Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

И то голям, като всичките ЕНП-джии. 
Ред май е и на Мелони да се прояви като комуняга? Макар, че тя има малко по-различно наследство.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

фашистите ШИШИ И БОКО отново смачкаха народа, унизиха президента, изхрачиха се върху всички честни хора, Тежко ни и горко , на тези които постигат нещата с труд.

преди 4 минути, Веси Филипова написа:

фашистите ШИШИ И БОКО отново смачкаха народа, унизиха президента, изхрачиха се върху всички честни хора, Тежко ни и горко , на тези които постигат нещата с труд.

Така ще е като си траете.

преди 7 минути, maxthon написа:

Ред май е и на Мелони да се прояви като комуняга? Макар, че тя има малко по-различно наследство.

Ааа там нещата мисля са малко по-различни. 

преди 51 минути, maxthon написа:

Макрон в момента явно не ги търпи. Да не би да е комуняга?

В трудови лагери ли ги прати?

току-що, BANKATA написа:

В трудови лагери ли ги прати?

Е нали критерия беше само нетърпението към бунтари? Защо днеска във Франция беше употребен сълзотворен газ срещу протестиращи?

преди 9 часа, Gaming_Solutions написа:

Да, да обясня ли ПАК защо?

Много ми е чудно, ти как ще обясняваш на мен, при положение, че до вчера нямаше идея как функционират язовирите!? И ти ще обясняваш на мен!? Ти сериозен ли си? Искаше пример за официална позиция относно изпускането на язовирите, понеже са неподдържани и стават сакатлъци. Дадох ти. Искаше примери с проблемни язовири, които са държавни и снабдяват българите с течаща вода. Дадох ти. Дадох ти и една дузина други примери, които да те насочат към проблема. Сега... извинявай, ама нямам фуния, дето да ти налея малко акъл в главата. Нямам и магическа пръчка. Ако имаш някакви психични проблеми - лекувай се, наблизо е Карлуково. И пак да напиша... доста е впечатляващо самочувствието ти за човек, дето даже нямаше идея, че водата от язовирите и водата от кладенците фактически идва от едно и също място. Виждам и че на Умен Ванко също не му е минало през акъла. Щом и на него му е толкова смешно.

Със сигурност причината не е фалшивата новина, която е написана две години след като е започнал ремонта, нали?

Т.е. язовира се ремонтира, понеже е за ремонт, но няма никакъв шанс, да се е спукала стената през това време... понеже язовира е за ремонт!? Пак ти казвам - лекувай се, наблизо е Карлуково.

Също така комунистите са ни съсипали и самолетостроенето.

Ти си бил силен и по история...

----------------------------
Уникален форум, заклевам се... На тоя дори не му е минавало през акъла, че пълненето на язовирите и кладенците зависи в огромната си степен от сезоните. Нещо което беше много смешно и на Gaming_Solutions. Абсолютни интелектуални близнаци са и двамата. Мъжки еквиваленти на Баалбек.
1.jpg

преди 48 минути, communismatic написа:

Много ми е чудно, ти как ще обясняваш на мен, при положение, че до вчера нямаше идея как функционират язовирите!? И ти ще обясняваш на мен!? Ти сериозен ли си? Искаше пример за официална позиция относно изпускането на язовирите, понеже са неподдържани и стават сакатлъци. Дадох ти. Искаше примери с проблемни язовири, които са държавни и снабдяват българите с течаща вода. Дадох ти. Дадох ти и една дузина други примери, които да те насочат към проблема. Сега... извинявай, ама нямам фуния, дето да ти налея малко акъл в главата. Нямам и магическа пръчка. Ако имаш някакви психични проблеми - лекувай се, наблизо е Карлуково. И пак да напиша... доста е впечатляващо самочувствието ти за човек, дето даже нямаше идея, че водата от язовирите и водата от кладенците фактически идва от едно и също място. Виждам и че на Умен Ванко също не му е минало през акъла. Щом и на него му е толкова смешно.

Т.е. язовира се ремонтира, понеже е за ремонт, но няма никакъв шанс, да се е спукала стената през това време... понеже язовира е за ремонт!? Пак ти казвам - лекувай се, наблизо е Карлуково.

Ти си бил силен и по история...

----------------------------
Уникален форум, заклевам се... На тоя дори не му е минавало през акъла, че пълненето на язовирите и кладенците зависи в огромната си степен от сезоните. Нещо което беше много смешно и на Gaming_Solutions. Абсолютни интелектуални близнаци са и двамата. Мъжки еквиваленти на Баалбек.
1.jpg

Нищо не си дал не пич, развяваш някаква карта с местата, където има режим на водата в България. Очаквам от тебе да кажеш ето в тази и тази община има режим, защото този и този язовир са с компрометирани стени и се източват на толкова и толкова процента през пълноводния сезон и водата в момента е на толкова проценти и за това са на режим. Какво ми даваш Бели Искър като в София нямаме режим, какво ми даваш Огоста, като не се използва за питейни нужди, какво ми даваш Студена, като е ремонтирана стената преди няколко години? 

А относно студена, ти твърдиш, че е ремонтиран, защото е излязла статия, че се е напукала стената, аз ти казвам, че няма как да е вярно, защото ремонта е започнал две години преди да излезе статията, т.е ремонта не е започнал заради статията, било то фалшива или не. В последствие се оказа, че някой е пускал фалшиви сигнали

ПП. В Телеграм групата не могат ли да помогнат? Колко седмици ще чакаме да ни напишеш тука един, два язовира със стена за ремонт и селището да е под воден режим да се отсрамиш малко. Това го твърдиш от месец, информацията трябва да ти е била под носа за да го твърдиш, а още чакаме да ни я предоставиш. Един месец не можеш да дадеш един читав пример, дет се вика аз ако се разтърся ще намеря хаха

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Нищо не си дал не пич, развяваш някаква карта с местата, където има режим на водата в България. Очаквам от тебе да кажеш ето в тази и тази община има режим, защото този и този язовир са с компрометирани стени и се източват на толкова и толкова процента през пълноводния сезон и водата в момента е на толкова проценти и за това са на режим. Какво ми даваш Бели Искър като в София нямаме режим, какво ми даваш Огоста, като не се използва за питейни нужди, какво ми даваш Студена, като е ремонтирана стената преди няколко години? 

"Дискусията" с форумното недоразумение придобива титанични измерения. Кой ще е тоя, дето ще излезе и ще каже, че понеже държавата в момента е лош стопанин, та затова и нарочно изпускат язовира, понеже има опасност от срутване!? Ти нормален ли си изобщо!? Това малко като на твоят интелектуален близнак оправданието, че приватизацията на бензиностанцията не е далавера. Трябвало Пушкаров сам да каже, че е далавера, т.е. да признае, че е за затвора. Няма кой да го признае това нещо, понеже сам ще се самозаплюе, че чеп за зеле не става от него и че държавата тотално е абдикирала от стопанисването на водоемите. Нали се сещаш, че хората направо ще го емнат. Много по-удобно е извинението "ГЕРБ е виновен!" и "Има суша!". Аз даже не знам и какво изобщо се занимавам с теб, ти от пост на пост, все повече ме изумяваш.

А относно студена, ти твърдиш, че е ремонтиран, защото е излязла статия, че се е напукала стената, аз ти казвам, че няма как да е вярно, защото ремонта е започнал две години преди да излезе статията, т.е ремонта не е започнал заради статията, било то фалшива или не. В последствие се оказа, че някой е пускал фалшиви сигнали

Т.е. ремонтират един язовир, който не е за ремонт и няма никакви наченки да се е спукала стената през това време, понеже те го ремонтират, но той не е за ремонт. ОК, разбрах... Карлуково, предполагам знаеш в коя посока е?

Един месец не можеш да дадеш един читав пример, дет се вика аз ако се разтърся ще намеря

Ти два часа гледа тъпо екрана, понеже така и не вдяна, че язовирите и кладенците се пълнят от едно и също място, щял да намери... Я по-сериозно... ти прекалено много се надценяваш, честно. Досега не бях срещал човек, който толкова да няма никаква реална представа за собствените си възможности. Това не го ли писа ти, извинявай? 😆😆😆😆😆😆😆😆

на 17.09.2025 г. в 11:56, Gaming_Solutions написа:

Не, язовирите не се поддържат умишлено на 30%-50% за да не се спукат язовирните стени, не случайно те питах защо есента работят на пълен капацитет и няма проблеми. Ти тръгна да обясняваш природните закономерности как есента имало повече вода и било нормално, как кладенеца ти имал повече вода есента, спрямо лятото, уау професоре, ама верно ли!

преди 6 минути, communismatic написа:

"Дискусията" с форумното недоразумение придобива титанични измерения. Кой ще е тоя, дето ще излезе и ще каже, че понеже държавата в момента е лош стопанин, та затова и нарочно изпускат язовира, понеже има опасност от срутване!? Ти нормален ли си изобщо!? Това малко като на твоят интелектуален близнак оправданието, че приватизацията на бензиностанцията не е далавера. Трябвало Пушкаров сам да каже, че е далавера, т.е. да признае, че е за затвора. Няма кой да го признае това нещо, понеже сам ще се самозаплюе, че чеп за зеле не става от него и че държавата тотално е абдикирала от стопанисването на водоемите. Нали се сещаш, че хората направо ще го емнат. Много по-удобно е извинението "ГЕРБ е виновен!" и "Има суша!". Аз даже не знам и какво изобщо се занимавам с теб, ти от пост на пост, все повече ме изумяваш.

Т.е. ремонтират един язовир, който не е за ремонт и няма никакви наченки да се е спукала стената през това време, понеже те го ремонтират, но той не е за ремонт. ОК, разбрах... Карлуково, предполагам знаеш в коя посока е?

Как кой, опозицията. Човече, все тая е дали ще кажат, че язовирите са капут или тръбопровода е капут. Повярвай ми, ако язовирите се източваха масово, защото стените са компрометирани щяха да ги спукат управляващите от критики. Сам го каза, "ГЕРБ е виновен", опозицията щеше да се възползва.

А за студена, къде съм написал, че не е бил за ремонт. Пиша ти едно и веднага ме цитираш и си лаеш твоето, прочете ли. Писал съм, че ремонта не е направен защото е излязла статия за напукана стена, ти това каза

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Как кой, опозицията. Човече, все тая е дали ще кажат, че язовирите са капут или тръбопровода е капут.

Ама той тръбопровода също е "капут". Не знам някой да го е признавал това и публично. Освен това, самият факт, че ми поставяш под съмнение, че язовирите са неподдържани, това само показва колко си наивен. Ти освен да постваш тъпотии от "Дойче Веле", за нищо друго не ставаш. Ти даже и за това не ставаш, поне да разбираше какво точно постваш. Предния път, по същият начин ми се дуеше и по повод инфлацията и статистиката на НСИ. 

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

А за студена, къде съм написал, че не е бил за ремонт.

Не, аз друго визирах, ама карай... Няма пак да пояснявам какво съм имал предвид. Извикай някой помагач около теб, очевидно ти е сложно...

------------------------------
Доста добра статия относно нещата, за които говоря... Статията е от краят на февруари тази година.

Цитат

Да поръчаш ремонти за половин милиард лева на фирма без конкурс. Законът у нас го позволява при бедствени и аварийни ситуации. Така е възложена една от най-мащабните поръчки с пари от бюджета ни в последните години – за укрепването на стотици язовири в страната. Това става след Решение на министерския съвет от 2018 г. за спешен ремонт на общо 400 водоема. Списъкът е изготвен от Агенцията по метрологичен и технически надзор заради нездрави язовирни стени и заплахи от наводнения. Възложител на поръчката става ДКК – Държавната консолидационна компания към Министерството на икономиката. Изпълнител е нейна подчинена фирма – „Монтажи“ ЕАД, отново държавна. Набелязани за ремонти са 208 от язовирите. За тях ДКК плаща на „Монтажи“ половин милиард лева в аванс.  Оттам спешно прехвърлят работата към трима подизпълнители. Няма време за състезания между кандидати за най-изгодна оферта и цена. Целта е бързина.

Какво обаче се случва сега, 7 години след възлагането на така спешните ремонти?

Оказва се, че нито един от набелязаните стотици язовири не е приет като готов от инспекторите за строителен контрол. Според актуален отговор на ДКК броят им е 215. В 70 от язовирите работата по укрепването още не е започнала. В други 35 ремонтите още текат. Останалите 110 са физически завършени, но без акт 16.

Сред най-готовите е язовир „Пчела“, известен и като „Калница“, в община Елхово. Стената му е укрепена, каналът му също. Други язовири от групата на ремонтираните обаче изглеждат по-различно. На стената на язовир „Ястребово“, област Стара Загора – един от многото язовири, за чието укрепване държавата отпусна половин милиард лева по спешност – поради опасност от наводнения. Поръчката беше възложена през 2018 година, стената бе укрепена едва три години по-късно. А през последните 6 години в този „опасен“ язовир вода няма. Събирала се е по малко само при обилен дъжд, казват жители на близкото село Ястребово. Проектирането и работата по стената на язовира струва над 1 130 000 лв. от джоба ни, сочи справка с плащанията по поръчката на ДКК. 

На „Ястребово“ приличат много други язовири в голямата поръчка – сухи или с малък обем вода, казва хидроинженерът Валентин Анастасов. През 2021 г. той е участвал в технически съвет по приемане на проектите им. Още тогава той изказва съмнения за целта на ремонтите.

„Обикновено обемът на малките язовири е от порядъка на десет до 100 хиляди кубически метра. Те са построени за нуждите на поливното земеделие, а сега поливните съоръжения след тези язовири почти изцяло са разрушени. Те не могат да изпълняват своето назначение. Тези, които са примерно отдалечени, разположени далеч от опасни инфраструктурни обекти или жилищни територии, те по принцип при този малък обем не могат да предизвикат катастрофална вълна, която да предизвика сериозни щети и човешки жертви. Така че не ми е ясно защо са избрани тези язовири, но може би има някакъв аргумент“, коментира Валентин Анастасов, хидроинженер.

Друг водоем, възложен за ремонт по същата мащабна поръчка – „Малък Манастир 2“, община Елхово. Построената дига и отходни улеи тук ни струват 2 636 000 лв. 

През последните години вместо вода, в този определен за опасен язовир се е появила гора.

Водоемът е отдалечен на километри от най-близкото село. Ремонтът стои така от 2021 г., когато инспектори на Дирекция национален строителен контрол са го спрели, заради констатации, че няма разрешение за строеж. Установили са също, че тук е извършен основен, а не авариен ремонт, както изисква поръчката.

А язовир „Челник“ – поне по документи, няма нито язовирна стена, нито каквито и да било строителни и ремонтни дейности. Вода също няма, но това не пречи тук да са потънали над 40 хиляди лева.

„Челник“, се води малък язовир. Той също е сух от години. След като го вкарва в списъка с опасни язовири и в поръчката за ремонтите, държавата плаща хиляди левове за изготвянето на технически проект за укрепването му. Същото се случва и с близкия язовир „Стара Река“, в който има вода. Там за проектиране са платени 38 000 лв.

През 2020 г. кметът на община Тунджа изпраща писмо, в което заявява, че двата водоема са общински и иска от ДКК да остави поддръжката им на общината. Компанията уважава искането и спира ремонтите. Така тук са похарчени близо 80 000 лв. държавни пари за проекти, без да има строежи. Отговорът на настоящия кмет на Тунджа.
Държавното предприятие, което трябва да стопанства язовирите, то не ги приема, защото има съществени  недостатъци при изпълнението. И по-големият проблем е, че на въпроса,  за да бъдат завършени всички язовири, какво е необходимо да се направи, това, което получих като обратна връзка, е, че трябва държавата да плати още 350 милиона, ако искаме тези язовири да бъдат завършени. Нямаше как ние да отпуснем сума. Първо ние нямахме никакви основания да сме сигурни, че тези ремонти трябва да бъдат възлагани изобщо“, каза Богдан Богданов.
В това време други големи и значими язовири у нас още чакат своето укрепване и ремонт. Язовир „Огоста“ в област Монтана например не е попаднал в спешната обществена поръчка за над 200 водоема у нас. Въпреки че от 2018 година до днес Държавната агенция за метрологичен и технически надзор му дава висока степен на опасност от наводнения.

Това е положението... Както писах и по-рано. Язовирите са ни тотално неподдържани и всеки който твърди обратното... Наблизо е Карлуково.

преди 10 минути, communismatic написа:

Ама той тръбопровода също е "капут". Не знам някой да го е признавал това и публично. Освен това, самият факт, че ми поставяш под съмнение, че язовирите са неподдържани, това само показва колко си наивен. Ти освен да постваш тъпотии от "Дойче Веле", за нищо друго не ставаш. Ти даже и за това не ставаш, поне да разбираше какво точно постваш. Предния път, по същият начин ми се дуеше и по повод инфлацията и статистиката на НСИ. 

Не, аз друго визирах, ама карай... Няма пак да пояснявам какво съм имал предвид. Извикай някой помагач около теб, очевидно ти е сложно...

Ти имаш уникалната дарба да цитираш, Черно на Бяло и пак да не вдяваш какво пишеш и какво ти отговарят. 

Ама да беше казал преди месец, че имаш вътрешно усещане и звездите ти го говорят това за язовирите и нямаше да се занимавам с тебе, сега ми излизаше, че не си можел да намериш информация. И как не знаеш някой да го е признавал това за тръбите, ама те от един месец всички за това говорят, за загубите по трасето, и кмета на Плевен, и управляващите дори и опозицията разбира се.

А иначе онова аз съм го писал. Ти така болднатото като го четеш, какво разбираш. Че те иронизирам понеже обясняваш елементарни природни закономерности без никакъв смисъл да го правиш или?

ПП като е капут тръбопровода, защо като писах, че има 80%загуби по трасето ми каза, че пиша глупости

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама да беше казал преди месец, че имаш вътрешно усещане и звездите ти го говорят това за язовирите и нямаше да се занимавам с тебе, сега ми излизаше, че не си можел да намериш информация

Кое ми говорят, ве, умно момче такова!? Че язовирите ни са тотално неподдържани ли? Аз ли съм виновен, че падаш от Марс? Аз говоря за неща, които просто са повече от елементарни, виновен ли съм, че ти си наивно теле и вярваш сляпо на всяка тъпотия, дето ти я поднесат от "Свободна Европа"?

И как не знаеш някой да го е признаваш, ама те от един месец всички за това говорят, за загубите по трасето, и кмета на Плевен, и управляващите дори и опозицията разбира се.

Кои са тия, дето го признават? "Свободна Европа"? Или аверчетата ти от Плевен? Те да не бачкат във ВиК? Ти твърдеше и че проблема бил регионален? Така ли беше? Той регионален ли е? Или май не е?

Че те иронизирам понеже обясняваш елементарни природни закономерности без никакъв смисъл или?

Без никакъв смисъл, разбира се... Язовирите и кладенците не се пълнят от валежи и не зависят от сезоните. Става още по-забавно...

Баси наивното създание... 😆😆😆😆😆😆

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

като е капут тръбопровода, защо като писах, че има 80%загуби по трасето ми каза, че пиша глупости

То ти пишеш глупости постоянно. Няма тема, по която да си компетентен. Кажи поне една? Щото до момента само се излагаш... Ти си направо като някакво мекотело в тоя форум, аз наистина недоумявам, не ти ли писна, да се излагаш през пет минути?

преди 1 минута, communismatic написа:

Без никакъв смисъл, разбира се... Язовирите и кладенците не се пълнят от валежи и не зависят от сезоните. Става още по-забавно...

Дай цитат къде го твърдя това!

И каква свободна Европа, написах ти, че кмета на Плевен го признава, управляващите също... Майко мила, положението е трагикомично

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Дай цитат къде го твърдя това!

Къв цитат, то всеки те разбра, че даже не си наясно как се пълнят язовирите. Онзи ден е най-пресният случай, така и не можеше, да вденеш, защо през есента имало вода, а през лятото нямало. Ти си направо потресаващо неадекватно парче, направо трябва да ти вземат и детето дори. Ти си опасен и за неговата сигурност. Казвам ти, има модерна апаратура, скъпи лекарства... потърси помощ.

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

И каква свободна Европа, написах ти, че кмета на Плевен го признава, управляващите също...

Умно момче такова, зададох ти въпрос... Проблема регионален ли е или национален? Щото точно от там тръгнахме "дискусията"... Или поне опита за такава, в един даден момент направо имах чувството, че споря с невестулка. Ако проблема не е регионален, то тогава можем да си направим и други изводи. Поне аз... за теб не съм сигурен.

на 17.09.2025 г. в 13:08, Gaming_Solutions написа:

Не, не си ми отговорил, защото ако има компроментирани язовири и се източват лятото умишлено на 30% от обема си, защото има опасност от срутване на язовирната стена, те ще се държат на това ниво и през 4-те сезона. Елементарно е.

😆😆😆😆😆😆😆

Умен! 

преди 4 минути, communismatic написа:

Къв цитат, то всеки те разбра, че даже не си наясно как се пълнят язовирите. Онзи ден е най-пресният случай, така и не можеше, да вденеш, защо през есента имало вода, а през лятото нямало. Ти си направо потресаващо неадекватно парче, направо трябва да ти вземат и детето дори. Ти си опасен и за неговата сигурност. Казвам ти, има модерна апаратура, скъпи лекарства... потърси помощ.

Умно момче такова, зададох ти въпрос... Проблема регионален ли е, или национален? Щото точно от там тръгнахме "дискусията"... Или поне опита за такава, в един даден момент направо имах чувството, че споря с невестулка. 

Ти си малоумник. Не можех да вдена защо есента има вода след като ти твърдиш, че язовирните стени са опасни и уж ги източвали на 30% за да не се спука стената. Ама аз ти го цитирах това ти мнение сигурно над десет пъти. 

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Ти си малоумник.

Недей така, че много ще се засегна от теб...

Не можех да вдена

Да, забелязах...

защо есента има вода след като ти твърдиш, че язовирните стени са опасни и уж ги източвали на 30% за да не се спука стената.

Да, явно аз съм виновен, че когато говоря "по принцип" и хвърлям някакви цифри в пространството, колкото да дам някакъв пример, ти приемаш процентите за "чиста монета" и след като е обяснено като за най-примитивното създание на света, ти отново не можеш да го вденеш... Вероятно наистина съм виновен, щом не си правя сметка, че водя дискусия с катеричка.

И то след като самият аз ти написах, че говоря "по принцип" и че процентите, които давам са без значение, просто го давам като пример. Но... така е когато водиш дискусия с катеричка.

преди 8 минути, communismatic написа:

Недей така, че много ще се засегна от теб...

Да, забелязах...

Да, явно аз съм виновен, че когато говоря "по принцип" и хвърлям някакви цифри в пространството, колкото да дам някакъв пример, ти приемаш процентите за "чиста монета" и след като е обяснено като за най-примитивното създание на света, ти отново не можеш да го вденеш... Вероятно наистина съм виновен, щом не си правя сметка, че водя дискусия с катеричка.

И то след като самият аз ти написах, че говоря "по принцип" и че процентите, които давам са без значение, просто го давам като пример. Но... така е когато водиш дискусия с катеричка.

Е кой да е виновен, да не съм го писал аз бе.

И не, ти в началото точно това написа, язовирите се изпускали контролирано заради ръждясали стени и се поддържали на 30%. Аз съм молоумен, че съм разбрал това, което си написал. После след няколко седмици обърна палачинката и написа, че те есента се били изпускали и не били 30%, били 65%.

Говорил бил по принцип. Аз знам, че ей така си говориш по принцип

Като говориш по принцип и хвърляш някакви цифри ей така в пространството ще си сърбаш попарата после, не обиждай другите, заради собствената си глупост

😆😆😆😆😆

Баси неандерталеца... Това е един гласоподавател на ПП-ДБ. Вижте го добре, тия хора ни решават бъдещето!

преди 18 часа, БаалБек написа:

През 1939 година България се съизмерва по БВП с Италия, която по това време има брутен вътрешен продукт на човек  от 3196 долара, т.е. разликата е по-малка от 8%. За сравнение – през 2016 година БВП на Италия е 98% по-висок от нашия."

Тая постоянно поства всякакви простотии без да влага грам акъл в нещата.
БВП-то на България след средата на 30-те години е надуто, понеже е военно време и се изнася яко за Германия. По това време в страната има реквизити, дефицити, купонна система, хиперинфлация... кажи-речи страната направо е фалирала в оня период. Външният дълг расте с неимоверни темпове. Образно казано БВП-то ни в онова време расте с 40% за осем години (1936-1943), но преди това в периода 1878-1935 нямаме абсолютно никакъв растеж, което фактически доказва и че цялата работа е "пунта мара". Освен това, според изследванията на Мартин Иванов и Даниел Вачков, от института "Ангус Мадисън" (понеже статистиката е от там) са използвали неточни данни от математика от БАН - Любомир Чакалов, като общо-взето са завишени с 5-10%. Другото нещо... Колко е неиндустриалният износ на България в ония години? 95%. Колко е градското население в ония години? 25%. Т.е. и дума не може да става за някаква могъща икономика. Няма развита икономика с толкова много селско население, индустриализацията дръпва хората към града, никъде в селата не се произвеждат автомобили, самолети и танкове. Форумното недоразумение, което е гласоподавател на ПП-ДБ намеси и великото ни самолетостроене преди идването на "лошите" комунисти. Имате ли идея колко от тях са използвани в реални бойни действия по време на нашите войни? Ми, ще бъдете доста разочаровани...

Добре, бе. Може ли постоянно да постваш всякакви тъпотии без да влагаш грам акъл в тях? Ти направо си като някакво теле...

преди 22 минути, communismatic написа:

Добре, бе. Може ли постоянно да постваш всякакви тъпотии без да влагаш грам акъл в тях? Ти направо си като някакво теле...

Тези въпроси си ги задай сам!

Идеално се самоопределяш!

преди 28 минути, Gaming_Solutions написа:

Това е откровено и реално пропаганден сайт срещу дадени неща. Всички факти в тези статии, който си пуснал са изопачени за да подпомогнат дадена теза. Същите тези факти могат да се използват и срещу тази същата теза без никакъв проблем.

преди 2 минути, Belefor написа:

Това е откровено и реално пропаганден сайт срещу дадени неща. Всички факти в тези статии, който си пуснал са изопачени за да подпомогнат дадена теза. Същите тези факти могат да се използват и срещу тази същата теза без никакъв проблем.

Аз за това му пиша, че основният му проблем е, че изобщо не влага никаква капка акъл в тия тъпотии, които ги чете. Направо е като някакво теле...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.