Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

May be an image of text that says 'Едно време за кола се e чакало по 10 години. Евала на бай Тошо, че не е допускал куцо, кьораво, сакато и надрусано да кара. Имало е и и въздух за дишане в градовете. Н.Христова'

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. съвсем сериозно си признаваш, че в семейството ви рядко се перете и къпете? Още ли е такава тенденцията или?

Ми не знам, баба и дядо не са се оплаквали от липса на отпуски. Значи те могат, а ти не можеш. Що не можеш? Ми, щото толкова си можеш... ;) 

Баба и Дядо!!! След колко години трудов стаж имаха отпуска да почиват два пъти годишно?

Само не ми говори за другари, които са били към МНО, МВР и партията, естествено!

преди 1 минута, BANKATA написа:

Най-вече няколко стотин хиляди, ако не и милион от ТКЗС-то са се трепали да ходят на летни почивки.

А, да. Чакай, че пропуснах, да те питам. Сега... Кое излезе вярно последно? Комунягите нарочно са карали селяните, да идват в градовете. Или селяните понеже са нямали никакви пари са хуквали да стават граждани. Щото в един и същ твой пост, твърдеше тотално противоречива информация (горепосочената). Ако може, да го доизясним... :) 

току-що, parmobil написа:

След колко години трудов стаж имаха отпуска да почиват два пъти годишно?

Ми още на млади години. Ти май изобщо не си ходил по почивки, а? Ква ти беше професията през соца? Миеше чинии?

току-що, communismatic написа:

А, да. Чакай, че пропуснах, да те питам. Сега... Кое излезе вярно последно? Комунягите нарочно са карали селяните, да идват в градовете. Или селяните понеже са нямали никакви пари са хуквали да стават граждани. Щото в един и същ твой пост, твърдеше тотално противоречива информация (горепосочената). Ако може, да го доизясним... :) 

Не съм казвал НАРОЧНО, просто им взеха поминъка на хората и ги принудиха. Ама не измествай темата.

Кажи сега от ТКЗС-то колко са ходили на лятна почивка?

току-що, ivottoshev написа:

Телевизор в циганската махала?!? Е па за завиждане сте си били, к'во ревеш? 

Не рева, такъв беше живота и затова в цялата облъст всички села ни завиждаха. Кой кът нас, двуетажна къща с три декара двор и стопаните държавни началници. Месо, вино, жито всичко ни носеха. Катъра ни беше известен... като натоварим каруцата която беше с много високи канати с дини, теглеше по емача. Обора пълен с животни, крави, овце, кози, а свинарника с три отделения във всяко опрасена майка... 

Не съм казвал НАРОЧНО, просто им взеха поминъка на хората и ги принудиха.

Да. И в същият пост написа, че комунистите ги карали, да ходят в градовете, за да бачкат в заводите. Даже и се възмущаваше от това, понеже дадох пример с 1992-ра и ликвидацията на селското стопанство. Ти толкова много тъпотии си писал, че даже си ги и забравил повечето.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Кажи сега от ТКЗС-то колко са ходили на лятна почивка?

Абсолютно, да. Баба ми и дядо ми бяха от едно добричко село, на няколко километра от румънската граница.

Ми още на млади години. Ти май изобщо не си ходил по почивки, а? Ква ти беше професията през соца? Миеше чинии?

Професията ми е инженер. С машиностроене се занимавам и чудесно се препитавам. Ти си в сферата на общественото хранене и услугите. Но това няма значение в случая.

Ти ми преразказваш дочути глупости и с религиозно рвение ги преповтаряш, а аз съм работел отпреди да бъдеш блясък в очите на татко си. Таааа, глупостите с почивките ги пробвай на друг.

Ти ми преразказваш дочути глупости и с религиозно рвение ги преповтаряш, а аз съм работел отпреди да бъдеш блясък в очите на татко си. Таааа, глупостите с почивките ги пробвай на друг.

Извинявай, ама точно ти да ми говориш за глупости, ти дето от ставане на кашмер не си отговорил на една дузина въпроси. Та... и ти пробвай ги на някой друг. Ако искаш и смени темата, поне това умееш.

Професията му била инженер. Аз ако съдя по простотиите, дето ги ръси всекидневно, тоя работи в чистотата и се е качил на боклучийски камион в момента.

преди 7 минути, communismatic написа:

Да. И в същият пост написа, че комунистите ги карали, да ходят в градовете, за да бачкат в заводите. Даже и се възмущаваше от това, понеже дадох пример с 1992-ра и ликвидацията на селското стопанство. Ти толкова много тъпотии си писал, че даже си ги и забравил повечето.

Абсолютно, да. Баба ми и дядо ми бяха от едно добричко село, на няколко километра от румънската граница.

Ахааа, за пореден път, съдиш за цялостната картина от това което са ти казвали баба и дядо. Поредният ти добър аргумент.

Ахааа, за пореден път, съдиш за цялостната картина от това което са ти казвали баба и дядо. Поредният ти добър аргумент.

Ми, ако искаш да вярвам на теб и на костовиста. Хора, дето ръсят основно тъпотии в тоя форум...

преди 3 минути, communismatic написа:

Извинявай, ама точно ти да ми говориш за глупости, ти дето от ставане на кашмер не си отговорил на една дузина въпроси. Та... и ти пробвай ги на някой друг. Ако искаш и смени темата, поне това умееш.

Професията му била инженер. Аз ако съдя по простотиите, дето ги ръси всекидневно, тоя работи в чистотата и се е качил на боклучийски камион в момента.

Наака се и се чудиш какво да изцвъкаш?

Дузина въпроси?

Още чакам да координираш със Сивилов и Баева лъжа ли, че войнишката заплата беше 1.50 лв.

Дузина въпроси?

Именно, да. Видиш ли, че си притиснат до стената (а то е почти всеки път), направо се сменя темата и не се отговаря. Да не говорим, че ти по темите, по които се опитваш, да пишеш... освен да ръсиш глупости, нищо друго не си направил. Даже и за славяните тръгна, да пишеш... и там те видях колко си компетентен. Дори от зор тръгна, да ми отваряш тема и за ДНК изследванията за произход на българите. Нали? И? Кво стана? И там беше тотално жалък и смешен.

преди 2 минути, parmobil написа:

Още чакам да координираш със Сивилов и Баева лъжа ли, че войнишката заплата беше 1.50 лв.

Отново тая тема е на дневен ред. 25 страници я нищим, но отново въпросната тема е на дневен ред... 😆

Аз кво разправям, че тоя е на боклучийският камион.

Именно, да. Видиш ли, че си притиснат до стената (а то е почти всеки път), направо се сменя темата и не се отговаря. Да не говорим, че ти по темите, по които се опитваш, да пишеш... освен да ръсиш глупости, нищо друго не си направил. Даже и за славяните тръгна, да пишеш... и там те видях колко си компетентен. Дори от зор тръгна, да ми отваряш тема и за ДНК изследванията за произход на българите. Нали? И? Кво стана? И там беше тотално жалък и смешен.

Нали си говорим за почивки и отпуски? И за заплата на войник в БНА?

преди 1 минута, parmobil написа:

Нали си говорим за почивки и отпуски?

Именно, де. Именно. Ама тогава говорихме за конкретни теми, които ти доста позорно реши да изместиш. Както и сега... 

И за заплата на войник в БНА?

Мхм. Отново тая тема? След 25 страници? Т.е. ти официално признаваш, че си за Карлуково и още не си разбрал тезата ми?

преди 16 минути, "Саша" написа:

Не рева, такъв беше живота и затова в цялата облъст всички села ни завиждаха.

Ма я се разбери сам със себе си. Най-напред описа типична циганска къща в някое селско гето, сега говориш за двуетажна къща с три декара двор. 

Именно, де. Именно. Ама тогава говорихме за конкретни теми, които ти доста позорно реши да изместиш. Както и сега... 

Мхм. Отново тая тема? След 25 страници? Т.е. ти официално признаваш, че си за Карлуково и още не си разбрал тезата ми?

Аз не отмествам нищо. Вие пишете за почивки и отпуски, нали така?

А за войнишката заплата само ти припомням колко си промит и неосведомен.

току-що, ivottoshev написа:

Ма я се разбери сам със себе си. Най-напред описа типична циганска къща в някое селско гето, сега говориш за двуетажна къща с три декара двор. 

Така е. Прав си. През социализма всички живяхме по-зле и от циганите независимо, че бяхме заможини.

преди 25 минути, В. Велев написа:

May be an image of text that says 'Едно време за кола се e чакало по 10 години. Евала на бай Тошо, че не е допускал куцо, кьораво, сакато и надрусано да кара. Имало е и и въздух за дишане в градовете. Н.Христова'

Сега за хвърчила ще чакаме повече. Докараха две след седемгодишно чакане... и те не хвърчат. Останалите предплатени от нас хвърчила - на 36-ти септември (пада се шестък)

Аз не отмествам нищо.

Естествено, че не отместваш. Ти и не лъжеше за цените в Русия. Нали?

Вие пишете за почивки и отпуски, нали така?

Да, разбрахме, че си бил някой метач в завода в твоят град и не си могъл, да си позволиш почивка. Съдбата наистина е доста жестока за някои хора.

А за войнишката заплата само ти припомням колко си промит и неосведомен.

Да, така и не изяснихме, как заплатата на един войник е няколко процента от минималната. Ама това са бели кахъри... Важното е пропагандата да върви. Така и не каза Костов с колко я вдигна през 1998-ма примерно? Той нали много милее за българският народ? Сигурно я изравни с минималната? Или?

преди 2 минути, "Саша" написа:

През социализма всички живяхме по-зле и от циганите независимо, че бяхме заможини.

Нямахте ли течаща вода във "Факултето"? Чергата що е било непрана от години? Кви може да са оправданията? На едно с добитъка ли сте живеели?

преди 11 минути, communismatic написа:

Ми, ако искаш да вярвам на теб и на костовиста. Хора, дето ръсят основно тъпотии в тоя форум...

Това че не ти изнасят фактите е вече съвсем друга тема.

Казах ти го няколко пъти, за да кажеш че нещо е по-добре или по-зле трябва да сравниш едни и същи неща. Не може да сравняваш официална статистиска с това какво са ти казали роднини. Това е детинско и идиотско. Мама каза...

Ако ходя с познати 3-4 пъти седмично на ресторант значи ли че и останалите българи ходят 3-4 пъти на ресторант ? Ей такава ти е логиката.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Не може да сравняваш официална статистиска с това какво са ти казали роднини. Това е детинско и идиотско. Мама каза...

Добре, я дай да видя какво казва официалната статистика за курса долар - лев. Щото неска цял ден ти я искахме, ама ти така и не я даде. Дай да видя снимка, линк, каквото там дадеш.

преди 3 минути, communismatic написа:

Нямахте ли течаща вода във "Факултето"? Чергата що е било непрана от години? Кви може да са оправданията? На едно с добитъка ли сте живеели?

Имахме течаща вода, кога съм казал, че сми нямали? Провери в Лом през 70-те 80-те години. Течаща вода имахме промишлена на двора. Бойлер, баня и вътрешна тоалетна нямахме. За пиене ходехме да си набавяме вода както и всички останали, от кладенци и чешми. Перахме  в корито на двора, а чергите бяха изцапани защото по тях ходехме с галошите и цървулите. Така беше при всички през този периот.

преди 9 минути, "Саша" написа:

Така е. Прав си. През социализма всички живяхме по-зле и от циганите независимо, че бяхме заможини.

През социализма ТИ си живял като циганите, а не ВСИЧКИ.

преди 10 минути, "Саша" написа:

независимо, че бяхме заможини.

Ми нали и аз това казах бре? Били сте заможно циганско семейство. Имали сте телевизор!!!

преди 1 минута, "Саша" написа:

Перахме  в корито на двора, а чергите бяха изцапани защото по тях ходехме с галошите и цървулите.

ТИРаджията през 70-те и 80-те години е ходил с галоши и цървули в къщата си в Лом... 😆😆😆😆😆😆😆😆

Винаги има какво да ме изненада от него...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.