Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Е, то не е особено ясно, по какъв начин се изчисляват тия статистики, понеже раздутото ни БВП се дължи основно на вихрещата се инфлация през годините, но без никакво съмнение поляците яко захлебват от членството си в Европейският съюз. И на мен ми е много странно, но това просто е факт. Може би някакъв конпенсаторен механизъм заради факта, че бяха мачкани през годините и от Изтока, и от Запада. Шегувам се, разбира се, но... тия неща просто са факт. Но да се твърди, че например българина живее повече от пет пъти по-добре отколкото през социализма е нелепо. На нас БВП-то ни се дължи основно на келнери и перачи на чаршафи, ние производство на практика нямаме... Аз съм абсолютно съгласен, че БКП превръщайки се в БСП си нареди далаверките веднага след падането на социалистическият строй, само че комунистите редиха въпросните далавери и със сини, и със зелени, и с пембени. Общо-взето всичко живо във властта е захлебило яко от завещанието на оня режим. Е, затова сме и на тоя хал - последни по доходи, последни по естествен прираст, последни по удовлетвореност от живота, последни по продължителност на живота и т.н. Останаха само оправданията за шараните - комунизма, Русия, СССР, ДС, КГБ... Щом и за калпавите Ф16-ки пак Русия беше виновна.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Трябва да обявят цинизма и песимизма за национални спортове.

Аз съм сигурен, че ако след някоя и друга година не сме последни по доходи (май минахме вече Унгария), последни по естествен прираст, последни по удовлетвореност от живота, последни по продължителност на живота (всъщност по продължителност на живота в добро здраве сме в топ 3), то в същите политически теми тук ще се говори, че сме по-зле от преди, просто европейците са станали още по-зле и за това сме ги минали. :)

ПП. Всъщност по удовлетвореност от живота ще сме си вечно последни, без значение стандарта ни какъв ще е

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 5 часа, communismatic написа:

Тая постоянно поства всякакви простотии без да влага грам акъл в нещата.
БВП-то на България след средата на 30-те години е надуто, понеже е военно време и се изнася яко за Германия. По това време в страната има реквизити, дефицити, купонна система, хиперинфлация... кажи-речи страната направо е фалирала в оня период. Външният дълг расте с неимоверни темпове. Образно казано БВП-то ни в онова време расте с 40% за осем години (1936-1943), но преди това в периода 1878-1935 нямаме абсолютно никакъв растеж, което фактически доказва и че цялата работа е "пунта мара". Освен това, според изследванията на Мартин Иванов и Даниел Вачков, от института "Ангус Мадисън" (понеже статистиката е от там) са използвали неточни данни от математика от БАН - Любомир Чакалов, като общо-взето са завишени с 5-10%. Другото нещо... Колко е неиндустриалният износ на България в ония години? 95%. Колко е градското население в ония години? 25%. Т.е. и дума не може да става за някаква могъща икономика. Няма развита икономика с толкова много селско население, индустриализацията дръпва хората към града, никъде в селата не се произвеждат автомобили, самолети и танкове. Форумното недоразумение, което е гласоподавател на ПП-ДБ намеси и великото ни самолетостроене преди идването на "лошите" комунисти. Имате ли идея колко от тях са използвани в реални бойни действия по време на нашите войни? Ми, ще бъдете доста разочаровани...

Пълни глупости си писал! Както винаги!

Всичко си нагласил според тезата си, но пак не се е получило....Язък за толкова писане. Напразно!

П.П.

преди 4 часа, Belefor написа:

Всички факти в тези статии, който си пуснал са изопачени за да подпомогнат дадена теза.

Казваш факти, но в същото време изопачени?!?!?! Две несъвместими състояния.

Т.е. 2+2=4 - Факт е, но изопачен за да подпомогнат тезата на математика. 

:angry:

1946 и 2025: ДВЕ ЗАВЛАДЯВАНИЯ НА ДЪРЖАВАТА
➡️❗️Резултатът ще е страшен за всички, бухалките ще влязат и във вашия дом. През 90те се преборихме срещу тях.
Днес отново можем.
☑️През 1947 г. България окончателно загуби свободата си.
▪️След съветската окупация, под диригентството на Сталин и под прикритието на щиковете на Червената армия комунистите избиха десетки хиляди българи, превзеха институциите, унищожиха правовата държава, демокрацията, свободата и независимостта на България.
▪️Те проведоха изборите с нечувано насилие и безогледни фалшификации и смазаха опозицията.
➡️❗️Земеделците на Никола Петков и социалдемократите, които отначало направиха сглобка с комунистическите престъпници, после се осъзнаха и се изправиха наистина много смело срещу тях.
☑️И до 1947 година, когато Никола Петков бе обесен, а опозицията - унищожена, те бяха последният щит срещу съветизацията.
▪️Така България окончателно бе превърната в тоталитарна държава, в съветски сателит за половин век, а българите изгубиха своята свобода и човешките си права.
😡Убийците изправиха дори убитите от тях на съд, настаниха се в домовете им, хранеха се в посудата им, спаха в постелите им, носеха дрехите им.....

ПОВЕЧЕ

https://www.facebook.com/daniela.gortcheva/posts/pfbid0HUErMKhyp9GYPKw5AhLn6qXwqb8RZVXcKNgsYTxxcNAy2QrqMKEdVdrHWT4Sgp5el

unnamed.jpg.b3155358fabd0c156aea394d5ccd4aa8.jpg

преди 18 часа, maxthon написа:

Е нали критерия беше само нетърпението към бунтари? Защо днеска във Франция беше употребен сълзотворен газ срещу протестиращи?

Защото има протестиращи сигурно. Вазов с какво е заслужил да ходи по затвори и лагери

преди 3 часа, communismatic написа:

Е, то не е особено ясно, по какъв начин се изчисляват тия статистики, понеже раздутото ни БВП се дължи основно на вихрещата се инфлация през годините, но без никакво съмнение поляците яко захлебват от членството си в Европейският съюз. И на мен ми е много странно, но това просто е факт. Може би някакъв конпенсаторен механизъм заради факта, че бяха мачкани през годините и от Изтока, и от Запада. Шегувам се, разбира се, но... тия неща просто са факт. Но да се твърди, че например българина живее повече от пет пъти по-добре отколкото през социализма е нелепо. На нас БВП-то ни се дължи основно на келнери и перачи на чаршафи, ние производство на практика нямаме... Аз съм абсолютно съгласен, че БКП превръщайки се в БСП си нареди далаверките веднага след падането на социалистическият строй, само че комунистите редиха въпросните далавери и със сини, и със зелени, и с пембени. Общо-взето всичко живо във властта е захлебило яко от завещанието на оня режим. Е, затова сме и на тоя хал - последни по доходи, последни по естествен прираст, последни по удовлетвореност от живота, последни по продължителност на живота и т.н. Останаха само оправданията за шараните - комунизма, Русия, СССР, ДС, КГБ... Щом и за калпавите Ф16-ки пак Русия беше виновна.

Когато покупателната му способност се е покачила в пъти защо да е нелепо?

И защо мислиш че келнери и перачи пълнят БВП? Изобщо нямаш ясен поглед върху икономиката в страната. Ниаккъв.

преди 1 час, BANKATA написа:

Защото има протестиращи сигурно.

Тоест срещу протестиращите е напълно нормално да се използва сълзотворен газ?

преди 4 минути, maxthon написа:

Разбира се, че не е нормално, радвам се, че и теб те притесняват подобни неща.

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Разбира се, че не е нормално, радвам се, че и теб те притесняват подобни неща.

Но пък сега обърнах внимание как на въпрос Защо се използва газ срещу протестиращи се отговаря с "Защото има протестиращи сигурно". Да ни е жив и здрав Божинката на форума.

преди 4 минути, maxthon написа:

Но пък сега обърнах внимание как на въпрос Защо се използва газ срещу протестиращи се отговаря с "Защото има протестиращи сигурно". Да ни е жив и здрав Божинката на форума.

Нищо, важното е, че с теб изпитваме нетърпимост към подобен тип прояви, нали?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 5 часа, communismatic написа:

Квоооо? 😆 Смесва кристалите с алкохол това момче. Много е зле. 😆

Предателите на Отечеството ми "бай Тошо и компания", които демонтират паметника на незнайния войн, защото се е считал за "монархофашистки символ".

Даже са лъгали хората, че бил повреден от бомбардировки.

Ето снимка (оцветена) направена от фотографа Тодор Славчев през 1948г. - нищо подобно!!!

neznaen-voin.png

Проектиран от скулптура Андрей Николов. Представлявал е гранитен саркофаг, над който се е издигала внушителна бронзова фигура на лъв (символ на България), барелефи и символичен гроб. В саркофага е имало пръст от Шипка, Стара Загора и други бойни полета.

Според изследвания, гранитът от саркофага е бил използван повторно при строежа на мавзолея на Георги Димитров.

Снимката може да бъде видяна и в албума "Стара София в цвят" на издателство "Българска история", 2019г.

преди 51 минути, maxthon написа:

Да.

Сега ще кажеш ли Вазов защо е интерниран?

Да.
Сега ще кажеш ли Вазов защо е интерниран?
Ако има нещо общо с протестите във Франция ще кажа. Има ли нещо общо?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 6 минути, maxthon написа:

Ако има нещо общо с протестите във Франция ще кажа. Има ли нещо общо?

Ти ги свърза ти кажи.

Ти ги свърза ти кажи.
Аз съм свързал протестите във Франция с генерал Вазов? Интересно кога се е случило. Просто ти насочих към логиката ти за връзката бунтари-комунисти за да откриеш едни съвременни комунисти (пак според тази твоя логика).

преди 42 минути, БаалБек написа:

Предателите на Отечеството ми "бай Тошо и компания", които демонтират паметника на незнайния войн, защото се е считал за "монархофашистки символ".

Даже са лъгали хората, че бил повреден от бомбардировки.

Ето снимка (оцветена) направена от фотографа Тодор Славчев през 1948г. - нищо подобно!!!

neznaen-voin.png

Проектиран от скулптура Андрей Николов. Представлявал е гранитен саркофаг, над който се е издигала внушителна бронзова фигура на лъв (символ на България), барелефи и символичен гроб. В саркофага е имало пръст от Шипка, Стара Загора и други бойни полета.

Според изследвания, гранитът от саркофага е бил използван повторно при строежа на мавзолея на Георги Димитров.

Снимката може да бъде видяна и в албума "Стара София в цвят" на издателство "Българска история", 2019г.

Ти,точно ти...не ми говори за отечество...Говориш в минало време,с което не си запозната...хал хабер си нямаш за времето,бита и душевността на българина ,който е възпитал поколението си след първата и втората световни.. Кога бе...охлюви безгръбначни, сте ходили на бригади да помагате на отечество и родина?Кога бе,тъпанари сте държали мотиката на майка и баща,  да знаете вкуса на хляба?Кога бе..п...утки май..ни сте оценили труда на целия народ ,да ви има и да сте това което сте?И да имате безсрамието да плюете тези,които са ви дали първата глътка въздух...Вие не сте българи..вие сте к..опелета...които не зачитат нито свободата си,нито родината си...и не я заслужават...Неблагодарни копелдаци...От това което пишеш ,излиза че и родителите ти са предатели....

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 5 минути, maxthon написа:

Аз съм свързал протестите във Франция с генерал Вазов? Интересно кога се е случило. Просто ти насочих към логиката ти за връзката бунтари-комунисти за да откриеш едни съвременни комунисти (пак според тази твоя логика).

Аз ли свързах Макрон с комунягите?

Я ползвай търсачката.

Май едно Бъди твърдеше че Макрон бил като монунистите. А ?

Нали бил като тях, нещо аргументите ти ги няма никакви.

Я ползвай търсачката.
Ти даде белега при връзката комунисти-бунтари.Значи всеки, който не харесва бунтарите следва да е комунист.
П.С. Какво е монунистите?

преди 9 минути, Proshark написа:

Ти,точно ти...не ми говори за отечество...Говориш в минало време,с което не си запозната...хал хабер си нямаш за времето,бита и душевността на българина ,който е възпитал поколението си след първата и втората световни.. Кога бе...охлюви безгръбначни, сте ходили на бригади да помагате на отечество и родина?Кога бе,тъпанари сте държали мотиката на майка и баща,  да знаете вкуса на хляба?Кога бе..п...утки май..ни сте оценили труда на целия народ ,да ви има и да сте това което сте?И да имате безсрамието да плюете тези,които са ви дали първата глътка въздух...Вие не сте българи..вие сте к..опелета...които не зачитат нито свободата си,нито родината си...и не я заслужават...Неблагодарни копелдаци...От това което пишеш ,излиза че и родителите ти са предатели....

Мотики държахме едно време когато бяхме гладни.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Я ползвай търсачката.

Ти пък си същия,като по горе цитираната....неблагодарници,които не са дали и една троха за народа и държавата си...Кой ви даде даде държавата България,след турско,бе тъпан? Същите ,срещу които сега пращате бомби....Не трябва да ви има не на земята-не трябва да ви има във вселената...неблагодарници....сега щеше да си рязана карабина и да си някъде в Сирия или Германия ,без род и родина...абсолютни олигофрени... 

преди 3 минути, maxthon написа:

Ти даде белега при връзката комунисти-бунтари.Значи всеки, който не харесва бунтарите следва да е комунист.
П.С. Какво е монунистите?

Като не си ми разбрал намека ще ставаш за смях драги. Комунягите осъдиха без причина хора от бунтарски род, а не хора които са участвали в бунт, ама толкова ти е пипето да разбереш написаното в контекста на поста на който отговорих.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Мотики държахме едно време когато бяхме гладни.

и сега си гладен...душичката ти е като пустиня на Марс...само че си тъп и душевно неграмотен...и не го осъзнаваш...за това свинята ви е кумир ..и ви лашкат с Винету толкова време...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.