Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, BANKATA написа:

Държавата от чужденците, от българите където са се връщали от Либия и други подобни. Пладнешки обир.

Кво!? 😆😆😆😆😆😆

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 6 минути, BANKATA написа:

Там го няма.

Ахааа има приложение, в което е описани валутни курсове на долара към други валути по света и при положение, че продължаващ да плющиш за 10 лева за долар ще се окаже, че 280 лв са 28 долара, а 28 долара са 70 марки...... Все реални курсове.....

П.С. Ти този доклад изобщо чел ли си го?

преди 7 минути, communismatic написа:

Кво!? 😆😆😆😆😆😆

Да, слушам!

преди 4 минути, maxthon написа:

Ахааа има приложение, в което е описани валутни курсове на долара към други валути по света и при положение, че продължаващ да плющиш за 10 лева за долар ще се окаже, че 280 лв са 28 долара, а 28 долара са 70 марки...... Все реални курсове.....

П.С. Ти този доклад изобщо чел ли си го?

Не, разкажи ми.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Да, слушам!

Не, не можах, да разбера... кой е превалутирал доларите в левове? Работниците от Либия, които се връщали тук? Или тези, дето им плащат? Или и двете... Щото до момента тотално се омота. Аз така и не разбрах, къде шефа на БНБ е твърдял, че един долар е струвал десет лева? Документ имало, ти така и не го показа. Кажи, че е поредната тема, от която хал-хабер си нямаш и просто да приключим, да те рушкаме.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Не, разкажи ми.

Аз да разказвам за доклад, който ти намеси? Златно....... Че не си го чел е ясно.....

току-що, maxthon написа:

Аз да разказвам за доклад, който ти намеси? Златно.......

Следващата фаза е да ти пише, че той обяснява на теб, а не ти на него. Така беше и за ВЕИ-тата, дето ти плащали за да ги ползваш. И там беше супер наясно с нещата.

Някой хора тука наистина пишат идиотщини разказани от жълти вестници вероятно!

1. Във всички заводи и предприятия годишния отпуск беше 20 дена, можеше да си го пазиш за други години колкото искаш и да си взимаш платен годишен отпуск по колкото искаш дни и когато искаш в рамките на дните с които разполагаш. Можеше да се събира допълнително и от извънредни в заводите и фабриките, компенсации и от кръводаряване, даваха по 3 дена платен отпуск някъде 5 дена. Кръводаряването се провеждаше  2 пъти в годината. Идваха лаборатории в самото предприятие!

2. Всяко предприятие и министерство разполагаше в почивни станции в курорти особено по морето. Хубави почивни станции с обслужваш персонал столова където можеше да се храниш ако желаеш. Спомням си почивната станция на завод "Ворошилов" на Китен, която и сега съществува но е под ръководството на Софийския университет. Почивна станция "Вела Пискова" ,на Златните пясъци, не знам дали я има вече и много други, почти всяко предприятие и министерство разполагаше с такива станции по черноморието. Бунгала също имаше но не такива каквито се описват а хубави и уютни. В Ахтопол имаше бунгала, в Китен имаше бунгала, на Копривщица имаше бунгала, на Бяла имаше бунгала и т.н. Много станции бунгала и профилакториуми (така наричаха почивните станции на министерствата защото по силата на някакъв закон, министерствата нямаха право да имат почивна станция.)

3. Там където работех на времето имаше карти за почивка на Созопол, Несебър, Приморско, и другаде но в частни квартири. Предприятието не разполагаше с почивни станции по черноморието. Имаше в Смолян и Копривщица. Една карта за почивка в Несебър (там водех децата) струваше за 20 дена с включена закуска, обяд и вечеря в едно ресторантче в Несебър 30лв за възрастен и 15 лева за дете. Квартирата прекрасна, помня хазяйката, добра възпитана жена.

Та да ви кажа. Писна ми да слушам идиотщини за онова време, в което никой от "разказвачите" не е живял или още се е напикавал. Мислете за вашето сегашно време колко струва и какво правите ВИЕ, а не само да плювате. Явно само на това сте способни!

Пример: тази година по черноморието в един южен град. На юг цените са по ниски. 

На плажа: бира бутилка почти всички марки. 8.50лв. Кока кола 330 мл. 5.50лв една порция вмирисана и недопържена цаца 350гр. 12.00лв. И още много ценови изненади!

Но явно това е "демокрацията" да не говорим за тези дето се пребиха в Несебър. Заради непокис на персонала, В Китен и там нещо имаше пак морски забавления и пак собственост на непокиси, печалбари! Един чадър 10лв. Един шезлонг 10.лв. Свободни плажове в Созопол например точно 1 декар, другото платено, купено от мутри! 

Цени летят нагоре. "Правителството предприема мерки"  но те си растат цените! Явно това е "демокрацията"!

Престанете с идиотщините. Знам че се пукате по шевовете, ама така беше на времето когато сте били в аспуха на баща ви!

Инциденти с АТВ та, пребиват хора, пак пикльовци дето си мислят че знаят да карат. Демокрация бе!

Аз мисля, че след като NovakJ/Дзвяра/"Саша"/Гренландия/ramus/staff./ и прочее една дузина акаунти написа, че повечето българи почиват над десет пъти годишно, темата просто вече се изчерпа. По-страшното е, че аз съм напълно убеден, че момчето си вярва на тия дебилщини. В смисъл... все пак сме му чели постовете, там легена е изплискан тотално.

преди 5 минути, maxthon написа:

Аз да разказвам за доклад, който ти намеси? Златно....... Че не си го чел е ясно.....

Аз това което намесих го посочих на коя страница е.

преди 8 минути, communismatic написа:

Не, не можах, да разбера... кой е превалутирал доларите в левове? Работниците от Либия, които се връщали тук? Или тези, дето им плащат? Или и двете... Щото до момента тотално се омота. Аз така и не разбрах, къде шефа на БНБ е твърдял, че един долар е струвал десет лева? Документ имало, ти така и не го показа. Кажи, че е поредната тема, от която хал-хабер си нямаш и просто да приключим, да те рушкаме.

Че вечно си неразбрал е повече от ясно.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Че вечно си неразбрал е повече от ясно.

Мда, много яко звучи от камбанарията на човек, дето е палячото на форума. Я ми кажи, кое от изброеното по-горе е вярно? И къде е документа, който визираше? Вече цял ден ти го искаме, ама нещо упорито не го даваш. Да не би всичко да е една най-обикновена антикомунистическа лъжа? :) 

преди 9 минути, BANKATA написа:

Аз това което намесих го посочих на коя страница е.

Ама ти от както си намесил доклада показваш, че не си го чел изобщо. Какви страници, какви пет лева.....

преди 6 минути, communismatic написа:

Мда, много яко звучи от камбанарията на човек, дето е палячото на форума. Я ми кажи, кое от изброеното по-горе е вярно? И къде е документа, който визираше? Вече цял ден ти го искаме, ама нещо упорито не го даваш. Да не би всичко да е една най-обикновена антикомунистическа лъжа? :) 

Кои сте тези където ми го искате ? Ето бъди го намери.

преди 6 минути, maxthon написа:

Ама ти от както си намесил доклада показваш, че не си го чел изобщо. Какви страници, какви пет лева.....

Добре, обори ме.

току-що, BANKATA написа:

Кои сте тези където ми го искате ? Ето бъди го намери.

Да, можеш да го постнеш тук и всички да го видим. И да подчертаеш, къде се твърди, че един долар бил десет лева. Тая година, ако може, да се случи...

току-що, communismatic написа:

Да, можеш да го постнеш тук и всички да го видим. И да подчертаеш, къде се твърди, че един долар бил десет лева. Тая година, ако може, да се случи...

Така ще заповядваш на служителите си в ресторанта (или каквито там са ти отношенията).

току-що, BANKATA написа:

Така ще заповядваш на служителите си в ресторанта (или каквито там са ти отношенията).

Т.е. нямаш никакви конкретни доказателства за тъпото си твърдение. Каква изненада... :) 

Благодаря ти, поне се посмях със следобедното си кафе. Друга тъпотия неска да напишеш?

преди 5 минути, communismatic написа:

Т.е. нямаш никакви конкретни доказателства за тъпото си твърдение. Каква изненада... :) 

Благодаря ти, поне се посмях със следобедното си кафе. Друга тъпотия неска да напишеш?

защо мислиш че ще се занимавам с някакъв мързел във форума, където вместо да ползва търсачка седи и чака на готово?

Арогантното си поведение на фунийка и знаеш къде.

преди 1 минута, BANKATA написа:

защо мислиш че ще се занимавам с някакъв мързел във форума, където вместо да ползва търсачка седи и чака на готово?

Защото за пореден път твърдиш някаква абсолютна идиотия и после когато те зачешат (най-вече аз го правя), после просто услужливо биеш отбой и спираш да отговаряш. Ето защо... Няма какво да коментираме повече, то се вижда с просто око, как отново бягаш позорно...

преди 1 минута, communismatic написа:

Защото за пореден път твърдиш някаква абсолютна идиотия и после когато те зачешат (най-вече аз го правя), после просто услужливо биеш отбой и спираш да отговаряш. Ето защо... Няма какво да коментираме повече, то се вижда с просто око, как отново бягаш позорно...

Аз твърдя идиотия? Ти ми сравняваш статистика от евростат с това какво му разправяли старите хора, и аз съм пишел идиотии. Принципа на работа на язовира бил като на кладенеца, аз пиша идиотии. Показах му защо официалното БВП '89 не срува, пак аз съм пишел идиотии.

Добре, обори ме.
Не помниш колко пъти твърдиш, че нещо липсва в доклада и като ти посочиха обратното дори и благодари? Какво трябва да оборвам след като ти сам показваш, че доклада не си го чел?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 2 минути, BANKATA написа:

Ти ми сравняваш статистика от евростат с това какво му разправяли старите хора, и аз съм пишел идиотии.

Именно, да. Статистика, в която става очевидно, че твърдиш абсолютни измишльотини. Половината от българите, не могат, да си позволят едноседмична почивка. Това е положението. А ти може, да си твърдиш, че сме просперирали много до втръсване. Има бая баламурници от форума, дето да ти се вържат на тъпизмите. Джокович примерно, и той избяга от темата.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Принципа на работа на язовира бил като на кладенеца, аз пиша идиотии.

Виж сега, след умопомрачителното ти заключение, че язовира черпил вода от едно място, а кладенеца от друго... по-добре недей повече, да коментираш нищо по тая тема. Видях те и там колко си наясно...

преди 3 минути, BANKATA написа:

Показах му защо официалното БВП '89 не срува, пак аз съм пишел идиотии.

Показал ли си? Верно? Я дай да видя документа за валутният курс?

преди 3 минути, maxthon написа:

Не помниш колко пъти твърдиш, че нещо липсва в доклада и като ти посочиха обратното дори и благодари? Какво трябва да оборвам след като ти сам показваш, че доклада не си го чел?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Веднъж. Да не съм прочел 700 страници.

току-що, communismatic написа:

Виж сега, след умопомрачителното ти заключение, че язовира черпил вода от едно място, а кладенеца от друго... по-добре недей повече, да коментираш нищо по тая тема. Видях те и там колко си наясно...

Аз няма какво да коментирам, бисера ти си седи.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Аз няма какво да коментирам, бисера ти си седи.

За тоя бисер ли говориш? 😆😆😆
1.jpg

преди 2 минути, communismatic написа:

Именно, да. Статистика, в която става очевидно, че твърдиш абсолютни измишльотини. Половината от българите, не могат, да си позволят едноседмична почивка. Това е положението. А ти може, да си твърдиш, че сме просперирали много до втръсване. Има бая баламурници от форума, дето да ти се вържат на тъпизмите. Джокович примерно, и той избяга от темата.

Такива са фактите. Сега живеем по-добре. Радвай се!

току-що, BANKATA написа:

Такива са фактите.

Фактите от твоята глава не са никакви факти. Те са факти само за главата ти, а не за трезвомислещ човек.

преди 9 минути, BANKATA написа:

Веднъж.

След като ми благодариш, че съм ти посочил неща в него явно не си чел нищо. А след като не знаеш, че обменен курс към германската марка има.......

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.