Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, communismatic написа:

Извинявай, смяташ ли, да ми отговориш на въпроса? Как по-точно Тиквата е бил гост на въпросният канал, че даже два пъти? Ти твърдиш, че Любо Дилов няма нищо общо с всичко това?

Ми никой няма и да ти отговори, понеже за пореден път твърдиш абсолютни смехории. Ама няма проблем - ние сме ти свикнали.

Аз не каня гости в канала!!!

А че от азерите получихме по-евтин газ е факт. Провери, ще почакам.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 2 минути, parmobil написа:

Не, ти не каниш гости. Просто до преди 20-30 минути твърдеше съвсем други неща, сега обаче позорно биеш отбой, както обикновено. Нищо ново. Винаги така правиш.

преди 2 минути, parmobil написа:

А че от азерите получихме по-евтин газ е факт.

Факт може да е само за теб, ама ти както обикновено абсолютно нищо не разбираш и си промит от пропаганда. По какъв начин тръбен газ може да бъде по-скъп от втечнен, би ли ми обяснил? И то от един и същ източник, че даже втечненият да бъде и с надценка заради ребрандиране? Аз сериозно ти казвам, на теб трябва, да ти забранят, да гласуваш. Такива като теб докараха Кирчо и Кокорчо на власт...

преди 44 минути, В. Велев написа:

Ти директно от руснаците, кога последно си получавал газ, че знаеш цената му?

До СВО. Ама много късопаметни ще ми дойдете.

преди 17 минути, maxthon написа:

И как стигна до извода, че не съм разбрал нещо? Говоря  за цени в Китай, а ти се насочваш към търсенето. Та затова те попитах в Китай ли няма търсене на природен газ. Не само, че не намаля, ами и ще се увеличава с всяка изминала година.

Много си завеян. 

Ама така се случва като търсиш заяждане ама ти куца четенето с разбиране.

Отваряме КЕВР...
Януари 2021 - 26,93 лв
Февруари 2021 - 30,33 лв
Август 2021 - 57,60 лв
Декември 2021 - 102,33 лв
--------------
Причини? Зимният сезон... и факта, че Швабия даде назад от "Северен Поток 2".

СВО-то започва, санкциите работят... Кирчови танкери с втечнен газ. Азерски, който не бил руски...
Февруари 2022 - 109,88 лв
Август 2022 - 297,89 лв
Септември 2022 - 353,21 лв
Октомври 2022 - 233,36 лв

------------------
Май 2023 - 77,55 лв
Юни 2023 - 65,83 лв
Юли 2023 - 60,58 лв
Август 2023 - 59,67 лв
--------------
2024 - 55 лв - 77 лв
2025 - 81 лв - 60 лв

Извод? За костовистите - руският тръбен газ е по-скъп от азерският втечнен от Русия... За тия дето могат да мислят? Точно обратното...

преди 14 минути, communismatic написа:

Не, ти не каниш гости. Просто до преди 20-30 минути твърдеше съвсем други неща, сега обаче позорно биеш отбой, както обикновено. Нищо ново. Винаги така правиш.

Факт може да е само за теб, ама ти както обикновено абсолютно нищо не разбираш и си промит от пропаганда. По какъв начин тръбен газ може да бъде по-скъп от втечнен, би ли ми обяснил? И то от един и същ източник, че даже втечненият да бъде и с надценка заради ребрандиране? Аз сериозно ти казвам, на теб трябва, да ти забранят, да гласуваш. Такива като теб докараха Кирчо и Кокорчо на власт...

Драги ми Смехурко,

Аз не говоря за тръбен и течен!!! Това ти ми го приписваш! Провери си!

След започването на СВО руснаците поискаха да им се плаща в рубли. Кирчо (тъпото)  тогава каза, че няма да стане. Помниш ли? И покрай течен газ се договори и газ от Азербайджан. Пак ли не помниш? И беше по-евтин от директен руски газ. Пак ли не помниш?

Аз не мога повече да ти помогна с паметта.

Весел Патиланчо

А че от азерите получихме по-евтин газ е факт. Провери, ще почакам.

В този отрязък от време да. Но следва да се имат в предвид и няколко други факта. А те са на първо място начина на ценообразуване при различните доставчици. На второ място само до преди няколко години при ценообразуването на газа от Русия и Азърбайджан разлика в метода нямаше (цена обвързана с тази на петрола). Но пък имаше и интересна подробност тогава, че трябваше газ от Азърбайджан да се получава (точка в договора с тях е) в несъществуваща тогава точка (бъдещия интерконектор с Гърция). Но дори и да я имаше газ от там щеше да е по-скъп от този на Русия поради твърде високата цена на пренос през Турция. Но в крайна сметка с промяната на договора и преминаването към смесена формула (50% борсова и 50% петролна формула) нещата с цените се обърнаха поради високите цени на борсата. Но пък за смяната на формулата сме си виновни само и единствено ние поради това, че сами поискахме смяната и.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

току-що, parmobil написа:

И покрай течен газ се договори и газ от Азербайджан

Тоя не прави разлика между втечнен и тръбен газ, тръгнал, да ми коментира цените на газа. Казвам ти сериозно, иди се метни от някой хотел на гуруто ти - Иван Костов.

преди 4 минути, communismatic написа:

Причини? Зимният сезон... и факта, че Швабия даде назад от "Северен Поток 2".

Или просто четеш статистика за внос на втечнен газ в Европа като цяло за 2021г. и ти става ясно защо.

преди 6 минути, communismatic написа:

Тоя не прави разлика между втечнен и тръбен газ, тръгнал, да ми коментира цените на газа. Казвам ти сериозно, иди се метни от някой хотел на гуруто ти - Иван Костов.

Не става вече с теб. Четеш и цитираш избирателно каквото ти харесва.

"Если человек идиот, то это надолго"

преди 7 минути, parmobil написа:

И покрай течен газ се договори и газ от Азербайджан.

Договор с Азърбайджан има много от преди това. Първоначално едно споразумение с пожелателни писания в него (ако има как да стигне до България, ако има една точно определена входна точка). След това забавянето на интерконектора беше проблема да се използва договора.

преди 1 минута, parmobil написа:

Не става вече с теб.

Е, не става, да. Пак ще избягаме позорно от темата. Нормално...

Само не е много ясно, как цената на газа бил по-евтин след СВО-то, когато почнем, да помпаме азерски. В смисъл... от статистиката, точно обратното личи, ама... кой съм аз, че да споря с титан на мисълта в енергетиката като теб... 😆

току-що, communismatic написа:

Е, не става, да. Пак ще избягаме позорно от темата. Нормално...

Само не е много ясно, как цената на газа бил по-евтин след СВО-то, когато почнем, да помпаме азерски. В смисъл... от статистиката, точно обратното личи, ама... кой съм аз, че да споря с титан на мисълта в енергетиката като теб... 😆

Нали вече ти обясниха, че е имало такъв момент?

Аз нямам никаква вина, че си в неравностойно положение.

преди 25 минути, parmobil написа:

До СВО. Ама много късопаметни ще ми дойдете.

И от къде знаеш сега руснаците на каква цена ще ни го продадат? Може да е по-евтино и от азерския.

току-що, parmobil написа:

Нали вече ти обясниха, че е имало такъв момент?

Кой да ми обясни, ти нормален ли си? Ти твърдеше, че било ФАКТ, че азерския бил по-евтин? И как като цените са яко нагоре след началото на СВО-то, че и малко по-рано (обясних и защо). Ти изобщо ще напишеш ли нещо вярно, по която и да било тема? Нещо поне? Не ти ли писна да се излагаш по всички въпроси? Нито една теза до момента не успя, да си защитиш... 

Сменяй темата пак, докато е време... Че после ще трябва да сменяш акаунтите като Джокович/"Саша"/staff/Дзвяра/Гренландия и прочее...

току-що, В. Велев написа:

И от къде знаеш сега руснаците на каква цена ще ни го продадат? Може да е по-евтино и от азерския.

Кога това? Че те преди войната ни ебаваха с цена, а сега, когато сме недружествена страна ли?

преди 1 минута, communismatic написа:

Кой да ми обясни, ти нормален ли си? Ти твърдеше, че било ФАКТ, че азерския бил по-евтин? И как като цените са яко нагоре след началото на СВО-то, че и малко по-рано (обясних и защо). Ти изобщо ще напишеш ли нещо вярно, по която и да било тема? Нещо поне? Не ти ли писна да се излагаш по всички въпроси? Нито една теза до момента не успя, да си защитиш... 

Сменяй темата пак, докато е време... Че после ще трябва да сменяш акаунтите като Джокович/"Саша"/staff/Дзвяра/Гренландия и прочее...

Аз нямам вина, че си неостър. Факт е, че азерите ни даваха по-евтин газ отруснаците.

Написаха ти го! Ти по запалянковски не приемаш, но това си е твой кахър.

Кога това? Че те преди войната ни ебаваха с цена, а сега, когато сме недружествена страна ли?
Кога се реши да се смени формулата за ценообразуване по договора с Газпром експорт? По чия инициатива се случи промяната или това няма значение? Това прави ли инициатора за смяната единствен виновен за последващи флуктуации на цената заради новата формула?

преди 6 минути, parmobil написа:

Факт е, че азерите ни даваха по-евтин газ отруснаците.

Факт е, да. Точно това личи и от статистиката на КЕВР. Продължавам да го въртя на шиш... 😆

преди 1 минута, maxthon написа:

Кога се реши да се смени формулата за ценообразуване по договора с Газпром експорт?

Ти първо му обясни, кога сме почнали, да помпаме азерско-руски газ, че костовиста пак е тотално невменяем... Баси жалкото човече! 😆

току-що, communismatic написа:

Факт е, да. Точно това личи и от статистиката на КЕВР. Продължавам да го въртя на шиш... 😆

Леле, въртял ме на шиш ОнАнимник?

Леле, въртял ме на шиш ОнАнимник?

Палячо, кажи каква е разликата между втечнен и тръбен газ и колко сме получавали като съотношение преди началото на СВО-то? Изобщо имаш ли някакво понятие? 😆

Ти първо му обясни, кога сме почнали, да помпаме азерско-руски газ, че костовиста пак е тотално невменяем... Баси жалкото човече! [emoji38]
Аз му обясних. В договора е вписана точно определена точка за достъп с нашата газопреносна мрежа. Получихме газ от Азърбайджан точно в момента, когато точката беше готова за търговска дейност. А не примерно когато Киро обясняваше как и дали има газ в тръбата....

току-що, maxthon написа:

Аз му обясних.

Ми, явно не е разбрал, щом твърди все още, че азерския бил по-евтин... Много е тежко положението там! 😆

Руското разузнаване добре работи, пак са думнали украински полигон. Обичаш Бандера? Обичай и Искандера...

преди 1 минута, maxthon написа:

Аз му обясних. В договора е вписана точно определена точка за достъп с нашата газопреносна мрежа. Получихме газ от Азърбайджан точно в момента, когато точката беше готова за търговска дейност. А не примерно когато Киро обясняваше как и дали има газ в тръбата....

Беше ли по-евтин от руския? Да. И ти го потвърди.

Беше ли по-евтин от руския? Да. И ти го потвърди.

😆😆😆😆😆😆😆😆😆

преди 32 минути, maxthon написа:

В този отрязък от време да. Но следва да се имат в предвид и няколко други факта. А те са на първо място начина на ценообразуване при различните доставчици. На второ място само до преди няколко години при ценообразуването на газа от Русия и Азърбайджан разлика в метода нямаше (цена обвързана с тази на петрола). Но пък имаше и интересна подробност тогава, че трябваше газ от Азърбайджан да се получава (точка в договора с тях е) в несъществуваща тогава точка (бъдещия интерконектор с Гърция). Но дори и да я имаше газ от там щеше да е по-скъп от този на Русия поради твърде високата цена на пренос през Турция. Но в крайна сметка с промяната на договора и преминаването към смесена формула (50% борсова и 50% петролна формула) нещата с цените се обърнаха поради високите цени на борсата. Но пък за смяната на формулата сме си виновни само и единствено ние поради това, че сами поискахме смяната и.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.