Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

Назад ти дадох цитат.

Снимка, не цитат. С-Н-И-М-К-А! Едно нещо, дето като отвориш несъществуващият документ, натискаш ctrl+prt и след това го качваш тук... Питай някой наблизо, сам няма да се оправиш.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 минути, communismatic написа:

Снимка, не цитат. С-Н-И-М-К-А! Едно нещо, дето като отвориш несъществуващият документ, натискаш ctrl+prt и след това го качваш тук... Питай някой наблизо, сам няма да се оправиш.

Нямам такива клавиши на телефона. А и защо да го правя като съм го поствал вече, нещо май те мързи и чакаш на готово.

Т.е. напълно сериозно си признаваш, че си за тия с белите престилки и не можеш, да снимаш един най-обикновен документ и то чрез телефон, след като на него имаш опция за скрийншот. ОК. Ние така или иначе си го знаехме.

Дискусията за жалост върви към своят край. Дълго се смяхме, но... това е положението. До следващата тема, в която Иван ще е много компетентен.

преди 5 минути, communismatic написа:

Т.е. напълно сериозно си признаваш, че си за тия с белите престилки и не можеш, да снимаш един най-обикновен документ и то чрез телефон, след като на него имаш опция за скрийншот. ОК. Ние така или иначе си го знаехме.

Дискусията за жалост върви към своят край. Дълго се смяхме, но... това е положението. До следващата тема, в която Иван ще е много компетентен.

Дискусията приключи доста отдавна още в началото когато пак започна да се правиш на палячо. Ако си мислиш че постовете ти по темата струват нещо то си се излъгал.

преди 9 минути, BANKATA написа:

Ако си мислиш че постовете ти по темата струват нещо то си се излъгал.

Е, важното е, че твоите струват. Та, затова и не можеш, да си защитиш тъпата теза цял ден. Имало документ, ама нямало да го покаже. Имало линк, но нямало как да го снима. Бил с телефон, не бил с лаптоп. Както и да е. Пак повтарям - и без това нямаме високи очаквания към теб. Все пак се знаем. Ти си на едно ниво с турският ТИР-аджия.

преди 15 минути, communismatic написа:

Е, важното е, че твоите струват. Та, затова и не можеш, да си защитиш тъпата теза цял ден. Имало документ, ама нямало да го покаже. Имало линк, но нямало как да го снима. Бил с телефон, не бил с лаптоп. Както и да е. Пак повтарям - и без това нямаме високи очаквания към теб. Все пак се знаем. Ти си на едно ниво с турският ТИР-аджия.

За 16-и път ти казвам че линк към документа съм споделил вече в темата.

току-що, BANKATA написа:

За 16-и път ти казвам че линк към документа съм споделил вече в темата.

Мхм. Ама в същото време няма как да го покажеш и няма как и да го снимаш. Кофти работа... Искаше, обаче нямаше желание.

преди 5 минути, communismatic написа:

Мхм. Ама в същото време няма как да го покажеш и няма как и да го снимаш. Кофти работа... Искаше, обаче нямаше желание.

Едно комуне веднъж ми каза че това било наглост. Кофти работа, не мислиш ли?

Не е наглост, просто въпрос на капацитет. Един човек, дето има възможност, колкото да мие клозети на гарата, как да стане ядрен инженер?

преди 2 минути, communismatic написа:

Но пък за сметка на това сме управлявани от американски леки жени...

Кой те управлява няма значение! Нали те управляват? Аеее улево!

Важното е, че сега сме просперирали в пъти. Иван неска тотално ни го доказа, а Джокович пък доказа, че повечето българи почивали тук и там над десет пъти годишно. Само... беше малко странно, щото той даде пример със себе си, който за периода януари-септември е почивал само четири пъти. Явно не се включва в тая графа. 

Умнокрасиви жълтопаветници... има ли смисъл, да ги обиждам повече?

преди 1 час, В. Велев написа:

May be an image of map and text that says 'НАРОДНА РЕПубЛИКА БЪЛГАРИЯ РЕПУБЛИкА БЪЛГАРИЯ Външен дълг.: 1989-0 лева (опростен Безработица.: 1989- 1%<( (9 010<) при 010 o00 население Бедност.: 1989 -0.39% (35 100) здравеопазване.: безплатно, достъпно 2 6-0 място света Образование.: 2-ро място света Производство.: 3-томястовсвета 3-томясто място света икономиката да Външен дълг.: 2023- 2023-94,9 94,9 млрд лева Безработица.: 2023- 2023-19,71(1 -19,71 (134 000) при 800 oo0 население Бедност.: 2023 19% 32% риск OT крайна бедност Здравео Здравеопазване.: платено He механизъм, износът пО-годам 82-po място света Образование.: 78-MO място света Призводство.: изводство,: 116-0 място света пъти'

@В. Велев, пак ли да питам защо Луканов се показа по телевизията и каза, че НРБ не може да си покрива задълженията към чужди банки?

Децата не знаят, но ти защо се правиш на неостър?

преди 6 минути, communismatic написа:

Важното е, че сега сме просперирали в пъти. Иван неска тотално ни го доказа, а Джокович пък доказа, че повечето българи почивали тук и там над десет пъти годишно. Само... беше малко странно, щото той даде пример със себе си, който за периода януари-септември е почивал само четири пъти. Явно не се включва в тая графа. 

Ти не получи ли линка ?

току-що, BANKATA написа:

Ти не получи ли линка ?

Ми, аз исках поне снимка да ми дадеш, ама явно още не можеш, да се справиш със сложната задача. В Карлуково нямате ли някой, дето да се представя за Бил Гейтс?

Относно Луканов и глупостите на костовистчето, дето не било костовистче. Аз по телевизията гледах и едно друго нещо... пак долу-горе по същото време. Имаше една приватизация на една бензиностанция, на самият търг Костов и Пушкаров, спечели го някакъв... да кажем средноинтелигентен човек (въпреки, че е обидно за средноинтелигентните), който пред Маргарита Михнева не можа, да върже и два лафа. Оказа се, че даже нямал и фирма... Интересно, как са му дали бензиностанцията само!? Странна работа, наистина. Може комунистите пак много да са пречили на умните демократи и Костов пак да се е подвел. Иван пък каза, че то не било далавера, щото Пушкаров не бил казал, че е далавера. Той даже каза и че харизването на нефтената рафинерия на руснаците не било никакъв проблем. Кво като били монополисти? Голяма работа станала...

Аз досега не чух демократа от ромски произход - Иван Костов за нещо да е виновен. На едната приватизация била станала някаква грешка, за харизването на "Нефтохим" пък не било никакъв проблем. За другите приватизации вероятно е все подведен. Все не случи на време това момче. А иначе е свястно момче, даже винаги поздравява. Момчето е добро момче.

преди 10 минути, communismatic написа:

На теб са ти разказвали, Сашето дава акъли от позицията на шапкарската си служба, НО!

По мое време годишната платена отпуска започваше от 14 дни и растеше с години стаж. Карта за море беше 14 дни. 

Ха сега ми обяснете как се е почивало два пъти годишно, ако обичате! С каква отпуска? Или една жена ви каза на пазара?

току-що, parmobil написа:

На теб са ти разказвали, Сашето дава акъли от позицията на шапкарската си позиция, НО!

Кой по-точно е Сашето и каква му е "шапкарската" позиция?

преди 1 минута, parmobil написа:

Ха сега ми обяснете как се е почивало два пъти годишно, ако обичате! С каква отпуска?

Ми, виж сега. Аз и на Жорко го обясних. При положение, че всеки възрастен е успявал да отиде на море и планина два пъти годишно, това че ти не си могъл... значи толкова ти е капацитета. Както и на Жорко, той бил живял в кочина. Ми, моите баба и дядо си взеха апартамент на центъра на град Толбухин. Тристаен при това. Кой е виновен? Който може, какво по-точно ще го спре? Ако чакаш на неволята цял живот, ще си останеш с чакането...

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

image.png.c9f7f7f2d11d39929a76755460f4ad18.png

Ехеййй, късметлия.

Двуетажна къща, приземен етаж, до горният край на таблетката на леглото шест месеца в годината влага и мухал. Един прозорец педесет на педесет сантиметра. Основите камък, който пропуска влага от почвата и затова на всеки десет дни варосвахме стените които бяха измазани с хоросан. Тавана дървен, три валки предсатвляваха основните греди, покрити с дъски. Всичко това беше надупчено от дървесни червеи, които цала нощ слушахме как хрупат вървото. Отоплението беше на ръждива печка на дърва, която през час трябваше цяла нощ да сме дежурни и да поддържаме за да не изгасне, че студ. Чергите черни тъкани с някакви раета цветни раета, които не цвета едва си лечеше. Телевизора не помня марката, но беше покрит с плетено и бродирано каре, и в редките случаи когато го пуснат, всички се нареждахме пред него все едно е празнуваме юбилей. Такава радост едва ли ще изпитам пак....... Все пак бяхме заможни, на които цялото село ни завиждаха.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми, виж сега. Аз и на Жорко го обясних. При положение, че всеки възрастен е успявал да отиде на море и планина два пъти годишно, това че ти не си могъл... значи толкова ти е капацитета. Както и на Жорко, той бил живял в кочина. Ми, моите баба и дядо си взеха апартамент на центъра на град Толбухин. Тристаен при това. Кой е виновен? Който може, какво по-точно ще го спре? Ако чакаш на неволята цял живот, ще си останеш с чакането...

Чичо Сашо е бил под пагон и там са други нещата. Обикновен работник/служител започваше с 14 дни платен отпуск. С годините отпуската растеше!!! Така че глупостите, че ВСИЧКИ почивали два пъти годишно, си ги заврете където слънце не огрява!

преди 2 минути, &quot;Саша&quot; написа:

Ехеййй, късметлия.

Двуетажна къща, приземен етаж, до горният край на таблетката на леглото шест месеца в годината влага и мухал. Един прозорец педесет на педесет сантиметра. Основите камък, който пропуска влага от почвата и затова на всеки десет дни варосвахме стените които бяха измазани с хоросан. Тавана дървен, три валки предсатвляваха основните греди, покрити с дъски. Всичко това беше надупчено от дървесни червеи, които цала нощ слушахме как хрупат вървото. Отоплението беше на ръждива печка на дърва, която през час трябваше цяла нощ да сме дежурни и да поддържаме за да не изгасне, че студ. Чергите черни тъкани с някакви раета цветни раета, които не цвета едва си лечеше. Телевизора не помня марката, но беше покрит с плетено и бродирано каре, и в редките случаи когато го пуснат, всички се нареждахме пред него все едно е празнуваме юбилей. Такава радост едва ли ще изпитам пак....... Все пак бяхме заможни, на които цялото село ни завиждаха.

Телевизор в циганската махала?!? Е па за завиждане сте си били, к'во ревеш? 

преди 3 минути, &quot;Саша&quot; написа:

Чергите черни тъкани с някакви раета цветни раета, които не цвета едва си лечеше.

Т.е. съвсем сериозно си признаваш, че в семейството ви рядко се перете и къпете? Още ли е такава тенденцията или?

преди 2 минути, parmobil написа:

Така че глупостите, че ВСИЧКИ почивали два пъти годишно, си ги заврете където слънце не огрява!

Ми не знам, баба и дядо не са се оплаквали от липса на отпуски. Значи те могат, а ти не можеш. Що не можеш? Ми, щото толкова си можеш... ;) 

преди 7 минути, communismatic написа:

Най-вече няколко стотин хиляди, ако не и милион от ТКЗС-то са се трепали да ходят на летни почивки.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.