Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Това е единият от двата Mercedes-Benz S 680 GUARD VR10*4 Seats*Fond TV, които обслужват персонално главното Д. Струва само 934 150 евро. Два броя - почти 2 милиона евро, тоест 4 милиона лева. Има VR-10 (най-висока степен бронировка), която издържа изстрел на RPG.
България има три такива Мерцедеса. Купени са с обществена поръчка миналата година за 2,6млн лв без ДДС. Два от тях са за лични цели на Шиши Д-то.Третата бронирана лимузина е за представителни цели на президента.
Нали не забравяте - това са наши пари !

Mercedes-Benz_S-Class_V221_Shishi_01_202
  • Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 9 часа, БаалБек написа:

Всичко си нагласил според тезата си, но пак не се е получило....Язък за толкова писане. Напразно!

Няма проблеми, обори ме... Нали уж съм "нагласил" тезата си?

преди 8 часа, BANKATA написа:

Когато покупателната му способност се е покачила в пъти защо да е нелепо?

Това с покупателната способност вече го коментирахме. И там беше много наясно с нещата.

преди 5 часа, "Саша" написа:

Смесва кристалите с алкохол това момче. Много е зле.

Джокович с 1000-та бисера говори кой бил зле... Баси и наглостта... 

И защо мислиш че келнери и перачи пълнят БВП?

Ми, да не би БВП-то ни да се "пълни" от индустрия?

Изобщо нямаш ясен поглед върху икономиката в страната. Ниаккъв.

Мхм. Е, виждаме, че ти поне имаш.

на 18.09.2025 г. в 16:57, BANKATA написа:

Едното от реката, (в много редки изключения ги правят където има естествено езеро), другото от подпочвени води което няма нищо общо с първото. Ама какво да ти обяснявам ти си знаеш всичко.

Т.е. реките и подпочвените води не се "захранват" от дъждовете, съответно и язовирите и кладенците не се пълнят от едно и също място?! Правилно ли чета? 😆😆😆

Искам да забележете, колко гнусна и същевременно примитивна пропаганда се развихря из краварският парцал наречен "Свободна Европа". Заглавието на клипа е "Протест срещу еврото с руски знамена..." На видеоклипа... от 80 секунди беше показана само някаква женица, която освен българското знаме държеше и руското. Но... важното е да се пробута това за пред телетата, които четат жалката им медия. Мама им да*ба селска... Само забележете интелигентните коментари отдолу... най-обикновени жълтопаветни гласоподаватели. Аз между другото, въпреки, че не съм привърженик на "Възраждане" (изобщо не гласувам от години), много се кефя, че Волгата е в Европейският парламент. Един от много малкото, които говори истини и критикува яростно слугите на Урсула фон дер Лайен. Последният път нарече един от евробоклуците вътре "нацист", та жалкаря Христо Петров бурно ръкопляскаше "смъмрянето" му от останалите евродепутати.

преди 8 часа, Proshark написа:

Ти,точно ти...не ми говори за отечество...Говориш в минало време,с което не си запозната...хал хабер си нямаш за времето,бита и душевността на българина ,който е възпитал поколението си след първата и втората световни.. Кога бе...охлюви безгръбначни, сте ходили на бригади да помагате на отечество и родина?Кога бе,тъпанари сте държали мотиката на майка и баща,  да знаете вкуса на хляба?Кога бе..п...утки май..ни сте оценили труда на целия народ ,да ви има и да сте това което сте?И да имате безсрамието да плюете тези,които са ви дали първата глътка въздух...Вие не сте българи..вие сте к..опелета...които не зачитат нито свободата си,нито родината си...и не я заслужават...Неблагодарни копелдаци...От това което пишеш ,излиза че и родителите ти са предатели....

Нацистка Германия е агресорът в началото на Втората световна война и печели бързи победи над Полша, Франция, Балканите, но в крайна сметка е разгромен. Японската империя след нападението над Пърл Харбър изглежда непобедима в Тихия океан, но завършва с капитулация и атомни бомби над Хирошима и Нагасаки. Наполеон завоюва почти цяла Европа с агресивни походи, но губи в Русия и Ватерло и Франция остава изтощена и разбита. Монголската империя е агресор, който дълго време печели. Чингис хан и наследниците му завладяват огромни територии, но империята се разпада, защото е твърде голяма и нестабилна. Тоест агресорите понякога печелят временно битки, но траен успех почти няма. Обикновено се стига до разпад, революция или контраатака на обединени сили срещу тях, а ти можеш да виеш на умря ло колкото си искаш, това няма да ти помогне, а и не ни пречиш. 

преди 5 часа, communismatic написа:

Това с покупателната способност вече го коментирахме. И там беше много наясно с нещата.

Джокович с 1000-та бисера говори кой бил зле... Баси и наглостта... 

Ми, да не би БВП-то ни да се "пълни" от индустрия?

Мхм. Е, виждаме, че ти поне имаш.

Т.е. реките и подпочвените води не се "захранват" от дъждовете, съответно и язовирите и кладенците не се пълнят от едно и също място?! Правилно ли чета? 😆😆😆

Забавно е как един път мрънкаш че най-гошемите данъкоплатци са соц. Заводи, друг път като не ти изнася са келнери и перачи.

преди 3 часа, "Саша" написа:

Нацистка Германия е агресорът в началото на Втората световна война и печели бързи победи над Полша, Франция, Балканите, но в крайна сметка е разгромен. Японската империя след нападението над Пърл Харбър изглежда непобедима в Тихия океан, но завършва с капитулация и атомни бомби над Хирошима и Нагасаки. Наполеон завоюва почти цяла Европа с агресивни походи, но губи в Русия и Ватерло и Франция остава изтощена и разбита. Монголската империя е агресор, който дълго време печели. Чингис хан и наследниците му завладяват огромни територии, но империята се разпада, защото е твърде голяма и нестабилна. Тоест агресорите понякога печелят временно битки, но траен успех почти няма. Обикновено се стига до разпад, революция или контраатака на обединени сили срещу тях, а ти можеш да виеш на умря ло колкото си искаш, това няма да ти помогне, а и не ни пречиш.

Chat GPT яко е играл тук... 😆

преди 2 часа, BANKATA написа:

Забавно е как един път мрънкаш че най-гошемите данъкоплатци са соц. Заводи, друг път като не ти изнася са келнери и перачи.

Ъ, титане на мисълта, нека първо да си изясниш в главата, разликата между икономическa структура (селско стопанство, промишленост, обслужване и прочее) и отделни фирми, които просто допринасят за държавният бюджет. Щото това е все едно... да имаш една единайсеторка от които десет да са аматьори и един професионален футболист и да очакваш отбора ти да играе... професионално. Нали? Титане на мисълта?

Цитат

Икономиката на България - 67% услуги, 28% индустрия и 5% селско стопанство

преди 7 часа, communismatic написа:

Т.е. реките и подпочвените води не се "захранват" от дъждовете, съответно и язовирите и кладенците не се пълнят от едно и също място?! Правилно ли чета?

Извинявай, отговор ще получа ли тук? Нали много ги разбираше неща? Щеше да ме пращаш в първи клас... а-у? Нещо пак избяга услужливо...

Meжду другото, ЕС продължава да си купува руски газ, заобикаляйки ла*няните им санкции... Само за телетата, четящи "Свободна Европа" "санкциите работят"...
photo-2025-09-19-14-11-27.jpg

преди 59 минути, communismatic написа:

Chat GPT яко е играл тук... 😆

Ъ, титане на мисълта, нека първо да си изясниш в главата, разликата между икономическa структура (селско стопанство, промишленост, обслужване и прочее) и отделни фирми, които просто допринасят за държавният бюджет. Щото това е все едно... да имаш една единайсеторка от които десет да са аматьори и един професионален футболист и да очакваш отбора ти да играе... професионално. Нали? Титане на мисълта?

Извинявай, отговор ще получа ли тук? Нали много ги разбираше неща? Щеше да ме пращаш в първи клас... а-у? Нещо пак избяга услужливо...

Meжду другото, ЕС продължава да си купува руски газ, заобикаляйки ла*няните им санкции... Само за телетата, четящи "Свободна Европа" "санкциите работят"...
photo-2025-09-19-14-11-27.jpg

Титане, в САЩ процента на услугите е още по-голям.

Разбери принципа на работа на язовира и на подпочвените води и сам ще си отговориш. Това където си прпуснал в училище не мога са ти го "набия".

Според наблюдения на анализатори, най-големите и яростни защитници на социализма и престъпната клика на Тодор Живков и група партизани, са родените в периода 1955-1970г. 

Тогава хватката на режима е била най-силна, а пропагандата и влиянието на СССР на-мощно! Това е оставило печат върху начина им на мислене и оформило бъдещите соцносталгици!

преди 8 часа, communismatic написа:

Глупостите ти не се оборват...те си остават глупости, както и да ги въртиш!

Но за неразбралите и колебаещи се соцносталгици ще поясня!

Използваш близки до истината източници, после ги пускаш за обработка през ИИ, което води до неправилно и грешно тълкуване, а ти го пльосваш уж като единствена истина. После се радваш, като малко дете в детската градина - първа група!

Весели празници на всички!!!

преди 26 минути, BANKATA написа:

Титане, в САЩ процента на услугите е още по-голям.

Тъй, пак да преговорим. Разликата е че нашите услуги са от примитивен туризъм, примитивен транспорт и прочее, докато в САЩ услугите са във финанси, инвестиции в недвижими имоти и т.н. Което е нещо доста по-различно. Виждам, че пак си доста наясно с нещата. Щом ми даваш сравнение с американската икономика.

преди 26 минути, BANKATA написа:

Разбери принципа на работа на язовира и на подпочвените води и сам ще си отговориш.

Какво по-точно да си отговарям, бе, Иване?! Ти явно сега разбираш, че и язовирите и кладенците се пълнят от дъждовете. Кво има да коментирам повече и на какво да отговарям. Оказа се, че и ти си толкова наясно с нещата, колкото и ПП-ДБ гласоподавателят. Вие направо сте си лика-прилика. Няма никакви наченки на мислене.

преди 25 минути, БаалБек написа:

Глупостите ти не се оборват...те си остават глупости, както и да ги въртиш!

Не се оборват, естествено. То се иска да имаш капацитет, че да ги обориш. Пак си оставаш жалка и смешна... Джокович номер две. И той ей така... се включва, колкото там, да се намира на приказка и като му търсиш сметка - веднага бяга.

преди 1 час, communismatic написа:

Тъй, пак да преговорим. Разликата е че нашите услуги са от примитивен туризъм, примитивен транспорт и прочее, докато в САЩ услугите са във финанси, инвестиции в недвижими имоти и т.н. Което е нещо доста по-различно. Виждам, че пак си доста наясно с нещата. Щом ми даваш сравнение с американската икономика.

Аргиментирай се с някакви факти.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Аргиментирай се с някакви факти.

Факти за кое? Ние сме на последно място по доходи, това да не би да се случва с някаква мега просперираща икономика? 

преди 6 минути, communismatic написа:

Факти за кое? Ние сме на последно място по доходи, това да не би да се случва с някаква мега просперираща икономика? 

Когато си на последно място сред най-богатите не е проблем. Покупателната способност на българите не е спирала да расте.

току-що, BANKATA написа:

Когатл си на последно място сред най-богатите не е проблем.

Уау, какво чудовищно умозаключение... Т.е. ако Сомалия влезе в ЕС, и за нея няма да е проблем, понеже ще е "сред най-богатите". 😆
След всеки пост, все повече ме шашка. Особено с прозренията си, че язовирите и кладенците не се пълнят чрез дъждовете. Явно наистина водата в язовирите идва от Марс.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Покупателната способност на нългарите не е спирала да расте.

Верно? Ми... статистиката друго сочи.

Цитат

Над 40% от българите не могат да си позволят веднъж годишно едноседмична почивка. Данните са на „Евростат“ и показват, че по тази негативна класация страната ни е на трето място. Пред нас с 46% от населението, което не може да си позволи ваканция, е Гърция.

Цитат

България вече не е на дъното на класацията по стандарт на покупателната способност (СПС) в Европейския съюз. Според последните данни на Евростат за 2024 г., страната е споделила предпоследното място с Естония, отчитайки 74% от средното ниво за ЕС. Така България подобрява позицията си спрямо 2023 г., когато беше на последно място, заедно с Унгария.

Цитат

И през 2024 г. българите бяха с една от най-слабите възможности за потребление на стоки и услуги в рамките на целия ЕС, като т.нар. "фактическо индивидуално потребление" (AIC) за България беше с 26% под средното за Съюза (или 74% от средноевропейското ниво), докато в Люксембург беше с 41% над средноевропейското (или 141% от осредненото ниво), показват последните данни на официалната европейска статистика Евростат, оповестени в сряда.

Цитат

One in five Bulgarians, or 21.7% of our compatriots, is at risk of poverty. This puts our country in first place in the European Union (EU) as the country with the highest risk of poverty.

Цитат

Bulgaria ranked first among EU countries last year for the share of its citizens at risk of poverty and social exclusion - 30.3%. Romania followed with 27.9%, Greece with 26.9%, and Spain and Lithuania with 25.8% each.

Е, важното е, че сме в "клуба на богатите"... 😆

преди 20 часа, БаалБек написа:

Пълни глупости си писал! Както винаги!

Всичко си нагласил според тезата си, но пак не се е получило....Язък за толкова писане. Напразно!

П.П.

Казваш факти, но в същото време изопачени?!?!?! Две несъвместими състояния.

Т.е. 2+2=4 - Факт е, но изопачен за да подпомогнат тезата на математика. 

:angry:

Напротив. Всеки факт може да бъде разгледан обективно и субективно. Зависи от човека, който разглежда този факт.

Аз мога да ти докажа, че 2+2=3 ФАКТ!

Явно не си ходила на олимпиади по математика. Там този ФАКТ е доста добре разгледан и обяснен!

Прегледай интернет за субективна и обективна истина. Да не останеш изненадана от резултата!

То само да пускаш опорки е лесно, но да използваш главата си за логически умозаключения не е лесно!

п.п. Аз не претендирам, че винаги пиша УМНОСТИ, но поне са си мой собствени умности. А ти пишеш спуснати от някого тъпотии! Както винаги!

преди 23 минути, communismatic написа:

Спрямо кога?

преди 24 минути, communismatic написа:

Уау, какво чудовищно умозаключение... Т.е. ако Сомалия влезе в ЕС, и за нея няма да е проблем, понеже ще е "сред най-богатите". 😆
След всеки пост, все повече ме шашка. Особено с прозренията си, че язовирите и кладенците не се пълнят чрез дъждовете. Явно наистина водата в язовирите идва от Марс.

Е, важното е, че сме в "клуба на богатите"... 😆

Сравнявай ни с бедните държави тогава.

На кле място беше българската икономика преди 89 в соц блока?

преди 3 минути, BANKATA написа:

Спрямо кога?

Извинявай, как факта, че почти половината от българите не могат, да си позволят дори едноседмична почивка годишно се връзва с твърдението ти, че сме в "клуба на богатите" и статистиките не важели? Искам конкретен отговор, без типичното ти задаване на малоумни въпроси до втръсване, само защото си тотално некомпентентен по всички теми. Научи ли откъде се пълнят язовирите и кладенците, между другото? Щото и тия въпроси нещо ги подмина...

преди 4 минути, BANKATA написа:

Сравнявай ни с бедните държави тогава.

Що? Да не би да сме от "богатите"?

преди 5 минути, BANKATA написа:

На кле място беше българската икономика преди 89 в соц блока?

Ми всеки случай не и на последно...

Цитат

Данните са от изследванията на "Гиъри Камис" за БВП на глава от населението.

1989
Гърция 10111
Чехословакия 8768
Унгария 6903
България 6216
Югославия 6193
Полша 5684
Турция 5081
Румъния 3941
Албания 2477

1975
Гърция 7722
Чехословакия 7399
България 5831
Полша 5808
Унгария 5805
Югославия 4836
Турция 3895
Румъния 3761
Албания 2289

1937 /най-успешна след преврата през 1934-та/
Чехословакия 2882
Гърция 2769
Унгария 2543
Полша 1915
Турция 1612
България 1567
Югославия 1273
Румъния 1130
Албания ----

преди 5 минути, communismatic написа:

Извинявай, как факта, че почти половината от българите не могат, да си позволят дори едноседмична почивка годишно се връзва с твърдението ти, че сме в "клуба на богатите" и статистиките не важели? Искам конкретен отговор, без типичното ти задаване на малоумни въпроси до втръсване, само защото си тотално некомпентентен по всички теми. Научи ли откъде се пълнят язовирите и кладенците, между другото? Щото и тия въпроси нещо ги подмина...

Що? Да не би да сме от "богатите"?

Ми всеки случай не и на последно...

Мхммм, с манипулираните данни дадени от НРБ.

Мхммм, с маниполираните данни дадени от НРБ.

Да, 100% съм сигурен, че изчисленията по метода на Гиъри Камис е правен точно с тях. Поредната тема, в която си тотално неадекватен...

преди 9 минути, communismatic написа:

Да, 100% съм сигурен, че изчисленията по метода на Гиъри Камис е правен точно с тях. Поредната тема, в която си тотално неадекватен...

Правен е с това какво са дали от НРБ. БВП е изчислен по нереален курс. Ти като запознат би ли споделил какъв е курса на долара 1989? За да го изчислим правилно.

току-що, BANKATA написа:

Правен е с това какво са дали от НРБ. БВП е изчислен по нереален курс. Ти като запознат би ли споделил какъв е курса на долара 1989? За да го изчислим правилно.

Ти първо си изясни, какво е метод на Гиъри Камис, та тогава ми обяснявай кой с какво е изчислявал. Аман с твоето неумение, да вникваш в нещата...

преди 20 минути, communismatic написа:

Кво стана с отговора на въпроса? Пак избяга позорно...

преди 13 часа, nnnkjkklllk; написа:
Това е единият от двата Mercedes-Benz S 680 GUARD VR10*4 Seats*Fond TV, които обслужват персонално главното Д. Струва само 934 150 евро. Два броя - почти 2 милиона евро, тоест 4 милиона лева. Има VR-10 (най-висока степен бронировка), която издържа изстрел на RPG.
България има три такива Мерцедеса. Купени са с обществена поръчка миналата година за 2,6млн лв без ДДС. Два от тях са за лични цели на Шиши Д-то.Третата бронирана лимузина е за представителни цели на президента.
Нали не забравяте - това са наши пари !

Mercedes-Benz_S-Class_V221_Shishi_01_202

това звъчи крайно несериозно - наистина ли има такава обществена поръчка за такъв модел мерцедеси. Имате ли нещо по-надежно от тази снимка, което да доказва тази информация ? Не мога да повярвам, че се купуват такива коли за нашият парламент.

преди 12 минути, communismatic написа:

Ти първо си изясни, какво е метод на Гиъри Камис, та тогава ми обяснявай кой с какво е изчислявал. Аман с твоето неумение, да вникваш в нещата...

Кво стана с отговора на въпроса? Пак избяга позорно...

Като работиш с нереални данни няма значение метода.

Като работиш с нереални данни няма значение метода.

А те са нереални защото? Също като останалите неща и те нереални... Курса, данните.....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.