Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, communismatic написа:

Добре, я дай да видя какво казва официалната статистика за курса долар - лев. Щото неска цял ден ти я искахме, ама ти така и не я даде. Дай да видя снимка, линк, каквото там дадеш.

Не си ли малко нагло да искаш линк, а?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 4 минути, communismatic написа:

Добре, я дай да видя какво казва официалната статистика за курса долар - лев. Щото неска цял ден ти я искахме, ама ти така и не я даде. Дай да видя снимка, линк, каквото там дадеш.

Курс USD-хартийка никога не имало. Продаваш гущера по визия на дъщератс

преди 1 минута, BANKATA написа:

Не си ли малко нагло да искаш линк, а?

Ми няма проблем, дай тогава снимка. Аз ти дадох снимка от въпросното интервю, дай снимка и ти.

току-що, ivottoshev написа:

През социализма ТИ си живял като циганите, а не ВСИЧКИ.

Ми нали и аз това казах бре? Били сте заможно циганско семейство. Имали сте телевизор!!!

Вие имахте ли телевизор? 

Ние бяхме едни от тези които можеха да си позволят да имат телевизор, нищо че тежеше 60 килограма и беше черно-бял, важното е, че го имахме. Имахме и кокошки, петела започваше да кукурига в три часа през ноща и не му се размина. Кучето го сполетя същата съдба защото лаеше без причина през ноща, спомина се и той горкото.... 

преди 8 минути, communismatic написа:

Ми няма проблем, дай тогава снимка. Аз ти дадох снимка от въпросното интервю, дай снимка и ти.

Защо?

току-що, BANKATA написа:

Защо?

Правилно. Що да не задаваш просто някакви тъпи въпроси, колкото да се намираш на приказка...

преди 2 минути, "Саша" написа:

Циганите днес, живеят хилади пъти по-добре от българите през социализма. Кое не разбрахте?

Ти със сигурност си доста добър източник на информация. Особено след твърдението за галошите и цървулите... 

току-що, "Саша" написа:

Циганите днес, живеят хилади пъти по-добре от българите през социализма. Кое не разбрахте?

Сигурен ли си? Аз не мисля че нещо се е променило от тогава до сега в циганските гета, освен че сега може би повечко от вас имате телевизори.

току-що, communismatic написа:

Ти със сигурност си доста добър източник на информация. Особено след твърдението за галошите и цървулите... 

Така е, благодаря.

преди 10 минути, "Саша" написа:

Вие имахте ли телевизор? 

Ние бяхме едни от тези които можеха да си позволят да имат телевизор, нищо че тежеше 60 килограма и беше черно-бял, важното е, че го имахме. Имахме и кокошки, петела започваше да кукурига в три часа през ноща и не му се размина. Кучето го сполетя същата съдба защото лаеше без причина през ноща, спомина се и той горкото.... 

Края на '80 над 90% от домаконствата вече има ел. перални, но забележи, едва 20% от тях са автоматични.

преди 11 минути, BANKATA написа:

Края на '80 над 90% от домаконствата вече има ел. перални, но забележи, едва 20% от тях са автоматични.

Той не е имал пералня, нали прочете, че чергата била чисто черна. Сигурно откакто е сложена на пода, не е и прана. Представям си какво чудо е в тях. ХЕИ-то може да запечата къщата...

преди 27 минути, ivottoshev написа:

Сигурен ли си? Аз не мисля че нещо се е променило от тогава до сега в циганските гета, освен че сега може би повечко от вас имате телевизори.

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса?

преди 41 минути, "Саша" написа:

Вие имахте ли телевизор? 

преди 6 минути, communismatic написа:

Той не е имал пералня, нали прочете, че чергата била чисто черна. Сигурно откакто е сложена на пода, не е и прана. Представям си какво чудо е в тях. ХЕИ-то може да запечата къщата...

Черна беше, основния цвят на всички черги през социалистическия период беше черен, едва ли вашите са били бели. 😆

Тя може да е черна, ама за да е била "чисто черна" и цветовете "едва личали", значи не е била прана в продължение на години. А и след уникалната история, че от вън сте влизали по "цървули и галоши" вътре в къщи, без да се събувате... Сигурно комунистите са виновни, че не са влезли у вас, да те изперат. 

преди 9 минути, communismatic написа:

Тя може да е черна, ама за да е била "чисто черна" и цветовете "едва личали", значи не е била прана в продължение на години. А и след уникалната история, че от вън сте влизали по "цървули и галоши" вътре в къщи, без да се събувате... Сигурно комунистите са виновни, че не са влезли у вас, да те изперат. 

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса за питейната вода от къде си я набавяхме през време оно в Лом. Къде ходихме до тоалетна и къде се къпехме и как? 

преди 3 минути, nikssi написа:

Как ? Я обясни де ,че ми е интересно. 😅

Е, аз мисля, че е пределно ясно. Той даже неволно направи лек намек. Ти прави сметка какво чудо е в тях. Ще звънна на ХЕИ-то направо да му запечатат къщата, има опасност да зарази "Факултета" с холера.

Е, аз мисля, че е пределно ясно. Той даже неволно направи лек намек. Ти прави сметка какво чудо е в тях. Ще звънна на ХЕИ-то направо да му запечатат къщата, има опасност да зарази "Факултета" с холера.

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса или си признаваш, че не можеш? Нали се досещаш, че преди да сравняваме почиките през социализма е добре да си припомним истината? През време оно, живота не беше само едната почивка от 14 дни за цяла година и преди нея и след нея нищо.....

Кво да ти отговарям на въпроса? Кво? В Лом не сте имали течаща вода? Някой е трябвало да влезе, да ти изпере чергата, понеже сте влизали с обувките в къщата си и не сте я прали от три години и осем месеца? Ти нормален ли си изобщо?

преди 9 минути, nikssi написа:

Как ? Я обясни де ,че ми е интересно. 😅

Правен сапун от свинска мас и сода в форма на калъп, режех го с триона на малки парчета. Водата топлихме на огън в бакър, като заври я разреждахме в кофи със студена вода и се поливахме с нея. В сапуна разтопявах бонбони маргаритки и ги смесвах за да ухае на виолетки. Те ти истината за великия социализъм.

преди 2 минути, communismatic написа:

Кво да ти отговарям на въпроса? Кво? В Лом не сте имали течаща вода? Някой е трябвало да влезе, да ти изпере чергата, понеже сте влизали с обувките в къщата си и не сте я прали от три години и осем месеца? Ти нормален ли си изобщо?

Сега защо ревеш като не еб..на девственица, че имало режим на водата за няколко дни? През социализма като нямаше вода защо не ревяха родителите ти? 

Аха, то имало режим на водата и затова чергата била непрана. От четири месеца все се канил да я пере, ама неска понеже спрели водата и не могъл... 

Аха, то имало режим на водата и затова чергата била непрана. От четири месеца все се канил да я пере, ама неска понеже спрели водата и не могъл... 

Искаш ли да сравним калдаръмените улички през социализма с магистралите днес или и там ще оцапаш пликчетата и ще пишеш за чергите? 

преди 3 минути, "Саша" написа:

Искаш ли да сравним калдаръмените улички през социализма с магистралите днес или и там ще оцапаш пликчетата и ще пишеш за чергите? 

Момче, казвам ти сериозно, иди и се метни под някой влак. Кви калдаръмени улички, кви пет лева!? Калдъремени улички има и до ден днешен, а магистралите са начина, по който твоят гуру - Бойко Борисов си прави парите от нашите джобове. Това с тия магистрали като довод за просперитет е такава смехория, че няма накъде. Ама кво да очаквам смислен коментар от някакъв, дето върти геврека и е ГЕРБерски гласоподавател.

Момче, казвам ти сериозно иди и се метни под някой влак. Кви калдаръмени улички, кви пет лева!? Калдъремени улички има и до ден днешен, а магистралите са начина, по който твоят гуру - Бойко Борисов си прави парите от нашите джобове. Това с тия магистрали като довод за просперитет е такава смехория, че няма накъде. Ама кво да очаквам смислен коментар от някакъв, дето върти геврека и е ГЕРБерски гласоподавател.

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса дали желаеш да коментираме по темата или ще продължиш да пишеш плява?

току-що, "Саша" написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса дали желаеш да коментираме по темата или ще продължиш да пишеш плява?

Ми, нали ти отговорих. Калдъръмени улички има и до ден днешен. Магистралите ги виждаме на какъв хал са. Ти винаги разсъждаваш от камбанарията на ТИР-аджия. Колкото до водната криза, ти до момента не доказа по никакъв начин, че си от... хигиеничните, айде така да го напиша. Така, че не виждам, защо това е такъв проблем специално за теб. Дали има течаща вода или не, кво значение има, щом не я ползваш?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.