сезон няма толкова валежи. Имай предвид, че тия язовири са замисляни във време, когато и самото население на страната е било много по-числено. Т.е. очевидно е, че самите язовири не трябва да изпитват проблем от задоволяване на потреблението на българите през лятото. Едно е да имаш девет милиона население, съвсем друго е да имаш шест.
11.jpg

Пак цитираш избирателно, кой е Дянков бе

Денков, Денков... Той що не нададе вой срещу язовирите? Да оправи нещата? Пак ли ГЕРБ му пречели?

И за кое няма отговор, аз чакам отговор на 8-те точки които чакам да обориш за БТР-те.

Абсолютно всичко от тия тъпи въпроси съм го коментирал. Но не виждам и какво повече да се коментира, ти сам написа, че било по-редно да ги подарим на Украйна. Има ли смисъл, да коментираме повече? Много се кефя, че човек дето вие на умряло срещу ГЕРБ-ерските кражби е ОК с това, да се подарява нещо, което е на държавата и струва доста пари. 

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

Тука според тебе те питам защо есента са пълни язовирите или питам защо на есен не се източват също на 30%, както твърдиш, че на лято се източват защото са опасни от срутване на язовирната стена?

Ти квото и да питаш вече... В смисъл, вижда се...

Майко мила, пак не отговори на въпроса

Често му се случва.

Но на него да не отговориш, оле мале :no-no:

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Майко мила, пак не отговори на въпроса

Въпроса за есента и що не се източвали язовирите? Т.е. след толкова подробно обяснение, ти ОТНОВО не можеш, да зацепиш?! 

току-що, BANKATA написа:

Често му се случва.

Често, да. На кой въпрос от твоите не съм отговорил? Нали било "често"? 

Въпроса за есента и що не се източвали язовирите? Т.е. след толкова подробно обяснение, ти ОТНОВО не можеш, да зацепиш?! 

Ама ти си дал обяснение защо са пълни есента, аз те питам защо не ги източват есента след като са опасни

току-що, Gaming_Solutions написа:

Ама ти си дал обяснение защо са пълни есента, аз те питам защо не ги източват есента след като са опасни

ОФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ... 

Брат, потърси помощ! Казвам ти сериозно, има добри специалисти у нас... има и модерна апаратура.

преди 7 минути, communismatic написа:

ОФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ... 

Брат, потърси помощ! Казвам ти сериозно, има добри специалисти у нас... има и модерна апаратура.

Я виж там в Телеграм групата, питай ги какво да напишеш, че стана много за смях

преди 8 минути, communismatic написа:

Често, да. На кой въпрос от твоите не съм отговорил? Нали било "често"? 

Къде е далаверата при търга за бензиностанцията.

Ако минималната цена на един търг е 1000 лева, мога ли аз да се явя на него ако имам 2000 лева примерно? И ако надхвърля тези 2000 лева трябва ли да ме изгонят от търга за да не наддавам повече.

На първо време това

Я виж там в Телеграм групата, питай ги какво да напишеш, че стана много за смях

Да, определено аз станах за смях, а не ти, дето ти го обясних чрез примери, даже и изображение вмъкнах и пак не го разбра. Казвам ти сериозно, стегни се. Младо момче си (нали имаш тригодишно дете, да ти е живо и здраво), ама... просто е потресаващо. Обясних ти го. Прочети ми поста още няколко пъти, ако трябва. Не се обиждай, ама... просто грам не вникваш в нещата, които ти пиша.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Къде е далаверата при търга за бензиностанцията.

Подставено лице, несъществуваща фирма (това се каза в самият клип на Маргарита Михнева), пари които изобщо ги няма. Ти искаш Пушкаров да потвърди, че имало далавера, което е доста смешно. Да не кажа, че е нелепо. То явно се иска от него, да признае, че те са участвали в схемата. Писах ти го вече няколко пъти, ама явно и при теб нещата са...

преди 3 минути, BANKATA написа:

Ако минималната цена на един търг е 1000 лева, мога ли аз да се явя на него ако имам 2000 лева примерно? И ако надхвърля тези 2000 лева трябва ли да ме изгонят от търга за да не наддавам повече.

Кво значение има минималната цена, при положение, че момчето е спечелило търга? Това какво общо има с "дискусията" ни? Момчето е било абсолютен измамник, това се признава и от самият Пушкаров.

преди 4 минути, communismatic написа:

Кво значение има минималната цена, при положение, че момчето е спечелило търга? Това какво общо има с "дискусията" ни? Момчето е било абсолютен измамник, това се признава и от самият Пушкаров.

Опитвам се да разбера твоята логика защо не е трябвало да бъде допуснат на търга.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Опитвам се да разбера твоята логика защо не е трябвало да бъде допуснат на търга.

Аз не съм писал, кой е трябвало да бъде допуснат на търга и кой не. Аз ти пиша, че тия хора, които са организирали търга (в случаят са Костов и Пушкаров), трябваше да проверят кой печели търга и да се съобразят с факта, че това момче е пълен въздухар и най-вероятно някой стои зад него. Абсолютно подставено лице, сделките в ония години са правени по такъв начин. А и не само тогава...
Ето ти доста добър пример с приватизацията на Кремиковци, която е 20 години по-късно. Това момче, доколкото си спомням бе взело кредит от "Първа инвестиционна банка", много ми е чудно, срещу какво е взело тия 316 милиона лева? Дори няма и висше образование (въпреки, че в статията друго пише), няма никакъв бизнес и прочее. Кой би му дал кредит? Те няма да му отпуснат такъв даже и за да си купи една панелка в квартал "Младост".

Цитат

26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на „Кремиковци” срещу 316 милиона лева през 2011 г. със своя новорегистрирана фирма. Младежът е току що завършил студент, живее на квартира в София, няма никаква бизнес история, а родният му дом е апартамент в панелен блок в Белене, пред който екипът на bTV откри складирани домашно направени туршии.

Аз не съм писал, кой е трябвало да бъде допуснат на търга и кой не. Аз ти пиша, че тия хора, които са организирали търга (в случаят са Костов и Пушкаров), трябваше да проверят кой печели търга и да се съобразят с факта, че това момче е пълен въздухар и най-вероятно някой стои зад него. Абсолютно подставено лице, сделките в ония години са правени по такъв начин. А и не само тогава...
Ето ти доста добър пример с приватизацията на Кремиковци, която е 20 години по-късно. Това момче, доколкото си спомням бе взело кредит от "Първа инвестиционна банка", много ми е чудно, срещу какво е взело тия 316 милиона лева? Дори няма и висше образование, няма никакъв бизнес и прочее. Кой би му дал кредит? Те няма да му отпуснат такъв даже и за да си купи една панелка в квартал "Младост".

Все още не си ми отговорил на въпроса

Цитат

ПП: Пушкаров не казва че е измамник (това си твоята поредна интерпретация).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.