Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, communismatic написа:

Отговор? Що така избЕга? :) 

Нямам отговор, нали казах вече и аз тогава се чудех защо? 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, Gaming_Solutions написа:

Нямам отговор, нали казах вече и аз тогава се чудех защо? 

Отговор на въпроса "Как така проблеми с язовирите заради неподдържане има навсякъде, но причината за липсата на течаща вода не е в поддръжката им?"? Дай поне някаква статия от "Свободна Европа", колкото там да замажеш о*раното. Нали уж аз съм бил в "паникмод"? До момента личи точно обратното. Стига, ти си безкрайно умно момче, ще се справиш... :) 

преди 9 минути, M.Николов написа:

Това е само твое предположение или имаш конкретни данни?

Това са данните, които експертите изнасят ежедневно по медиите. Отделно имам познати колеги в Плевен, та знам в какво състояние им е водопреносната мрежа. 

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Отделно имам познати колеги в Плевен, та знам в какво състояние им е водопреносната мрежа. 

И те ли са гласоподаватели на ПП-ДБ? :) 

преди 2 минути, communismatic написа:

Отговор на въпроса "Как така проблеми с язовирите заради неподдържане има навсякъде, но причината за липсата на течаща вода не е в поддръжката им?"? Дай поне някаква статия от "Свободна Европа", колкото там да замажеш о*раното. Нали уж аз съм бил в "паникмод"? До момента личи точно обратното. Стига, ти си безкрайно умно момче, ще се справиш... :) 

Ама аз не съм го твърдял това. Ти твърдиш, че водната криза е поради неподдържани язовирни стени 

Амам верно си много зле. Отивам да работя, по-късно ще се върна, да не помислил, че си ме затапил ахахаха

Ти твърдиш, че водната криза е поради неподдържани язовирни стени 

Да, да не би нещо друго да се доказа от цитатите, които дадох преди няколко часа?

Ама аз не съм го твърдял това.

Да, ГЕРБ е виновен. Извинявай, бях забравил. И Кирчо нямало как да реши проблема, щото нямал мнозинство.

Отивам да работя, по-късно ще се върна, да не помислил, че си ме затапил

Така е, да. Неотговарянето на една дузина въпроси няма как да ни насочи към подобно заключение...

преди 4 минути, communismatic написа:

И те ли са гласоподаватели на ПП-ДБ? :) 

По-важното е дали работят във ВиК Плевен за да имат подобни данни.

току-що, M.Николов написа:

По-важното е дали работят във ВиК Плевен за да имат подобни данни.

Именно заради това го питах и аз. Потресаващо е нивото на това момче... Изобщо не влага грам мисъл в нещата, за които се опитва, да пише. Само четене на тъпи статии от "медии" на хранилка при "Америка за България". Кофти...

преди 1 минута, communismatic написа:

Именно заради това го питах и аз. Потресаващо е нивото на това момче... Изобщо не влага грам мисъл в нещата, за които се опитва, да пише. Само четене на тъпи статии от "медии" на хранилка при "Америка за България". Кофти...

Как може да си толкова неадекватен...

Аз те карам да дадеш примери за язовири, подразбира се че говорим за язовири, които се използват за питейно-битови нужди, които се изпускат принудително, защото има опасност от спукване на язовирната стена

Защо ми даваш пример с язовир Огоста при положение, че не се използва за питейни цели?

Защо ми даваш цитат от фалшива новина за язовир Студена, който даже е ремонтиран преди няколко години?

Станислав Колев: Инж. Иван Иванов е визионер с мисъл за бъдещето на София

Цитат

С него разговаряме за инж. Иван Иванов, управлявал столицата от 25 май 1934 г. до 9 септември 1944 г. – период, определян като „10 златни години за София“.

Защо 10-те години от управлението на инж. Иван Иванов са наричани златни години е въпрос с доста разнопосочен отговор, подчерта Станислав Колев, тъй като периодът от 1934 до 1944 г. е свързан с огромния възход на България като икономическа сила. „През 1939 г. България е втора по растеж на Брутен вътрешен продукт след Австрия. След България са страни като Полша, Чехия, Унгария, Португалия“, отбеляза той и посочи, че въпреки огромните репарации, които плаща Царство България след трите войни и бежанските потоци, това е един силен период на развитието на българската икономика.

:popcorn2:

Мдааа, неприятно е, когато го четат защитници на социализма, но....

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Аз те карам да дадеш примери за язовири, подразбира се че говорим за язовири, които се използват за питейно-битови нужди, които се изпускат принудително, защото има опасност от спукване на язовирната стена

Тъй? И когато дадох пример с язовир "Бели Искър", който се използва за питейна вода и има проблеми със спукана язовирна стена, тоя пример не важи? А примера с "Огоста"? И той не важи? Кой пример важи? Статията от "Свободна Европа"?

Защо ми даваш цитат от фалшива новина за язовир Студена, който даже е ремонтиран преди няколко години?

Да, де. Той е ремонтиран след като се появява информацията за спуканата язовирна стена. Статията за спуканата стена е от юли 2018-та, а язовира е ремонтиран чак през... Всъщност май не е много ясно кога. Ето и информация от септември 2019-та. Още не е приключил ремонта.

Цитат

Ремонтът на стената на язовир „Студена“ е на път да приключи. До момента са изпълнени близо 90% от предвидените работи.

Както обикновено - пак не си разбрал нищо.

Как може да си толкова неадекватен..

Това пък точно ти да го твърдиш...

преди 5 минути, БаалБек написа:

Защо 10-те години от управлението на инж. Иван Иванов са наричани златни години е въпрос с доста разнопосочен отговор, подчерта Станислав Колев, тъй като периодът от 1934 до 1944 г. е свързан с огромния възход на България като икономическа сила.

Икономическа сила? България до 1944 г.? Уаааааааааау! 😆😆😆😆😆

И преди 1944 година България е била сред бедните държави в Европа

"През 1939 година сме били на 18-то място от 24 държави, сега сме на предпоследно"

преди 16 минути, communismatic написа:

Тъй? И когато дадох пример с язовир "Бели Искър", който се използва за питейна вода и има проблеми със спукана язовирна стена, тоя пример не важи? А примера с "Огоста"? И той не важи? Кой пример важи? Статията от "Свободна Европа"?

Язовир "Бели Искър" е пълен в момента на 62%. Спокойно, София няма да сме на режим на водата

Огоста? Какво за язовир Огоста, за риба ли ще ходим?

Да, де. Той е ремонтиран след като се появява информацията за спуканата язовирна стена. Статията за спуканата стена е от юли 2018-та, а язовира е ремонтиран чак през... Всъщност май не е много ясно кога. Ето и информация от септември 2019-та. Още не е приключил ремонта.

Пак цитираш стари статии, абе ей, научи се да гледаш датите.

Язовира се ремонтира от 2016 до 2021. Фалшивата ти новина е от 2018 😂

Както обикновено - пак не си разбрал нищо.

😂

преди 17 минути, M.Николов написа:

И преди 1944 година България е била сред бедните държави в Европа

"През 1939 година сме били на 18-то място от 24 държави, сега сме на предпоследно"

От същия линк:

"Комунистическата пропаганда повтаряше, че Царство България е имало изостанала икономика, а хората са живели в мизерия. По това време БВП на страната ни е 2967 долара на човек. По този показател тогава изпреварваме държави, които сега са пред нас – Португалия – 2323 долара, Полша – 2801 долара, Унгария – 2522 долара. В сравнение с балканските си съседи, през 1939 година България е направо икономически колос."

И пак там четем:

"От балканските страни по това време по-богати са само гърците – 3620 долара БВП. Но 10 години по-рано – през 1929 година, разликата между двете икономики е била много по-голяма – 48% в полза на гърците. Само за едно десетилетие българите са стопили разликата наполовина и ако устремът ни не бе прекършен от кървавия комунистически преврат на 9-ти септември, днес вероятно щяхме да сме преди тях.

През 1939 година България се съизмерва по БВП с Италия, която по това време има брутен вътрешен продукт на човек  от 3196 долара, т.е. разликата е по-малка от 8%. За сравнение – през 2016 година БВП на Италия е 98% по-висок от нашия."

преди 4 минути, БаалБек написа:

От същия линк:

"Комунистическата пропаганда повтаряше, че Царство България е имало изостанала икономика, а хората са живели в мизерия. По това време БВП на страната ни е 2967 долара на човек. По този показател тогава изпреварваме държави, които сега са пред нас – Португалия – 2323 долара, Полша – 2801 долара, Унгария – 2522 долара. В сравнение с балканските си съседи, през 1939 година България е направо икономически колос."

И пак там четем:

"От балканските страни по това време по-богати са само гърците – 3620 долара БВП. Но 10 години по-рано – през 1929 година, разликата между двете икономики е била много по-голяма – 48% в полза на гърците. Само за едно десетилетие българите са стопили разликата наполовина и ако устремът ни не бе прекършен от кървавия комунистически преврат на 9-ти септември, днес вероятно щяхме да сме преди тях.

През 1939 година България се съизмерва по БВП с Италия, която по това време има брутен вътрешен продукт на човек  от 3196 долара, т.е. разликата е по-малка от 8%. За сравнение – през 2016 година БВП на Италия е 98% по-висок от нашия."

Също така комунистите са ни съсипали и самолетостроенето. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 14 минути, Gaming_Solutions написа:

Язовир "Бели Искър" е пълен в момента на 62%. Спокойно, София няма да сме на режим на водата

T.е. и тоя пример не важи, защото имате вода. Ок, разбрах... 

преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

Язовира се ремонтира от 2016 до 2021. Фалшивата ти новина е от 2018 

Т.е. ремонта е започнал през 2016-та, но няма вариант да има проблеми и две години по-късно!? 

Уникален... 

преди 6 минути, communismatic написа:

T.е. и тоя пример не важи, защото имате вода. Ок, разбрах... 

Човече, помолих те да дадеш примери за язовири с компрометирани язовирни стени, които да подкрепят тезата ти, че сегашната криза с водата и водните режими е в следствие на това, че язовирите се изпускат, защото са опасни ако работят на по-висок капацитет

Очевадно Бели Искър, Огоста и Судена не са такива примери.

преди 6 минути, communismatic написа:

Т.е. ремонта е започнал през 2016-та, но няма вариант да има проблеми и две години по-късно!? 

Уникален... 

Не бе пич, само едно мнение по-горе твърдиш, че ремонта е започнал след като се е появила фалшивата новина. Оф, изморих се

Цитат

Да, де. Той е ремонтиран след като се появява информацията за спуканата язовирна стена.

Очевадно Бели Искър, Огоста и Судена не са такива примери.

Очевадно, да... 

Не бе пич, само едно мнение по-горе твърдиш, че ремонта е започнал след като се е появила фалшивата новина.

Защо ремонтират язовира? Каква ли може да е причината... 

преди 5 минути, communismatic написа:

Очевадно, да... 

Да, да обясня ли ПАК защо?

преди 5 минути, communismatic написа:

Очевадно, да... 

Защо ремонтират язовира? Каква ли може да е причината... 

Със сигурност причината не е фалшивата новина, която е написана две години след като е започнал ремонта, нали?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Комунистите ряпа да ядат. Нашите демократи ще видят сметката на българина.

Домашният алкохол вече само със собствена суровина, предлага законопроект

Според предложението, публикувано за обществено обсъждане, държавата въвежда ясен лимит – всяко домакинство ще може да произвежда до 30 литра ракия и до 500 литра вино годишно. Освен това вече няма да можем да купуваме плодове от пазара, за да си направим от тях алкохол.

Комунягите бунтари не търпят.
Макрон в момента явно не ги търпи. Да не би да е комуняга?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 6 минути, maxthon написа:

Макрон в момента явно не ги търпи. Да не би да е комуняга?

И то голям, като всичките ЕНП-джии. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.