Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 9 минути, BANKATA написа:

Като работиш с нереални данни няма значение метода.

Ти как реши, че данните са нереални? Ти нямаш понятие, какво е метод на Гиъри Камис, обаче данните били нереални...

преди 44 минути, communismatic написа:

Извинявай, как факта, че почти половината от българите не могат, да си позволят дори едноседмична почивка годишно се връзва с твърдението ти, че сме в "клуба на богатите" и статистиките не важели? Искам конкретен отговор, без типичното ти задаване на малоумни въпроси до втръсване, само защото си тотално некомпентентен по всички теми. Научи ли откъде се пълнят язовирите и кладенците, между другото? Щото и тия въпроси нещо ги подмина...

Пак да си задам въпроса. Що така услужливо го подминаваш? Ти си безкрайно умно момче, ще се справиш...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 22 минути, communismatic написа:

Ти как реши, че данните са нереални? Ти нямаш понятие, какво е метод на Гиъри Камис, обаче данните били нереални...

Пак да си задам въпроса. Що така услужливо го подминаваш? Ти си безкрайно умно момче, ще се справиш...

Колко да са реални когато официално са обявили курс от лев за долар, а реално го купуват този долар на цена 10 лева за 1. Колко да е реално?

Ако си обявил цена за хляба 1 долар, ама реално е 10 цента, колко ще ти се изкриви БВП-то по този метод?

Онези нямат достъп до пазара в България и каквото ом кажат официално това е.

Колко да са реални когато официално са обявили курс от лев за долар, а реално го купуват този долар на цена 10 лева за 1. Колко да е реално?
Ако си обявил цена за хляба 1 долар, ама реално е 10 цента, колко ще ти се изкриви БВП-то по този метод?
Как стигна до извода за реалната цена на долара?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 1 минута, BANKATA написа:

Уникален... 😆

преди 24 минути, communismatic написа:

Извинявай, как факта, че почти половината от българите не могат, да си позволят дори едноседмична почивка годишно се връзва с твърдението ти, че сме в "клуба на богатите" и статистиките не важели? Искам конкретен отговор, без типичното ти задаване на малоумни въпроси до втръсване, само защото си тотално некомпентентен по всички теми. Научи ли откъде се пълнят язовирите и кладенците, между другото? Щото и тия въпроси нещо ги подмина...

Умно момче, отговор? :) 

преди 6 минути, maxthon написа:

Как стигна до извода за реалната цена на долара?

На такава цена БНБ '89 купува долари международните пазари 

преди 5 минути, BANKATA написа:

На такава цена БНБ '89 купува долари международните пазари 

Тоест още твърдения без покритие....

преди 1 час, maxthon написа:

Тоест още твърдения без покритие....

Без покритие? Аз да не съм Бъди. Доклада на БНБ го публикивах преди няколко дни.

преди 1 час, communismatic написа:

Иване, абсолютно всеки тук те гаври, защо така? 😆

Празните ви приказки ли са гавра?

преди 1 час, BANKATA написа:

Без покритие? Аз да не съм Бъди. Доклада на БНБ го публикивах преди няколко дни.

И като си го публикувал на коя страница от него прочете тези глупости, които написа досега? Или пък може би в някое от приложенията към него? Търсим официалния курс от лев за долар къде го пише?

преди 3 часа, Gencho 123 написа:

това звъчи крайно несериозно - наистина ли има такава обществена поръчка за такъв модел мерцедеси. Имате ли нещо по-надежно от тази снимка, което да доказва тази информация ? Не мога да повярвам, че се купуват такива коли за нашият парламент.

Ами снимката може да се провери,търси  източникът и!

Щом я има в нета.!

преди 26 минути, maxthon написа:

И като си го публикувал на коя страница от него прочете тези глупости, които написа досега? Или пък може би в някое от приложенията към него? Търсим официалния курс от лев за долар къде го пише?

Намери ми поста и чети.

Намери ми поста и чети.
И след като те попитах конкретно на коя страница или приложение в доклада пише за този официален курс, не ти ли хрумна, че вече съм го намерил? Съответно прочетен и там никъде не пише за официален курс, който спомена.

преди 4 часа, communismatic написа:

Извинявай, как факта, че почти половината от българите не могат, да си позволят дори едноседмична почивка годишно се връзва с твърдението ти, че сме в "клуба на богатите" и статистиките не важели? Искам конкретен отговор

E, за сметка на това, другите 50% могат да си позволят 3 почивки по 1 месец. Какъв е проблема?

преди 17 минути, teo-glavata написа:

E, за сметка на това, другите 50% могат да си позволят 3 почивки по 1 месец. Какъв е проблема?

Е, то и 99% могат да си позволят да си плащат нет-а...

Жалко е, че ти не спадаш нито към тея % с почивките, нито към тея % с нет-а :laughing5:

преди 31 минути, maxthon написа:

И след като те попитах конкретно на коя страница или приложение в доклада пише за този официален курс, не ти ли хрумна, че вече съм го намерил? Съответно прочетен и там никъде не пише за официален курс, който спомена.

Е, аз какво твърдя, че официялният курс и реалният се разминават в пъти.

На какъв курс държавата е купувала долари, на официялният или на реалният?

Е, аз какво твърдя, че официялният курс и реалният се разминават в пъти.
На какъв курс държавата е купувала долари, на официялният или на реалният?
Ама там никъде не пише за официален курс, който спомена. Никъде не пише за курс лев за долар.

преди 12 минути, maxthon написа:

Ама там никъде не пише за официален курс, който спомена. Никъде не пише за курс лев за долар.

Извинявай, забравих че си зле със сметките.

Извинявай, забравих че си зле със сметките.
На коя страница от доклада пише за курса долар към лев? За да може да установим кой е зле и с какво.

преди 2 часа, maxthon написа:

На коя страница от доклада пише за курса долар към лев? За да може да установим кой е зле и с какво.

Нали ми беше намерил поста, там съм посочил и страницата.

Цитат

Средната цена на продадената през 1989 г. валута е 10,40 лева за един долар, като държавната валута е продадена със средна цена 10,08 лева, а тази на фирмите – 11,70 лева за един долар. Най-ниската цена платена за един долар е 7,99 лева, а най-високата – 15,10 лева.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Нали ми беше намерил поста, там съм посочил и страницата.

Доклада съм намерил. Къде там пише за :

преди 6 часа, BANKATA написа:

когато официално са обявили курс от лев за долар

Това е въпроса. Къде в доклада пише за този курс?

преди 7 минути, maxthon написа:

Доклада съм намерил. Къде там пише за :

Това е въпроса. Къде в доклада пише за този курс?

Официалният курс всеки го знае коко е бил, можеш и сам да си го намериш в нета, окло 1 лев.

Разбира се ако не съм прав може да ми покажеш 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Официалният курс всеки го знае коко е бил, можеш и сам да си го намериш в нета, окло 1 лев.

Разбира се ако не съм прав може да ми покажеш 

Ама той официалния курс също го пише в доклада. Няма нужда всеки да знае коко е.... и съответно окло е......

преди 2 минути, maxthon написа:

Ама той официалния курс също го пише в доклада. Няма нужда всеки да знае коко е.... и съответно окло е......

да наистина го пише го, 80-85 стинки за долар.

Благодаря!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.