Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 17 минути, maxthon написа:

Критерия за сравнение го посочи ти. Участниците в протестите във Франция в коя категория влизат? Бунтари или бунтовници? Кой от двете и защо? После може да продължим и с едни участници в протести, които се намират в източна посока от Франция.

Дай да видим кой в какви протести, бунтовени т.н. е участвал на изток от Франция

преди 17 минути, maxthon написа:

Критерия за сравнение го посочи ти. Участниците в протестите във Франция в коя категория влизат? Бунтари или бунтовници? Кой от двете и защо? После може да продължим и с едни участници в протести, които се намират в източна посока от Франция.

Дай да видим кой в какви протести, бунтовени т.н. е участвал на изток от Франция

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 4 минути, BANKATA написа:

Ама никой не е длъжен да ти отговаря на всеки един опит да сменяш темата. Не съм разбрал бунтар, а участник в бунт (или бунтовник). Дръж се към бунтарите и връзката им, която описа с комунистите. Във Франция бунтари ли има или бунтовници? Кой от двете и защо?

преди 1 минута, BANKATA написа:

К'ви комунисти? Изгонихме ги отдавна, спи спокойно.

Кой си изгонил ти бре?:laughing5:

Дето на вързано куче хляб не можеш да дадеш!

преди 11 минути, maxthon написа:

Ама никой не е длъжен да ти отговаря на всеки един опит да сменяш темата. Не съм разбрал бунтар, а участник в бунт (или бунтовник). Дръж се към бунтарите и връзката им, която описа с комунистите. Във Франция бунтари ли има или бунтовници? Кой от двете и защо?

Що бягаш от въпроса?

Ръси акъл където и без това нямаш, и сега....ама, ама, ама

преди 1 час, Proshark написа:

Ти,точно ти...не ми говори за отечество...Говориш в минало време,с което не си запозната...хал хабер си нямаш за времето,бита и душевността на българина ,който е възпитал поколението си след първата и втората световни.. Кога бе...охлюви безгръбначни, сте ходили на бригади да помагате на отечество и родина?Кога бе,тъпанари сте държали мотиката на майка и баща,  да знаете вкуса на хляба?Кога бе..п...утки май..ни сте оценили труда на целия народ ,да ви има и да сте това което сте?И да имате безсрамието да плюете тези,които са ви дали първата глътка въздух...Вие не сте българи..вие сте к..опелета...които не зачитат нито свободата си,нито родината си...и не я заслужават...Неблагодарни копелдаци...От това което пишеш ,излиза че и родителите ти са предатели....

Шарки, кажи сега това ли са ти силните аргументи за паметника на незнайния войн? 

Все се биете в гърдите и се хвалите, че сте умни, а променяте фокуса от темата към личността ми, защо?

преди 1 час, Proshark написа:

Ако ти си горд,децата ти би трябвало да се срамуват ....

Какви деца при Ванката бре?

Когато е кандидатствал за СЕМЕЙСТВО, Съдбата седнала и го прочела от глава до пети: няма морал, няма характер, няма обич към деца, няма жертвоготовност, няма социални умения, няма това, няма онова, и го отхвърлила. Няма да му даде семейство, камо ли пък деца.

Що бягаш от въпроса?
Ръси акъл където и без това нямаш, и сега....ама, ама, ама
Аз не бягам от въпроса. Не получаваш отговор защото ти сменяш темата. Въпроса беше след като комунистите ненавиждат бунтарите това прави ли във Франция едни участници в протест бунтари (поне засега са такива), а употребили сълзотворен газ по тях съответно (по критерия, който даде ти) комунисти? И след това се започна разтягане на локуми от твоя страна как нещо друго съм бил разбрал. След това получи още един въпрос по линията бунтар-комунист относно Франция. И въпреки, че отлично прочете думата "после" реши, че трябва отново да отклониш (избягаш) отговор. Та пак да попитам по линия на бунтари-комунисти какви са участниците в протеста - бунтари или бунтовници? Съответно и употребили те сълзотворен газ срещу протестиращите какви ги прави според критерия, който даде?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 2 минути, maxthon написа:

Аз не бягам от въпроса. Не получаваш отговор защото ти сменяш темата. Въпроса беше след като комунистите ненавиждат бунтарите това прави ли във Франция едни участници в протест бунтари (поне засега са такива), а употребили сълзотворен газ по тях съответно (по критерия, който даде ти) комунисти? И след това се започна разтягане на локуми от твоя страна как нещо друго съм бил разбрал. След това получи още един въпрос по линията бунтар-комунист относно Франция. И въпреки, че отлично прочете думата "после" реши, че трябва отново да отклониш (избягаш) отговор. Та пак да попитам по линия на бунтари-комунисти какви са участниците в протеста - бунтари или бунтовници? Съответно и употребили те сълзотворен газ срещу протестиращите какви ги прави според критерия, който даде?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Бягаш като дявол от тамян. Защо и ти като другото комуне не обичате да отговаряте, а само да задавате въпроси?

преди 4 минути, БаалБек написа:

Шарки, кажи сега това ли са ти силните аргументи за паметника на незнайния войн? 

Все се биете в гърдите и се хвалите, че сте умни, а променяте фокуса от темата към личността ми, защо?

Защото си типично олицетворение на продажните,неадекватните ,непреживелите трудните времена и откровено неблагодарните личности,за които възрастните са "дърто","наще" и всякакъв вид епитети,с които показвате простащината на новото време,а не възпитанието ...и си мислите че сте "различни" .."иновативни"...Всъщност сте сте гола вода... Един ден ще сте на мястото на вашите родители...и всичко казано от вас,ще ви се върне...Не се мисли за много важна-всъщност си за съжаление...твоята личност е важна само за трима на този свят-за родителите ти,за децата ти и за..гробаря....и как ще те запомнят...Надявам се да разбереш....но се съмнявам...

преди 4 минути, BANKATA написа:

Бягаш като дявол от тамян. Защо и ти като другото комуне не обичате да отговаряте, а само да задавате въпроси?

Хмм интересно... Да не би да си задал въпрос, че да очакваш отговор? Ако си задал въпрос значи това автоматично те прави комунист. Не, че нещо, но ти го установи това.

току-що, maxthon написа:

Хмм интересно... Да не би да си задал въпрос, че да очакваш отговор? Ако си задал въпрос значи това автоматично те прави комунист. Не, че нещо, но ти го установи това.

Задодах, да, не че съм очаквал от човек който не отговаря да го направи, ама ей така, да се пробвам да видя каква глупост ще сътвориш. И както обикновенно, не разочароваш.

преди 4 минути, Proshark написа:

Защото си типично олицетворение на продажните,неадекватните ,непреживелите трудните времена и откровено неблагодарните личности,за които възрастните са "дърто","наще" и всякакъв вид епитети,с които показвате простащината на новото време,а не възпитанието ...и си мислите че сте "различни" .."иновативни"...Всъщност сте сте гола вода... Един ден ще сте на мястото на вашите родители...и всичко казано от вас,ще ви се върне...Не се мисли за много важна-всъщност си за съжаление...твоята личност е важна само за трима на този свят-за родителите ти,за децата ти и за..гробаря....и как ще те запомнят...Надявам се да разбереш....но се съмнявам...

Т.е. неприятните факти за социализма не са ти по вкуса (  например за гранита на саркофага, който е ползван за строежа на мавзолея на мумията Г.Димитров ) и за това е по добре да замениш аргумента с възпитаване на презрение към определена група потребители. Ок! Ясно!

току-що, BANKATA написа:

Задодах

И след като си задол (това даже и не знам какво значи), ти се отговаря още един път по същия начин. Да ти напомня, че се говори за бунтарите във Франция и комунистите във Франция според твоята дефиниция за връзката бунтар-комунист. Всичко останало под каквато и да е форма, особено когато си задол (пак не знам какво значи) въпрос за нещо различно си е чиста проба смяна на темата. И както вече обясних, никой не е длъжен да ти отговаря в такъв случай колкото и да се тръшкаш....

Във форума се изкарвате големи "родолюбци", а пишете "Отечество" и "Родина" с малки букви. Това е много показателно. Дребен детайл, но важен и издайнически....

преди 2 часа, Proshark написа:

Ти,точно ти...не ми говори за отечество...Кога бе...охлюви безгръбначни, сте ходили на бригади да помагате на отечество и родина?

:popcorn2:

М.Николов и той се радва на това. Все пак е един от "родолюбците"....

Предателите на Отечеството ми "бай Тошо и компания", които демонтират паметника на незнайния войн, защото се е считал за "монархофашистки символ".

Даже са лъгали хората, че бил повреден от бомбардировки.

Ето снимка (оцветена) направена от фотографа Тодор Славчев през 1948г. - нищо подобно!!!

Проектиран от скулптура Андрей Николов. Представлявал е гранитен саркофаг, над който се е издигала внушителна бронзова фигура на лъв (символ на България), барелефи и символичен гроб. В саркофага е имало пръст от Шипка, Стара Загора и други бойни полета.

Според изследвания, гранитът от саркофага е бил използван повторно при строежа на мавзолея на Георги Димитров.

Снимката може да бъде видяна и в албума "Стара София в цвят" на издателство "Българска история", 2019г.

преди 7 минути, maxthon написа:

И след като си задол (това даже и не знам какво значи), ти се отговаря още един път по същия начин. Да ти напомня, че се говори за бунтарите във Франция и комунистите във Франция според твоята дефиниция за връзката бунтар-комунист. Всичко останало под каквато и да е форма, особено когато си задол (пак не знам какво значи) въпрос за нещо различно си е чиста проба смяна на темата. И както вече обясних, никой не е длъжен да ти отговаря в такъв случай колкото и да се тръшкаш....

Смехурко, зацикли ли? Едно въпросче и.....до там.

Срам ли те е за отговориш защо Вазов е интерниран, а отворко? 

преди 5 минути, BANKATA написа:

Смехурко, зацикли ли? Едно въпросче и.....до там.

За пореден път бунтари-комунисти, Франция, протести, сълзотворен газ. И най-важното Вазов няма нищо общо с това. Никой не е длъжен да ти отговаря в такъв случай. Само защото си задал въпрос, който няма нищо общо. След като само комунетата задават въпроси не се дръж като такъв.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Срам ли те е за отговориш защо Вазов е интерниран,

Вероятно ще намериш в някой архив решение за интернирането му. Там ще видиш защо според хората взели решението се е случило това. Дано само не очакваш нещо друго като отговор....

преди 5 минути, maxthon написа:

За пореден път бунтари-комунисти, Франция, протести, сълзотворен газ. И най-важното Вазов няма нищо общо с това. Никой не е длъжен да ти отговаря в такъв случай. Само защото си задал въпрос, който няма нищо общо. След като само комунетата задават въпроси не се дръж като такъв.

Вероятно ще намериш в някой архив решение за интернирането му. Там ще видиш защо според хората взели решението се е случило това. Дано само не очакваш нещо друго като отговор....

Нали Макрон бил комунист според теб, затова ти вадя думите с ченгел. Да не би да е пратил не протестиращи в затвора?

И да много удобно за Бъди феномена, да ме прати да търся незнам си къде из архивите защо престъпници са определили герой на България за прстъпник. 

Но щом комунистите са го направили не може за е без причина. Лесно и елементарно, в стил Бъди.

току-що, BANKATA написа:

Нали Макрон бил комунист според теб

Ти въведе връзката бунтар-комунист. Не е според мен.

преди 1 минута, maxthon написа:

Ти въведе връзката бунтар-комунист. Не е според мен.

Да, и ти вкара Макрон защото си отворен, и още не можеш да разбереш и ти самият защо го направи.

преди 6 минути, BANKATA написа:

да ме прати да търся незнам си къде из архивите защо престъпници са определили герой на България за прстъпник. 

Защо всеки един е осъден (в случая интерниран) без значение какъв е пише само и единствено на едно място. Някъде другаде ли трябва да те пратя да търсиш защо е интерниран?

преди 3 минути, BANKATA написа:

Да, и ти вкара Макрон защото си отворен, и още не можеш да разбереш и ти самият защо го направи.

Защото в момента се случва пред очите ни достатъчен отговор ли е на това защо съм го направил? Или трябва да е някак си "по-правилно" за Ваше величество? И понеже явно на теб не ти е станало ясно защо съм го "вкарал". Актуална тема е от последните дни. Но хайде да не е комунист Макрон, въпреки, че използва (според връзката бунтар-комунист, която описа)такива методи за разправа. Но определено се е вживял в една фигура от историята на страната си. Или може би друга фигура. На протеста му напомниха за нея. Дано гилотината да е била бутафорна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.