Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 7 минути, maxthon написа:

Е то кой преговаря значение няма. Цената спрямо тръбен газ е при нормални пазарни условия е 30-40% нагоре.

Kво толкова ти пука за цената?

преди 1 минута, В. Велев написа:

Ти друго и не можеш да правиш.

Мога и правя. Но това ми доставя огромно удоловствие - да ви гледам как ревете ватенките!

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, parmobil написа:

Не видях да коментираш защо азерският газ, който постъпи у нас беше по-евтин от руският. Вие казахте, че пак бил руски и аз ви вярвам.

Кой е преговарял? Нали сме галеното дете на руснаците, а ни цакат?

А ти как може да сравниш колко ще ни струва руски газ, след като от ЕС ни забраняват да го купуваме?

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Мога и правя. Но това ми доставя огромно удоловствие - да ви гледам как ревете ватенките!

В началото те съжалявах че те осъдили неправомерно, ама явно са имали основание.

преди 3 минути, В. Велев написа:

А ти как може да сравниш колко ще ни струва руски газ, след като от ЕС ни забраняват да го купуваме?

Когато рассия стане 51 щат, пак ще разрешат

В началото те съжалявах че те осъдили неправомерно, ама явно са имали основание.

Бахти основанието....за някакви си 12 000$ кеш, дето само 12% бяха мои. Макната ви, нали бг ми плати после

преди 9 минути, parmobil написа:

Не видях да коментираш защо азерският газ, който постъпи у нас беше по-евтин от руският. Вие казахте, че пак бил руски и аз ви вярвам.

Кой е преговарял? Нали сме галеното дете на руснаците, а ни цакат?

В как да не съм го коментирал? И двамата знаем, че е по-евтин от всеки на борсата. А защо е така (което е важното) си нямаш и на идея.

преди 8 минути, В. Велев написа:

Преди няколко седмици имаше информация за различните видове газ, които влизат в Китай. Интересно разлики в цените имаше дори и при два вида тръбен газ - от Русия и от Туркменистан. Втечнения е ясен цените са в небесата.

преди 45 минути, parmobil написа:

Верно си бързоизоставащ.

Е, ти поне не си...
leuropeo@dilov.info

преди 12 минути, parmobil написа:

Не видях да коментираш защо азерският газ, който постъпи у нас беше по-евтин от руският.

Оле, майкоооооооооооооооооо... 😆😆😆

преди 2 минути, maxthon написа:

В как да не съм го коментирал? И двамата знаем, че е по-евтин от всеки на борсата. А защо е така (което е важното) си нямаш и на идея.

Не си. Как получаваме руски газ през азерите като посредник на по-ниска цена, отколкото директно от руснаците? Кой ги договаря тези екстри?

преди 2 минути, communismatic написа:

Е, ти поне не си...
leuropeo@dilov.info

Оле, майкоооооооооооооооооо... 😆😆😆

Чие е списанието, момко? Жал ми е да ти се подигравам.

преди 8 минути, maxthon написа:

Преди няколко седмици имаше информация за различните видове газ, които влизат в Китай. Интересно разлики в цените имаше дори и при два вида тръбен газ - от Русия и от Туркменистан. Втечнения е ясен цените са в небесата.

Когато няма търсене цената пада.

преди 3 минути, parmobil написа:

Не си. Как получаваме руски газ през азерите като посредник на по-ниска цена, отколкото директно от руснаците? Кой ги договаря тези екстри?

Ти директно от руснаците, кога последно си получавал газ, че знаеш цената му?

преди 7 минути, parmobil написа:

Чие е списанието, момко?

Т.е. ако ти си главен редактор на всекидневника "Ню Йорк Таймс" и си каниш най-редовно титани на политическата мисъл като Иван Костов и Левон Хампарцумян, това няма никакво значение, щото е "Ню Йорк Таймс"? Тъй ли? Ти изобщо имаш ли нещо над раменете си? Любо Дилов е главен редактор на въпросното списание, от там нататък има ли смисъл, да коментираме повече...

преди 7 минути, parmobil написа:

Жал ми е да ти се подигравам.

Ми, барем (на чист български), да беше и отговорил на една дузина от въпросите, които ти бях задал. Че да ти повярвам, че ми се "подиграваш"...

Когато няма търсене цената пада.
В Китай няма търсене на природен газ? Златна мисъл.....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Според костовистчето, Русия дава на Азербайджан газ, който те ни го препродават на нас... но в края на краищата газа бил даже и по-евтин отколкото когато Русия ни го е продавала директно на нас. Пак да повторим - такива мислители на нас ни решават съдбата. Такива мислители ще ни натресат и еврото... 

преди 1 минута, communismatic написа:

Според костовистчето, Русия дава на Азербайджан газ, който те ни го препродават на нас... но в края на краищата газа бил даже и по-евтин отколкото когато Русия ни го е продавала директно на нас. Пак да повторим - такива мислители на нас ни решават съдбата. Такива мислители ще ни натресат и еврото... 

Отново: Не е важна цената, а доставчика! От рассия не може да се копува! Точка! Като не ти отърва - стоиш на студено. Мене ти не ме интересуваш! Аз съм си ОК

С две думи - тъпанари.

току-що, teo-glavata написа:

Аз съм си ОК

Мисли и за околните. Не помагаш ли поне на сестра ти?

току-що, В. Велев написа:

С две думи - тъпанари.

Аз и на ПП-ДБ гласоподавателят го писах - на такива като вас трябва да ви се отнеме правото на глас, щото вие ни решавате съдбата. Дзверчето - същият. С еврото щели да ни вдигнат и пенсиите дори.

Т.е. ако ти си главен редактор на всекидневника "Ню Йорк Таймс" и си каниш най-редовно титани на политическата мисъл като Иван Костов и Левон Хампарцумян, това няма никакво значение, щото е "Ню Йорк Таймс"? Тъй ли? Ти изобщо имаш ли нещо над раменете си? Любо Дилов е главен редактор на въпросното списание, от там нататък има ли смисъл, да коментираме повече...

Той участваше и в българското издание на Penthouse. Пак ли е бил собственик и определящ редакционната политика?

Мартин Захариев и Нойзи ли редяха самостоятелно броевете на Playboy?

Никой нищо не координира с корабът-майка? Шегаджия си.

преди 1 минута, parmobil написа:

Пак ли е бил собственик и определящ редакционната политика?

Костовистче умно, нека да погледнем кои са основните гости във въпросното списание - Бойко Борисов, Тони Николов, Нойзи, Мохамед Халаф, Мишо Груев, Тома Биков, Георги Ганев, Петър Стоянов, Харалан Александров, Гого Лозанов, Филип Димитров. Сигурен съм, че Любо Дилов изобщо няма никакъв пръст в каненето им, за интервюта.

Още по-забавно става... 😆

преди 14 минути, maxthon написа:

В Китай няма търсене на природен газ? Златна мисъл.....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Бъди, вечно не разбралият.

преди 7 минути, communismatic написа:

Аз и на ПП-ДБ гласоподавателят го писах - на такива като вас трябва да ви се отнеме правото на глас, щото вие ни решавате съдбата. Дзверчето - същият. С еврото щели да ни вдигнат и пенсиите дори.

"Градска десница" ми звучи като шепа и хайка крадци. Опропастиха България. Само защото комунистите са ги били или бащите им. И вместо да си отмъстят само на комунистите те разрушиха цялата държава.

преди 11 минути, communismatic написа:

И що трябва да си ви вдигат пенсиите?

Само защото комунистите са ги били или бащите им. И вместо да си отмъстят само на комунистите те разрушиха цялата държава.

Око за две! Зъб за цяло чене! Да видите хубаво ли е!

преди 6 минути, communismatic написа:

Костовистче умно, нека да погледнем кои са основните гости във въпросното списание - Бойко Борисов, Тони Николов, Нойзи, Мохамед Халаф, Мишо Груев, Тома Биков, Георги Ганев, Петър Стоянов, Харалан Александров, Гого Лозанов, Филип Димитров. Сигурен съм, че Любо Дилов изобщо няма никакъв пръст в каненето им, за интервюта.

Още по-забавно става... 😆

За пореден път ми орязваш пост и вадиш каквото ти хареса. Слабак!

За пореден път ми орязваш пост и вадиш каквото ти хареса.

Я ми кажи, как по-точно е поканен бай Тиквун във въпросният YouTube канал? Че даже два пъти? Тоя не стъпва, ако няма срещу него държачи на микрофони? Малко като оня Любо Жечев, Кирил Петков решил, че бил подходящ да му направи интервю. Странна работа... 

преди 2 минути, parmobil написа:

Слабак!

Да, де. Ти си мислещият, вече мисля, че стана пределно ясно. Особено с последните умопомрачителни заключения... 100% съвсем случайно си стигнал до това интервю с Манджуков. Ти накрая и ГЕРБер ще излезеш...

преди 8 минути, BANKATA написа:

Бъди, вечно не разбралият.

И как стигна до извода, че не съм разбрал нещо? Говоря  за цени в Китай, а ти се насочваш към търсенето. Та затова те попитах в Китай ли няма търсене на природен газ. Не само, че не намаля, ами и ще се увеличава с всяка изминала година.

преди 1 минута, maxthon написа:

И как стигна до извода, че не съм разбрал нещо? Говоря  за цени в Китай, а ти се насочваш към търсенето. Та затова те попитах в Китай ли няма търсене на природен газ. Не само, че не намаля, ами и ще се увеличава с всяка изминала година.

Понеже стана дума за Руско-Китайските отношения.

Цитат

Kитaй e yвeличил внoca cи нa пъpвичeн aлyминий oт Pycия c 64% зa янyapи - aвгycт 2025 г. в cpaвнeниe cъc cъщия пepиoд нa минaлaтa гoдинa, дo 3,94 милиapдa дoлapa, cпopeд дaнни нa Глaвнaтa митничecĸa cлyжбa нa Kитaйcĸaтa нapoднa peпyблиĸa, пишe Интepфaĸc. Toвa пpeдcтaвлявa пpиблизитeлнo 1,49 милиoнa тoнa пpи cpeдни цeни нa Лoндoнcĸaтa бopca зa мeтaли (LМЕ) зa тoзи пepиoд. Koнĸpeтнo зa aвгycт, Kитaй e внecъл aлyминий oт Pycия нa cтoйнocт 388,2 милиoнa дoлapa, ĸoeтo e c 2% пoвeчe нa гoдишнa бaзa. Bнocът нa paфиниpaнa мeд oт Pycия ce e yвeличил 2,3 пъти нa гoдишнa бaзa във финaнcoвo изpaжeниe пpeз oceмтe мeceцa, дo 2,83 милиapдa дoлapa (cпpямo 1,2 милиapдa дoлapa гoдинa пo-paнo). Зa aвгycт дocтaвĸитe нa paфиниpaнa мeд oт Pycия ca oцeнeни нa 250 милиoнa дoлapa, в cpaвнeниe c 91 милиoнa дoлapa гoдинa пo-paнo. Bнocът нa мeднa pyдa и ĸoнцeнтpaт пoчти ce e yдвoил пo cтoйнocт нa гoдишнa бaзa зa янyapи - aвгycт 2025 г., дo 1,9 милиapдa дoлapa (cпpямo 958 милиoнa дoлapa гoдинa пo-paнo). Ocнoвeн дocтaвчиĸ нa мeдeн ĸoнцeнтpaт зa Kитaй e миннo-oбoгaтитeлния ĸoмбинaт "Биcтpинcĸи" нa "Hopилcĸи ниĸeл", paзпoлoжeн в Зaбaйĸaлcĸия ĸpaй. Дocтaвĸитe зa Kитaй нa нeoбpaбoтeн ниĸeл oт Pycия cъщo ce yвeличиxa pязĸo пpeз пъpвитe oceм мeceцa нa тaзи гoдинa, ĸaтo нapacтвaнeтo e 2,2 пъти дo 840 милиoнa дoлapa (oт 377 милиoнa дoлapa гoдинa пo-paнo). Toвa пpeдcтaвлявa пpиблизитeлнo 56 xил. тoнa пpи cpeдни цeни нa Лoндoнcĸaтa мeтaлнa бopca зa тoзи пepиoд. Дeлът нa Kитaй пpи дocтaвĸитe зa чyжбинa нa pycĸи цвeтни мeтaли зaпoчнa дa ce yвeличaвa пpeз 2022 г. Bъпpeĸи чe нaй-гoлeмитe pycĸи пpoизвoдитeли нa цвeтни мeтaли, "Hopилcĸи ниĸeл" и "Pycaл", нe ca вĸлючeни в cпиcъцитe cъc caнĸции нa EC и CAЩ, eвpoпeйcĸитe пoтpeбитeли aнyлиpaxa дoгoвopитe cи. Oĸaзa влияниe и зaбpaнaтa зa дocтaвĸи нa pycĸи цвeтни мeтaли дo cĸлaдoвe нa LМЕ, въвeдeнa пpeз aпpил 2024 г.

Мисля, че откакто започна СВО-то, стана пределно ясно, че ЕС е тотално зависим от руските доставки. Виждаме с просто око, какво се случва, когато го няма братското рамо на големият руски брат. Швабите трета поредна година са в рецесия. Но се вижда и друго - да, факт е, че Китай най-вероятно се възползва от трудният период за руснаците и най-вероятно си издейства малко по-евтини суровини, но... кой е зависим? Русия от Китай? Или Китай от Русия?

преди 4 минути, communismatic написа:

Я ми кажи, как по-точно е поканен бай Тиквун във въпросният YouTube канал? Че даже два пъти? Тоя не стъпва, ако няма срещу него държачи на микрофони? Малко като оня Любо Жечев, Кирил Петков решил, че бил подходящ да му направи интервю. Странна работа... 

Да, де. Ти си мислещият, вече мисля, че стана пределно ясно. Особено с последните умопомрачителни заключения... 100% съвсем случайно си стигнал до това интервю с Манджуков. Ти накрая и ГЕРБер ще излезеш...

Млади момко, колко пъти да напиша, че не съм парламентано представен?

Ти кога ще попиташ Сивилов и Баева каква е била заплатата на срочнослужещ в НРБ?

Още не съм прочел защо през посредник получихме по-евтин газ?

Млади момко, колко пъти да напиша, че не съм парламентано представен?

Извинявай, смяташ ли, да ми отговориш на въпроса? Как по-точно Тиквата е бил гост на въпросният канал, че даже два пъти? Ти твърдиш, че Любо Дилов няма нищо общо с всичко това?

преди 1 минута, parmobil написа:

Още не съм прочел защо през посредник получихме по-евтин газ?

Ми никой няма и да ти отговори, понеже за пореден път твърдиш абсолютни смехории. Ама няма проблем - ние сме ти свикнали.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.