Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 7 минути, nikssi написа:

Викаш нямало сапун

Че от къде сапун преди да го изобрети академик-премиера?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, jhoro написа:

Може да си роден по-рано, но акъла ти е на тийнеиджър!

Ама ти и кристална топка си имал. Я кажи още нещо умно да се посмеем!

на 21.09.2025 г. в 10:39, communismatic написа:

Щото тук не виждам, да сме някакъв икономически фактор изобщо... Данните са точно от Maddison Project Database.

A ето и данни за 1989-а. Общо-взето същата работа, но поне сме в средното за източноевропейските държави. 

И? Какво доказа с това? Освен, че отново стана за смях.

А ето какво е написал Огнян Минчев! Знам, че него ще коментираш, а не текста, но....проблема си е твой!

"Проблемът на заварения олигархичен елит не е просто, че принадлежи към минала епоха, която си е отишла. Неговият проблем произтича от факта, че българската посткомунистическа олигархия е продукт на бившия комунистически елит, който никога не е имал национална идентичност. Българските комунисти бяха изцяло компрадорска сила – колониална администрация на Москва. Комунистите в Румъния, Унгария, Полша бяха част от националния политически елит. Българските комунисти – не. Затова техните наследници – посткомунистическата олигархия – са сложна и противоречива мрежа от лични и котерийни интереси, неспособни на компромиси и перспективно мислене в полза на национален интерес. "

:popcorn2:

А ето какво е написал Огнян Минчев! Знам, че него ще коментираш, а не текста, но....проблема си е твой!
"Проблемът на заварения олигархичен елит не е просто, че принадлежи към минала епоха, която си е отишла. Неговият проблем произтича от факта, че българската посткомунистическа олигархия е продукт на бившия комунистически елит, който никога не е имал национална идентичност. Българските комунисти бяха изцяло компрадорска сила – колониална администрация на Москва. Комунистите в Румъния, Унгария, Полша бяха част от националния политически елит. Българските комунисти – не. Затова техните наследници – посткомунистическата олигархия – са сложна и противоречива мрежа от лични и котерийни интереси, неспособни на компромиси и перспективно мислене в полза на национален интерес. "

А правиш ли сметка, че той говори за хората, които управляват държавата ни и в момента?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 27 минути, БаалБек написа:

Какво доказа с това?

Ми, че пак постваш откровени лъжи. Нищо ново. 

Извършеният от комунистите Геноцид и Холокост над българската нация (1944-1989 г)

https://atheistbg.eu/2022/11/izvrsheniyat-ot-komunistite-genocid-i-holokost-nad-blgarskata-naciya-1944-1989-g

преди 3 часа, nikssi написа:

Ама ти и кристална топка си имал. Я кажи още нещо умно да се посмеем!

Не, кожени са и двете, ама вършат същата работа.

преди 3 часа, БаалБек написа:

Чувала ли си израза: "Врагът с партиен билет"? Така че Минчев, а и другите не говорят за комунисти, а за представящи се за такива. Та такива твари винаги се нагласят - я комунисти, я фашисти, я либералисти и глобалисти и подобни глисти. 

преди 7 минути, В. Велев написа:

Чувала ли си израза: "Врагът с партиен билет"? Така че Минчев, а и другите не говорят за комунисти, а за представящи се за такива. Та такива твари винаги се нагласят - я комунисти, я фашисти, я либералисти и глобалисти и подобни глисти. 

Как пък цялата ви партия беше от такива?

преди 4 минути, jhoro написа:

Как пък цялата ви партия беше от такива?

Не беше цялата. То една капка катран разваля цяла каца с мед...

преди 2 минути, В. Велев написа:

Не беше цялата. То една капка катран разваля цяла каца с мед...

Изока ли се вече, че си от партията? Олекна ли ти? А то бяха какви ли не приказки.

Но не си верен на партията. То "Възраждане", "Величие".

преди 1 минута, parmobil написа:

Изока ли се вече, че си от партията? Олекна ли ти? А то бяха какви ли не приказки.

Но не си верен на партията. То "Възраждане", "Величие".

Никога не съм членувал в БКП. Родителите ми също. Причината е че единия ми дядо е бил кмет и бирник (ужас) преди девети. След девети е арестуван и за кратко е лежал в затвор. Другия ми дядо е бил частник със собствен магазин пак преди девети.

Но въпреки това съм обективен и не плюя социализма за щяло и нещяло. Защитавам това което е построено през тоя период и това което съм видял.

А вие като са били дядо ви или някой друг роднина при социализма и плюете безразборно без значение какво е построено и направено тогава.

Та това е разликата помежду ни.

преди 22 минути, В. Велев написа:

Никога не съм членувал в БКП. Родителите ми също. Причината е че единия ми дядо е бил кмет и бирник (ужас) преди девети. След девети е арестуван и за кратко е лежал в затвор. Другия ми дядо е бил частник със собствен магазин пак преди девети.

Но въпреки това съм обективен и не плюя социализма за щяло и нещяло. Защитавам това което е построено през тоя период и това което съм видял.

А вие като са били дядо ви или някой друг роднина при социализма и плюете безразборно без значение какво е построено и направено тогава.

Та това е разликата помежду ни.

Не, не е това разликата!

Защитаваш яростно построеното, но няма с какво да го съпоставиш по това време. 

Та, за пореден път - спрете ти и останалите да ми обяснявате, че соц ми е построил! Кой друг е можел да строи?

Нещо неясно? Страни без подкрепата на СССР са строили същото, че и в повече.

Да, де. То въпроса е сега какво сме построили? Магистралите на бай Тиквун? Това ли е? 😆

преди 4 минути, parmobil написа:

Още чакам да ми се покаже с коя партия се е съревновавала БКП в строителство.

Например със сегашните.

Ето пример. Не гледай кой говори в клипа, а какво се казва в клипа (и по това се различаваме с теб):

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Кой какво трябва да ви построи, аз не разбрах.

То ти по принцип все не разбираш, така че не е новост... Барем, поне хората да имат вода. Другото - майната му.

преди 6 минути, В. Велев написа:

Например със сегашните.

Ето пример. Не гледай кой говори в клипа, а какво се казва в клипа (и по това се различаваме с теб):

Пак се правите на луди!!!

Чакам да видя с кого се е конкурирала БКП, нали? Нещо ще ми покажете ли?

преди 3 часа, maxthon написа:

А правиш ли сметка, че той говори за хората, които управляват държавата ни и в момента?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Така де. Ти и останалите, като теб соцносталгици не правят. Все демокрацията ви е виновна, а не посткомунистическата олигархия. Да видим:

на 15.07.2025 г. в 16:58, Sliderum2 написа:

Много ти е легнал на душата тоя автор, въпреки че пише тъпотии, а може би точно заради това. Може да са тъпотии, ама са такива, които отърват на тролската централа и на посолството.

на 16.07.2025 г. в 12:25, Belefor написа:

Викаш - до ден днешен все още е виновен Георги Димитров!

Според мен Хан Аспарух е виновен за това, че сме най- бедната нация в ЕС!

на 15.09.2025 г. в 21:35, maxthon написа:

Определено демокрацията е виновна за липсата на адекватна политика в сектор Води.

на 15.09.2025 г. в 21:38, communismatic написа:

Определено демокрацията е виновна за липсата на качествено образование у нас.

на 19.09.2025 г. в 20:45, Proshark написа:

Ти не знаеш за какво говориш-и не си ни отървал ,натресохте нещо,което децата ти ще плащат с кръв....А за теб и плюнката си не бих изхабил...децата ти да те съдят...

на 19.09.2025 г. в 21:06, Proshark написа:

Абсолютно е ясно,с такива неблагодарници,защо хала ни е такъв..и не са виновни 45 години...виновни са неблагодарните маймуни,който искаха банани...след тях...

преди 5 минути, parmobil написа:

Нещо ще ми покажете ли?

Кво има да показваме, нали виждаме сегашните некадърници на какъв хал са. И само оправдания. И за приватизацията оправдания. И за водната криза пак оправдания. Все на тия хора някой им пречи. Единия... гласоподавател на ПП-ДБ, питам го "Добре, де. Кирчо що не оправи нещата?" Отговора беше "Ми той нямаше мнозинство.". Добре, де. За американския втечнен газ, за Ф16-ките и за Страйкърите как намери мнозинство, ама за да оправи водната криза не намери... Странна работа. На Костов... на първата приватизация за бензиностанцията, то там станала била грешка. После с нефтената рафинерия се оказа, че нямало никакъв проблем. После пък бил подведен от лошите комуняги. Аз един път не прочетох, някой от сегашната политическа върхушка с нещо, да е виновен. Баси мамата...

преди 1 минута, БаалБек написа:

Все демокрацията ви е виновна, а не посткомунистическата олигархия.

Е то точно тази олигархия в момента се състои от най-големите демократи.

преди 1 минута, communismatic написа:

Кво има да показваме, нали виждаме сегашните некадърници на какъв хал са. И само оправдания. И за приватизацията оправдания. И за водната криза пак оправдания. Все на тия хора някой им пречи. Единия... гласоподавател на ПП-ДБ, питам го "Добре, де. Кирчо що не оправи нещата?" Отговора беше "Ми той нямаше мнозинство.". Добре, де. За американския втечнен газ, за Ф16-ките и за Страйкърите как намери мнозинство, ама за да оправи водната криза не намери... Странна работа. На Костов... на първата приватизация за бензиностанцията, то там станала била грешка. После с нефтената рафинерия се оказа, че нямало никакъв проблем. После пък бил подведен от лошите комуняги. Аз един път не прочетох, някой от сегашната политическа върхушка с нещо, да е виновен. Баси мамата...

Ти да не си в неравностойно положение?

Елементарен въпрос задавам!!! С кого се е съревновавала БКП за строителство? Печелела ли е поръчка в конкуренция?

Ми нали правим реално сравнение с днешните, бе? Ти малоумен ли си? То по твоята логика, дай направо да не ги и сравняваме. Щото нямало други... И това го пише някакъв болен фен на един политически отпадък, дето разпродаде всичко построено от БКП за жълти стотинки. Баси и наглостта...

преди 16 минути, parmobil написа:

Чакам да видя с кого се е конкурирала БКП, нали? Нещо ще ми покажете ли?

В други държави управляващата партия с кого се е конкурирала? За строенето на заводи с кого да се конкурира?

Кажи ми колко държави са произвеждали компютри 1982 година?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.